اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تلفات ال ای دی 10 وات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تلفات ال ای دی 10 وات

خب ما برای اینکه بتونیم خازن گیت رو شارژ و دشارژ بکنیم هم باید توانایی سورس کردن داشته باشیم هم سینک کردن.( اصطلاحا به جریان دادن میگن سورس کردن و به جریان کشیدن میگن سینک کردن) خب مدار توتم پل برای همین کاره. که هم بتونیم با جریان بالا سورس بکنیم( توسط ترانزیستور بالایی) و هم بتونیم سینک بکنیم( توسط ترانزیستور پایینی)
    خب ما هم یه مدار توتم پل گزاشتیم. ولی از اونجایی که 494 خودش توانایی سورس کردن رو داره ترانزیستور بالایی رو حذف کردیم و یه دیود گزاشتیم که جریان سورس از دیود بگذره. و برای سینک کردن از 640 استفاده کردیم.

دیدگاه

آقا بسی زیاد دم شما گرم
      بیاموز و بی آموز

دیدگاه

آقای وزیری من یه درایور پیدا کردم به نام FAN7392 از کجا باید بفهمم که این درایور توتم پل هست یا نه؟ تو مدار داخلیش واسه هر ماسفت یه دیود موازی کرده آیا این دیودها می تونن نقش توتم پلو بازی کنن یا حتما ابید یکیش P-CHANEL باشه؟ کلا از کجا بفهمم درایور من توتم پل هست یا نه؟ مرسی
        بیاموز و بی آموز

دیدگاه

اصلاح: آقای وزیری من یه درایور پیدا کردم به نام FAN7392 از کجا باید بفهمم که این درایور توتم پل هست یا نه؟ تو مدار داخلیش واسه هر ماسفت یه دیود موازی کرده آیا این دیودها می تونن نقش توتم پلو بازی کنن یا حتما باید یکیش P-CHANEL باشه؟ میشه یه نگاه بندازی ؟ کلا از کجا بفهمم درایور من توتم پل هست یا نه؟ مرسی
          بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
            اصلاح: آقای وزیری من یه درایور پیدا کردم به نام FAN7392 از کجا باید بفهمم که این درایور توتم پل هست یا نه؟ تو مدار داخلیش واسه هر ماسفت یه دیود موازی کرده آیا این دیودها می تونن نقش توتم پلو بازی کنن یا حتما باید یکیش P-CHANEL باشه؟ میشه یه نگاه بندازی ؟ کلا از کجا بفهمم درایور من توتم پل هست یا نه؟ مرسی
            1- بالای هر پست دکمه ای برای ویرایش پست وجود داره. نیازی نیست پست جدید بدید.
            2- دیود هیچ نقشی در مدارات توتم پل نداره. اون دیودی که من گزاشتم برای اینه که میخوام جریانی که ترانزیستور داخلی 494 داره میده به گیت رو هدایت بکنم سمت گیت.
            3- این قطعه دقیقا مشابه ir2113 هستش. با این تفاوت که شخصا ارادت خیلی زیادی به فیرچایلد دارم. خیلی بیشتر از اینترنشنال رکتیفایر. لطف کنید بگید این قطعه رو از کجا و با چه قیمتی تهیه کردید. حس و حال سرچ نیست
            4- بله توتم پل هستش. این قطعه مخصوص درایو کردن ماسفت و ای جی بی تی هستش. مسلما خروجیش توتم پله. اون دو تا ترانزیستور این رو ثابت میکنه. هم سورس میکنه هم سینک.

