اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

نوشته اصلی توسط ali2914
    سلام استاد
    با راهنمایی های شما مدار 7780 را راه انداختم اما 2 تا سوال دارم.
    1- با تمام تمهیداتی که برای رفع نویز به کار بردم در حالت گین 128 از 3 بایتی که از آیسی می خونم بایت اول صحیحه مثلا 125 می خونم اما بایت دوم تا 2 شماره پرش داره مثلا یه بار 170 می خونه دفعه بعد 172 می خونه .طبیعتا بایت سوم به کلی غیر قابل قبوله . البته این مقدار خطا برام قابل قبوله اما سوالم اینه که آیا مدار شما هم در بایت دوم پرش مقادیر داره یا اینکه مدار من مشکل داره ؟
    2-سوال دومم اینه که برای نمایش اعداد بزرگ روی lcd از چه روشی استفاده می کنید؟
    من خودم از این روش استفاده می کنم:
    کد:
    sprintf(Datatxt,"%ld",Data);
    lcd_clear();
    lcd_puts(Datatxt);
    اما اشکالش اینه که اعداد بزرگتر از 65000 را صحیح نشون نمی ده. شما برای نمایش عدد های بزرگ مثلا 1000000 چه روشی استفاده می کنید؟
    با سلام
    با کسب اجازه از استاد کوهستانی،
    فرمت بندی را به ld% تغییر دهید تا اعداد 32 بیتی را نمایش دهد.
    sprintf(Datatxt,"%ld",Data);
    با سپاس
    گشتی در لاله زار
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

دمت دایی Solsal
      دایی مرتضی
      اگه لودسل ها کاملا خطی بودند دیگه نیازی نداشتیم واسه هر رنجی یه لودسل بخریم. مثلا یه لودسل 1 تن می خریدیم و از 1 میلی گرم تا 1 تن رو باهاش اندازه می گرفتیم.
      اگه دیتاشیت لودسل ها رو ببینید مهمترین پارامتر non-linearity یا Accuracy است.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

پس چرا من از لودسل 30 کیلو دقت 0.5 گرم کشیدم بیرون بدون فیلتر نرم افزاری و تقسیم بر عددی، عدد ثابت و بدون پرش
        لودسلمم چینیه و حدودا 25تومان خریدمش
        راه را راهبر قرارمده
        بلکه راهی ناپیموده را آغاز کن
        و از خود راهی بر جای بگذار.

دیدگاه

دایی جانم
          رزولوشن برد شما 60000 هزاره. بخاطر همین می تونه لودسل 30 کیلو رو با تفکیک 0.5 گرم نمایش بده.
          اگه می خوای دقت لودسل رو اندازه بگیری باید حدود 30 تا وزنه ی استاندارد 1 کیلویی بگیری و دونه دونه روی لودسل بزاری.
          بیشترین خطا رو ثبت کنی و تقسیم بر 30 کیلو کنی. مثلا اگه بیشترین خطا 6 گرم باشه، دقت لودسل شما 0.05 درصده.
          فایل زیر نمونه دیتاشیت یه لودسله:
          http://www.bongshin.com/pdf_e/obuh-1004e.pdf
          اگه دقت کنی انواع خطاها توش ذکر شده که مهمترینش Non-linearity یا همون دقت لودسله.
          جالب اینجاست که لودسل خطاهای دیگه ای هم داره. از جمله تاثیرات دما، خزش، تکرارپذیری و... که هرکدومش جای بحث فراوان داره.
          بنابراین نباید زولوشن نمایشگر رو با دقت لودسل اشتباه بگیریم.

دیدگاه

پاسخ : کتابخانه‌ای برای چیپ AD7730

نوشته اصلی توسط ahmadmn
            ای ول دایی
            1- اگه تاپیک رو خونده بودی چند جا ذکر کردم که دقت بیشتر از 16 بیت نمیشه گرفت. پس بایت آخر پر.
            دقت 16 بیت هم فقط در شرایط خاصی امکان پذیره. مثلا تغذیه بسیار صاف و جعبه فلزی و ... من چند باری به این دقت رسیدم اما با کمال تاسف لودسلی پیدا نکردم اینقدر دقت داشته باشه! درواقع لودسل های معمولی بازار کمتر از 11 بیت دقت دارند پس با دقت 16 بیت خوندنشون بی معنیه.
            الان شما داری با دقت 14 بیت می خونی که به نظر من عالیه.
            2- من تابحال اعداد بزرگتر از 65535 رو روی LCD نمایش ندادم. کتابخانه LCD رو هم خودم نوشتم. برای نمایش اعداد بزرگ میشه رقم رقم نمایش داد. عدد رو بر 10 تقسیم می کنیم و باقیمانده تقسیم رو نمایش میدیم.
            پس لابد میخوای بگی اینم من گفتم
            (درواقع لودسل های معمولی بازار کمتر از 11 بیت دقت دارند پس با دقت 16 بیت خوندنشون بی معنیه)
            من تمام این کاتالوگارو خوندم که تونستم 16 بیت و بیشتر از لودسل بکشم بیرون
            چرا مردمو نا امید میکنی
            بیشتر بچه ها اشتباهشون اینه که به این شعر توجه ندارن
            راه را راهبر قرارمده

