اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه خازنی برای مدار فتوسل

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
    ممنون دوست عزیز:من این قسمت را دقیقا متوجه نشدم!!
    ایا می توان ان 3 سیم را توی مدار شما تعبیه کرد؟ اگر میشه لطفا شکل اش را بکشید!
    سپاس
    بسیار ساده است دوست عزیز..
    ما برای مدار تغذیه، یک فاز و یک نول نیاز داریم که وارد برد می کنیم. تا اینجا میشه 2 سیم. حالا فاز وارد شده به برد رو از سوییچ نیمه هادی (ترایاک) هم عبور می دیم و از خروجیش به بار متصل می کنیم. اینم سیمه سوم!!
    درست مثل سنسور هایی که 3 تا پایه دارند. 2 تا پایه برای تغذیه ی سنسور و 1 پایه برای خروجی سنسور.
    *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

شما باید حداقل یک بار مدار رو ببندید تا اشکالاتتون مشخص بشه.. (برق گرفتگی گاهی خوبه، واسه چربی خون هم مفیده :biggrin

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:طبق عکس زیر:
        من h-out را متوجه نشدم از کجا مدار باید گرفت: فاز و نول منبع تغذیع خارنی به فاز و نول تریاک وصل میشه طبق عکس!؟ درست وصل کردم؟ حالا ان A1 را از کجا باید گرفت؟

سپاس

دیدگاه

کنار ترایاک ترمینال های A1 و A2 مشخص شده دوست عزیز!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
            دوست عزیز!!
            مدار من و محاسباتی که عرض کردم به سادگی از قانون اهم تبعیت می کنه و نیازی نیست لقمه رو دور سرمون بچرخونیم. خازن در برابر جریان متناوب مثل یک مقاومت عمل می کنه، در نتیجه میشه برای محاسبه ی جریان از قانون اهم استفاده کرد.
            ضمن اینکه بنده این مدار شبیه سازی کردم، عملاً بستم و در چندین پروژه استفاده کردم. در تمام موارد نتیجه ی محاسبات با نتیجه ی عملی یکسان بوده است. شما هم اگر یک بار زحمت بکشید و مدار رو در OrCAD شبیه سازی کنید، به صحت مدار و محاسبات پی خواهید برد.

این چندمین باره که مجبورم توضیح بدم.. دوست عزیز! اینجا قرار نیست به کسی مدال قهرمانی بدهند که بخوایم اینجوری به همدیگه حمله کنیم!! وقتی با مطلب جدیدی رو به رو میشیم، بهتره پیش از ایراد گرفتن و تحمیل نظر، در مورد چیزی که می بینیم تحقیق و بررسی کنیم، یا مثل دیگران فقط نظرمون رو بگیم.

(جهت اطلاعتون عرض کنم که این نوع از تغذیه و نحوه ی محاسبه پیشتر توسط شرکت Microchip ارائه شده و قطعاً صحیح است.)

عزیز من کی دعوا کرد؟ کی حمله کرد؟

دیزاین نوت من هم مال میکرو چیپ هست. من نخواستم بگم که یه موقع چیزی نگین که این از خودش راضیه چقد و ... . حالا!

من درباره مدارت نظر ندادم. گفتم فرمول کلی منابع خازنی این هست.
            مدارت درسته ، قبول. فرمولت غلطه.

و همچنین من در مورد اون چیزی که اطلاع نداشتم نظر ندادم ( مدارت).
            ولی در مورد فرمول چون میدونم. گفتم.

شما اون انتگراله رو که می فهمی؟ داره ولتاژ میانگین سینوسی بر حسب اختلاف ولتاژ پیک و ولتاژ خروجی رو حساب میکنه.

شما اون رو ساده کنی به همون ضریب میرسی.

فقط: به من بگو که آیا فرمول غلطه یا نه. و اگر نیست چرا انقدر تحدید آمیز حرف میزنی؟

درخت هرچه پر بار تر ، سر به زیر تر.

افراد سطح بالای این انجمن هم به همین خاطر اینجا رو ترک کردن. شانشون رو نگه نداشتیم.
            [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
            درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
              کنار ترایاک ترمینال های A1 و A2 مشخص شده دوست عزیز!!
              منظور شما همان 1و2 ای که با دایره های قرمز مشخص کردم هست!! بی زحمت توی شماتیک خام که لینک اش را دادم با paint خطوط شان را مشخص کنید!! این تریاک خیلی رفته توی اعصابم :angry: میخوام مدار ببندم!!

http://s6.picofile.com/file/8216553100/tr.jpg

دیدگاه

فکر کنم در مورد شناسایی ترایاک یکم دچار مشکل شدید. U3 ترایاک هست و U2 اپتوترایاک.

