اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

LEDبه جای لامپ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : LEDبه جای لامپ

نوشته اصلی توسط sanup2006
    یک پاور led یک وات رو بخوام با 12 ولت روشن کنم چه چیزهایی لازم دارم ؟

مدار درایو کردنش رو کسی داره؟

30 40 تا led معمولی بزارم بهتره یا چندتا ا وات ؟
    محدودیت فضا زیاد ندارم.
    اگر مشکل جا نداری و میخواهی ارزان هم تمام بشه برو به آدرس زیر
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=43117.0
    :redface:
    کمتر سخن گویم
    بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

یک پاور led یک وات رو بخوام با 12 ولت روشن کنم چه چیزهایی لازم دارم ؟

مدار درایو کردنش رو کسی داره؟

30 40 تا led معمولی بزارم بهتره یا چندتا ا وات ؟
      محدودیت فضا زیاد ندارم.
      سلام.اگه بخواهی یک وات رو با 12 ولت درایور کنی به یک دایوره ال ای دی که بهش میگن دوازده ولت به یک وات نیاز داری. که طرزه کارش اینطوره که ورودی 12 ولته و خروجی روی سیصد تا 340 میلی آمپر قفل میشه. تو بازار گیر میاد ولی 220 ولت به یک وات راحت تر گیر میاد. مداره درایور کردنش هم باید با سوئیچنگ 12 ولت رو تبدیل کنی به حدود 3 و نیم ولت که جریان رو قفل کنی روی همون 300-340 میلی آمپر. من قبلا ساختم ولی چون مشتری ورودی 12 ولت به یک وات کم بود و بیشتر 220 ولت به یک وات میخواستم رفتم دنباله دومی.
      در مورد اینکه گفتی 30 یا 40 ال ای دی معمولی بذاری یا چند تا یک وات خب باید بگم هر کدوم مزیت و معایه خاص خودشو داره که با توجه به کارت و در نظر گرفتن اونها باید انتخاب کنی مثلا ال ای دی های معمولی هیت سینگ نمیخوان ولی پاور ها میخوان. گرمای تولیدیشون فرق میکنه. اون معمولی ها اگر سفید بخری حتما باید جنسه عالی بخری وگرنه افته نوره شدیدی دارن و ....
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام.اگه بخواهی یک وات رو با 12 ولت درایور کنی به یک دایوره ال ای دی که بهش میگن دوازده ولت به یک وات نیاز داری. که طرزه کارش اینطوره که ورودی 12 ولته و خروجی روی سیصد تا 340 میلی آمپر قفل میشه. تو بازار گیر میاد ولی 220 ولت به یک وات راحت تر گیر میاد. مداره درایور کردنش هم باید با سوئیچنگ 12 ولت رو تبدیل کنی به حدود 3 و نیم ولت که جریان رو قفل کنی روی همون 300-340 میلی آمپر. من قبلا ساختم ولی چون مشتری ورودی 12 ولت به یک وات کم بود و بیشتر 220 ولت به یک وات میخواستم رفتم دنباله دومی.
        در مورد اینکه گفتی 30 یا 40 ال ای دی معمولی بذاری یا چند تا یک وات خب باید بگم هر کدوم مزیت و معایه خاص خودشو داره که با توجه به کارت و در نظر گرفتن اونها باید انتخاب کنی مثلا ال ای دی های معمولی هیت سینگ نمیخوان ولی پاور ها میخوان. گرمای تولیدیشون فرق میکنه. اون معمولی ها اگر سفید بخری حتما باید جنسه عالی بخری وگرنه افته نوره شدیدی دارن و ....
        ممنون از پاسخ خوبتون.

من برای نور پردازی خونه و از همه مهمتر بعنوان چراغ مطالعه میخوام استفاده کنم.
        بنظر شما از led استفاده کنم یا power led ?
        برای درایو 220 به 1 وات باید ترانس داشته باشیم؟
        کلا میخوام نور اتاقم led باشه. من تصمیم داشتم یک تغذیه سویچینک از این 14.15 تومنیا بخرم و بعنوان تغذیه استفاده کنم؛ و 30 یا 40 تا led رو بزارم جای لامپ سقفی و یک یا 2 تا پاور ال ای ادی 1 وات برای چراغ مطالعه.

