اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

مقاومت 47 اهم برای جلوگیری از هجوم جریان لحظه ای تعبیه شده است. توان مقاومت بر اساس فرمول های مربوطه و به میزان حدود 2 برابر توان تلف شده روی مقاومت در نظر گرفته می شه. زیرا اگر مقاومت گرمای زیادی تولید کند، این گرما پایداری المان های نیمه هادی را دچار اختلال خواهد کرد.
    ترکیب وریستور و فیوز، یک ترکیب محافظتی است. به این ترتیب که در صورت افزایش ناگهانی ولتاژ ورودی، وریستور این ولتاژ رو به کمک کاهش مقاومت درونی خود ثابت نگه خواهد داشت. این کار باعث عبور جریان زیادی از ترکیب وریستور و فیوز می شود که در نهایت منجر به سوختن فیوز و جلوگیری از آسیب مدار خواهد شد. در صورتی که مایل به صرف نظر از محافظت هستید، می تونید وریستور و فیوز را حذف نمایید.

در مورد محاسبات باید عرض کنم که در منابع تغذیه ی خازنی، این خازن هست جریان مدار رو بر اساس فرمول مربوطه تعیین می کنه. (فرمول : I=Vin*2*Pi*f*C). با توجه به این فرمول و عدد گذاری، مشاهده خواهید کرد که این مدار به ازای هر میکرو فاراد، جریانی معادل 69mA (موثر، rms) تولید خواهد کرد. با توجه به یکسو سازی و تبدیل مقدار موثر به DC (ضرب در رادیکال 2) این جریان در حدود 98mA مستقیم خواهد بود. ولتاژ خروجی نیز به کمک یک KVL در حلقه ی خروجی به راحتی قابل محاسبه است.
    سلف نیز برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی جریان تعبیه شده و باعث پایداری بیشتر مدار می شود. در صورت تمایل می توانید سلف را به همراه خازن پس از آن حذف نمایید.

برای داشتن منبع تغذیه ی خازنی که بتواند 300mA جریان را تأمین کند، نیاز به تعداد زیادی خازن و مقاومت برای مهار جریان دارید که از نظر حجم و هزینه به صرفه نخواهد بود و گرمای زیادی تولید خواهد شد. زیرا برای جلوگیری از افت ولتاژ باید جریانی در حدود 1A را تولید و مهار کنید!!

اگر ابهامات دوستان بر طرف شده، ادامه بدیم..!؟

در مورد مدارات ترایاک و درایو آن، نظر من هم با تغییرات جزئی، تقریباً شبیه به نظر شما و دوستان هست. مدار کامل رو براتون قرار می دم.. :smile:

*** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

مقاومت 47 اهم برای جلوگیری از هجوم جریان لحظه ای تعبیه شده است. توان مقاومت بر اساس فرمول های مربوطه و به میزان حدود 2 برابر توان تلف شده روی مقاومت در نظر گرفته می شه. زیرا اگر مقاومت گرمای زیادی تولید کند، این گرما پایداری المان های نیمه هادی را دچار اختلال خواهد کرد.
      ممنون دوست عزیز: از این جوابتان قانع نشدم :mrgreen: همامطور که گفتم توی بیشتر مدار هایی که با منبع خارنی هستند و برد شان را دیدم اصلا چنین مقاومتی نبود فقط یک مقاومت با خازن موازی کرده بودند برای تخلیه اش مثل مدار زیر: که اصلا چنین مقاومت وات بالایی را نداره!! فقط یک مقاومت با خازن موازی کرده!! و..
      این بردها و مدار ها که اکثریت چینی هستند!! اصلا چرا این چیز ها را رعایت نمی کنند؟ یا شما کلا ایمنی مدارتان بالا هست که کلا چینی ها تعطیل هستند و این چیز ها را نمی دانند ...........

در مورد مدارات ترایاک و درایو آن، نظر من هم با تغییرات جزئی، تقریباً شبیه به نظر شما و دوستان هست. مدار کامل رو براتون قرار می دم.. :smile:
      منتظرم.
      سپاس

دیدگاه

جناب K1.IEEE . فرمول شما ناقصه. این فرمول درسته:

که میشه:

البته برای نیم موج، که مدار شما باشه، ضریب نصف میشه.
        که من یادم رفت. پس خروجی مدار شما میشه 30 میلی آمپر

و اما آقای ir caspian hero مقاومت های اون شماتیک ، نقشی جز تخلیه خازن ورودی در هنگام خاموشی دستگاه ندارن.

