اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

سلام احمد آقا.ممنون از این همه راهنمایتون و در اختیار گزاشتن معلومات خود واسه همه
    اگه ممکنه به این چند سوال منم جواب بدید.(قول دادم که این کارو انجام بدم ولی الان توش موندم .خواهشن کمکم کنید)
    من نقشه ی که شما گذاشتید رو بستم.با بسکام کار میکنم .عددی که از data register می خونم 29783 است که 5 یا 6 واحد بالا و پایین داره که باعث می شه دقت لازم را نداشته باشم.
    من از لودسل پرشن مولر 35 تنی با حساسیت 2mv استفاده کردم
    1- آیا برای تبدیل این عدد به وزن بعد از کم کردن این عدد از خودش(صفر کردن)باید در 2 ضرب کنم.( به خاطر 2mv ) چون تقریبا نصفه وزن و نشون میده. اگه 4 تا لودسل موازی بشه چی باید در 8 ضرب کنم .یا نه اصلا اشتباه میکنم؟
    -2-وقتی تعداده لودسل ها 4 تا موازی میشین عدد خوانده شده را در 8 ضرب میکنم ولی مثلا به جای 21 تن 29 تن نشون میده. آیا باید کالیبره کنم.
    3-چطوری باید کالیبره کرد؟

دیدگاه

دمت گرم دایی جان
      هرچند بارها توصیه کردم دیگه از AD7730 استفاده نکنید اما ...
      وقتی لودسل شما 2mv/V باشه باید ولتاژ ورودی AD7730 را روی 10 میلی ولت ست کنید.(mode Register)
      یعنی وقتی به لودسل شما نیروی 35 تن اعمال بشه ولتاژ خروجیش 10 میلی ولت خواهد شد.
      این 2mv ارتباط چندانی با کالیبراسیون نداره.
      بالا و پایین رفتن عددها هم به کیفیت ساخت مدار بستگی داره. یعنی باید PCB ماهرانه ای بکشیم و مدارمونو داخل جعبه فلزی بگذاریم و تغذیه بدون نویز بهش بدیم.
      البته من هم با 10 سال تجربه کار با این آی سی هنوز نمی تونم ادعا کنم عددهای مدارم بازی نمی کنه. اما داخل برنامه با متوسط گیری این بازی رو به حداقل می رسونم.
      الان که با AD7780 کار می کنم دیگه نیازی به متوسط گیری ندارم چون اصلا بازی نداره.
      دو روش برای کالیبره مدار وجود داره:
      1- روش محاسباتی:
      این روش با اینکه عاری از خطا نیست اما خیلی بدرد می خوره چون ما همیشه به وزنه استاندارد دسترسی نداریم.
      مثلا برای همین لودسل 35 تنی اقلا به یه وزنه 3.5 تنی نیاز داریم تا کالیبراسیون دقیق انجام بدیم.
      اگه AD7730 در حالت Bipolar کار کنه می دونیم که در ولتاژ ورودی صفر ولت یعنی وقتی باری به لودسل اعمال نشده، عدد خونده شده 32768 خواهد بود.
      و اگه نیروی 35 تن به لودسل وارد کنیم یعنی ولتاژ خروجی لودسل 10 میلی ولت باشه عدد خونده شده 65535 خواهد بود.
      بنابراین به ازای 35 تن تغییر نیرو 32767 تا عدد ما تغییر می کنه. پس باید 32767 رو در یک عدد ضرب کنیم تا نتیجه بشه 35 تن.
      قبل از محاسبه این عدد باید دقت مورد نیازمونو تعیین کنیم. با تجربه من شما نمی تونید از لودسل 35 تن دقت بیشتر از دو رقم اعشار بگیرید. یعنی دقت شما 10 کیلوگرم است.
      با این فرض عددی که باید برای نیروی 35 تن نمایش بدید 35.00 است.
      پس ما باید عدد 32768 را به عدد 3500 تبدیل کنیم و بعد روی نمایشگر ممیز را در جای مناسب قرار بدیم.
      در نتیجه ضریب ما 3500/32768 خواهد بود. یعنی 0.1068 نه عدد 2 که شما گذاشته بودید.
      البته من هیچوقت با میکروی ساده ای مثل AVR محاسبات اعشاری انجام نمی دم و در عوض Gain Register آی سی AD7730 را ست می کنم.
      یعنی هرچه داخل این رجیستر هست می خونم و مقدارشو در 3500 ضرب می کنم و بعد تقسیم بر 32768 می کنم و نتیجه رو دوباره میریزم داخل این رجیستر.
      اینجوری وقتی نیروی 35 تن به لودسل وارد میشه عدد 3500 رو از AD7730 می خونیم.

