اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
    اگر از زنر 5.1V استفاده کنید، در خروجی 4.5V خواهید داشت. (KVL در حلقه ی خروجی این مسئله رو تأیید می کنه.)
    برای زنر 12V و ... هم باید مجدداً محاسبات توان انجام بشه. جریان اندکی تغییر خواهد داشت. چون همونطور که عرض کردم المان اصلی برای تعیین جریان گذرنده از مدار، خازن هست. افت ولتاژ روی بقیه ی المان ها در حدی است که در عمل قابل چشم پوشی است.
    توان زنر بر اساس ولتاژ و جریان زنر در بد ترین شرایط تعیین میشه. با OrCAD هم شبیه سازی و تأیید شده. (شماره ی زنری رو که کنارش نوشتم در بازار موجود هست دوست عزیز.)

*** یک نکته ی مهم در مورد مدار تغذیه این هست که عمل یکسو سازی بعد از زنر انجام می شود. این موضوع به این معنی است که در شرایط مساوی ما قادر خواهیم بود بار جریان موثری (RMS) معادل 2 برابر جریان DC رو به زنر تحمیل کنیم. (توضیح اینکه توان تلف شده در حالت AC نصف توان تلف شده در حالت DC است.)
    ممنون دوست عزیز» اگز شما مثل اقای بیگدلی فرمول هایی که به کار بردید را همراه با یک مثال توضیح بدهید خیلی عالی میشه تا ما هم یاد بگیریم و دیگه مزاحم شما نشویم! :mrgreen:
    سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
      ممنون دوست عزیز» اگز شما مثل اقای بیگدلی فرمول هایی که به کار بردید را همراه با یک مثال توضیح بدهید خیلی عالی میشه تا ما هم یاد بگیریم و دیگه مزاحم شما نشویم! :mrgreen:
      سپاس
      فرمول محاسبه ی جریان رو در کامنت شماره ی 15 گذاشتم. ((فرمول : I=Vin*2*Pi*f*C))
      محاسبه ی توان هم از حاصلضرب ولتاژ در جریان یا ... به دست میاد. ((فرمول : P=V*I یا P=(V^2)/R یا (P=R*(I^2))

*** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
        محاسبه ی توان هم از حاصلضرب ولتاژ در جریان یا ... به دست میاد. ((فرمول : P=V*I یا P=(V^2)/R یا (P=R*(I^2))
        ممنون دوست عزیز: منظورم این بود با مثال توضیح بدهید!! مثل همین مدار خازنی که طراحی کردید(محاسبات) !! چون لابه لا ی اینها تبدیل ها و روش های خاصی داره برای تبدیل کمیت ها!!
        سپاس

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوس&#1604

ممنون دوست عزیز: منظورم این بود با مثال توضیح بدهید!! مثل همین مدار خازنی که طراحی کردید(محاسبات) !! چون لابه لا ی اینها تبدیل ها و روش های خاصی داره برای تبدیل کمیت ها!!
          سپاس
          خب مثالش همین منبعی هست که براتون گذاشتم!
          Vin=220V
          f=50Hz
          C=1uF
          همین مقادیر رو بگذارید تو فرمول تا مقدار جریان موثر حساب بشه.
          شما تا یک بار مدار روی بردبورد نبندید، ابهامتون برطرف نمیشه. مدار رو ببندید و تست کنید. فقط دقت کنید، چون منبع نسبت به برق شهر ایزوله نیست.

ضمن اینکه مدار رو در OrCAD دوباره شبیه سازی کردم و برای مشاهده ی پیک جریان، دو سر اون رو اتصال کوتاه کردم و شکل موج خروجی جریان رو در زیر براتون قرار دادم. همونطور که میبینید پیک جریان 97.704mA هست. (پس فرمول درسته)