نظر شما چیه مهندس؟ چجوری روشنایی سقف و جراغ مطالعه رو تا تامین کنم ؟

دیدگاه

ممنون از پاسخ خوبتون.

من برای نور پردازی خونه و از همه مهمتر بعنوان چراغ مطالعه میخوام استفاده کنم.
          بنظر شما از led استفاده کنم یا power led ?
          برای درایو 220 به 1 وات باید ترانس داشته باشیم؟
          کلا میخوام نور اتاقم led باشه. من تصمیم داشتم یک تغذیه سویچینک از این 14.15 تومنیا بخرم و بعنوان تغذیه استفاده کنم؛ و 30 یا 40 تا led رو بزارم جای لامپ سقفی و یک یا 2 تا پاور ال ای ادی 1 وات برای چراغ مطالعه.

نظر شما چیه مهندس؟ چجوری روشنایی سقف و جراغ مطالعه رو تا تامین کنم ؟
          سلام. نورپردازی حالتهای بسیار مختلفی میتونه داشته باشه.میتونی هم از ال ای دی های معمولی (برای نور پخش یا زاویه باز میتونی از ال ای دی های کلاهی) استفاده کنی.و برای پاور ال ای دی هم لنزهای مختلفی هست.دوست دارم بگم بیشتر از ال ای دی کلاهی استفاده کن ولی میدونم که نمیتونی ال ای دیه خوبه سفید کلاهی گیر بیاری و ال ای دی های معمولیه تو بازار خیلی زود سفید هاش کم نور میشن. مثلا به نظرم اگه میخوای از کلاهی سفید استفاده کنی از مارک HG و حتما از کد DSJ استفاده کن که ال ای دی هاش گرونه و توی مشهد یا تهران بسیار کم گیر میاد.
          راستی از اون مداری که جنابه mpc لینکه شو دادن به هیچ وجه استفاده نکن. کیفیت پایین و مصرف بسیار بالا از معایت اون مداره.
          بذار برات یک مثال بزنم. پذیراییه خونه ما تماما با ال ای دی دی کار شده. ولی چطوری که هم زیبا باشه و هم پر نور و هم اینکه نخوای در کنارش لامپ یا مهتابیه دیگه ای باشه؟؟؟ توی پذیراایه خونه ما پر از فریم هالوژنه که با طرح زیبایی کنار هم قرار گرفتن و داخلش من لامپه هالوژن ال ای دی تاکید میکنم نورپخش کار گذاشتم و برای چراغ مطالعه هم میتونی چراغ مطالعه ای بخری که سوکت لامپش MR16 یا E14 یا E27 باشه بعد توش لامپه ال ای دی مناسب بذاری.موفق باشی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
            سلام. نورپردازی حالتهای بسیار مختلفی میتونه داشته باشه.میتونی هم از ال ای دی های معمولی (برای نور پخش یا زاویه باز میتونی از ال ای دی های کلاهی) استفاده کنی.و برای پاور ال ای دی هم لنزهای مختلفی هست.دوست دارم بگم بیشتر از ال ای دی کلاهی استفاده کن ولی میدونم که نمیتونی ال ای دیه خوبه سفید کلاهی گیر بیاری و ال ای دی های معمولیه تو بازار خیلی زود سفید هاش کم نور میشن. مثلا به نظرم اگه میخوای از کلاهی سفید استفاده کنی از مارک HG و حتما از کد DSJ استفاده کن که ال ای دی هاش گرونه و توی مشهد یا تهران بسیار کم گیر میاد.
            راستی از اون مداری که جنابه mpc لینکه شو دادن به هیچ وجه استفاده نکن. کیفیت پایین و مصرف بسیار بالا از معایت اون مداره.
            بذار برات یک مثال بزنم. پذیراییه خونه ما تماما با ال ای دی دی کار شده. ولی چطوری که هم زیبا باشه و هم پر نور و هم اینکه نخوای در کنارش لامپ یا مهتابیه دیگه ای باشه؟؟؟ توی پذیراایه خونه ما پر از فریم هالوژنه که با طرح زیبایی کنار هم قرار گرفتن و داخلش من لامپه هالوژن ال ای دی تاکید میکنم نورپخش کار گذاشتم و برای چراغ مطالعه هم میتونی چراغ مطالعه ای بخری که سوکت لامپش MR16 یا E14 یا E27 باشه بعد توش لامپه ال ای دی مناسب بذاری.موفق باشی.
            آره اون لینک که خیلی تلفات داره و ساختش مقرون به صرفه نیست.
            خوب شما تو پذیرایی خونه چند تا led کار گذاشتی.