2- روش استاندارد کالیبره:
      در این روش ما باید AD7730 را صفر کنیم و بعد یک وزنه معلوم روی لودسل بگذاریم. وزنه نباید کمتر از 10 درصد ظرفیت لودسل باشد.
      حال مقدار عدد خوانده شده از AD7730 را یادداشت می کنیم.
      ضریب کالیبره ما می شود مقدار وزنه معلوم(بادقت مورد نظر) تقسیم بر مقدار خوانده شده از AD7730
      ............................
      وقتی 4 لودسل باهم موازی میشن ولتاژ خروجی 1/4 وقتی میشه که یک لودسل داریم! بنابراین باید ضریب کالیبره را در 4 ضرب کنیم.
      البته اگه جای یک لودسل 40 تنی، چهار لودسل 10 تنی رو باهم موازی کرده باشی. ولتاژ خروجی تغییری نمی کنه و مقدارش با یک لودسل 40 تنی برابره.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

شرمنده دایی جان
        واسه مدارات ساده شماتیک نمی کشم. شما می تونی از همون PCB استفاده کنی و باقی مدارتو توش بکشی!
        البته AD خودش شماتیک داده:
        http://www.analog.com/en/circuits-from-the-lab/CN0107/vc.html

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aram_dx
          سلام احمد آقا بازم زحمت
          من واسه ad7780 pcb درستکردم ولی موفق به خواندن اطلاعات از آن نشدم لطفا اگه میشه کمک کنید
          1 برای دریافت اطلاعات بعد از صفر شدن پایه rdy چند باید اطلاعات دریافت کرد و چگونه؟
          2-پایه dout/rdy یک پایه دو وضعیتی است چه وقتی به عنوان ورودی و چه وقتی به عنوان دریافت دیتا از آن استفاده شود؟
          3-بعد از دریافت اطلاعات چگونه این عدد را به وزن تبدیل کنیم؟
          سلام دایی
          1- باید 4 بایت بخونی با دستورات زیر:
          (b3=spi(0
          b2=spi(0
          b1=spi(0
          status=spi(0

3 بایت اول مقدار ADC است و بایت چهارم اطلاعات عملکرد ADC
          دستور زیر هم برای تبدیل 3 بایت به یه عدد 24 بیتی است:
          ADC=b3*65536+b2*258+b1
          البته در بیشتر مواقع دقت 16 بیتی کافیست و مهمتر اینکه نویز محیط هرگز اجازه نمیده دقت 24 بیت داشته باشیم بنابراین من همیشه از دستور زیر استفاده می کنم:
          ADC=B3*256+B2
          دقت کنید که متغیر ADC دیگر از نوع بایت نیست بلکه باید از نوع دوبایتی یا word یا در زبان C اینتیجر باشد.
          ....
          2- بله این پایه هم برای داده و هم برای اطلاع از آماده بودن داده بکار میره و در هر دوحالت برای میکروی ما یک ورودی به حساب میاد.
          3- در بالا توضیح دادم که چطور میشه بایت ها رو به یک عدد کامل تبدیل کرد. عدد ADC بین صفر و 65536 است یعنی وقتی به لودسل نیرویی وارد نمیشه عدد 32768 رو می خونیم. اگه به لودسل نیروی فشاری اعمال بشه این عدد زیادتر و اگه نیروی کشش اعمال بشه این عدد کم میشه. البته در بعضی لودسلها برعکسه.
          اما اکثر لودسل ها یک افست یا خطای صفر دارند و روی بعضی از اونها وزن مرده وجود داره. مثلا در یک ب***** وزن تشکیلات ب***** روی لودسلها هست.
          بنابراین عددی که از لودسل بدون بار می خونیم 32768 نخواهد بود بلکه نزدیک به اونه.
          این عدد هرچه باشه باید برای میکرو یک کلید ZERO بگذاریم تا بتونیم مقدار نیرو رو درست قراعت کنیم.
          وقتی کلید ZERO را فشار دهیم میکرو باید مقدار ADCآ‌را بخواند و در یک متغیر مثل offset یادداشت کند.
          میکرو باید وزن را به صورت زیر حساب کند.
          weight=(ADC-offset)*coef
          یعنی هرچی از ADCآ‌می خواند منهای offset کند و نتیجه را در یک ضریب بنام coef ضرب کند.
          فرض می کنیم coefآ‌ یک باشد. یک لودسل 100 کیلوگرم داریم. ;کلید ZERO راهم فشار دادیم و عدد weight صفر شد. حال یک وزنه 1 کیلو را روی لودسل می گذاریم و عدد weight برابر با 380 شد!
          طبق تجربه می داینم که لودسل 100 کیلوگرم را می توان با دقت 2 رقم اعشار خواند یعنی می توانیم 100 کیلو را بصورت 100.00 بخوانیم بنابراین وزنه 1 کیلو باید عدد 100 را روی نمایشگر ما نشان دهد اما در رقم دوم اعشار بگذارد تا بصورت 1.00 دیده شود. بنابراین باید کاری کنیم 380 تبدیل به 100 شود. اینکار خیلی ساده است. کافیست coef را 100/380 بگذاریم!
          بنابراین باید داخل میکرو وزن بصورت زیر محاسبه شود:
          weight=(ADC-offset)*100/380
          اگر ساده کنیم می شود:
          weight=(ADC-offset)*5/19