دیدگاه

پاسخ : منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

ممنون دوست عزیز:
            شما تا یک بار مدار روی بردبورد نبندید، ابهامتون برطرف نمیشه. مدار رو ببندید و تست کنید. فقط دقت کنید، چون منبع نسبت به برق شهر ایزوله نیست.
            بعضی قطعات را ندارم!! باید از اینترنت بگیرم طول میکشه تا دستم بیاد و ببندم و........
            راستی این مدار شما (فتوسل) را تست کردید؟ حساسیت اش چطوری هست؟ من میخوام حساسیت اش خیلی پایین باشه چون توی خانه میخوام نصب اش کنم و بازتاب نور لامپ های کناری روی مدار تاثیر میزاره و باعث میشه لامپ هی خاموش و روشن بشه!!!
            Vin=220V
            f=50Hz
            C=1uF
            توی فرمول pi چیست؟
            سپاس

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
              Vin=220V
              f=50Hz
              C=1uF
              همین مقادیر رو بگذارید تو فرمول تا مقدار [glow=red,2,300]جریان موثر[/glow] حساب بشه.

ضمن اینکه مدار رو در OrCAD دوباره شبیه سازی کردم و برای مشاهده ی پیک جریان، دو سر اون رو اتصال کوتاه کردم و شکل موج خروجی جریان رو در زیر براتون قرار دادم. همونطور که میبینید [glow=red,2,300]پیک جریان[/glow] 97.704mA هست. (پس فرمول درسته)

فرمول شما ناقصه یا به عبارتی محاسبات شما اشتباهس

صحبت های شما کاملا تناقض داره به قسمت هایی که قرمز کردم توجه کنید اول گفتید مقدار جریان موثر (یا همون RMS ) با فرمولی که دادین درمیاد ولی بعد گفتین مقدار "پیک جریان" از اون فرمول در میاد!

در پاسخ 15 هم گفتین :

در مورد محاسبات باید عرض کنم که در منابع تغذیه ی خازنی، این خازن هست جریان مدار رو بر اساس فرمول مربوطه تعیین می کنه. (فرمول : I=Vin*2*Pi*f*C). با توجه به این فرمول و عدد گذاری، مشاهده خواهید کرد که این مدار به ازای هر میکرو فاراد، جریانی معادل 69mA (موثر، rms) تولید خواهد کرد. با توجه به یکسو سازی و تبدیل مقدار موثر به DC (ضرب در رادیکال 2) این جریان در حدود 98mA مستقیم خواهد بود. ولتاژ خروجی نیز به کمک یک KVL در حلقه ی خروجی به راحتی قابل محاسبه است.
              در صورتی که شکل موج هم روی مقدار موثر جریان تاثیر داره و با محاسباتی که آقای بیگدلی گفتن درسته و در حدود 33ma در میاد نه 98ma !!!

یه چیزی هم یادم رفت این شکل موجی که شما تحلیل کردین نیم موج هست و پیک جریانش 98ma

دیدگاه

در صورتی که شکل موج هم روی مقدار موثر جریان تاثیر داره و با محاسباتی که آقای بیگدلی گفتن درسته و در حدود 33ma در میاد نه 98ma !!!
                یه چیزی هم یادم رفت این شکل موجی که شما تحلیل کردین نیم موج هست و پیک جریانش 98ma
                این الان دومین نفری هست که می گوید محاسبات اشکال دارد!! جناب k1.ieee از محاسبات دفاع کن : تا تکلیف من محاسبه بشه!! که کدام مدار را ببندم!!
                مدار را وصل کنم یکدفعه نترکه بریم هوا :mrgreen:مهندسین ما را دو دل می کنند!!

دیدگاه

اقا من از اون مداری که گفتم جواب گرفتم تاپکو بالا گفتم فقط انگار اینا فیکس جریانن

با spice شبیه سازی کن بعد ببند
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=114759.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kooroshstore
                    اقا من از اون مداری که گفتم جواب گرفتم تاپکو بالا گفتم فقط انگار اینا فیکس جریانن
                    با spice شبیه سازی کن بعد ببند
                    کدام مدار دوست عزیز: چقدر جریان میداد؟
                    سپاس

دیدگاه

این الان دومین نفری هست که می گوید محاسبات اشکال دارد!! جناب k1.ieee از محاسبات دفاع کن : تا تکلیف من محاسبه بشه!! که کدام مدار را ببندم!!
                      مدار را وصل کنم یکدفعه نترکه بریم هوا :mrgreen:مهندسین ما را دو دل می کنند!!
                      pi=3.141592654 ...... همون عدد pi معروف در محاسبات محیط و مساحت دایره و ... (علامتش که نباشه، به این صورت نوشته میشه.)

