اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با نحوه کنترل led با منبع تغذیه جریان ثابت بوسیله pwm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با نحوه کنترل led با منبع تغذیه جریان ثابت بوسیله pwm

گیت رو خوب تحریک نمیکنید. وقتی دارید میگید که وقتی به گیت دست میزنید نور کم میشه یعنی با روشن شدن ترانزیستور جریان داره وارد شاخه ترانزیستوری میشه. حالا چطور ممکنه وقتی ترانزیستور رو دارید با PWM خاموش و روشن میکنید نور کم نشه؟ این رو از من تجربی داشته باش. جریان پایه میکرو در حد روشن و خاموش کردن گیت نیست. باید با یک تقویت کننده جریانی و البته ولتاژی گیت تحریک بشه. 840 با 5 ولت خوب و کامل روشن نمیشه. نکته دوم هم اینه. فکر کنم سلف رو یه سلف عادی گزاشتید!! درسته؟ همینطور که از شکل و شمایل و از حرف قبلیم که گفتم مقاومت باید توان بالا باشه مشخصه که سلف هم باید جریان بالا باشه. و نکته بعد اینه که.... واقعا!!! واقعا رو 6 وات ترانزیستور میخوای این توان رو بندازی؟ محاسبه توان مورد نیاز برای مقامت کار ساده ایه و بدست اوردنشو به خودتون میسپارم. تجربه خوبی میشه واست چند تا مقاومت بسوزونی.
    اقای چمنی از شما بعیده!!! 100 کیلو؟؟ واقعا 100 کیلو به نظرتون خیلی زیاد نیست؟ گیت رو با مقاومت 1 کیلو روشن میکنید؟ اینطوری ماسفت به شدت داغ میشه و ....
    تا شب بدرود. خوش باشید.

دیدگاه

ممنون مهدی جان...من به بخش ماسفت کار نداشتم...
      100 کیلو رو من انتخاب نکردم...
      درباره 1 کیلو ... والا چمیدونم...من همیشه گیت رو با 1کیلو روشن میکنم...مشگلی هم اصلا پیش نمیاد ....
      میشه گفت...تاحالا فقط با یک کیلو این کارو انجام دادم و راضی بودم

راستی امین جان
      امروز رفتم با دوستم در این باره صحبت کردم...چون این موضوع واسه خودم هم جالب بود
      البته ایشون کارشون کلا طراحی برد و مدارات الکترونیکی هست و تو خیابان سعدی مغازه دارند
      فرمودند که این کارو اگه سفارش بهشون بدم طراحی میکنند. ( یعنی خرج داره )
      نمیدونم والا
      اگه واقا لازم داری که بگو تا در پیام خصوصی شمارشون رو بهتون بدم ...

البته سوافتاهم نشه.... به من این بین هیچی نمیرسه و از نظر مالی نگفتم...فقط دوست دارم کارتون سریع تر راه بی افته
      هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

اقا مهران سو تفاهم نشه.....

روشن کردن گیت با 1 کیلو به کندی انجام میشه و برای مدارات خطی مناسبه. شما اون یه ترانزیستورتو بکن دو تا وبعد دمای ترانزیستور رو با حالت تک ترانزیستور مقایسه کن.

من فردا مدار کامل رو تا پایه میکرو میکشم میزارم. الان شبه و همه جا ظلمات. کیبرد دیده نمیشه چه برسه......

نکته بعد که جالب بود برام اینه که تو موضوعات بروز شده من این تاپیک نبود و نمیدونم چرا!!! شانسی سر زدم دیدم اپدیت شده..

دیدگاه

http://upload.tehran98.com/img1/9n9vhc3mprdz845x2qn.jpg

مدار راه انداز گیت. همون مدار اقا مهران با کمی تغییرات برای روشن کردن گیت. اقا مهران پیشنهاد میکنم خودتون هم امتحان بکنید و دمای ترانزیستور رو مقایسه بکنید.

مقاومت بیس ترانزیستور رو یادم رفت بنویسم. 560 اهم خوبه واسه اون.

دیدگاه

با سلام به همه دوستان خوب و با مرام :smile:
            ببخشید اون 100 کیلو مثله این که اشتباه شده من تو قطعات نوشته بودم 260 اهم در اومده.

فکر کنم سلف رو یه سلف عادی گزاشتید!! درسته؟
            عکس سف رو میزارم یه نگاه بندازید : http://iran-micro.com/images/SELFB.jpg البته مقدارش 330mH

بازم ممنون مشکل مقاومت حل شد.
            راستی آقا مهران آدرس یا شماره دوستتون رو اگه میشه بدین ضرر نداره یه سر بهشون بزنم.