دیدگاه

سلام احمد آقا خیلی گلی
            احمد اقا من جواب گرفتم ولی متاسفانه یه مشکلی هست هنگام تبدیل عدد به وزن
            منم همنطور که گفتید 2 بایت با ارزش رو در یک متغیر دخیره میکنم
            weight=msb*256+lsb
            بعد این عدد رو از offset کم میکنم (32756) تا عدد صفر شود .تقرببا با دقت 15-16 بیت 1 بیت پرش دارم
            حال برای بدست آوردن ضریب coef هر وزنی رو قرار میدم تقریبا 1/4 وزن رو نشون میده مثلا 100 کیلو 25 نشون میده
            پس من عدد رو در 4 ضرب میکنم وزن درست خونده میشه (فقط با یک لودسل)
            ولی دقت خیلی پایینه
            من از لودسل 35 تنی استفاده میکنم و چون 4عدد لودسل دارم باز باید در 4 ضرب کنم
            یعنی در کل در 16 یا 17 ضرب کنم(35000/32768=1.068) 4*4*1.068=17
            احمد آقا به نظر شما ضریبم 17 میشه منطقی واسه یه لودسل 35 تنی

دیدگاه

برنامه ad7780 با بسکام
              $regfile = "m16def.dat"
              Config Lcdpin = Pin , Db7 = Pina.2 , Db6 = Pina.3 , Db5 = Pina.4 , Db4 = Pina.5 , E = Pina.6 , Rs = Pina.7
              Config Lcd = 16 * 2
              $crystal = 4915200
              $baud = 28800
              Config Spi = Hard , Interrupt = On , Data Order = Msb , Master = Yes , Polarity = High , Phase = 1 , Noss = 1 , Clockrate = 128
              Spiinit
              Cursor Off
              Dim Ax As Word , Bx As Byte , Bwx As Word , Ex As Byte , Dx As Byte , Fx As Byte , Tx As Word
              Dim Aa As String * 2
              Dim Msb As Long
              Dim Lsb As Long
              Dim Weight As Long
              Dim X As Byte
              Dim Y As Byte
              Dim A As Word
              Dim B As Byte
              Dim Kk As Word
              Dim Zero As Word
              Dim Sum As Long
              Dim Kilo As Word
              Dim Suum As Single
              Declare Sub Test2
              Config Portd.6 = Output
              Config Pinb.6 = Input
              Config Pind.7 = Input 'led for show rdy=0
              Cls
              Do
              If Pinb.6 = 0 Then
              Set Portd.6
              Spiin Msb , 1
              Spiin Lsb , 1
              Spiin A , 1
              Msb = Msb - 127
              Weight = Makeint(lsb , Msb )
              Sum = Weight
              If Pind.7 = 0 Then 'for zero
              Zero = Sum
              End If
              Sum = Sum - Zero
              Suum = Sum * 4.272
              Sum = Suum
              Cls
              Lcd Sum
              Locate 2 , 1
              Lcd Msb
              Locate 2 , 6
              Lcd Lsb
              Locate 2 , 10
              Lcd A
              Waitms 310
              End If
              Reset Portd.6
              Waitms 200
              Loop