در مورد محاسبات هم باید بگم اصلاً علاقه ای به بحث با کسانی که به جای بیان نظرات سازنده، به دنبال تفتیش و ایراد گرفتن از نظر دیگران هستند ندارم. بعضی از دوستان انگار شغلشون ایراد گرفتنه!! این نظره منه و شما هم هر طور مایلید عمل کنید.
                      در مورد صحتش هم برای چندمین بار عرض می کنم که هم با OrCAD تست شده و هم در عمل پیاده سازی شده و الان دسته مشتری داره کار می کنه. عکسه نمونه ی کار هم که گذاشتم براتون.

اگر صحبت و سوال جدیدی دارید در خدمتم دوست عزیز. :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                        pi=3.141592654 ...... همون عدد pi معروف در محاسبات محیط و مساحت دایره و ... (علامتش که نباشه، به این صورت نوشته میشه.)

در مورد محاسبات هم باید بگم اصلاً علاقه ای به بحث با کسانی که به جای بیان نظرات سازنده، به دنبال تفتیش و ایراد گرفتن از نظر دیگران هستند ندارم. بعضی از دوستان انگار شغلشون ایراد گرفتنه!! این نظره منه و شما هم هر طور مایلید عمل کنید.
                        در مورد صحتش هم برای چندمین بار عرض می کنم که هم با OrCAD تست شده و هم در عمل پیاده سازی شده و الان دسته مشتری داره کار می کنه. عکسه نمونه ی کار هم که گذاشتم براتون.

اگر صحبت و سوال جدیدی دارید در خدمتم دوست عزیز. :smile:
                        ممنون دوست عزیز:واقعا بعضی از افراد نمی دانم هدفشان چی هست...........
                        صحبت و سوال جدیدی فعلا ندارم هر وقت به ذهنم رسید مطرح می کنم!
                        فقط جواب این سئوال را ندادید!
                        راستی این مدار شما (فتوسل) را تست کردید؟ حساسیت اش چطوری هست؟ من میخوام حساسیت اش خیلی پایین باشه چون توی خانه میخوام نصب اش کنم و بازتاب نور لامپ های کناری روی مدار تاثیر میزاره و باعث میشه لامپ هی خاموش و روشن بشه!!!
                        سپاس

دیدگاه

عذر خواهی می کنم، فراموش کردم این سوالتون رو پاسخ بدم..
                          مدار فتوسل رو روی بردبورد تست کردم. البته حساسیتش بستگی به تنظیم پتانسیومتر، نزدیکی به منبع نور و همچنین شدت نور محیط داره.
                          اگر منبع نوری که قراره LDR رو تحریک کنه نسبت به نور محیط غالب باشه، تنظیم پتانسیومتر کفایت می کنه. ولی اگر شدت نور محیط به حدی است که ممکنه LDR رو به اشتباه بندازه، میتونید اطراف LDR رو نسبت به نور اطراف ایزوله کنید. ینی مثلاً داحل یک لوله ی مناسب و در عمق مناسب قرار بدید و به سمت منبع نور دلخواه تنظیم کنید. و یا اطرافش رو با وارنیش سایز مناسب محصور کنید و به سمت منبع نور دلخواه تنظیم کنید.
                          (مثلاً LDR رو داخل یک لوله ی خودکار بیک قرار بدید و دور لوله رو با چسب برق و یا وارنیش محصور کنید تا از رسیدن نور محیط به LDR جلوگیری بشه.)

دیدگاه

با سلام
                            یک منبع تغذیه میخواستم به مدار زیر اضافه بشه و مثل این فتوسل های صنعتی بشه!! که 3 تا سیم دارند!! به نظر شما این مدار چند میلی امپر جریان میشکد؟ و چطور میشه ترکیب کرد؟
                            خوبی این مدار این هست که با پتانسومتر حساسیت فتوسل قابل کنترل هست!