برای چراغ مطالعه از power led استفاده کنم یا led کلاهی ؟
            برای اینکه از 220 ولت استفاده کنم و تبدیلش کنم به ولتاژ قابل استفاده برای led ها چه مداری بزارم؟

مثلا من 30 تا led کلاهی رو میچینم به طور هر چند تا با هم سری و در آخر همه با هم موازی ؛ یا همه موازی با هم که خوب نور یکسان نمیشه تو این حالت! حالا برای تغذیه اش چه مداری استفاده کنم که 220 ورودیش باشه؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : LEDبه جای لامپ

آره اون لینک که خیلی تلفات داره و ساختش مقرون به صرفه نیست.
              خوب شما تو پذیرایی خونه چند تا led کار گذاشتی.

برای چراغ مطالعه از power led استفاده کنم یا led کلاهی ؟
              برای اینکه از 220 ولت استفاده کنم و تبدیلش کنم به ولتاژ قابل استفاده برای led ها چه مداری بزارم؟

مثلا من 30 تا led کلاهی رو میچینم به طور هر چند تا با هم سری و در آخر همه با هم موازی ؛ یا همه موازی با هم که خوب نور یکسان نمیشه تو این حالت! حالا برای تغذیه اش چه مداری استفاده کنم که 220 ورودیش باشه؟
              خب پذیراییه خونه ما خیلی بزرگه ولی اینو بگم مثلا توی آشپزخونه اپن که بیشتر از 15 متره من حدوده 12 تا 15 (الان تعدادشو دقیق یادم نیست) هالوژن ال ای دیه 38 تایی زدم از نوع ال ای دیه کلاهی ولی جنسه ال ای دی هاش با اینهایی که تو بازار میفروشن متفاوته و یک لامپ از نوع پاور 5 تایی که حباب هم داره وسط زدم.
              برای چراغ مطالعه هم میتونی پاور استفاده کنی و هم کلاهی. اگه از پاور استفاده میکنی که لنزهای نوره جمع و پخش تو بازار هست بسته به نیازت بگیر و اگه کلاهی استفاده کنی که نورش پخشه.فقط اگه از کلاهی استفاده کنی باید یادت باشه که جنسش عالی باشه وگرنه نورش زود کم میشه.
              برای ساخت درایور ال ای دی باید تجربه داشته باشی در سوئیچینگ.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                خب پذیراییه خونه ما خیلی بزرگه ولی اینو بگم مثلا توی آشپزخونه اپن که بیشتر از 15 متره من حدوده 12 تا 15 (الان تعدادشو دقیق یادم نیست) هالوژن ال ای دیه 38 تایی زدم از نوع ال ای دیه کلاهی ولی جنسه ال ای دی هاش با اینهایی که تو بازار میفروشن متفاوته و یک لامپ از نوع پاور 5 تایی که حباب هم داره وسط زدم.

الان همین 38 تا led ای که توی محفظه هالوژن جاسازی کردی رو چه ورودی ای بهش دادی؟
                ورودیش برق شهره ؟
                چه مداری استفاده کردی ؟
                led ها رو به چه صورت بهم وصل کردی ؟
                لطفا شماتیک مدارت رو برام بفرست.

ممنون میشم.

دیدگاه

الان همین 38 تا led ای که توی محفظه هالوژن جاسازی کردی رو چه ورودی ای بهش دادی؟
                  ورودیش برق شهره ؟
                  چه مداری استفاده کردی ؟
                  led ها رو به چه صورت بهم وصل کردی ؟
                  لطفا شماتیک مدارت رو برام بفرست.

