اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بردی جالب با سیستم عاملی جالب!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بردی جالب با سیستم عاملی جالب!

منم میحواستم این کارو با XMEGA بکنم ولی بعد از یه مدت و مشکلاتی که پیش آمد :mrgreen: نا امید شدم ولی وقتی دیدم شما این کارو کردی امیدوار شدم
    حالا چند تا سوال :question:
    1- آیا به حافظه میکرو در هنگام اجرای برنامه دسترسی دارید؟
    2- به رم میکرو چطور؟
    3- آیا فقط از یک میکرو استفاده کردید؟
    4- حافظه اصلی برنامه کجاست؟
    5- مولتی تسکینگ برنامه شما قابلیت پردازش همزمان را دارد یا فقط به صورت حفظ در رم میکرو است؟
    6- سرعت واقعی میکرو چقدر است؟
    7- میکرو چندبیتی است؟
    8- زبان برنامه شما چیست؟
    ببخشید یه خورده سوالام زیاده آخه از PIC سر در نمی آورم

دیدگاه

سلام
      1-توی این برنامه من این امکان نیست که به حافظه دسترسی داشته باشیم ولی توی برنامه اینده ام هست که بشه به حافظه فلش میکرو دسترسی داشت.(با کمک کتابخونه کامپایلر)
      2-دقیقا مثل بالا (بدون کتابخونه کامپایلر و با استفاده از دستورات اسمبلی و ادرس دهی قیر مستقیم )
      3-بله
      4-فلش میکرو کنترل
      5-این برنامه از مولتی تسکینگ استفاده نمی کنه ولی برای نگه داری زمان از وقفه استفاده شده
      6-40mhz و 10mips
      8-7 بیتی
      8-بیسیک(کامپایلر میکرو بیسیک)
      ولی فکر کنم بیشتر سوالات رو قبلا توی پست های قبلی بوده :mrgreen:

[glow=black,2,300]بردی جالب با سیستم عاملی جالب !!![/glow]

دیدگاه

سلام داداش گلم ببین داداش شما یه زحمت بکش بما بگو چی درست کنیم کلا من می خوام بسازم :wow:
        خوب داداش این فیبرت smd هست میشه با پرینتر لیزری و همون راه معروف درش اورد ایسی قیمتش چنده میشه رمو 8g گذاشت از نوع میکرو داداش فقط یکم تغیرات میخواد در ضمن این رمای sd و microsd دقیقا پایهاش و کارش یکیه چون تو ادپ تورش هیچ قطعه خاصی نیست سرعت به رم ربطی نداره ما برای اینکه بتونیم از این السی دیا به راحتی درایو کنیم از چه برنا مه ای استفاده کنیم اصلا کجایی می خوام بیام ببینمتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت :eek: بابا مردم از سوال یبار بیام ببینمت حضوری بپرسم :cry2:
        مرسی استارتو بزن ما هم شرو کنیم یه عکس توپ از فیبرش بزار چاپ کنیم :agree: :bye ما هم کاری جز تشکر بلد نیستیم oo:
        [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

علیک سلام
          (فکر کنم شما هم تاپیک رو با عجله خوندی اخه خیلی از اینا رو گفتم)
          من خودم فیبر رو با روش پرینت لیزری در اوردم
          اگه منظورت از ای سی همون میکروی مورد استفادس قیمتش 11 تومنه
          برای رو رم معمولی با مینی و میکرو و . . . فرق نداره من بخاطر نوع رم ریدرم از نوع بزرگ استفاده کردم
          اگه بخوایم با fat16 کار کنیم فقط تا 4 گیگ میشه رم گذاشت ولی با fat 32 میشه بیشتر تا 32 گیگ رم گذاشت
          نوشتیت سرعت به رم ربطی نداره درسته سرعت ارتباط به نوع رم ربطی نداره ولی دو تا مساله هست اونم اینکه اگه نوع رم جدیدتر باشه سرعت پاسخگوییش بیشتر میشه و برای خوندن یه سکتور کمتر منتظر میمونیم و دوما هر چی رم بیشتر باشه کلاسترهای بزرگتری داره و برای خوندن توسط میکرو به پردازش کمتری برای خوندن دیتا نیاز داریم پس می بینی که سرعت به اندازه رم ربط داره
          در مورد ال سی دی هم هم توی همین تاپیک هم توی تاپیک avr هم توی تاپیک arm هم توی سایت کویر الکترونیک هم توی سایت جناب علی تروشه و همه جای اینترنت برنامه هست
          در مورد گذاشتن عکس همین فکر رو از اولی که تاپیکو زدم داشتم ولی متاسفانه توی یه خراب شدن لعنتی ویندوز پاک شد ولی یه دونه پرینت شده دارم (نه خود فایلو) شایدبا اسکن با کیفیت بالا بشه ازش استفاده کرد
          (ولی خودمونیم چقدر قره قاطی سوال پرسیدی چهار بار سوالاتو خوندم هنوز هم مطمئن نیستم درست منظورتو فهمیده باشم :mrgreen
          هر کمکی از دستم هم بر بیاد دریق نمی کنم
          موفق باشید