سپاس
                            سلام در تغذیه خازنی حداکثر جریان میتونه 100میلی باشه .
                            اگه جهت این کار میخواید بهتره برق شهر رو برای ورودی بگیرید و جریان کشیو از یک ترانزیستور منفی بکشید و پایه بیس هم با یک زنر حداقل یک وات بایاس شه .
                            زنر میتونه 5 یا هر ولتاژ دلخواهی باشه .
                            در ضمن به ولتاژ حداکثر ترانزیستور توجه کنید حداقل ظرقیت 400 ولت باشه .
                            توی بازار نمونه های مختلفی هست اما فیکه و بیشتر از 54 ولت میترکه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                              هنر اینه که طرف مقابلت رو قانع کنی. نه اینکه از بحث علمی فرار کنی.

جواب آخرین پست من در خطاب به خودت رو هم ندادی.

کسی که از بحث میترسه و میگه علاقه ای ندارم بهتره انقدر عملی عملی نکنه. و بیاد با فرمول به طرف مقابلش اثبات کنه که راست میگه.

والا تا اینجاش که من هرچی گفتم کسی رد نکرده.

شما هم رد نکردی. هی گفتی عملی ساختم. دست مشتریه. کار میکنه. سوال اینه: چرا ما اشتباه میگیم؟ چرا مدار تو علی رغم اشتباهاتی که ما در آوردیم، داره کار میکنه.

این رو هم بدون که هیچ سیمیولاتوری مثل واقعیت نیست. اگر شما هم مدارت رو بدی به من و من ازش 100 میلی آمپر بکشم حتما شاهد داغ کردنش خواهی بود.

در کل من دوست ندارم طرف مقابلم رو خراب کنم. این شمایی که هی طفره میری. و از صحبت کردن با من خوشت نمیاد.

اول کار دیدی که من اول پرسیدم از چه فرمولی استفاده کردی؟ بعد از اینکه جواب دادی گفتم اشتباهه. همینجوری رو هوا نگفتم که!

اگه یه دلیل محکم برای محاسباتت بیاری خوب کیه که قبول نکنه. اگه درست باشه و ثابت بشه منم از فردا از فرمول تو استفاده میکنم.

در ضمن: من ایراد در نیاوردم. ایراد داره. اگر نداره. بیا و ثابت کن.
                              [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
                              درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسین بیگدلی
                                هنر اینه که طرف مقابلت رو قانع کنی. نه اینکه از بحث علمی فرار کنی.

جواب آخرین پست من در خطاب به خودت رو هم ندادی.

کسی که از بحث میترسه و میگه علاقه ای ندارم بهتره انقدر عملی عملی نکنه. و بیاد با فرمول به طرف مقابلش اثبات کنه که راست میگه.

والا تا اینجاش که من هرچی گفتم کسی رد نکرده.

شما هم رد نکردی. هی گفتی عملی ساختم. دست مشتریه. کار میکنه. سوال اینه: چرا ما اشتباه میگیم؟ چرا مدار تو علی رغم اشتباهاتی که ما در آوردیم، داره کار میکنه.

این رو هم بدون که هیچ سیمیولاتوری مثل واقعیت نیست. اگر شما هم مدارت رو بدی به من و من ازش 100 میلی آمپر بکشم حتما شاهد داغ کردنش خواهی بود.

در کل من دوست ندارم طرف مقابلم رو خراب کنم. این شمایی که هی طفره میری. و از صحبت کردن با من خوشت نمیاد.

اول کار دیدی که من اول پرسیدم از چه فرمولی استفاده کردی؟ بعد از اینکه جواب دادی گفتم اشتباهه. همینجوری رو هوا نگفتم که!

اگه یه دلیل محکم برای محاسباتت بیاری خوب کیه که قبول نکنه. اگه درست باشه و ثابت بشه منم از فردا از فرمول تو استفاده میکنم.

در ضمن: من ایراد در نیاوردم. ایراد داره. اگر نداره. بیا و ثابت کن.
                                سلام مهندس:
                                جواب شما گمان کنم دادند: در مورد فرمول ها به کار برده شده!!
                                گفته ی خودشان:
                                سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X