دیدگاه

این آی سیو میشه تو جوان الکتریک سفارش داد تا واسم بیارم با قیمت 10000 تومن. اما دوست عزیز ir2113 توتم پل نیست چون من تو یکی از مثالات مدار درایواش دقیقا همین تکنیکی که به جای توتم پل پیاده کردی رو دیدم معمولا درایورای توتم پل در خروجی دو ماسفت دارند که یکی به صورت n-chanel و دیگری به صورت p-chanel هست. اما در درایور ir2113 دوتا ماسفت خروجی n-chanel هستند که ما باید در خروجی خودمون حالت توتم پلو با مداری که شما استفاده کردی ایجاد کنیم. اون درایور fan7392 هم دو ماسفت n-chanel در خروجی داره ولی دو دیود روی هر ماسفت موازی کرده که احتمالا همون نقش توتم پولو ایفا کنه حالا این حرف درسته ؟ یا راه دیگه ای برای تشخیص توتم پل بودن هست؟
              بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                این آی سیو میشه تو جوان الکتریک سفارش داد تا واسم بیارم با قیمت 10000 تومن. اما دوست عزیز ir2113 توتم پل نیست چون من تو یکی از مثالات مدار درایواش دقیقا همین تکنیکی که به جای توتم پل پیاده کردی رو دیدم معمولا درایورای توتم پل در خروجی دو ماسفت دارند که یکی به صورت n-chanel و دیگری به صورت p-chanel هست. اما در درایور ir2113 دوتا ماسفت خروجی n-chanel هستند که ما باید در خروجی خودمون حالت توتم پلو با مداری که شما استفاده کردی ایجاد کنیم. اون درایور fan7392 هم دو ماسفت n-chanel در خروجی داره ولی دو دیود روی هر ماسفت موازی کرده که احتمالا همون نقش توتم پولو ایفا کنه حالا این حرف درسته ؟ یا راه دیگه ای برای تشخیص توتم پل بودن هست؟
                نه برادر. اون مدار داخلی رو ولش. اونو کشیده ساختار کلی رو نشون بده. خیالت راحت توتم پله. اون دو تا دیود هرز گردن. واسه حذف اثرات خازن درین گیت روی سیگنال گیت گزاشته شده. اونا نقشی توی توتم پل بودن ندارن. گاهی یک دیود میزارن تو مسیر درایور تا گیت. برای اینکه خاموش شدن ماسفت سریع تر از روشن شدنش باشه. با دو تا n chanel هم میشه. البته ارایش خاص خودشو لازم داره که تو شماتیک کلی ای سی نشونش نمیدن. شما همون 2113 استفاده بکنی به نفعته. نصف این قیمتشه. اگه ولتاژت کمتر از 500 ولته ir2110 بگیر. هزینه هات یک چهارم میشه.
                همین که یه ترانزیستور به بالا باشه و یکی به پایین معمولا نشونه توتم پل بودنه. البته راه بهتر اینه که تو دیتاشیتش نوشته باشه )

دیدگاه

خوب عزیز پس چرا تو بعضی درایورا برای ماسفت پایینی از p-chanele استفاده می کنن؟ شما مدار داخلی درایور ir2101 رو با ir2113 مقایسه کن منظور منو می فهمی. تو ir2113 هر دو ماسفت داخلی n-chanel هستند اما تو ir2101 یکی p و یکی n من گیج شدم oo: حتما یه فرقی دارن دیگه!!
                  بیاموز و بی آموز

دیدگاه

شما الان به مدار زیر نگاه کن که برای درایو کردن ماسفت irfp4242 از ir2110 (یا همون ir2113) استفاده کرده ولی تو مسیر درایو از یه مدار که با یه خط آبی دورش خط کشیدم استفاده کرده. این مدار همون مداریه که شما به جای توتم پل استفاده کردی . حالا سوال من اینجاس اگه ir2110 توتم پل داره پس چرا دوباره از اون مدار (آبی رنگه) استفاده کرده؟
                    http://up.toca.ir/images/ud0nhucf8y93k927gt3b.jpg
                    بیاموز و بی آموز