End

دیدگاه

از برنامه که گذاشتید ممنون.
                میشه در موردش توضیح بدید؟
                D.6 و D.7 به کدوم پایه وصل می شن؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aram_dx
                  سلام احمد آقا خیلی گلی
                  احمد اقا من جواب گرفتم ولی متاسفانه یه مشکلی هست هنگام تبدیل عدد به وزن
                  منم همنطور که گفتید 2 بایت با ارزش رو در یک متغیر دخیره میکنم
                  weight=msb*256+lsb
                  بعد این عدد رو از offset کم میکنم (32756) تا عدد صفر شود .تقرببا با دقت 15-16 بیت 1 بیت پرش دارم
                  حال برای بدست آوردن ضریب coef هر وزنی رو قرار میدم تقریبا 1/4 وزن رو نشون میده مثلا 100 کیلو 25 نشون میده
                  پس من عدد رو در 4 ضرب میکنم وزن درست خونده میشه (فقط با یک لودسل)
                  ولی دقت خیلی پایینه
                  من از لودسل 35 تنی استفاده میکنم و چون 4عدد لودسل دارم باز باید در 4 ضرب کنم
                  یعنی در کل در 16 یا 17 ضرب کنم(35000/32768=1.068) 4*4*1.068=17
                  احمد آقا به نظر شما ضریبم 17 میشه منطقی واسه یه لودسل 35 تنی
                  لودسل 35 تنی رو که نمی تونی با دقت 1 کیلوگرم نمایش بدی دایی جان!
                  اما می تونی به دقت 10 کیلوگرم نشون بدی. یعنی کاربر عدد 10 و 20 و 30 ... 35000 کیلوگرم رو می بینه.
                  می تونی هم با وحد تن نشون بدی و دو رقم اعشار براش در نظر بگیری. یعنی کاربر عدد 0.01 و 0.02 و 0.03 ... 35.00 تن رو ببینه.
                  در هر حال عدد واقعی که تو باهاش سر و کار داری 0 تا 3500 خواهد بود. برای واحد کیلو باید یه صفر کنارش بزاری و برای واحد تن باید دو رقم اعشار بهش بدی
                  پس ضریب هم باید کاری کنه که عدد نهایی تو 3500 بشه.
                  اگه نمی خوای با وزنه کالیبره کنی باید روی لودسل رو بخونی و ببینی چند میلی ولت بر ولته؟
                  مثلا اگه لودسلت 2mV/V باشه بدین معناست که در 35 تن به ازای ولتاژ تحریک 5 ولت خروجی 10 میلی ولت میده.
                  اگه به ورودی آی سی AD7780 ولتاژ 40 میلی ولت بدیم عدد خروجیش 32768 تا تغییر می کنه پس اگه به ورودیش 10 میلی ولت بدیم چقدر تغییر می کنه؟
                  32768*10/40= 8192
                  حالا ضریب تو باید عدد 8192 رو به 3500 تبدیل کنه. پس میشه 3500/8192=0.427
                  یادت نره وقتی که در ضریب ضرب کردی بعد در 10 هم ضرب کن تا بتونی به کیلوگرم نشونش بدی یا دو رقم اعشار بهش بده تا بتونی در واحد تن نشونش بدی

دیدگاه

pind.6 یک led برای نشان دادن پایه rdy هنگام صفر شدن است .
                    pind.7 یک میکرو سویچ است که pull up شده .هروقت این کلید رو فشار بدیم مقدار zero=sum میشه در نهایت عدد نمایش داده شده صفر میشه.(واسه صفر کردن وزنه)

دیدگاه

سلام احمد آقا ممنون از راهنمای های مفیدتون
                      الان متوجه شدم چرا ضریبم رو در 4 ضرب میکردم داستان 10mv و40mvبود ( 40\10=4)
                      احمد آقا من لودسلهام 35 تنی 2mv هستن.و چون 4تا هستن دقتم 4\1 میشه یعنی بجای 10 تا 10 تا تغیراتم میشه 40 تا 40 تا که واسه کارم خیلی زیاده
                      چندتا سوال
                      1-میشه بجای تحریک 5 ولتی لودسل ها 20 ولت استفاده کنم .میشه با همون دقت قبلی کار کرد یا نویزه مدارم هم بیشتر میشه(الان دقتم 15 بیته)
                      2-واسه لودسلهام مشکلی پیش نمیاد
                      3- وضعیت ولتاژهای رفرنسم چطوری میشه
                      4- یه نقشه میشه بهم بدی کمک کنه (چونad7780 دردسره زود زود pcb واسش درست کنم با این بی امکاناتی با اتو)
                      5-گزینه بهتری به جای ad7780 وجود داره