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: راست میگی: اشتباه کردم: گفتم قاتی کردم سر این تریاک
                  پس طبق توضیحات شما شکل نهایی این میشه! درسته اتصالات اش ؟
                  راستی توی مدار فتوسل ان مقاومت ها چند وات باید باشند مخصوصا انهایی که کنار تریاک هستند؟

سپاس

دیدگاه

بله.. دقیقاً به همین صورت هست
                    در مورد همه ی المان ها، اونایی که براشون وات مشخص نشده از نوع معمولی (0.25W) هستند. (عکس یک نمونه ی ساخته شده رو هم که گذاشتم براتون، میتونید مدار تغذیه و مدار ترایاک و مقاومت ها و ... رو روش مشاهده کنید.)

دیدگاه

در پست 22 اقای بیگدلی یک r2 به مقدار 250 وجود داره اون کجای مداره؟!

در پست جناب K1.IEEE دومدار معرفی کردن

مدار اولی که ساده تره اگر جای زنر 5 زنر 12 بزاریم ولتاژ بالا برد

بیشتر که به مدار شماره یکتون نگاه کردم دیدم 220 ac مستقیم رفته سر زنر یه خورده عججیبه شما این مدار و بستید یا از جایی گزاشتید
                      درسته من اشتباه کردم مشگلی نداره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kooroshstore
                        در پست 22 اقای بیگدلی یک r2 به مقدار 250 وجود داره اون کجای مداره؟!

در پست جناب K1.IEEE دومدار معرفی کردن

مدار اولی که ساده تره اگر جای زنر 5 زنر 12 بزاریم ولتاژ بالا برد

بیشتر که به مدار شماره یکتون نگاه کردم دیدم 220 ac مستقیم رفته سر زنر یه خورده عججیبه شما این مدار و بستید یا از جایی گزاشتید
                        R2 همون Rin هست که برای جناب ircaspianhero تغییر دادم. چون میخواستن که 1 وات باشه.

دیدگاه

بازم من متوجه نشدم یعنی باید اصلا نزاریمش اگه باید بزاریم کجا باید بزاریم

من شبیه اینو بستم مقاومتام خیلی خیلی داغ میشه
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=114759.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kooroshstore
                            بازم من متوجه نشدم یعنی باید اصلا نزاریمش اگه باید بزاریم کجا باید بزاریم

من شبیه اینو بستم مقاومتام خیلی خیلی داغ میشه
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=114759.0
                            اکه مدار من رو میخوایی ببندی . همون چیزایی که تو شماتیک میبینی بذار.

اگرم نه که مشخصات بارت رو بگو یکی واست بکشم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                              بله.. دقیقاً به همین صورت هست
                              در مورد همه ی المان ها، اونایی که براشون وات مشخص نشده از نوع معمولی (0.25W) هستند. (عکس یک نمونه ی ساخته شده رو هم که گذاشتم براتون، میتونید مدار تغذیه و مدار ترایاک و مقاومت ها و ... رو روش مشاهده کنید.)
                              ممنون مهندس: راستی توی مدار منبع تغذیه خازنی: شما از دیود زنر 5.6 یک وات استفاده کردید!!!
                              1.ایا میتوان از زنر 5.1 ولت یا 12 ولت و... استفاده کرد؟ همان جریان مشخص شده میدهند با تغییر مقدار دیود زنر؟
                              2. حتما باید از زنر 1 وات استفاده شود؟
                              سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
                                ممنون مهندس: راستی توی مدار منبع تغذیه خازنی: شما از دیود زنر 5.6 یک وات استفاده کردید!!!
                                1.ایا میتوان از زنر 5.1 ولت یا 12 ولت و... استفاده کرد؟ همان جریان مشخص شده میدهند با تغییر مقدار دیود زنر؟
                                2. حتما باید از زنر 1 وات استفاده شود؟
                                سپاس
                                اگر از زنر 5.1V استفاده کنید، در خروجی 4.5V خواهید داشت. (KVL در حلقه ی خروجی این مسئله رو تأیید می کنه.)
                                برای زنر 12V و ... هم باید مجدداً محاسبات توان انجام بشه. جریان اندکی تغییر خواهد داشت. چون همونطور که عرض کردم المان اصلی برای تعیین جریان گذرنده از مدار، خازن هست. افت ولتاژ روی بقیه ی المان ها در حدی است که در عمل قابل چشم پوشی است.
                                توان زنر بر اساس ولتاژ و جریان زنر در بد ترین شرایط تعیین میشه. با OrCAD هم شبیه سازی و تأیید شده. (شماره ی زنری رو که کنارش نوشتم در بازار موجود هست دوست عزیز.)

*** یک نکته ی مهم در مورد مدار تغذیه این هست که عمل یکسو سازی بعد از زنر انجام می شود. این موضوع به این معنی است که در شرایط مساوی ما قادر خواهیم بود بار جریان موثری (RMS) معادل 2 برابر جریان DC رو به زنر تحمیل کنیم. (توضیح اینکه توان تلف شده در حالت AC نصف توان تلف شده در حالت DC است.)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X