آقا مهدی خیلی ازتون ممنونم مدارتون رو تست میکنم نتیجه رو بهتون میگم یک دنیا ممنون
            در پناه آقا امام زمان :bye :job:

دیدگاه

با تشکر از جناب Mahdi_Vaziri

این شماتیک رو با توجه به راهنمایی ها و توضیحات و کمی محاسبات و حدسیات طراحی کردم...
              به نظر که دیگه مشگلی نداشته باشه
              هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

بسیار عالی. فقط یه ایراد کوچیک داره. سورس ماسفت باید زمین بشه. یعنی به امیتر ترانزیستوری که پایینتره وصل باشه. باقیش درسته. ممنون که همشو یه جا جمع کردی. واقعا حس دوباره کشیدنش نبود )
                البته وقاومت 1 کیلو مناسبتره برای r2
                و البته نیازی نیست برای جریان به این کمی ترانزیستور قدر قدرتی مث irfp250 بزارین. تلفات زیادی رو ترانزیستور نیست. irfz44, irf540, irf640, irf740, irf840
                اینا ترانزیستورهایی هستند که به نظر من میتونن صد سال تو این مدار کار بکنن و گرون و بزرگ هم نیستن.

و در مورد سلف اقای بهروان. از ظاهر سلف نمیشه خیلی تشخیص داد اینا رو. مقاومت اهمی سلف رو بگیر ببین باید زیر سه چهار اهم باشه. 330 میلی هم زیاده. نیازی نداری به این حجم. اگه تو میکرو از کریستال 16 مگ استفاده بکنید به صورت 8 بیتی میتونید Pwm 64 کیلو هرتز بگیرید. برای این فرکانس دو سه میلی سلف کفاف میده.

دیدگاه

سلام :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
                  نشد که نشد :angry: :angry: :angry: :angry::cry2:
                  مدار آقای چمنی رو بستم مثل ماه وصل کردم اما وقتی + رو به ورودی 12 وصل میکنم نور LED ها کم میشه و هیچ اتفاقی نمی افته
                  وقتیم که گیت رو با دست میزنم به +12 ولت LED ها خاموش میشن ولی یواش.
                  جز این دو کار دیگه هیچ اتفاقی نیفتاد :angry:
                  دیگه شرمنده روی شما دوستان گلم شدم
                  چیکار کنم که بشه خدایاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا! :cry: :cry: :cry:

دیدگاه

سلام :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :applause: :applause: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :applause: :applause: :wow: :wow: :nice: :nice: :nice: :applause: :wow: :nice:
                    آقا شد شد شد در آخرین لحظات نا امیدی
                    برای آخرین بار وصلش کردم یهو معجزه شدو راه افتاد و نور پرپر میکرد و PWM روش تاثیر میذاشت ولی به 3 دقیقه نکشید که هم سلف و هم مقاومت دود ازشون بلند شد :biggrin:
                    از همتون متشکرم همینطور از آقا مهدی و آقا مهران که خیلی کمک کردین اجرتون با خدا
                    فقط چندا سوال میمونه که باز میخواهم به دوستان گل زحمت بدم اینا که حل بشه دیگه کار تمومه:
                    1- چرا وقتی داشت کار میکرد LED ها موقع کم نور و پرنور شدن لرزش داشتن؟
                    2-چی کار کنم که مقاومت و سلف اینقد داغ نشن که برن به هوا :rolleyes:؟شما آقا مهدی یک پیشنهاد واسه این کار دادی اگه میشه یه کم توضیح بدین تا اون راه رو هم تست کنم.
                    3- چرا وقتی LED ها نورشون داره کم میشه و نزدیک خاموشی هستند درایور تق تق صدا میکنه؟مشکلی واسش پیش نمیاد؟
                    4- چرا LED ها یکم دیر تر از مدار پاسخ میدن آیا بخاطر مقدار سلف و یا خازنه؟

آقا دستتون طلا انشاء ال... برین کربلا :nice: :nice:
                    روی گل همتون رو میبوسم