راه را راهبر قرارمده

دیدگاه

دقیقا همینه که گفتم دایی جان :biggrin:
              اگه مجموع خطاهای یک لودسل رو اندازه گیری کنیف می بینی دقت یه لودسل معمولی بیشتر از 11 بیت نیست. مخصوصا این چینی هاش
              امید الکی یعنی خیال پردازی دایی جان. دنیای الکترونیک رو نمیشه با خیال پیش برد. اما اگه بخوای توی راه عرفان و دل بری بهترین راه خیاله.
              بقول حافظ:
              خیال حوصله ی بحر می پزد هیهات
              چه هاست در سر این قطره ی محال اندیش

دیدگاه

باعرض سلام
                من با AD7780 تو ایده آل ترین وضیت تونستم بایت اول و دوم بدون هیچ تغیری بخونم (حتی کوچک ترین پرشی تو آخرین عدد نیست) مثلا تو حالت عادی که لودسل بهش وصله 32801 دریافت میکنم اگه به لود سل فشار نیارم این عدد ثابته ثابته برای بایت سوم هم تقریبا 35 تا 45 عدد جابجایی داره من فکر میکنم این دقتش بالای 16 بیت باشه (منظورم AD) قطعاطی که استفاده کردم به شرح زیره:
                Micro:AT91SAM7X512
                ADC:AD7780
                Loadcell:SIMENS(GERMANY)20Ton
                AVCC = 3.3000001Volt
                DVCC = 3.3Volt
                LCD : HITACHI 7inch(japan)c
                case: AL2 enthing

دیدگاه

سلام دایی
                  ای ول. با اینکه لودسل SIMENS داری اما دقت خوبی گرفتی.
                  البته دقت این نیست که تا چند رقم پرش داریم.
                  با یه مثال توضیح میدم.
                  شما در بایت سوم 10 تا بازی داری پس 4 بیت آخر پرید.
                  پس از 23 بیت AD7780 فقط 19بیت باقی می مونه.
                  حالا برای محاسبه دقت باید ببینی خروجی لودسل شما چند میلی ولت بر ولته؟
                  فرض می کنیم 3mV/V باشه. پس بیشترین ولتاژی که لودسل شما تولید می کنه 3.3*3 = تقریبا 10 میلی ولته.
                  ADD7780 شما با ولتاژ 3.3/128= 25 میلی ولت بیشترین خروجی رو خواهد داد اما شما نهایتا بهش 10 میلی ولت میدی.
                  پس دقت نهایی شما نزدیک 18 بیت خواهد بود.
                  البته اگه همین برد و لودسل رو به یه محیط صنعتی ببرید دیگه از 18 بیت خبری نیست
                  در واقع باید از بایت آخر صرف نظر کنید و چون در دو بایت باقیمونده یه بیت مربوط به علامته، فقط 15 بیت براتون می مونه.
                  از این 15 بیت هم یک بیت بخاطر ولتاژ پایین لودسل می پره. آخر سر بین 13 تا 14 بیت دقت خواهید داشت.

دیدگاه

[/quote]
                    نوشته اصلی توسط ATI RADEON
                    باعرض سلام
                    من با AD7780 تو ایده آل ترین وضیت تونستم بایت اول و دوم بدون هیچ تغیری بخونم (حتی کوچک ترین پرشی تو آخرین عدد نیست) مثلا تو حالت عادی که لودسل بهش وصله 32801 دریافت میکنم اگه به لود سل فشار نیارم این عدد ثابته ثابته برای بایت سوم هم تقریبا 35 تا 45 عدد جابجایی داره من فکر میکنم این دقتش بالای 16 بیت باشه (منظورم AD) قطعاطی که استفاده کردم به شرح زیره:
                    Micro:AT91SAM7X512
                    ADC:AD7780
                    Loadcell:SIMENS(GERMANY)20Ton
                    AVCC = 3.3000001Volt
                    DVCC = 3.3Volt
                    LCD : HITACHI 7inch(japan)c
                    case: AL2 enthing
                    اگر بتونی فرکانس نمونه برداریتو به 150HZ برسونی خوبه
                    حالا فرکانس نمونه برداریت چه قدره ؟
                    راه را راهبر قرارمده

دیدگاه

چیپ AD7780 کلا دو نوع سرعت نمونه برداری داره یکی 10Hz when filter is High یکی تقریبا 17Hz when filter is LOW که من روی اولی (10هرتز) تنظیم کردم
                      زیاد فرقی باهم نمیکنند ولی 10 هرتز دقت بالاتری نسبت به 17 هرتز داره.

