اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بردی جالب با سیستم عاملی جالب!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بردی جالب با سیستم عاملی جالب!

شرمنده که دیر جواب میدم
    دوست عزیز همونطور که گفتم متاسفانه تمام فایلهای سخت افزاری من که توی مایدایکیمنت بود بر اثر خراب شدن ویندوز از دست رفت :angry:
    البته چند تا از کاغذهای پرینت شده برام مونده ولی خود فایلها نه وگرنه من که خیلی دوست دارم که اطلاعاتمون به اشتراک گذاشته بشه که باعث پیشرفت هممونه :nerd:
    ایشالله دارم برای همین برد با PIC32 برنامه ریزی میکنم(80MHz 1.56 dmip/mhz همراه 512kb flash و 128kb (sram

[glow=black,2,300]بردی جالب با سیستم عاملی جالب !!![/glow]

دیدگاه

آفرین آقا عباس واقعا عالی هست و لذت بردم، البته من هنوز ویدیو رو نگاه نکردم ولی کاملا مشخص هست که کار بسیار با ارزشی انجام دادید و زحمت زیادی براش کشیده شده، به نظر من سعی کن کم کم به سمت زبانهای اسمبلی و سی بری و با پروسسورها هم کار کنی تا بتونی در آینده نزدیک کارهای خیلی بهتر از این هم انجام بدی :agree:
      موفق باشی
      از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
      هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
      اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
      اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
      شاد و موفق باشید

دیدگاه

ممنون
        به نظر من سعی کن کم کم به سمت زبانهای اسمبلی و سی بری و با پروسسورها هم کار کنی تا بتونی در آینده نزدیک کارهای خیلی بهتر از این هم انجام بدی
        اتفاقا برای کار با PIC32 به جز C و اسمبلی چاره ایی نیست و منم الان دارم با کامپایلر کار می کنم تا بتونم تمامی ریزه کاریهای اونو در بیارم.
        احتمال خیلی زیاد تا چند وقت دیگه هم سیستم عامل خود میکروچیب برای PIC32 بیرون میاد و حتی برای پورت کردن uclinux هم روی اون جایزه گذاشتن و بعید نیست به زودی شاهد اون هم باشیم
        راستی PIC32 امکانات خیلی جالبی داره که پیشنهاد می کنم دوستان حتما دیتاشیت اونو بخونن .البته خوندن کتاب هم Programming.32-bit.Microcontrollers.in.C.Exploring.the.PIC32.Apr. 2008.eBook-DDU خیلی عالیه. :wow:

:bye

دیدگاه

پورت کردن یعنی چی؟

دیدگاه

پورت کردن یعنی چی؟
            یعنی سازگار کردن نرم افزار سیستم عامل با سخت افزار مورد استفاده

---------
            در اصل به این برد نمی تونیم بگیم سیستم عامل یا حتی real time هم نیستش بلکه یه محیط گرافیکی درست شده که بعد از انتخاب کردن هر قسمت میاد ابتدا عکس ها رو از روی mmc میخونه و نمایش میده و سپس کار مورد نظر رو انجام میده
            سیستم عامل خواص خودش رو داره مثلا شما میتونین روی سیستم عامل نرم افزار های مختلفی رو روش نصب کنین ولی توی این سیستمی که دوستمون درست کردن این خاصیت وجود نداره و محدود هستش
            در مورد real time هم نمیشه گفت که این برد 100% بدون خطا و باگ باشه حتی یه free rtos یا ucos-ii رو حاصل کار کردن چندین نفر هستش تازه به صورت عادی هم دارای محیط گرافیکی نیستش و باید از ماژول uc-gui استفاده کرد

ولی هر کسی که برنامه این برد رو نوشته در آینده مطمئنا برنامه نویس خوبی میشه

دیدگاه

خیلیییییییییی ممنون! :cry:
              اگه ممکنه یکمی بصورت (خیلی)مفصل در رابطه با سیستم عامل و real time بودن توضیح توضیح بدید. :nerd:
              در مورد سیستم عامل هایی هم که برای PIC هست توضیح بدید با محیط گرافیکی.
              ممنون