دیدگاه

1- میشه لودسلها رو حتی تا 25 ولت هم تحریک کرد و منتظر موند تا به پایداری حرارتی برسن و مقدار نیرو خوند. اما متاسفانه خروجی لودسل و ولتاژ تحریک رو باید با تقسیم مقاومتی به آی سی داد. همین مقاومتها هرچقدر هم که دقیق باشند اونقدر خطا دارن که کار مارو بی اثر کنن. درنهایت می بینید همون 5 ولت دقت بیشتری داره.
                        مشکل شما اینه که چهارتا لودسل 35 تنی استفاده کردی ولی میخوای نیروی نهاییت همون 35 تن بمونه! در حالی که اگه طراحی استراکچر شما درست باشه برای 35 تن باید 4 لودسل 10 تن می گذاشتی. اینجوری دقت شما چهار برابر میشه.
                        از طرف دیگه الان هم دقتی که داری کم نیست. اون چیزی که من دربالا گفتم در بدترین شرایط بود. اما در شرایط بهتر و کاهش نویز می تونی با هم چهار لودسل دقت 5 کیلوگرم وکمتر هم داشته باشی.

فعلا AD7780 ایده آل ترین گزینه موجود در دنیاست. از لحاظ قیمت به کیفیت عالیه.
                        البته باید رصد کنیم هر وقت AD آی سی های ارزونتر و بهتری به بازار داد ازش استفاده کنیم.

دیدگاه

سلام به همه دوستان.
                          PCB که احمد آقا گذاشته بودن یه کم کامل تر کردم یه Max232 و یه پورت Com
                          اینم لینکش:http://eca.ir/sharing/uploads/13621183891.zip

قابلیت های PCB احمد آقا با چند سوال هم در کنارش.متشکر میشم سوالاتمو جواب بدین.
                          با تشکر از احمد آقا که به سوالات بچه ها جواب میدن.

ز دست دادن فرصت غصه می آورد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMB

1-دلیل اتصال نکردن پایه 9 ؛AD7780 را به پایه 10 آن چه می باشد ؟
                            2-نقش پایه 1 مابین پایه های AIN(-) , و AIN(+) در روی PCB چه می باشد؟(در آینده به شاسی دستگاه متصل خواهد شد؟)
                            3-در این مدار منبع تغذیه بر روی PCB قرار داده نشده است.آیا میتوان منبع تغذیه را در روی فیبر مدار چاپی جای گذلری کرد یا باعث به وجود آمدن نویز خواهد شد؟(اگر میتوانیم قرار دهیم یک منبع خوب پیشنهاد کنید.)
                            4-آیا میتوان از تغذیه usb کامپیوتر به عنوان منبع تغیه استفاده کرد ودر صورت استفاده، نیاز به فیلتر خاصی می باشد؟
                            5-در صورتی که یک LOAD CELL با ولثاژ 10تا15 ولت داشته باشیم طریقه اتصال چگونه خواهد بود؟( DataSheet لودسل ضمیمه شده است.)
                            6-آیا AD7780 را میتوان برای اتصال ترموکوپل در رنج دمایی 0 تا 1250 درجه با تفکیک 1 درجه سانتی گراد به کار برد؟اگر میشود،یک مدار پیشنهاد کنید.(آیا درترموکوپل 1 سانتی گراد برابر 40uv میباشد؟)
                            با تشکر از دایی AMB بخاطر تکمیل PCB و اضافه کردن واسط RS232