دیدگاه

وای 17hz چقدر زیاد
                        آیسیش خیلی لگنه
                        میخود یه وزن بهمون بده 4بار عدد مختلف صعودی بهمون میده
                        فعلا هیچی رو دست 7730 نیومده حتی 7799
                        فرکانس 150 هرتز بدون پرش اگر بیارمش رو 17 هرتز 21 بیت خروجی میده
                        راه را راهبر قرارمده

دیدگاه

سلام دوستان
                          اگه بخوایم ولتاژی (رنج +-1 ولت) رو با دقت بالا و رزولوشنی در حدود 1 میکرو ولت بخونیم قاعدتا باید بشه از ADCهای 16 یا 24 بیتی استفاده کرد.

حالا سوال من اینه که :
                          1- چه ADCی مناسب این کاره!
                          2-آیا میشه از ADCهایی نظیر AD7730 یا AD7780 استفاده کرد؟ مثلا اگه 7730 رو در نظر بگیریم ولتاژ رفرنس رو باید مثل حالت لودسل قرار داد یا از رفرنس خارجی دقیقی استفاده کرد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosein1122
                            سلام دوستان
                            اگه بخوایم ولتاژی (رنج +-1 ولت) رو با دقت بالا و رزولوشنی در حدود 1 میکرو ولت بخونیم قاعدتا باید بشه از ADCهای 16 یا 24 بیتی استفاده کرد.

حالا سوال من اینه که :
                            1- چه ADCی مناسب این کاره!
                            2-آیا میشه از ADCهایی نظیر AD7730 یا AD7780 استفاده کرد؟ مثلا اگه 7730 رو در نظر بگیریم ولتاژ رفرنس رو باید مثل حالت لودسل قرار داد یا از رفرنس خارجی دقیقی استفاده کرد؟
                            سلام
                            با هر adc که مد نظرت هست میتونی کار کنی
                            اگر تغذیه 5 ولت به adc بدی باید آفست گیری کنی یعنی ولتاژ 0 ورودیت باید 2.50000ولت باشه چون این adc ها از پل وتسون تبعت میکنن شایدم داخل این adc ها رجیستری باشه که از حالت پل وتسون جارج بشه
                            راه را راهبر قرارمده

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

نوشته اصلی توسط morteza_uve
                              سلام
                              با هر adc که مد نظرت هست میتونی کار کنی
                              اگر تغذیه 5 ولت به adc بدی باید آفست گیری کنی یعنی ولتاژ 0 ورودیت باید 2.50000ولت باشه چون این adc ها از پل وتسون تبعت میکنن شایدم داخل این adc ها رجیستری باشه که از حالت پل وتسون جارج بشه
                              مرتضی جان سلام
                              1- 7730 طبق دیتاشیتش رنج ولتاژهای +-10، 20، 40 و 80 میلی ولتی رو اندازه می گیره! اگه من +-1 ولتی رو بخوام چی؟
                              2- توی همین تاپیک یه جا دیدم دایی نوشته بود که 7730 رو نباید با رفرنس خارجی استفاده کرد. اگه از لودسل استفاده نشه بازم میشه رفرنس رو مثل حالت لودسل استفاده کرد؟
                              ahmadmn:
                              آی سی AD7730 مخصوص اندازه گیری به روش تناسبی (ratiometric) است. بنابراین در مدار آن نباید از رفرنس خارجی مستقل استفاده کرد.
                              در روش تناسبی خطاهای مربوط به رفرنس خودبه خود حذف می گردد. نحوه ی استفاده از این روش در دیتاشیت آی سی توصیف شده است.

دیدگاه

سلام دایی
                                اگه ولتاژ خام داری باید از رفرنس خارجی استفاده کنی.
                                اما از AD7730 استفاده نکن که تکنولوژی سال 98 است.
                                می تونی از AD7780 استفاده کنی و از روش زیر استفاده کنی:
                                یه رفرنس 1 ولت بدی به پایه REF+ و گین آی سی رو 1 بزاری. ولتاژ ورودی هم باید افست 2.5 ولت داشته باشه. یعنی پایه منفی 2.5 ولت باشه و پایه مثبت بین 1.5 تا 3.5 ولت تغییر کنه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X