دیدگاه

کار خیلی جالبی انجام دادی اما یه کم (مایل به زیاد) دوپینگ کردی.عین چینی ها تو ساخت IPHONE :icon_razz:
                ولی از حق نمیشه گذشت حقیقتا ایده نابی پشت این کار بوده
                مگه سیستم عامل چه خصوصیتی داره داره که بهش میگن سیستم عامل؟
                مهم ترین خصیصه سیستم عامل برقراری ارتباط بین سخت افزار و نرم افزاره که دستگاه شما فکر می کنم فاقد این قابلیت باشه!
                خصیصه مهم بعدی اینه که هیچوقت برای دریافت نتیجه یه پروسه تو یه بلاک از برنامع معطل نمیشه بلکه اون پروسه رو اصطلاحا freeze میکنه(که همین freeze کردن نیاز به یه پردازنده قوی داره) و به دنبال پروسه بعدی می ره و بعدا میاد و نتیجه رو دریافت می کنه و در واقع OS وظیفه انتقال نتیجه رو به بلاک بعدی از دستور به عهده داره !به عنوان مثال فرض کنید داده ای رو از طریق باس SPI می فرستین به خروجی و جوابی که از باس باید برگرده 100uS زمان می بره؛در این فاصله سیستم عامل بلاک بعدی از دستور رو اجرا می کنه و بعد میاد نتیجه رو از بلاک قبلی دریافت می کنه! که دستگاه شما این قابلیت رو هم نداره!
                شما علی الحساب به این سیستم بگو( DOS(Dedicated Operating System

دیدگاه

حرفات جالب بود
                  خوشم اومد یه سوال برام پیش اومد
                  امروز پشت ماشین نشسته بودم پخش jvc رو روشن کردن و سی دی شروع به پخش کرد در همین حال صدا رو کم میکردم تنظیمات رو دست میزدم
                  حالا این سیستم پخشش مولتی تسکه یا من اینطوری تصور کردم
                  هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                  بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                  میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

یه سوال من حدودا میدونم با pwm چه طوری میشه خروجی صوتی گرفت ولی کیفیتش چه طوری نمیشه یه چیز بهتری بزاریم تو دستو speker بیسکام که دو تا ه متغیر جلوش میگی با pwm کار میکنه یه توضیح کلی میشه پلیز :read:
                    [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasmh
                      خیلیییییییییی ممنون! :cry:
                      اگه ممکنه یکمی بصورت (خیلی)مفصل در رابطه با سیستم عامل و real time بودن توضیح توضیح بدید. :nerd:
                      در مورد سیستم عامل هایی هم که برای PIC هست توضیح بدید با محیط گرافیکی.
                      ممنون
                      برای شروع فایل زیر رو بخونید :
                      http://farzadsw.persianblog.ir/post/19/

سیستمهای بلادرنگ ویژگی اصلیشون همون زمان بندی و مدیریت task ها هست. برای بعضی از rtos ها کتابخونه (اصطلاحا ماژول) برای GUI , USB , File System , TCP/IP به صورت آماده (نه لزوما در دسترس) وجود داره. معروفترینش uC/OSII هست که با ماژول uC/GUI محیط گرافیکی رو ایجاد می کنه . من یه دمو ازش با stm32 راه انداختم و عکسش رو هم فکر کنم تو یه تاپیک دیگه آقا محمد رضا گذاشته بود . این uC/OSII تقریبا برای هرچیزی پورت شده (از جمله PIC ) ولی پیدا کردن لینکش ممکنه آسون نباشه .

مشخصه شما کلی وقت و انرژی رو این پروژه گذاشته اید . بنابراین اگه اصول نوشتن کرنل و مدیریت task ها رو یاد بگیرد ، با این پشتکارتون میتونید یا یه gui برای یه RTOS رایگان بنویسید(تا همه استفاده کنن) یا اینکه یه کرنل اختصاصی ولی اصولی بنویسید .

*راستی شما که هم دانشگاهی من هستید ، اگه بخواید میتونیم حضوری هم همدیگه رو ببینیم. :smile:

دیدگاه

سلام
                        آقای abbasmh به نظر من بهتره به جای این که خودتون بشینین و یه محیط گرافیکی(یا به قول خودتون سیستم عامل درست کنین) بهتر بودش که وقتتون رو صرف پورت کردن RTOS ها رو pic میکردین که 100% realtime هستن
                        در ضمن MICRIUM خودش اومده زحمت پورت کردن رو روی اکثر میکرو ها رو انجام داده و فقط برای محصولات میکرو چیپ اینا رو پورت کرده:
                        PIC16XX
                        http://micrium.com/download/MPLAB-uC...PIC18-V101.zip
                        DSPIC30
                        http://micrium.com/download/dsPIC30_v1.1.zip
                        PIC24
                        http://micrium.com/download/Micrium-...robe-PIC24.exe
                        PIC33
                        http://micrium.com/download/Micrium-...be-dsPIC33.exe
                        DSPIC33
                        http://micrium.com/download/Micrium-...be-dsPIC33.exe
                        همگی با کامپایلر MICROCHIP MPLAB نوشته شدن