1- پایه 10 که BPDSW نام دارد برای مواقعی کاربرد دارد که ما می خواهیم از مصرف بی رویه باطری خودداری کنیم و در مداراتی که با برق کار می کنند نیازی به استفاده آن نیست.
                            2- چرا در آینده؟ لودسلها دارای کابل شیلد هستند که باید به زمین مدار و از طریق پورت سریال یا USB به زمین کامپیوتر وصل بشن تا بتونن مانع نویز بشن. بنابرلین شیلد کابل را باید به این پایه وصل کنید.
                            3- متاسفانه من این مدار را بصورت ماژولار استفاده می کنم و تغذیه ماژول از طریق پاور کامپیوتر تامین میشه بنابراین براش تغذیه نگذاشتم. هر تغذیه ای که خواستید می تونید براش بزاری. مثلا یه 7805 که از یک آدابتور بیرونی 9 ولت تغذیه میشه.
                            4- صددرصد میشه و نیاز به فیلتر خاصی نداره. یه فریت بید کافیه تا نویزها رو حذف کنه.
                            5- لودسی با ولتاژ خاص وجود نداره و با هر ولتاژی که داریم می تونیم لودسل رو تغذیه کنیم. اگه دیتاشیتی همچین چیزی نوشته دروغه. باید بنویسن ولتاژ ماکزیمم برای تغذیه لودسل چنده. چون ولتاژهای بالا باعث گرم شدن و سوختن استرین گیج های داخل لودسل میشه.
                            6- بله که میشه دایی جان. ترموکوپل نوع K می تونه 40 میکروولت بر درجه سانتیگراد ولتاژ بده بنابراین می تونیم تا نزدیک 1000 درجه سانتیگراد درو با AD7780 بخونیم. ماکزیمم ولتاژ وردی این ای سی 39.5 میلی ولته.
                            نیاز به مدار خاصی هم نداره تنها باید دوسر ترموکوپل رو به AIN+آ‌ و AIN- وصل کنیم و پایه REF+ با یه مقاومت 1 کیلو اهم به AVCC و REF- رو با یه مقاومت 1 کیلو به زمین وصل کنیم.

دیدگاه

متشکر از احمد آقا به خاطر جواب دادن به سوالاتم.
                              چند سوال جدید دارم که متشکر میشم جواب بدین.
                              آیا میتونیم به ورودی AD7780 چند عدد لودسل وصل کنیم که به صورت جدا نیروهای مختلف چند جارو اندازه گیری میکنن؟(قابلیت انتخاب لودسل در ورودی رو داریم؟)
                              در صورتی که قابلیت انتخاب لودسل در ورودی رو نداشته باشیم می خوام یه واسط RS485 روی برد بزارم تا بتونیم این سیستم رو به صورت شبکه استفاده کنیم.(اگه پیشنهادی باشه می تونم مدارو کاملتر بکشم.)
                              ز دست دادن فرصت غصه می آورد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMB
                                متشکر از احمد آقا به خاطر جواب دادن به سوالاتم.
                                چند سوال جدید دارم که متشکر میشم جواب بدین.
                                آیا میتونیم به ورودی AD7780 چند عدد لودسل وصل کنیم که به صورت جدا نیروهای مختلف چند جارو اندازه گیری میکنن؟(قابلیت انتخاب لودسل در ورودی رو داریم؟)
                                در صورتی که قابلیت انتخاب لودسل در ورودی رو نداشته باشیم می خوام یه واسط RS485 روی برد بزارم تا بتونیم این سیستم رو به صورت شبکه استفاده کنیم.(اگه پیشنهادی باشه می تونم مدارو کاملتر بکشم.)
                                دمت دایی
                                خود AD7780 این قابلیت رو نداره که چند لودسل مختلف رو باهم بخونه اما برای این کار سوئیچهای مخصوصی وجود داره که به آنالوگ سوئیچ معروفه.
                                این آی سی ها قیمت بسیار پایینی هم دارند(حدود 200 تومن) اما با استفاده از اونها می تونیم تا بی نهایت لودسل رو به یک AD7780 وصل کنیم.
                                مثلا با 74HC4052 می تونیم چهار لودسل رو به یه AD7780 وصل کنیم و نیروی هر کدومو مستقلا بخونیم.

راه دیگه استفاده از یک AD7780 برای هر لودسل و خوندن هر کدوم با 3 پایه میکروست. مثلا میکرویی که 30 پورت داره می تونه 10 تا AD7780 رو بخونه. مزیت این روش اینه که زمان قرائت کاهش پیدا نمی کنه و ما می تونیم همه لودسل ها رو با سرعت 10 نمونه در ثانیه بخونیم.

استفاده از شبکه RS485 زمانی بکار میاد که لودسلها در فواصل دوری از هم قرار گرفتند(بالاتر از 10 متر)
                                در این صورت باید برای هر لودسل یک AD7780 و یک میکرو و یه واسط RS485 مثل ADM485 بگذاریم. بعد همه این بردها رو با یک زوج سیم به هم تابیده شبکه کنیم و انتهای سیم رو به یه مبدل RS485 به USB وصل کنیم تا برنامه داخل کامپیوتر بتونه دونه دونه لودسلها رو بخونه.
                                من از همچین شبکه ای برای حدود 100 سنسور فشار استفاده کردم و خیلی هم عالی کار می کنه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X