ممنون میشم.
                  پسته قبلیمو ویرایش کردم بخونش. این لامپهای هالوژنی 38 تایی یا 20 تایی که من هم ساختم برای تغذیه اش از منبع خازنی استفاده کردم.که منابع زیاد خوبی هم نیستن.ال ای دی ها به هم سری شدن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                    برای چراغ مطالعه هم میتونی پاور استفاده کنی و هم کلاهی. اگه از پاور استفاده میکنی که لنزهای نوره جمع و پخش تو بازار هست بسته به نیازت بگیر و اگه کلاهی استفاده کنی که نورش پخشه.فقط اگه از کلاهی استفاده کنی باید یادت باشه که جنسش عالی باشه وگرنه نورش زود کم میشه.
                    برای ساخت درایور ال ای دی باید تجربه داشته باشی در سوئیچینگ.
                    درود به دوست خودم آقا مسعود گل :bye
                    خوشحالم میبینم بلخره یکی پیدا شد این قانون تاریخی رو نقض کرد
                    (کوزه گر از گوزه شکسته آب خورد) :biggrin:
                    آقا مسعود یه عکس از حال و... میزاری ببینیم چه کردی؟( اگه عکس نزاری بچه ها رو جمع میکنم بازدید میام اونجا ها --بگم نگی نگفتی)
                    و اینکه منظورت از منبع خازنی چیه؟ :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط -Takesh-
                      درود به دوست خودم آقا مسعود گل :bye
                      خوشحالم میبینم بلخره یکی پیدا شد این قانون تاریخی رو نقض کرد
                      (کوزه گر از گوزه شکسته آب خورد) :biggrin:
                      آقا مسعود یه عکس از حال و... میزاری ببینیم چه کردی؟( اگه عکس نزاری بچه ها رو جمع میکنم بازدید میام اونجا ها --بگم نگی نگفتی)
                      و اینکه منظورت از منبع خازنی چیه؟ :read:
                      سلام.البته جنسه ال ای دی هایی که من استفاده کردم درجه یک و خاصه.منبع خازنی منظورم منبع بدون ترانس که با خازن و ... ساخته میشه که در بعضی از این لامپهایی که از ال ای دی های کوچک و تعداد کم استفاده میکنن به کار برده میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                        سلام.البته جنسه ال ای دی هایی که من استفاده کردم درجه یک و خاصه.منبع خازنی منظورم منبع بدون ترانس که با خازن و ... ساخته میشه که در بعضی از این لامپهایی که از ال ای دی های کوچک و تعداد کم استفاده میکنن به کار برده میشه.
                        ماشالا نور بارون کردی!!!
                        آقا الان این ال ای دی هایی که داری استفاده میکنی از چه لحاظ خاصن؟
                        میشه بگی مارکشون چیه؟
                        شدت نورشون چندهmcd؟
                        پارت نامبرشو داری؟
                        قیمتشون چنده؟

دیدگاه

منبع خازنی یهنی همون خازن و مقاومت وات بالا.
                          تلفات زیاد نمیشه مهندس ؟
                          البته اگر درست متوجه شده باشم منظورتون رو.

سوئیچینگ 12 قیمت بالایی ندار از اونا بذاری بهتره (13 یا 14 تومن)

