سلام
با اینکه مشکلتون حل شده اما باز من میگم براتون
شما بار ها فرمودید که دوستتون از ماسفت استفاده کرده و شما از TIP41 یعنی ترانزیستور BJT استفاده کردید.
اگر مطالعه کرده باشید ترانزیستور BJT اصولی داره برای روشن شدن و ماسفت هم اصولی.
جریان کلکتور امیتر و بیس به هم کاملا وابسته هستن
شما مستقیماً با یه مقاومت داری ترانزیستور قدرت رو با میکروکنترلر که جریان محدود داره سوییچ می کنید که اشتباه اول شماست
هرچی کلکتور جریان بالاتری ازش رد بشه با نسبت بهره ترانزیستور، جریان بیس هم افزایش پیدا میکنه. این یعنی جریان از میکرو کشیده میشه میکرو هم از رگولاتور
من خودم تنها اولین نمونه فلاشری رو که ساختم با BJT ساختم و به همین دلیل کشیدن جریان زیاد بیس و داغ شدن ها و مشکلات دیگه ناشی از این قضیه BJT رو گذاشتم کنار
پس بدونید مدارتون که گذاشتین اینجا 100% دچار مشکلات اساسی هست
اگر مصِر هستین به استفاده از این ترانزیستور پیشنهاد میکنم:
1 - از ترنزیستوری مثل BC327 که مثبت هست برای درایو کردن TIP41 استفاده کنید که جریان خیلی کوچکتری از میکرو کشیده بشه
2 - برای درایو بیس ترانزیستور از ولتاژ قبل از رگولاتور که عموما 12 ولت هست استفاده کنید که اگر با محاسبات بایاس ترانزیستور آشنا باشید کاری نداره
در نکته دوم بار تامین جریان از دوش رگولاتور برداشته میشه
این پیشنهادم واسه اصلاح مدار BJT هست
اما من خودم از ماسفت استفاده میکنم. چرا؟
ذات این نوع ترانزیستور با BJT متفاوته
همون طور که گفتم جریان های BJT کاملا به هم وابسته هستن و اصولا BJT با جریان کار میکنه بیشتر ولی ماسفت برعکس، بیشتر بر اساس ولتاژ کار میکنه
جریان گیت بسیار کوچیکی برای روشن شدن میخواد و میتونید میکرو مستقیم بهش بدون مقاومت وصل کنید تا راحت براتون قطع و وصل کنه که پیشنهاد نمیکنم و اصولی نیست
ماسفت هم یه ترانزیستور برای درایو کردن گیت احتیاج داره. گیت با یه ولتاژ حدود 6 ولتی تحریک میشه و ترانزیستور سوییچ میکنه
جریان گیت وابستگی آنچنانی به جریان درین نداره نسبت به BJT که وابستگی کاملی بین جریان بیس و کلکتور وجود داره
دلیل بعدی استفاده من از ماسفت، قدرت خیلی بیشتر اونها هست. اگر یه BJT 20 آمپر پیدا کنید با بهره مثلا 300 (که ترانزیستور های قدرت بهره خیلی کمتری دارن معمولا)، جریان بیس میشه 66 میلی آمپر زیاد نیست؟
حالا با یه ماسفت IRF540 با جریان 22 آمپر و ولتاژ درین سورس 200 ولت با جریان فوق العاده کمتر سوییچ میشه و مدار پر توانی هم نمیخواد اما BJT میخواد.
با سلام و درود
بنده برای راه اندازی مدار چشمکزن تابلو از ترانزیستور MOS FET به شماره ی IRFZ44N استفاده کردم و آن را بدون استفاده از ترانزیستوری دیگر به عنوان واسط و فقط با 2 عدد مقاومت به میکروکنترلر متصل کردم و حدود 1 سال هست که تابلو بدون مشکل کار می کند.
در مدار از قطعه ی LM7805 به عنوان تعدیل ولتاژ استفاده کردم.
با سلام و درود
بنده برای راه اندازی مدار چشمکزن تابلو از ترانزیستور MOS FET به شماره ی IRFZ44N استفاده کردم و آن را بدون استفاده از ترانزیستوری دیگر به عنوان واسط و فقط با 2 عدد مقاومت به میکروکنترلر متصل کردم و حدود 1 سال هست که تابلو بدون مشکل کار می کند.
در مدار از قطعه ی LM7805 به عنوان تعدیل ولتاژ استفاده کردم.
سلام
بنده هم میخواستم همینو بگم کی میگه ماسفت وصل کنی بدون ترانزیستور مشکل پیش میاد؟؟؟
فقط واسه متصل کردن irfz44به میکرو یه مقاومت47 اهم کافیه همین مطمئن باشید تابلوتون بدون مشکل کار می کنه و اصولی هم هست
موفق باشید
جدیدترین ویرایش توسط real_ahmadi; ۲۲:۱۱ ۱۳۹۵/۰۴/۲۵.
سلام
ما هم از تجربه مون بگیم!
خودمم جایی برای درایو کردن استپر موتور از IRFZ44N استفاده کردم ولی یه ی اشتباهم این بود که موسفت رو با مقاومت درایو کردم که البته بهتر بود با یه BJT موسفت رو درایو کنم...چون که اگه ولتاژ کاری میکرو کمتر از 5 بشه...مثلا 3.3 دیگه عملا موسفت رو نمیشه راه انداخت!!!
دیدگاه