برای اتصال ماژول UC-GUI هم فعلا سورسش رو پیدا نکردم ولی یه دو تا فایل پیدا کردم که اگه بخونینش خیلی کمکتون میکنه
                        http://micrium.com/download/gui_dsheet.pdf
                        http://micrium.com/download/gui_drivers.pdf

مزیت دیگه UCOS-II اینه که ماژول های خیلی متنوعی داره برای مثلا برای USB DEVICE , UC-USB HOST- ,
                        UC-TCP-IP , UC-CAN , UC-BLUETOOTH و.... میبینین که برای همشون آماده شده البته ماژول ها همگی باید مبالغ زیادی رو صرف دریافت کردن سورسشون کنین البته توی نت هم هستش ولی باید زیاد بگردین
                        -----
                        در ضمن بهتر هستش که بیشتر وقت خودتون رو روی میکروکنترلر های ARM بزارین چون امکانات بیشتری دارن البته کامپایلر بیسیک نداره
                        در اصل سیستم عامل های پیشرفته Embedded اصولا برای میکروکنترلر های آرم بیشتر در دسترس هستش

دیدگاه

ممنون و متشکر
                          آقای abbasmh به نظر من بهتره به جای این که خودتون بشینین و یه محیط گرافیکی(یا به قول خودتون سیستم عامل درست کنین) بهتر بودش که وقتتون رو صرف پورت کردن RTOS ها رو pic میکردین که 100% realtime هستن
                          نظر شما درسته ولی هدف من پورت کردن یک سیستم عامل روی PIC نیست بلکه هدفم نوشتن اون توسط خودمه
                          حتی اگه نشه بهش گفت سیستم عامل یه برنامه بزرگ و جالبه که از ریشه خودم نوشتمش و با هر بار لمس کردن و فشار دادن یه کلید و عکس العمل دستگاه از خوشحالی یه سال به عمرم اضافه میشه :mrgreen:
                          ولی نظر شما و دوستان درسته که بهتره از پایه با اصول این کار اشنا بشم.البته اگه این اشنایی رو با روشهای خاص این کار نداشته باشم ممکنه که یه روش جدیدتر (نه لزوما بهتر) پیدا کنم که برام راحتتر باشه :read:
                          البته من دانشجوی برق و یا کامپیوتر نیستم و با خیلی از قضایای اصلی این کار نااشنام.ونمیتونم بصورت تمام وقت روی این قضایا کار کنم (بلاخره خودمم درس دارم)برای همین دنبال یه روش ساده تر برای خودم (و افراد نظیر من)هستم.به هر حال اشنایی با این روشها برای نوشتن سیستم عامل بهتر از ندونستنشه.
                          در ضمن بهتر هستش که بیشتر وقت خودتون رو روی میکروکنترلر های ARM بزارین چون امکانات بیشتری دارن البته کامپایلر بیسیک نداره
                          در اصل سیستم عامل های پیشرفته Embedded اصولا برای میکروکنترلر های آرم بیشتر در دسترس هستش
                          حرف شما درسته که ARM جای پیشرفت بیشتری داره ولی از ARM7 به بعد ما دیگه عملا با سطح پایین برنامه نویسی کار نمیکنیم و باید بریم سراغ پورت کردن و بعد درایور نوشتن . ولی کار با همین میکروها برای سرگرمی بهتره :mrgreen:
                          البته PIC32 رو سخته که با ARM مقایسه کنیم ولی تقریبا در سطح ARM7 هست و کار باهاش خیلی راهتتر از ARM (لااقل برای من)

دیدگاه

سلام
                            شما که این اگر بشه گفت میکرو کامپیوتر رو ساختی چند پات در اومد .
                            اگر امکانش هست راجع به نقشه کامل و نحوه ساخت توضیح بدهید .
                            با آرزوی موفقیت یکایک دوستان