ولی نورپردازیت خیلی جالبه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط -Takesh-
                            ماشالا نور بارون کردی!!!
                            آقا الان این ال ای دی هایی که داری استفاده میکنی از چه لحاظ خاصن؟
                            میشه بگی مارکشون چیه؟
                            شدت نورشون چندهmcd؟
                            پارت نامبرشو داری؟
                            قیمتشون چنده؟
                            سلام.اگه میخواهین از این ال ای دی هاییه کلاهی یا معمولی سفید استفاده کنید برای روشنایی از این معمولی هایی که تو بازار هست و با قیمتهایی حدوده 50 تا 100 تومان (بسته به مارک و ...) استفاده نکنید چرا که نورشون به آبی میزنه و خیلی زود هم کم نور میشه مخصوصا این کم نور شدنش خیلی مهمه و بعد از چند وقت میبینی که خاموشش کنی سنگین تره و بهتره.اگه برای روشنایی میخواهین استفاده کنید من توصیه میکنم حتما از مارکهای خاص استفاده کنید یا از ال ای دیه پاور جنسه خوب استفاده کنید.
                            و اما ال ای دیه هایی که من استفاده کردم در عکسه بالا نورش سفید و مارکش HG-DSJ است اون DSJ خیلی مهمه و اینکه IV=2000-2500mcd و نورشون به آبی نمیزنه و بسیار بسیار خوبه برای روشنایی.قیمتش جدیدا شده 200 تومان یعنی هر بسته هزار تایی 200 هزار تومان.
                            یک نوع هم جدیدا دارم روش کار میکنم به نام HY که همون حدود 2600 MCD روش نوشته تا الان که به نظر بدک نیست ولی به نوعی که اول معرفی کردم نمیرسه. البته من شنیدم ال ای دی های رنگی مثله قرمز و ... در نوع معمولی هم افته نورش زیاد نیست یا افت نور ندارن.
                            در غیر اینصورت میتونید از لامپهایی که ال ای دیه پاور میخوره توش استفاده کنید مثلا من 5 ال ای دیشو تولید میکنم چیزی حدود 13000 تومان و ....
                            این ال ای دی های پاور (اونهایی که من استفاده کردم)به نظر افته نورشون زیاد نیست.یا ندارن. من که متوجه نشدم.البته زیاد هم کار نکردم.
                            در جواب دوستمون sanup2006 باید بگم نه. مقاومت وات بالایی در کار نیست.اگه بخواهیم که ال ای دی های کوچک (نه پاور) رو بصورت لامپهای هالوژنی کوچک درست کرده و استفاده کنیم میتونیم از منبع خازنی استفاده کنیم که در این صورت از راکتانس خازن استفاده میشه و اگه بگردی مدارهاش فراوونه اونها رو راحت میشه داخل اون فریم کوچک هالوژن جا داد.البته این منابع معایبی هم دارن که از جمله کیفیت پایین و ایزوله نبودنه خروجی و نویز... از عیبهاشونه در غیر اینصورت باید یک سوئیچینگ با کنترل جریان کوچک درست کنی و داخل اون محفظه کوچک بذاری که چون تمام نمونه های لامپهای هالوزنیه غیر پاور (تاکید میکنم غیره پاور)تو بازار (نمونه های چینی و ایرانی)از همین منابع خازنی داخلشونه اگه بخواهیم یک منبع سوئیچینگ با کنترل جریان بذاریم که حداقل به نظرم من 2000تومان قیمتش میشه توش بذاری دیگه اون لامپ قیمتش از هم ردیف هاش که تو بازاره قیمتش خیلی بالاتر میره.مثا الان سالیانه که این لامپهای هالوژنهای سی هشت تایی یا 20 تا ال ای دی (معمولی) رو دارن با خازنی کار میکنن و تا الان جواب داده فقط باید بهش جریان کم بدی مثلا 12 یا 13 میلی آمپر اگه میخوای از این خازنی ها استفاده کنی و عمرش کم نباشه.
                            راه دیگه هم اینه که مثلا وقتی که میخوای یک سقف یا هر جا رو ال ای دی بزنی همه رو سری و موازی کنی و بعد از یک سوئیچینگ یا درایوره ال ای دی در یک جا بیرون از داخله لامپ استفاده کنی که این روشه استفاده از سوئیچینگ و درایور برای همه بهتره ولی چون من لامپه تکی میفروشم این کار رو نمیکنم. در عکسی هم که من گذاشتم نصبه اون کاره من نیست کاره برق کشه ولی از لامپهایی که من درست میکنم استفاده شده.امیدوارم تونسته باشم مطلب رو برسونم.
                            ولی در لامپهایی که داخلشون ال ای دیه پاور داره همه از سوئیچینگ با کنترل جریان (درایوره ال ای دی) استفاده میشه چه در لامپهایی که من تولید میکنم و چه در نمونه چینی ولی کیفیتهای منبع و ال ای دی و فریم و ... متفاوته.موفق باشین.