دیدگاه

اینکه چرا تو بعضیا اینجوریه تو بعضیا اونجوری دلیلش به نحوه راه اندازی اینا برمیگرده. تو این حال کرده اینجوری بزاره تو اون اونجوری. چی بگم اخه. با خیلی روشا میشه توتم پل ساخت. هر طراحی روش خودشو داره.
                      در مورد این مدار من تا حالا ندیدم که رو 2110 همچین کاری بکنه. این کار اشتباه محضه و میتونه به شدت به خازن گیت اسیب برسونه. مگر اینکه مقاومت r2 بزرگ در نظر گرفته بشه. بعدشم.. این مدار یه تفاوتی با مدار من داره. دقت کن. من بیس ترانزیستور رو با یه مقاومت زمین کردم. ولی این زمین نکرده. داده به خروجی 2110 این یعنی داره از سینک کردن 2110 استفاده میکنه برای پایین کشیدن بیس. اگه خروجی توتم پل نباشه این مدار کار نمیکنه. فکر میکنم قصد این طراح این بوده که گیت رو با سرعت فوقالعاده بالایی پایین بکشه با این روش. احتمالا میخواسته جریان خیلی بالایی از گیت بگیره. بالای 2 امپر. این یه نصف توتم پله که اضافه کرده. واسه روشن کردن از خود ای سی استفاده کرده واسه خاموش کردن از ترانزیستور کمک گرفته. اینو قبلا هم گفتم. معمولا با هر سرعتی روشن میکنن با یه سرعت بالاتری خاموش میکنن. چون تلفات خاموش شدن ماسفت خییییلی بیشتر از روشن شدنشه سعی میکنن خیلی سریع خاموش کنن.

دیدگاه

اندازه مقاومت R1 و R2 هردو 20 اهمه. من این مدارو تو یه منبع تغذیه معتبر خارجی دیدم. البته یه مقاومت 2.2 اهمیم جای اون مقاومت 10 اهمی که شما به گیت وصل کردی گذاشته.پس با حرفایی که شما زدی این مدار برای سریعتر خاموش شدن گیت ماسفت استفاده شده . یعنی اون جریان کشی زیاد از گیت واسه سریع خاموش شدن ماسفته. اون ترانزیستور PNP با وصل شدن به زمین جریان کشی میکنه. درسته؟ ( آقا بازم ممنون که جواب میدی)
                        بیاموز و بی آموز

دیدگاه

بله دقیقا همینطوره. اون مدار معتبر خارجی احتمالا ولتاژ بالایی رو داشته سوییچ میکرده یا جریانش خیلی بالا بوده که به یه دیود و مقاومت تنها اکتفا نکرده و یه ترانزیستور هم گزاشته. شما برای کارای معمولی 300 ولتی نیازی به این کار نداری.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri

واسه سلف. چهار تا سیم نمره نیم رو با هم موازی بکنید 30 دور دور یه هسته ee25/13/7 با 0.8 میلی متر فاصله هوایی بپیچید. چون قراره تو ماشین کار بکنه حسابی با شارلاک و هر چست محکم دیگه ای که دارید محکم کاریش بکنید.

دیود رو فراموش کردم بنویسم شمارشو. ir 50sq100. یه دیود شاتکی صد ولتی پنج امپریه. هر دیود دیگه ای متونید بزارید ولی باید ولتاژش بالای حدود شصت ولت باشه و جریان بالای 4 امپر. شاتکی باشه تلفاتش هم خیلی کمتر میشه.

دقت بکنید تو ورودی و خروجی هر طرف دو تا خازن داریم. یکی بزرگ الکترولیتی. یکی هم یک میکر mkt یا پولیستر. خلاصه اون یک میکرو از جنس الکترولیت و عدسی نباشه. در ضمن نزدیکترین فاصله رو با نیمه هادی ها داشته باشه. خصوصا تو خروجی سعی کنید اون دیود رو بچسبونید به پایه دیود و ترانزیستور. خازن الکترولیتی خیلی مهم نیست کجا باشه فقط باید باشه.