دیدگاه

البته سخته که دقیق بگم آخه چند بار برد و قطعاتو عوض کردم ولی اگه اونارو نادیده بگیریم: :rolleyes:
                              12 تومن lcd
                              12 تومن pic
                              9 تومن sd
                              بقیق چیزا مثلا ریگلاتور و برد و مقاومت smd و lm358 و سوکتو کریستال و غیره حدود 10 تومن
                              (این اطلاعات بصورت اماتوری و تجربی هست و اگر اساتید ایرادی میبینن خودشوت اصلاح کنن)
                              اول از همه باید ببینید چی می خواید و چه اندازه ای می خواد بردتون بشه
                              بعد باید ببینید که ارتباط بین وسایل جانبیتون چه جوریه و دقیقا به چه پینهایی باید متصل بشن
                              بعد روی یه کاغذ بزرگ شماتیک دقیقو میکشی با اسم تک تک پایه ها
                              بعد باید بری سراغ طراحی برد:
                              (قانونا باید توسط نرم افزار انجام بشه ولی بدلیل اماتور بودن من و محدودیتهای عملی برنامه ها از روش خودم استفاده کردم)
                              من که با نرم افزار فوتوشاپ بردو رو طراحی کردم که یکم سخته ولی دقیقا همه چیز دست خودته و هرچه هوشمندانه تر باشه سیم کشی و سوراخکاری و اندازه برد و نویز توی اون کمتر می شه.
                              توی طراحی باید خیلی دقت کنی وگرنه بعد از ساخت می بینی که فلان چیزو یادت رفته یا بردت پشتو رو هست و خیلی چیزای دیگه.
                              بعد از طراحی برد باید از اون پرینت لیزری سیاه و سفید روی کاغذ گلاسه بگیری بعد از این کار با تمام دقت به کاغذ پرینت شده نگاه کن تا اگه اشکالی هست برطرف کنی وگرنه بعد از ساخت برد و لحیم کردن تازه می فهمی که یه چیز اشتباهه.
                              مهمترین قسمت سخت افزارش همین ساخت برده (این روش به روش ساخت برد با پرینت معروف هست که خیلی ارزون و ساده است ولی یکم تجربه می خواد)
                              بعدش خیلی باید دقیق بردو چک کنی که اگه ایراد داره دوباره بسازیش (من خودم دو سه بار بردو خراب کردم تا به این رسیدم)
                              بعد سوراخکاری و لحیم کردن قطعات
                              وقتی که بردت تموم شد باید تک تک قسمتهاشو چک کنی چه جوری ؟ باید یه برنامه که ازش مطمئنی اجرا کنی ببینی که مثلا SD خوب جواب میده یانه.
                              بعد میرسی به نرم افزار
                              البته قبل از همه این کارا باید قطعاتو بصورت جدا جدا مثلا توسط برد برد به هم متصل کنی ببینی که با این ساختار پینها جواب میده یا نه.که بعد از ساخت برد و لحیم کردن قطعات تازه نفهمی که مثلا از این پورت نمیشه به lcd اتصال داشت.
                              برای ساخت برد هم توی وب به روش پرینتی مطلب زیاده حتی توی خود سایت.
                              من خودم قبل از این طی چند سال حدود 4 تا 5 برد به اندازه های 20در30 و . . . ساختم تا بلاخره به اندازه بردی که می خواستم رسدم.البته ادمی زاد طماعه و الان دیگه نه به سخت افزار برد نه به نرم افزارش قانع نیستم و میخوام برم سراغ PIC32.(به امید خدا)
                              :bye

دیدگاه

کارتون واقعا در نوع خودش برای شروع بسیار عالی بوده
                                فکر کنم اگه شما کتاب "کرنل بی درنگ" نوشته لبروس ترجمه شکاری زاده انتشارات نص ( جهت راهنمایی استفاده از مولتی تسک )را هم یکدور بخونید ، یکشبه ره 50 ساله را بتونید برید جلو و، بترکونید خلاصه

منتظر اخبار و اتفاقات تکمیلی هستیم.
                                آن دم که مرا می زده بر خاک سپارید زیر کفنم خمره ای از باده گذارید
                                تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم
                                آنلحظه که با دوزخیان کنم ملاقات یک خمره شراب ارغوان برم به سوغات
                                هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی ، بنشینم و با دوزخیان کنم تلافی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X