دیدگاه

بحث سرعت خوندن از مموری شد یاد این سوال قدیمی اوفتادم که اگه تعداد بایت های یه بلوک(سکتور) رو بیشتر کنیم سرعت بیشتر میشه یا نه! مثلا به جای اینکه هر سکتور 512 بایت باشه 1024 بایت بشه.جواب میده؟
            [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

حج آقا farzadsw شما نمیخواین ورژن بعدی آموزش RTOS را بزارید؟ :applause:
              بلاخره این دوره زمونه یواش یواش این سیستم عامل ریل تایم اگه با مطالبی که شما و امثال شما دارن میزارن یه کم پا بگیره ، خیلی دردسرهای کنترل ها و طراحی های سخت افزاری کمتر میشه و میشه بار بیشتری گذاشت گردن نرم افزار و میکروکنترلر
              آن دم که مرا می زده بر خاک سپارید زیر کفنم خمره ای از باده گذارید
              تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم
              آنلحظه که با دوزخیان کنم ملاقات یک خمره شراب ارغوان برم به سوغات
              هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی ، بنشینم و با دوزخیان کنم تلافی

دیدگاه

با سلام آقا دمت گرم
                من با سی و برای AVR و ARM برنامه می نویسم و سعی میکنم تا برنامه ها را مشابه به هسته ویندوز یعنی مولتی ترد بنویسم ولی تا این لحظه موفق نشدم یک سیستم عامل (RTOS) براش گیر بیارم و کار کنم و میدونم کار زیادی میبره و پر زحمته ! ادامه بده کاملش کن ! مردیم از بس رفیم تو سایتهای خارجی دیدیم و حسرت خوردیم شما انجام بده افتخارش برای همه ایرانیها س . :applause:

دیدگاه

ممنون
                  (حالا دکمه تشکر هم می زدی بد نبود :mrgreen
                  باشه اونارم اصلاح می کنم
                  از مدیران انجمن تقاضا دارم اگه ممکنه این سورسها رو روی خود سایت eca اپلود کنن چون ممکنه توی خرابیهای کامپیوتر یا اتفاقی دیگه فایلهای من از دست بره
                  یا علی

دیدگاه

خدمت شما
                    http://wdl.persiangig.com/pages/down.../video/low.rar
                    [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

با سلام
                      تاپیک رو خوندم ، تبریک میگم ، خیلی جالب بود و حال کردم !!!!!!!!!!!! :job:
                      حالا من در این حد نیستم ولی گفتم یه نظر بدم بد نیست ،
                      چون برنامه نویسی های Real Time و Multi task رو دوست دارم ، همیشه سعیم بر اینه که برنامه هامو توری بنویسم که میکروم دچار یه وقفه بزرگی نشه
                      حالا واسه این multitask بودن یه طرحی تو ذهنم هست که انشا الله اگر خدا بخواد و زنده موندم واسه پروژه پایانی می خوام روش کار کنم
                      در این طرح میایم یه با استفاده از یه تایمر روی Task هامون مدیریت میکنیم
                      حالا یعنی چی
                      هر Task رو یه حلقه بی پایان در نظر میگریم و اینو می دونیم که زمانی که وقفه ای در پروسسور اتفاق میفته پروسسور فورا به آدرس روتین وقفه یا همون بردار وقفه پرش میکنه
                      حالا این واسه ما یه پوان میشه
                      میام ازش استفاده میکنیم
                      میایم Task اول رو اجرا میکنیم (پرش به اولین حلقه بی پایان) ، این Task باید یک مدت زمان پاسخ دهی دقیق باشه و این مدت زمان باید حساب شده باشه ، مثلا Task1 باید در مدت زمان n یا مثلا کمتر یا بیشتر کارش رو تموم کنه ، میایم زمانی که Task رو اجرا میکنیم هم زمان تایمر رو رو هم فعال و مدت زمان رو اندازه میگریم، حالا اگر زمان از چیزی قرار بوده باشه بیشتر بشه ، باید هرکاری در اون حلقه داشته انجام میشده رو متوقف کنیم و اطلاعاتش رو در یک حافظه (مثل Stack) ذخیره میکنیم و Task بعدی رو اجرا میکنیم و همینطور به ترتیب تا Task آخر
                      این روش Multitask هم که میگن یعنی همین ، نه اینکه تمام Task ها با هم اجرا بشن ،
                      البته دوست من این کار با سرعت 10Mips یکم سخته و کند عمل میکنه
                      بهتره میکرو رو عوض کنی و از یه میکرو استفاده کنی که دارای PLL هست ، چون گاهی اوقات نیاز داری سرعت CPU رو زیاد کنی ، مثل موقعی که میخوای آهنگ یا ویدئو پخش کنی ، چون در این مواقع CPU باید سریع کار Task رو تموم کنه یا مثلا بر عکس ، سریع کار بقیه Task ها رو تموم کنه که به این Task ها برسه ، یه نکته دیگه اینکه برای بعضی از Task های مهم باید همیشه یه وقفه در نظر بگیری که فی ما بین بقیه Task ها کاراش رو انجام بده
                      امید وارم مطالبی که گفتم به کارتون بخوره
                      دلا خو کن به تنهایی که از تنها بلا خیزد

