اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرکانس متر + خازن سنج و سلف سنج .....

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرکانس متر + خازن سنج و سلف سنج .....

نوشته اصلی توسط mahdi.7
    مجتبی جان این همه مطلب نوشتم با دقت بخونش ایناها:منم اولش قصد داشتم یدونه LCR متر بخرم میگفتم 270 تومن! (جنس خوبش نه چینی) برای همین تصمیم گرفتم بسازم و الانم کاملا راضیم
    برای چی میخوام توی اسیلاتور تغییر بدی؟ اشکالی نداره که!
    آخه توی بعضی جاها محدودیت هست. مثلا واسه خازن تا چه ظرفیتی می تونه بخونه؟ دقتش چطوره؟ LCR مترهای توی بازار رو دیدی، معمولا دقت خیلی خوبی داره. خصوصا واسه کارهای مخابراتی واقعا به یه دقیقش نیاز دارم. این تاپیک خیلی خوبه. من می خواستم قبلا بسازم ولی یه مدت پیش خودم گفتم بخرم. حالا اگه این خوب باشه که همینو میسازم.

دیدگاه

درور بر همه دوستان

میخواستم بپرسم میشه این مدار را برای سنجش خازن های ظرفیت بالاتر همانند 22000 میکرو فاراد ، در ساختارش تغییرات ایجاد کرد؟
      خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجتبی صاحبی
        منتظر برنامه هستیم
        یه سوال دیگه چه نیازی به تست و کالیبره کردن این دستگاهی که شما ساختی با lcr متر هست
        مقادیر سلف و خازن که معلومه مثلا خازن 1میکرو مقدارش معلومه ؟دیگه نیازی به یک lcr متر رو نمی فهم البته شاید دلیلی هست که من خبر ندارم
        واقعا جعبت رو خیلی تمیز درست کردی خیلی سلیقه هم به خرج دادی از جناب aivhl هم بابت اینکه این تاپیک رو زدم خیلی خیلی ممنونم حتمی یکیش رو درست می کنم عکسهاش رو هم میزارم
        مطمئنا جنس قطعات هم رو lcr متر تاثیر داره با توجه به صحبت ها شما که متوجه شدم برنامه خودش رو با سخت افزار ما کالیبره می کنه به عبارتی تصدیق بفرمائید ممنون
        مجتبی جان معلومه اصلا چیز هایی رو که نوشتم رو نخوندی ها!! برنامه که توی همون لینک هست!
        ببینین همه ی دستگاه های اندازه گیری نیاز به کالیبره شدن دارن که LC متر هم برای اندازه گیری های خودش باید 2 تا مقدار معلوم و دقیق رو در اختیار داشته باشه تا قطعات رو نسبت به اون مقادیر اندازه گیری کنه و نشون بده برای این کار نیاز به 2 تا خازن یکی 100 نانو و یکی 1 نانو هست (مقادیر نزدیک دیگه هم میشه استفاده کرد که مقدارش توی فایل word توی فایل برنامه نوشته شده) که باید با یه LC متر دقیق دیگه مقدارش اندازه گیری بشه و مقدارش توی برنامه نوشته بشه تا محاسبات روی این مقدار صورت بگیره. طبیعتا هر چقدر دقت اندازه گیری شده این خازن ها بیشتر باشه دقت LC متر هم بیشتر خواهد بود.
        جنس قطعات و ثبات و پایداریشون هم برای دقت بیشتر مهمه برای مثال اون خازن اسیلاتور اگه جنس خوب نباشه (مثلا سرامیکی) که نشتی داشته باشه یا مقدارش کمی تغییر کنه دقت اندازه گیری هم پایین میاد بهترین خازن برای این کار خازن های MKT با جنس خوبه که پایداری خوبی داشته باشه
        همچنین برای مقاومت ها از 1 درصد استفاده کردم
        نوشته اصلی توسط Rohalamin
        آخه توی بعضی جاها محدودیت هست. مثلا واسه خازن تا چه ظرفیتی می تونه بخونه؟ دقتش چطوره؟ LCR مترهای توی بازار رو دیدی، معمولا دقت خیلی خوبی داره. خصوصا واسه کارهای مخابراتی واقعا به یه دقیقش نیاز دارم. این تاپیک خیلی خوبه. من می خواستم قبلا بسازم ولی یه مدت پیش خودم گفتم بخرم. حالا اگه این خوب باشه که همینو میسازم.
        ا
        اره خب همه ی دستگاه های اندازه گیری محدودیت دارن همونطور که نوشتم برای خازن از 0.1 پیکوفاراد تا 2200 میکرو فاراد هست که این رنج برای کار های مخابراتی مناسبه ولی برای سلف سنج به رنج نانو هانری برای کار های مخابراتی احتیاج داری که باید توی برنامه (و احتمالا سخت افزار) تغییراتی ایجاد کنی