و اونا که این رو نذاشتن، تو لحظه ی روشن شدن دستگاه، یه خیل عظیمی از جریان وارد مدار میشه. که اصلا خوب نیست.

به مقاومت موازی با خازن میگن bleeding resistor یعنی مقاومت خونریزی (البته کاری که میکنه نیستا!)

و به مقاومت سری میگن inrush limit resistor یعنی مقاومت محدود کننده هجوم به داخل. جریان بالا رو بلاک میکنه.

و باید بگم که مقادیر مقاومت و خازن سری کاملا دست ماست. محموعشون باید یه مقدار خاص باشه. یعنی میشه خازن رو کم و مقاومت رو بالا قرار داد و یا مقاومت رو کم و خازن رو بالا کرد. در هر صورت بهتره مقاومت سری باشه. اگه 1 کیلو 4 وات پیدا نکردین میتونم خازن رو زیاد کنم و مقاومت رو بیارم پایین.

مجذور مجموع مربعات راکتانس C1 و مقاومت R1 برای محاسبه مهمه که میشه Z1 که تو فرمول میبینین.

Rled هم مقاومت برای ال ای دی اپتوترایاک هست. 1 کیلو بزارین کافیه.
        [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
        درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

و باید بگم که مقادیر مقاومت و خازن سری کاملا دست ماست. محموعشون باید یه مقدار خاص باشه. یعنی میشه خازن رو کم و مقاومت رو بالا قرار داد و یا مقاومت رو کم و خازن رو بالا کرد. در هر صورت بهتره مقاومت سری باشه. اگه 1 کیلو 4 وات پیدا نکردین میتونم خازن رو زیاد کنم و مقاومت رو بیارم پایین.
          ممنون دوست عزیز: لطفا بگید چطوری محاسبه میشه: مثلا اگر بخوام مقاومت نیم وات بزارم : ظرفیت خازن تغییر می کنه! خب مقدار اش چطوری محاسبه باید شود؟
          سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
            ممنون دوست عزیز: لطفا بگید چطوری محاسبه میشه: مثلا اگر بخوام مقاومت نیم وات بزارم : ظرفیت خازن تغییر می کنه! خب مقدار اش چطوری محاسبه باید شود؟
            سپاس
            گفتم که : مجذور مجموع مربعات راکتانس C1 و مقاومت R1 باید ثابت بمونه.

یه بار واسه مقادیر موجود حساب کنین. بعد هر کاری خواستین بکنین، بعد حساب کنین، باید همون عدد قبلی شه.

ولی هیچ وقت مقاومت رو حذف نکنین.

بزارین یه عکس بزارم.

توان مقاومت رو بعد از محاسبه مقدار جدید و تطبیق Z ها، از فرمول R*I^2 حساب کنین. هرچی مقاومت رو پایین تر بیارین، توان کمتری مورد نیازشه.

ولی من توصیه میکنم نیم وات نزارین مثلا 1 وات بزارین. جریان ثابت میمونه، پس مقاومت باید بیاد پایین تا R1 بشه 1 وات.

در ضمن: فرمول راکتانس:

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

نوشته اصلی توسط امیر حسین بیگدلی
              گفتم که : مجذور مجموع مربعات راکتانس C1 و مقاومت R1 باید ثابت بمونه.

یه بار واسه مقادیر موجود حساب کنین. بعد هر کاری خواستین بکنین، بعد حساب کنین، باید همون عدد قبلی شه.

ولی هیچ وقت مقاومت رو حذف نکنین.

بزارین یه عکس بزارم.

توان مقاومت رو بعد از محاسبه مقدار جدید و تطبیق Z ها، از فرمول R*I^2 حساب کنین. هرچی مقاومت رو پایین تر بیارین، توان کمتری مورد نیازشه.

ولی من توصیه میکنم نیم وات نزارین مثلا 1 وات بزارین. جریان ثابت میمونه، پس مقاومت باید بیاد پایین تا R1 بشه 1 وات.

در ضمن: فرمول راکتانس:
              ممنون مهندس: شما رشته ات الکترونیک هست ولی من رشته ام الکترونیک نیست و اصلا به این محاسبات اشنایی ندارم : توی فیزیک دوران دبیرستان گمان کنم این چیزها را داشتیم!!که خدا بیامزرد اش :mrgreen: اگر امکان داره ی مثال عملی بزنید برای همان 1 وات !! محاسبه اش!!
              سپاس

دیدگاه

هجوم جریان لحظه ای
                رو میشه ساده توضیح بدین

دیدگاه

چشم.
                  این مدار ماست:

خوب. ما میخوایم R1 که 1 کیلو و 4 واته بشه 1 وات.
                  قراره امپدانس ورودی ثابت بمونه تا جریان هم ثابت بمونه.