روی irfz44 یه هیت سینک نیم یا یک سانتی متری بزارید. اصلا گرم نمیشه ولی محض احتیاطه دیگه.

یه چیزی رو باز فراموش کردم یه خازن بازم جنس خوب 220 نانو مستقیم بزارید دو سر تغذیه ic

شماره ic رو هم فراموش کردم بنویسم. tl494.

همه خازنها بغیر از خازنهای خروجی همه 25 ولت و دو تا خازن خروجی حداقل 50 ولتی باشن.

مقاومت نیم اهم برای نمونه گیری جریانه. 0.5 وات روش تلف میشه حد اقل یک وات بزارید که خیالتون راحت باشه.

فیوز 5 امپر در ورودی مدار فراموش نشه که اگه به هر دلیلی رانزیستور سوخت به سیم کشی اسیبی نرسه.

کارکرد مدار هم اینطوره که وقتی خروجی بازه و هیچی وصل نیست با پتانسیومتری که سمت چپ ic هستش میتونید حداکثر ولتاژ خروجی رو تنظیم بکنید. از حدود 44 تا 47 ولت میتونه باشه. و وقتی ال ای دی ها رو وصل بکنید توسط پتانسیومتر سمت راست ic میتونید محدودیت جریان مدار رو از حدود 800 میلی تا 1.1 امپر تنظیم کنید.

خروجیهای مدار میتونه حداقل ولتاژ حدود. 20 ولت تا حداکثر حدود 42 ولت بده. با همون جریانی که تعیین کردید. ولتاژ خروجی از ولتاژ ورودی به هیچ وجه کمتر نمیشه و اگه ال ای دی وصل بکنید که کمتر از ولتاژ ورودی ولتاژ بخواد به وحض وصل کردن میسوزه.
                            آقای وزیری خیلی ممنون از جواب های کاملتون.
                            اون خازنی که مابین پایه های 13و14 قرار دادین مقدارش چقدره؟
                            به غیر از اون چهار تا خازن ورودی و خروجی که دو تاشون الکترولیت و دوتاشون پولیستر هستن بقیه خازن های مدار مهم نیست چه مدلی باشن؟
                            فاصله هوایی مورد نیاز سلف رو چه جوری باید ایجاد کنم؟ :smile:

دیدگاه

اون خازن 100 نانو فاراده. فقط برای رفع نویز از ولتاژ مرجعه. میتونید کمتر یا بیشتر هم بزارید.
                              سعی کنید همه رو از جنس پولیستر انتخاب کنید.
                              برای فاصله انداختن بین دو قطعه من خودم برای کارای تکی از چسب کاغذ استفاده میکنم. اگه از هسته ee یا etd استفاده میکنی چند لایه چسب بزن تا ضخامت چسب بشه نصف فاصله هوایی مورد نیازت. اینو که بزاری بین دو قطعه هسته به اندازه نصف فاصله روی شاخه وسطی و نصف روی شاخه های کناری میفته که مجموعش میشه مقدار فاصله هوایی مورد نیاز شما.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                                اون خازن 100 نانو فاراده. فقط برای رفع نویز از ولتاژ مرجعه. میتونید کمتر یا بیشتر هم بزارید.
                                سعی کنید همه رو از جنس پولیستر انتخاب کنید.
                                برای فاصله انداختن بین دو قطعه من خودم برای کارای تکی از چسب کاغذ استفاده میکنم. اگه از هسته ee یا etd استفاده میکنی چند لایه چسب بزن تا ضخامت چسب بشه نصف فاصله هوایی مورد نیازت. اینو که بزاری بین دو قطعه هسته به اندازه نصف فاصله روی شاخه وسطی و نصف روی شاخه های کناری میفته که مجموعش میشه مقدار فاصله هوایی مورد نیاز شما.
                                آقای وزیری میشه همین مدار رو یه بار هم به جای 494 با AVR ببندم؟جواب میده؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X