درور بر همه دوستان

میخواستم بپرسم میشه این مدار را برای سنجش خازن های ظرفیت بالاتر همانند 22000 میکرو فاراد ، در ساختارش تغییرات ایجاد کرد؟
        شدنش که میشه اما اصلا نیازی با اندازه گیری برای این مقدار های بالا نیست چون عموما خود خازن ها توی این مقدار خطای زیادی دارن

دیدگاه

سلام

درباره شماتیک آقای نوربخش راد سوال داشتم :

رله های استفاده شده از چه مدلی هستند ؟

لطفا در مورد این قسمت هم توضیح دهید :

اضافه شده در تاریخ :
          سلام

آیا از قسمت بسامد سنج این پروژه میشه به عنوان دورسنج موتور استفاده کرد ؟ یعنی سرعت لازم برای تعقیب ورودی رو داره ؟

باتشکر .

دیدگاه

همونطور که قول داده بودم PCB مدار با توضیحات مدار رو قرار میدم

[glow=red,2,300]اول از همه باید بگم که مدار LC متر جناب نور بخش هم مدار بسیار خوب و عالی هست و توی اینترنت نمونش پیدا نمیشه حس میکنم دوستان یکم کم لطفی میکنن :sad:
            هرکسی نیاز به ساخت LC متر جناب نوربخش داره با توجه به این که پروژه کاملا اپن سورسه و نویسندش از خودمونه میتونه به سلیقه ی خودش هر تغییری خواست در مدار بده هر جایی سوالی بود جناب نوربخش کاملا توضیح میدن (که در مورد مدار من این قضیه صادق نیست درسته اپن سورسه اما طراح و سازندش خارجیه و اگر کسی خواست تغییر کلی توی برنامه بده براش سخته چون طراحش نیست که درمورد مسائل ریز پروژه توضیح بده و شخص مجبوره کلی با برنامه سروکله بزنه تا بفهمه چی به چی شده)[/glow]

برگردیم به مدار من که قرار بود توضیحاتشو بدم:
            خب دوباره شماتیک مدار رو قرار میدم تا روش صحبت کنیم (چون PCB که من طراحی کردم به دلیل کمبود جا توی مدار تغییراتی دادم) :

این شماتیک قسمت تغذیه و اسیلاتور مدار هست.
            خب لازمه که توضیحاتی در مورد شماتیک بدم:
            این مدار کلا با 3 شاسی کنترل میشه و فرامین رو اجرا میکنه یدونه از شاسی هارو توی این شماتیک میبینید (SW3 power on_null) که همونطور که از اسمش معلومه 2 وظیفه داره یکی روشن کردن دستگاه هست یکی NULL کردن اون که کاربرد دومی رو جلوتر توضیح میدم. همونطور که معلومه وقتی دستگاه خاموشه وقتی این شاسی فشرده بشه گیت ماسفت BS255 توسط ترانزیستور BC547 زمین میشه و جریان در مدار برقرار میشه و در ادامه میکرو BC547 رو روشن نگه میداره تا مدار روشن بمونه. جلوتر توسط تقسیم مقاومتی (100k و 22k) ولتاژی برای قسمت ADC میکرو که برای اندازه گیری ولتاژ ورودی تهییه میشه که وقتی ورودی 10 ولت باشه عدد 10 نشون داده میشه (تغذیه خوب) اگر عدد نشون داده شده کمتر از 5 باشه ولتاژ کمتر از حد مجازه و ممکنه توی دقت اندازه گیری تاثیر بزاره. بقیه قسمت های تغذیه هم نیازی به توضیح نداره و واضحه
            پایین قسمت تغذیه اسیلاتور مدار هست که در ورودی اون رله ای گذاشته شده که توسط میکرو (با ترانزیستور BC547) برای انتخاب حالت سلف / خازن کنترل میشه. بقیه قسمت ها واضحه.