بخاطر روی گل شما با LaTeX نوشتم که کامل متوجه بشید. (چیز های ابتدایی ریاضی رو که حتما بلدین!)

هجور جریان لحظه ای هم بخاطر اینه که مدار یهو به 220 ولت وصل میشه، آروم آروم ولتاژ نمیاد بالا! یهو میشه 220 ولت.

بخاطر همین ، خازن ریپل گیری جریان بالایی میکشه. و مقاومت رو باید گذاشت تا جلوی این رو بگیره.

همونطور که گفتم مجموع مربعات راکتانس و مقاومت باید ثابت باشه. پس میشه مقاومت رو کم کرد و خازن رو هم آورد پایین.

من همیشه نسبت 1 به 10 رو برای مقاومت انتخاب میکنم یعنی توان دوم مقاومت همیشه 10 درصد توان دوم راکتانس هست.

حالا شما میخوای نسبت 1 به 15 رو انتخاب کن. فرقی نمیکنه. مهم امپدانس ورودیه. Z1

دیدگاه

مدارات تغذیه خازنی معمولا تو جریانات ثابت استفاده میشن ، اما برای فعال سازی یک رله با سنسور LDR ولتاژ خروجی تغذیه خازنی را حدود 13.5 ~ 14 ولت در نظر بگیرید ، بعد یه دیود زنر 13V 1W با خروجی موازی کنید و خروجی رو به یک رگلاتور 12 ولت بدید بعد از خروجی رگلاتور مدارتون رو تغذیه کنید ...

برای طراحی مدار هم از سایت زیر کمک بگیرید :
                    http://danyk.cz/ledzar_en.html

ولتاژ رو 13.5 ~ 14 و جریان رو هم 60 الی 65 میل در نظر بگیرید.
                    - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
                    ارتباط با من : ir02x6
                    طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ir02x6
                      مدارات تغذیه خازنی معمولا تو جریانات ثابت استفاده میشن ، اما برای فعال سازی یک رله با سنسور LDR ولتاژ خروجی تغذیه خازنی را حدود 13.5 ~ 14 ولت در نظر بگیرید ، بعد یه دیود زنر 13V 1W با خروجی موازی کنید و خروجی رو به یک رگلاتور 12 ولت بدید بعد از خروجی رگلاتور مدارتون رو تغذیه کنید ...

برای طراحی مدار هم از سایت زیر کمک بگیرید :
                      http://danyk.cz/ledzar_en.html

ولتاژ رو 13.5 ~ 14 و جریان رو هم 60 الی 65 میل در نظر بگیرید.
                      چرا باید 1 ولت بیشتر از ولتاژ زنر گرفت؟ محض احتیاط؟

یه چیز دیگه:به 7812 نباید 2 ولت بیشتر از 12 ولت داشته باشیم؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

نوشته اصلی توسط امیر حسین بیگدلی
                        جناب K1.IEEE . فرمول شما ناقصه. این فرمول درسته:

که میشه:

البته برای نیم موج، که مدار شما باشه، ضریب نصف میشه.
                        که من یادم رفت. پس خروجی مدار شما میشه 30 میلی آمپر

و اما آقای ir caspian hero مقاومت های اون شماتیک ، نقشی جز تخلیه خازن ورودی در هنگام خاموشی دستگاه ندارن.

و اونا که این رو نذاشتن، تو لحظه ی روشن شدن دستگاه، یه خیل عظیمی از جریان وارد مدار میشه. که اصلا خوب نیست.

به مقاومت موازی با خازن میگن bleeding resistor یعنی مقاومت خونریزی (البته کاری که میکنه نیستا!)

و به مقاومت سری میگن inrush limit resistor یعنی مقاومت محدود کننده هجوم به داخل. جریان بالا رو بلاک میکنه.

مجذور مجموع مربعات راکتانس C1 و مقاومت R1 برای محاسبه مهمه که میشه Z1 که تو فرمول میبینین.

