اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد تابلو روان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد تابلو روان

از لحاظ تئوری:
    اگر نرخ 60 فریم در ثانیه رو در نظر بگیریم:
    نرخ نوسازی هر ستون: 60×60 = 3600
    زمان موجود برای نوسازی هر سطر = 1/3600 = 277 میکرو ثانیه
    بنابراین با کلاک 16 مگاهرتز تقریبا 4400 سیکل ماشین وقت دارید.

قدیما یه تابلوی 60×8 با 8051 تو مجله ی الکتور چاپ شده بود که من مونتاژش کردم و خیلی هم خوب کار کرد. البته از 74164 استفاده کرده بود. اما نمی دونم چرا من وقتی روی 72×16 با این روش رفرش کردم جالب نشد در حالیکه با Latch نورش خوب بود!
    There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

نوشته اصلی توسط میلاد موسوی
      سلام.
      بهترین راه استفاده از رفرش ستونی هست...(البته نظر منه)
      میلاد جان میشه بفرمایید چرا؟
      اگر ترانزیستورهایی که سطرها رو درایو می کنند توان تلفاتی شون کافی باشه و بعد از لچ ستون ها هم بافر بگذارید، سریعترین زمان رفرش رو خواهید داشت و نور LED ها هم خوب میشه.

دیدگاه

فکر کنم دلیل اینکه نباید رفرش رو روی سطر بکنیم رو تو پیج قبل گفتم...
        خوب رضا جام من میگم رفرش ستونی خوبه دیگه... شما دوباره حرف منو اثبات کردی....

نوشته اصلی توسط رضا سپاس یار
        میلاد جان میشه بفرمایید چرا؟
        اگر ترانزیستورهایی که سطرها رو درایو می کنند توان تلفاتی شون کافی باشه و بعد از لچ ستون ها هم بافر بگذارید، سریعترین زمان رفرش رو خواهید داشت و نور LED ها هم خوب میشه.
        من گفتم رفرش ستونی کنیم ... مثلا برای یه تابلوی 8*64 باید ستون 1 رو انتخاب کنیم و دیتا رو روی سطرها بذاریم. این کار رو باید برای 64 بار تکرار کنی که فکر کنم زیاد جالب نباشه..
        لچ بذارییم خیلی عالیه و و عالی تر از اون اینه که دیتای ستون اول هر لچ رو بذاریم و بعد از یک تاخیر بریم دیتای ستون 2 هر لچ رو بذاریم ...
        اینطوری نور خیلی زیاد میشه..
        اگر اشتباه میکنم... منو راهنمایی کن.. ما هنوز شاگرد شماییم
        www.icesi.ir

دیدگاه

سلام،
          خواهش می کنم، شما بزرگوارید.

من فکر می کنم در روش ستونی Duty Cycle کلا کمتر میشه اما با Overdrive شدن جریانی تا حدودی این مسئله جبران میشه. در واقع یک مصالحه بین Duty Cycle و جریانه.

دیدگاه

سلام،
            خواهش می کنم، شما بزرگوارید.

من فکر می کنم در روش ستونی Duty Cycle کلا کمتر میشه اما با Overdrive شدن جریانی تا حدودی این مسئله جبران میشه. در واقع یک مصالحه بین Duty Cycle و جریانه.
            خوب آقای سپاس یار شما تابلو ها رو چه طوری رفرش میکنی؟؟؟ سطری؟؟ چه ولتاژی برای 64 تا led در نظر میگیری؟؟
            www.icesi.ir

دیدگاه

اگر بتونید سطرها رو از لحاظ جریان خوب تغذیه کنید. لچ در ستون ها و ترانزیستور در سطرها باشه خوبه (سطری). البته اگر تعداد سطرها بیشتر از 8 تا باشه نور به شکل قابل ملاحظه ای کم میشه که برای حلش هم میشه از ترفند Interlacing (اسکن یک در میان مثل کاری که در تلویزیون انجام میشه) استفاده کرد. :smile:

دیدگاه

خوب ... حرف شما کاملا درسته... :agree:
                من تسلیمم
                شما تا چه سایزی با این روش پیش رفتید؟؟
                www.icesi.ir

دیدگاه

اگر بتونید سطرها رو از لحاظ جریان خوب تغذیه کنید. لچ در ستون ها و ترانزیستور در سطرها باشه خوبه (سطری). البته اگر تعداد سطرها بیشتر از 8 تا باشه نور به شکل قابل ملاحظه ای کم میشه که برای حلش هم میشه از ترفند Interlacing (اسکن یک در میان مثل کاری که در تلویزیون انجام میشه) استفاده کرد. :smile:
                  من با همین روش کار می کردم. با ابعاد 96*8 هم کار کردم نتیجه قابل قبول بود.
                  اما دلیل اسکن یک در میان رو نمی فهمم. چه چیزی باعث میشه تو این روش شدت نور کم نشه؟

دیدگاه

خوب ... حرف شما کاملا درسته... :agree:
                    من تسلیمم
                    شما تا چه سایزی با این روش پیش رفتید؟؟
                    نه، من مطمئن نیستم این بهترین روش باشه. به خاطر همین هم خواستم از دوستانی که کار کردند نظر بدند. شاید راه بهتری هم باشه.

تا 16 در 96 (دو رنگ) :smile:

دیدگاه

آقا رضا یه سوال. برای دورنگ هم از لچ استفاده کردی؟ یعنی مثلا هر هشت ستون دو تا لچ گذاشتی؟( هر کدوم برای یک رنگ).روش منطقی برای تابلوهای چند رنگ( مثلا سه رنگ) چجوریه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد جعفری

من با همین روش کار می کردم. با ابعاد 96*8 هم کار کردم نتیجه قابل قبول بود.
                        اما دلیل اسکن یک در میان رو نمی فهمم. چه چیزی باعث میشه تو این روش شدت نور کم نشه؟
                        حامد جان، وقتی 8 سطر رو رفرش می کنید Duty Cycle هر LED یک هشتم است، یعنی یک در واحد زمان، روشن است و در 7 واحد خاموش. در 16 سطر، Duty Cycle یک شانزدهم میشه و LED مدت زمان بیشتری رو خاموشه. وقتی Interlace می کنید در واقع دارید هر فریم رو با Duty Cycle یک هشتم رفرش می کنید و چشم متوجه این مسئله نخواهد شد (البته باید fps رو هم افزایش بدید که با سرعت بالای AVR خیلی راحت میشه این کار رو انجام داد).

دیدگاه

من زیاد تجربه ندارم .. بزرگترین تابلویی که درست کردم 8*8 بوده

یکی از دوستان هست که خوره ی تابلو روانه...من قبولش دارم... حالا با اون صحبت میکنم ببینم از چه روشهایی استفاده میکنن..

آقای سپاس یار از این به بعد روی شما حساب باز کنیم دیگه. :agree: :agree:
                          www.icesi.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد جعفری
                            آقا رضا یه سوال. برای دورنگ هم از لچ استفاده کردی؟ یعنی مثلا هر هشت ستون دو تا لچ گذاشتی؟( هر کدوم برای یک رنگ).روش منطقی برای تابلوهای چند رنگ( مثلا سه رنگ) چجوریه؟
                            نه اینطوری که خیلی گرون میشه. چون ترانزیستورها رو با دیکودر 4 به 16 فرمان میدادم. برای هر رنگ یک دیکودر و 16 ترانزیستور جدا گذاشتم.

دیدگاه

نه اینطوری که خیلی گرون میشه. چون ترانزیستورها رو با دیکودر 4 به 16 فرمان میدادم. برای هر رنگ یک دیکودر و 16 ترانزیستور جدا گذاشتم.
                              برای هر رنگ 16 تا ترانزیستور؟؟؟16 تا ترانزیستور برای 16 تا سطر؟؟؟
                              چرا؟
                              www.icesi.ir

دیدگاه

برای هر رنگ 16 تا ترانزیستور؟؟؟
                                چرا؟
                                [/quote]

مگه راه دیگه ای هم داره؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X