خب یه توضیح کلی درمورد شماتیک دادم حالا برای PCB که من طراحی کردم تغییراتی بصورت زیر توی شماتیک دادم:

1. در ورودی تغذیه برای محافظت اتصال درست قطب تغذیه یه دیود 1N400x به صورت موازی و قرینه استفاده شده که به نظر من کار بسیار اشتباهیه چون اگر قطب ها جابجا وصل شد منبع تغذیه یا باطری توسط دیود اتصال کوتاه میشه و هم برای منبع یا باطری مضره هم دیود می سوزه. خب معلومه این دیود رو برمیداریم و یه دیود بصورت سری با خط مثبت قرار میدیم و برای کمترن افت ولتاژ میشه از یه دیود شاتکی مثل 1N5819 استفاده کرد.

2. جامپری که روی امیتر و کلکتور 547 قرار داده شده رو حذف کردم چون نیازی بهش نداشتم چون برای وقتیه که میکرو روی برد بوسیله ISP پروگرام بشه و چون من کانکتور ISP رو حذف کردم (به علت کمبود فضا) و میکرو رو مستقیم پروگرام میکنم این جامپر هم برداشته شد.

3. 2 تا خازن 470 میکرو + 1 خازن 220 نانو قبل از رگولاتور گذاشتم و 4 تا خازن 100 میکرو + 1 خازن 220 نانو بعد رگولاتور اضافه کردم

4. توی مدار اسیلاتور که در ورودی از رله استفاده شده فرض طراحی بر استفاده از رله ی 9 ولتی یا 12 ولتی بوده برای همین با استفاده از یک مقاومت 120 اهمی یک سر کویل رله به تغذیه وصل شده. من از رله 5 ولتی استفاده کردم برای همین نیازی به مقاومت 120 اهمی نیست و سر کویل به بعد رگولاتور وصل شد

ادامه ی توضیحات در پست بعدی...

دیدگاه

توضیحات و تغییرات شماتیک دوم:

خب از بالای شماتیک توضیحات و تغییرات رو با هم شروع میکنم:

1. برای اتصال به کامپیوتر از RS232 استفاده شده که چون من نیازی به اتصال به کامپیوتر و همچنین کمبود جا روی PCB داشتم این قسمت رو حذف کردم.

2. پین های 2 و 3 میکرو برای دیباگ استفاده شده که چون نیاز نداشتم استفاده نکردم.

3. پین های شماره 5 و 12 برای فعال سازی مقاومت های مدار تعیین ثابت زمانی برای اندازه گیری خازن (روش دوم اندازه گیری خازن که قبلا توضیح داده شد) و همچنین برای روشن کردن مدار اسیلاتور توسط ماسفت های BS255 استفاده شده.

4. چون طراح خواسته اکثرا این دستگاه با باطری کار کنه مسئله مصرف انرژی براش مهم بوده برای همین بک لایت LCD رو توسط پین 15 میکرو و ماسفت BS170 کنترل کرده بصورتی که اکثرا مواقع بک لایت برای کاهش مصرف باطری کم نوره . خب اولا من این دستگاه رو نمیخوام با باطری روشن کنم طبیعتا هم مصرف انرژی و جریان کشی برام اهمیتی نداره ثانیا چون مدار تو جعبه ای قرار میگیره که روی LCD طلق مشکی رنگ میاد اگر بک لایت کم نور باشه دیگه چیزی رو نمیشه خوند ثالثا (!) اگر از جعبه هم نخوایم استفاده کنیم و از LCD ابی رنگ استفاده کنیم با کم نور بودن بک لایت نمیشه نوشته هارو خوند و فقط باید از LCD سبز استفاده کرد! پس من این قسمت رو حذف کردم و بک لایت رو مستقیما به تغذیه وصل کردم و پین 15 خالی شد.

5.طراح برای پروگرام کردن میکرو از کانکتور ISP استفاده کرده اما چون فضایی برای کانکتور و مقاومت هاش نداشتم این قسمت رو حذف کردم و میکرو مستقیما با زیف سوکت پروگرامر پروگرام میشه.