Rled هم مقاومت برای ال ای دی اپتوترایاک هست. 1 کیلو بزارین کافیه.
                        دوست عزیز!!
                        مدار من و محاسباتی که عرض کردم به سادگی از قانون اهم تبعیت می کنه و نیازی نیست لقمه رو دور سرمون بچرخونیم. خازن در برابر جریان متناوب مثل یک مقاومت عمل می کنه، در نتیجه میشه برای محاسبه ی جریان از قانون اهم استفاده کرد.
                        ضمن اینکه بنده این مدار شبیه سازی کردم، عملاً بستم و در چندین پروژه استفاده کردم. در تمام موارد نتیجه ی محاسبات با نتیجه ی عملی یکسان بوده است. شما هم اگر یک بار زحمت بکشید و مدار رو در OrCAD شبیه سازی کنید، به صحت مدار و محاسبات پی خواهید برد.

این چندمین باره که مجبورم توضیح بدم.. دوست عزیز! اینجا قرار نیست به کسی مدال قهرمانی بدهند که بخوایم اینجوری به همدیگه حمله کنیم!! وقتی با مطلب جدیدی رو به رو میشیم، بهتره پیش از ایراد گرفتن و تحمیل نظر، در مورد چیزی که می بینیم تحقیق و بررسی کنیم، یا مثل دیگران فقط نظرمون رو بگیم.

(جهت اطلاعتون عرض کنم که این نوع از تغذیه و نحوه ی محاسبه پیشتر توسط شرکت Microchip ارائه شده و قطعاً صحیح است.)

دیدگاه

ircaspianhero ی عزیز
                          شماتیک مداری که مورد نظر من هست رو در زیر قرار دادم. امیدوارم مورد استفاده ی شما واقع بشه..

این هم یک نمونه از کار من با همین منبع تغذیه و مدار ترایاک.. (البته این مدار رو به منظور دیگه ای و با میکرو کنترلر طراحی کردم)
                          ابعاد : 8*5 سانتیمتر

دیدگاه

شماتیک مداری که مورد نظر من هست رو در زیر قرار دادم. امیدوارم مورد استفاده ی شما واقع بشه..
                            ممنون دوست عزیز:این مدار را ایا میشه مثل ان مدار فتوسل 3 سیمه اش کرد !! شماتیک اش را گذاشتم قبلا!
                            منبع خازنی اش همان مدار قبلی ای که گذاشتید هست! درسته؟
                            ان اپتوکپلر اش pc817 هست؟
                            سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
                              ممنون دوست عزیز:این مدار را ایا میشه مثل ان مدار فتوسل 3 سیمه اش کرد !! شماتیک اش را گذاشتم قبلا!
                              منبع خازنی اش همان مدار قبلی ای که گذاشتید هست! درسته؟
                              ان اپتوکپلر اش pc817 هست؟
                              سپاس
                              3 سیم که در واقع 4 سیم هست. 1 سیم نول مشترک داریم، 1 فاز ورودی و 1 فاز خروجی. پس میشه همون 3 سیم که مورد نظر شماست. توضیح اینکه در اصل ما فاز رو از سوییچ نیمه هادی عبور می دهیم. ولی به یک نول نیز نیاز داریم برای ساخت تغذیه که وارد مدار تغذیه می کنیم.
                              این مدار با همین منبع تغذیه خازنی که عرض کردم کار می کنه. عکسه نمونه ی ساخته شده رو هم گذاشتم براتون.
                              اون IC در واقع اسمش اپتوترایاک هست که شماره ی اون رو زیرش نوشتم (MOC3063). این درایور دارای یک مدار تشخیص عبور از صفر داخلی هست که در صورت دریافت فرمان، پس از اولین عبور از صفر ترایاک را آتش خواهد کرد.
                              توجه کنید که ترتیب اتصالات و ترمینال های ترایاک مهم بوده و باید به همین صورت اسمبل شوند.

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:
                                3 سیم که در واقع 4 سیم هست. 1 سیم نول مشترک داریم، 1 فاز ورودی و 1 فاز خروجی. پس میشه همون 3 سیم که مورد نظر شماست. توضیح اینکه در اصل ما فاز رو از سوییچ نیمه هادی عبور می دهیم. ولی به یک نول نیز نیاز داریم برای ساخت تغذیه که وارد مدار تغذیه می کنیم.
                                من این قسمت را دقیقا متوجه نشدم!!
                                ایا می توان ان 3 سیم را توی مدار شما تعبیه کرد؟ اگر میشه لطفا شکل اش را بکشید!
                                سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X