دیدگاه

مسعود خان این لامپهای 38 تایی که فرمودید چقدر نور میدن؟ میخوام بدونم مثلا چنتا از این لامپها نور معادل لامپ رشته ای 200 وات رو میده(حدودا) .. البته این ال ای دی های 200 تومنی خیلی گرون در میان ولی دیگه جونمون از دست این لامپای لوستری 20 وات به لب رسیده .. قبل عید رفتم چنتا خریدم جنس مرغوبش 4000 تومن oo: .. خودشون به کنار تبدیلاشون هم دست به ترکیدنشون حرف نداره .. 50 واتی های اصل خوبن (اونایی که با خود لوستر خریدیم) ولی بقیه (20 واتی و 100 واتی و 200 واتی) کلا آشغالن .. هر چند ماه یه چهارشنبه سوری جالنانه داریم ..

--
                              دوستان منابع خازنی محاسباتشون چطوره؟ مثلا این 38 تایی ها رو اگه بخوایم رو 15 میلی محدود کنیم چه خازنی میخواد؟
                              زندگی پر ز وجود است ولی ..
                              ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013
                                مسعود خان این لامپهای 38 تایی که فرمودید چقدر نور میدن؟ میخوام بدونم مثلا چنتا از این لامپها نور معادل لامپ رشته ای 200 وات رو میده(حدودا) .. البته این ال ای دی های 200 تومنی خیلی گرون در میان ولی دیگه جونمون از دست این لامپای لوستری 20 وات به لب رسیده .. قبل عید رفتم چنتا خریدم جنس مرغوبش 4000 تومن oo: .. خودشون به کنار تبدیلاشون هم دست به ترکیدنشون حرف نداره .. 50 واتی های اصل خوبن (اونایی که با خود لوستر خریدیم) ولی بقیه (20 واتی و 100 واتی و 200 واتی) کلا آشغالن .. هر چند ماه یه چهارشنبه سوری جالنانه داریم ..

--
                                دوستان منابع خازنی محاسباتشون چطوره؟ مثلا این 38 تایی ها رو اگه بخوایم رو 15 میلی محدود کنیم چه خازنی میخواد؟
                                سلام. به نظرم 38 تایی ها رو اگه میخوای با منابع خازنی روشن کنی روی 15 میلی محدود نکن و 12 یا 13 میلی محدود کن یادت باشه که منابع خازنی خیلی کیفیت ندارن و با جریان بالاتر ممکنه زودی یک ال ای دی بسوزه و کله لامپه (اگه همشو سری کردی) خاموش بشه. البته فرمول داره ولی من تجربی بهت میگم برای 38 تا سری شده شما از خازن 330 نانو 400 ولت (پلی استر) و یک مقاومت کوچک در انتها سری شده با لامپها استفاده کن میشه و جریان رو که بگیری حدودا 12 یا 13 میشه.
                                اون 38 تایی ها بسته به کیفیته ال ای دی و ... نورشون متفاوته اگه از جنسه خوب استفاده کنی نوره بسیار خوبی داره مثلا من یک آشپزخونه رو با حدوه 15 تا (چنددونه کمتر و بیشتر) کامل با نوره عالی روشن کردم(آشپزخونه بزرگتر از 25متره) و یادت باشه جنسی استفاده کنی که افته نور نداشته باشه یا خیلی کم داشته باشه.
                                لامپه لوسترهایی که من دارم از نوع پاوره و از این 38 تایی ها بهتره که در لوستر استفاده نکنی مگه اینکه پاتروم های لوستر رو به بالا نباشه و رو به پایین باشه یا با زمین زاویه دار باشه چون اگه پاترومهای لوستر رو به بالا باشه و از این 38 تایی ها استفاده کنی بیشتر سقف روشن میشه و نوره کمی به پایین میندازه ولی من لامپهایی دارم و برای لوستر استفاده میکنم که شبیه به اشکی یا نوک تیزه و داخلش سه تا ال ای دیه یک وات یا ... داره و شکهای چند تاشو برات میذارم.
                                راستی اینکه گفتی تبدیله لامپه لوستر و اینکه گفتی چهار هزار تومان گرفتی چی گرفتی و منظورت چیه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X