6. پین های 25 و 26 میکرو برای اتصال به 2 شاسی دیگه در نظر گرفته شده (SW1 , SW2)

7. پین 27 میکرو برای اتصال به بلندگو استفاده شده که طراح بلندگوی معمولی رو خواسته استفاده کنه برای همین از خازن کوپلاژ و مقاومت استفاده کرده ولی من خواستم از بیزر های 5 ولت استفاده کنم برای همین خازن کوپلاژ و مقاومت رو استفاده نکردم (توی PCB جاشون رو گذاشتم اما اتصال کوتاهشون کردم)

عکس های PCB و داخل دستگاه در پست بعدی...

دیدگاه

خب در این پست عکس های PCB و داخل دستگاه و درحال کار بودنه دستگاه رو میزارم:

اول از همه عذر خواهی میکنم بابت حجم نسبتا زیاد عکس ها و همچنین نور کم و... خیلی عکس گرفتم و پاک کردم تنظیم نور و... خیلی سخت بود!
                به بزرگی خودتون ببخشید

عکس از PCB طراحی شده در پروتئوس:

عکس راهنمای روی جعبه طراحی شده در محیط پروتئوس:

همونطور که میبینید جای عبارت های L/C و C/C عوض شده چون توی طراحی اول جابجا گذاشته بودم :mrgreen:

عکس مدار:

همونطور که میبینید مقاومت ها درصد بوده و خازن های بی پلار MKT هستند.
                کنار بیزر اون خازن اتصال کوتاه شده و به جای مقاومت 470 اهم از مقاومت 0 اهم استفاده شده (همونطور که توی پست قبلی گفتم)
                راهنمای قطعات با روش اتو چاپ شده (خود PCB رو دادم بیرون زدن)
                برای رگولاتور یدونه هیت سینک کوچیک رو یک طرفشو شکستم و گذاشتم :mrgreen:
                اگه دقت کنید بدلیل این که فیش های منبع تغذیه ای پیچ های بزرگی داشتن و توی جعبه جاشون نمیشد پیچ هاشون رو تا جایی که توی جعبه جا بشه با سنگ فرز تراشیدم!

عکس پشت PCB:

همونطو که میبینید یک مقاومت 10 کیلو پشت مدار لحیم کردم. دلیلش اینه که موقع کشیدن شماتیک یادم رفت مقاومت 10 کیلو خروجی اسیلاتور رو بزارم بعد مجبور شدم از پشت مدار لحیمش کنم!
                البته نگران نباشد PCB رو اصلاح کردم و این مقاومت رو بهش اضافه کردم اگه دقت کنید زیر اسیلاتور میکرو یه مقاومت هست که زیرش یه جامپر کوچیک هست. اون جامپر برداشته شد و مقاومت جا مونده رو گذاشتم اونجا! به عکس PCB یک بار دیگه نگاه کنید این مقاومت رو میبینید!!

خب عکس های دستگاه موقع کار: (چون وقتی در دستگاه بسته باشه دوربین نوشته های LCD رو درست نشون نمیده بدون گذاشتن درش عکس گرفتم)

اندازه گیری خازن 100 نانو:

اندازه گیری خازن 1000 میکرو الکترولیتی:

اندازه گیری خازن 2.2 میکرو MKT:

اندازه گیری خازن 470 پیکو عدسی:

حالت سلف متر:

اندازه گیری سلف دست پیچ:

اندازه گیری سلف 100 میکرو:

اندازه گیری سیم پیچ اولیه ترانس سوییچینگ دست پیچ: (اولین بهانه برای ساخت این LC متر )

اندازه گیری سیم پیچ اولیه ترانس 220 به 12 : (25.465 هانری)

این هم PCB طراحی شده توی محیط پروتئوس:

http://s5.picofile.com/file/81076277...meter.zip.html

خب توضیحات بالاخره تموم شد دوستان اگه نظری , سوالی , انتقادی , پیشنهادی چیزی درباره این LC متر و LC متر جناب نوربخش دارن خوشحال میشیم بگین :nerd:

برای دوستانی که توی مراحل پروگرام مشکل دارن به فلوچارت زیر که دوست خوبم EBI2009 تهیه کرده توجه کنن و به راحتی پروگرام کنن:

دیدگاه

این قسمت رله که اصلا معلوم نیست چی به چیه اون که نوشته L/C یعنی چی پشت سلف و خازن یک خازن 47نانو گذاشته منشورش چیه
                  قم الکترونیک

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجتبی صاحبی
                    این قسمت رله که اصلا معلوم نیست چی به چیه اون که نوشته L/C یعنی چی پشت سلف و خازن یک خازن 47نانو گذاشته منشورش چیه
                    برای چی معلوم نیست چی به چیه؟!
                    ببین 3 تا پین داره یکی COM که خب معلومه مشترکه (برای اتصال خازن قطب دار منفیش به این وصل میشه)
                    C پین اتصال خازن برای اندازه گیری در حالت مدار RC هست
                    L/C هم پین اندازه گیری خازن و سلف (با انتخاب تغییر حالت توسط شاسی ها) با مدار اسیلاتور هست
                    به اون 47 نانو توجه نکن چیزی نیست :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                      ببین 3 تا پین داره یکی COM که خب معلومه مشترکه (برای اتصال خازن قطب دار منفیش به این وصل میشه)
                      L/C هم پین اندازه گیری خازن و سلف (با انتخاب تغییر حالت توسط شاسی ها) با مدار اسیلاتور هست
                      سلام ببین اندازه میکرو و میلی هانری میخوام ببینم چقد دقیقه
                      از 300 تا 600میکرو و 20 تا 60 میلی هانری اندازه گیری میکنی یه چیو بهم بگی ممنون
                      برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                      راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanajal
                        سلام ببین اندازه میکرو و میلی هانری میخوام ببینم چقد دقیقه
                        از 300 تا 600میکرو و 20 تا 60 میلی هانری اندازه گیری میکنی یه چیو بهم بگی ممنون
                        دقیقا متوجه منظورتون نشدم! برای این که دقتش معلوم بشه باید یه سلف اماده که قبلا با یه LC متر دقیق دیگه اندازه گرفته شده رو با این اندازه بگیریم ببینیم چقدر اختلاف داره. من که LC متر دیگه ای ندارم باهاش نتیجه هارو مقایسه کنم!
                        الان دستگاه کاملا کالیبره نیست چون همونطور که گفتم باید با یه LC متر دقیق دیگه 2 تا خازن رو اندازه گیری کنیم و توی برنامه مقدارش رو وارد کنیم و پروگرام کنیم ولی چون فعلا دسترسی به LC متر دقیق ندارم حدودی مقدار خازن هارو وارد کردم و طبیعتا الان مقداری خطا داره. فعلا دنبال یه LC متر دقیق برای اندازه گیری 2 تا خازن ها میگردم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                          اوگی ممنون
                          قم الکترونیک

دیدگاه

مهدی اقا یه پیشنهاد اگه لوازم الکترونیکی نزدیکه یه دقیقه ببرو تستش کن
                            یا برو یه سر دانشگاه ، حتما کارتو راه مینداززن
                            من اگه یادت باشه یکی ساختم ا رو سایت فلز جو ولی ایراد ا پروگرمرم بود ، رفتم یه 85000تومنی خریدم اونم مشکل داره اقایون گفتم برو 1 ماه دیگه بیا
                            ممنون
                            برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                            راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

مهدی جان میشه سریع دستگاه رو کالیبره کنی و دوباره همینا رو باهاش اندازه بگیری تا ببینیم نتیجه کار چطور میشه؟ امکانش هست؟

دیدگاه

والا مغازه ها که LC مترشون رو نمیدن من اندازه بگیرم! پرسیدم ازشون
                                دانشگاه هم من ورودی بهمنم حالا نمیتونم برم شاید هم اصلا LC متر نداشته باشن!
                                دوستان اگر کسی LC متر خوب مثل هیوکی (نه ویکتور های چینی!) دارن و اصفهان هستن یه هماهنگی بکنن من برسم خدمتتون برای اندازه گیری 2 تا خازن ناقابل!
                                فعلا دنبال کسی میگردم که یدونه درست حسابیشو داشته باشه
                                دوستان این LC متر دقتش خوبه الکی نمیگم اون فایل اکسل توی سایتش رو دانلود کنید ببینید اندازه گیری هارو مقایسه کرده منم کالیبرش کنم توی همون رنج میشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X