دیدگاه

سلام.خیلی خیلی خیلی جالب بود.
                        می تونید درمورد تولید صوت یکم توضیح بدبد؟

دیدگاه

با سلام
                          تاپیک رو خوندم ، تبریک میگم ، خیلی جالب بود و حال کردم !!!!!!!!!!!! :job:
                          حالا من در این حد نیستم ولی گفتم یه نظر بدم بد نیست ،
                          چون برنامه نویسی های Real Time و Multi task رو دوست دارم ، همیشه سعیم بر اینه که برنامه هامو توری بنویسم که میکروم دچار یه وقفه بزرگی نشه
                          حالا واسه این multitask بودن یه طرحی تو ذهنم هست که انشا الله اگر خدا بخواد و زنده موندم واسه پروژه پایانی می خوام روش کار کنم
                          در این طرح میایم یه با استفاده از یه تایمر روی Task هامون مدیریت میکنیم
                          حالا یعنی چی
                          هر Task رو یه حلقه بی پایان در نظر میگریم و اینو می دونیم که زمانی که وقفه ای در پروسسور اتفاق میفته پروسسور فورا به آدرس روتین وقفه یا همون بردار وقفه پرش میکنه
                          حالا این واسه ما یه پوان میشه
                          میام ازش استفاده میکنیم
                          میایم Task اول رو اجرا میکنیم (پرش به اولین حلقه بی پایان) ، این Task باید یک مدت زمان پاسخ دهی دقیق باشه و این مدت زمان باید حساب شده باشه ، مثلا Task1 باید در مدت زمان nus یا مثلا کمتر یا بیشتر کارش رو تموم کنه ، میایم زمانی که Task رو اجرا میکنیم هم زمان تایمر رو رو هم فعال و مدت زمان رو اندازه میگریم، حالا اگر زمان از چیزی قرار بوده باشه بیشتر بشه ، باید هرکاری در اون حلقه داشته انجام میشده رو متوقف کنیم و اطلاعاتش رو در یک حافظه (مثل Stack) ذخیره میکنیم و Task بعدی رو اجرا میکنیم و همینطور به ترتیب تا Task آخر
                          این روش Multitask هم که میگن یعنی همین ، نه اینکه تمام Task ها با هم اجرا بشن ،
                          البته دوست من این کار با سرعت 10Mips یکم سخته و کند عمل میکنه
                          بهتره میکرو رو عوض کنی و از یه میکرو استفاده کنی که دارای PLL هست ، چون گاهی اوقات نیاز داری سرعت CPU رو زیاد کنی ، مثل موقعی که میخوای آهنگ یا ویدئو پخش کنی ، چون در این مواقع CPU باید سریع کار Task رو تموم کنه یا مثلا بر عکس ، سریع کار بقیه Task ها رو تموم کنه که به این Task ها برسه ، یه نکته دیگه اینکه برای بعضی از Task های مهم باید همیشه یه وقفه در نظر بگیری که فی ما بین بقیه Task ها کاراش رو انجام بده
                          امید وارم مطالبی که گفتم به کارتون بخوره
                          سلام
                          خیلی ممنون از توجه و استقبال شما :biggrin:
                          تشکر مجدد از اینکه زحمت کشیدید و در مورد Multitask توضیح دادید ولی من از همون موقع که این سیستم رو بستم همیشه به فکر ارتقا و اصلاح اون بودم و مطالعات زیادی انجام دادم و تست های زیادی گرفتم تا تونستم جزئیات کار رو بدست بیارم . الان هم تقریبا تمامی مطالعاتم تموم شده (البته تمومی که نداره!) و آماده نوشتن سیتم عامل Multitask خودم هستم (قضیه برد جدا هست و این سیتم عامل جدا) ولی متاسفانه بدلیل رشته خودم که نامربوط با برق هست هنوز فرصت نوشتن این سیستم عامل رو پیدا نکردم (پایان نامه+ مقاله+حل تمرین استاد+شغل=یک سر و هزار سودا :mrgreen
                          امیدوارم فرصت پیدا کنم تا بتونم این کار رو بکنم به هر حال کار بسیار جالب و البته پر دردسریه

فیلم نمیاره :cry: :cry:
                          لینک فیلم ها مجددا اصلاح شد

سلام.خیلی خیلی خیلی جالب بود.
                          می تونید درمورد تولید صوت یکم توضیح بدبد؟
                          برای تولید صوت از PWM میکرو + ای سی lm386 استفاده شده

موفق باشید :bye

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                            با تشکر از شما در صورت امکان فایل های قرار داه شده در صفحه 2 را هم تصحیح کنید مخصوصا فایل سورس برنامه رو
                            یه خواهش دیگه اینکه اطلاعات و مطالعات خودتون در مورد سیستم مولتی تسکینگ منابع وهر چیز دیگه ای رو هم بیان کنید
                            با تشکر
                            لینک سورس های اصلی مجددا اصلاح شد
                            در مورد سیستم عامل و مولتی تسکینگ:
                            سعی کنید بجای نوشتن یک سیستم عامل وقت روی پورت کردن سیستم عامل های آماده بکنید (اگر برای کار های صنعتی و پول درآوردن و ... باشه) و در صورتی که واقعا علاقه به این بحث دارید (به علاوه وقت) اون موقع سعی بر نوشتن از پایه یه سیستم عامل کنید
                            در مورد منبع اول از همه بهتره که کاتالوگ ها و نوشته های سیستم عامل های مختلف رو بخونید تا یه چیزایی متوجه بشید . (کتاب سیستم های بلادرنگ نوشته لبروس جلد سیاه هم خوبه . ترجمه کاتالوگ سیستم عامل uC هست) علاوه بر این مطالب باید با دستورات اسمبلی کم آشنایی داشته باشد و روال کار میکرو رو خیلی خوب بلد باشد و علاوه بر اون باید روال کاری کامپایلر و نحوه تولید کد اون رو خوب بشناسید (که جز با تجربه زیاد کار با کامپایلر و مشاهده کدهای اسمبلی تولید شده توسط اون میسر نیست) و علاوه بر همه این ها باید CPU و ریجسترهای درگیر هسته میکرویی رو می خوایید براش سیستم عامل بنویسید رو مو به مو مسلط باشد.
                            اگه همه شرایط بالا + یه فکر و ایده خوب + وقت کافی داشته باشید اون موقع میشه انتظار داشت که سیستم عامل بتونید بنویسید و اگر چندین گروه خبره با سیستم عامل شما کارکنن و ایراد ها و نقاط ضعف اون رو بگیرند می تونید در حد یکی از سیستم عامل های موجود معروف بشید.
                            کار پردردسریه ولی خوب ارزششو (برای من ) داره :mrgreen:
                            موفق باشید :bye

دیدگاه

سلام.آقا معرکه بود این کار شما.
                              فقط یه سوال داشتم در مورد برنامه نویسی به صورت مولتی تسک.
                              یکم میشه تو این زمینه راهنمایی کنین و برای اینکه یه برنامه به حالت مولتی تسک در بیاد چه نکاتی رو باید رعایت کرد؟
                              ممنون :smile:
                              [glow=red,2,300][shadow=red,left]Ayric oo:[/shadow][/glow]

دیدگاه

سلام ممنون دوست
                                ممنون
                                فقط یه سوال داشتم در مورد برنامه نویسی به صورت مولتی تسک.
                                یکم میشه تو این زمینه راهنمایی کنین و برای اینکه یه برنامه به حالت مولتی تسک در بیاد چه نکاتی رو باید رعایت کرد؟
                                کلا بحث سیستم عامل برای همینه دیگه!!!
                                سیستم عامله که میادCPU رو بین تسک ها (Task) تقسیم میکنه (مولتی تسک)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X