دیدگاه

فرکانس pwm پایینه. تا ته ببرش بالا. لرزش مربوط به فرکانس pwm هست.
                      در مورد توان سلف و مقاومت.
                      واسه سلف یه هسته ee25 بگیر 30 دور سیم نمره نیم رو چهار پنج لا کن بپیچ دورش. مرتب بپیچ. بین دو تا هسته که میخوابن رو هم چهار پنج لا پسب کاغذ بزن که نیم میلی متر بین دو قطعه هسته فاصله بیفته. این سلف دیگه اخرت سلف میشه.
                      واسه مقاومت هم فکر کنم با این مشخصاتی که تو داری میدی حداقل بیست یا بیست و پنج وات لازم داشته باشی. البته نمیتونم دقیق بگم. شما جریان و ولتاژ رو در حالتی مدارت به ال ای دی ها وصل نیست رو اندازه بگیر. ضرب اونا میشه توان مورد نیازت. اونو ضربدر یک و نیم یا دو بکن که مطمئن باشه.

دیدگاه

با سلام و تشکر از اساتید....یک سوال کوچیک !...
                        نقش سلف در این مدار چیست ؟

دیدگاه

این مدار باکه.
                          سخت حرف زدنو ول کن. ساده بگم. وقتی سوییچ روشن میشه و خاموش میشه اگه سلف نباشه جریان به صورت مربعی در میاد. یعنی با خاموش روشن شدن سوییچ جریان کشیده شده هم خاموش و روشن میشه.
                          همونطور که میدونید سلف در مقابل تغییرات جریان مقاومت میکنه. وقتی سوییچ روشن میشه جریان سلف نرم زیاد میشه و وقتی خاموش میشه به این دلیل که جریان سلف نمیتونه سریع صفر بشه بازم از دیود جریان میگذره. و رو به صفر میره.
                          در کل وظیفش اینه که جریان عبوری از شاخه ترانزیستوری رو از حالت مربعی در بیاره و کمی نرمش بکنه. میانگین هر دو نوع جریان کشی یکی هستش. ولی اونجا به صورت قطع و وصل و در مدار سلف دار به صورت مداوم و تقریبا DC

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
                            این مدار من یکی رو که کلافه کرده
                            حدود 6 نوع سلف، خازن و مقاومت رو تو مدار باک تست کردم اما کلا 3 نتیجه داشته:
                            1- مدار کار نمیکنه
                            2-کار میکنه ولی led وقتی pwm صفره بازم یکمی روشن هستند و وقتیم که pwm حدود 50 درصده led ها کم نور تر از 50 در صدن
                            و وقتی هم که دوتی سایکل نزدیک 100 درصده میشه led ها یهویی روشن میشن با آخرین نور. فرکانس pwm هم آخرشه
                            3- مدار تو حالت pwm کار نمیکنه ولی تو حالت 0 و 1 حوب کار میکنه
                            دیگه مسئله توان قطعات نیست.
                            آقا مهدی میشه یک نوع رگولاتور دیگه مثلا بوستی یا هر چی که حدس میزنی جواب میده معرفی کنی :rolleyes:
                            یک دنیا ممنون میشم ازت :agree:
                            دیگه نمیدونم چیکار کنم :angry:
                            لطفا کمکم کنید بازم ازتون ممنونم :job:

دیدگاه

یه تستی گفتم بزن زدی؟
                              مقاومت رو مستقیم با درایور موازی بکن ال ای دی ها هر نوری داشتند همونه. با اون مقاومت نور کمتر نمیشه.
                              اما در مورد دیوتی سایکل. با زیاد کردن دیوتی سایکل عملا ترانزیستور ماسفت زمان کمتری روشنه و نور باید زیاد بشه. و با کم کردن نور کم میشه.
                              دقت بکن که ولتاژ 12 ولت باید به گیت برسه و اگه دارید جای اون دوازده ولتی که تو نقشه هست پنج میدید ترانزیستور کامل روشن نمیشه.
                              و نکته بعدی اینکه مدار رو رو برد برد نبندی یه وقت. رو فیبرسوراخدار لحیم کاریش کن.
                              این یه مدار باک ساده بدون کنترولر آنالوگه شما توش گیر کردی. اگه مدار آنلوگ بدم بهتون خودمو تو دردسر انداختم. به هر حال این مداری که الان دارید کار میکنید باهاش تو مدار انالوگ هم هست. پس به هر حال با ین مدار سرو کار دارید.اگه اسکوپ داری سیگنال گیت رو بگیر بزار ببینیم چی داره میده بهت.

دیدگاه

سلام خدمت آقا مهدی
                                من دارم رو برد برد کار میکنم شاید اشکال از اینه. من میبندم و عکس اسیلسکوپ و همه رو بهتون گزارش میدم.
                                راستی حالا که من خیلی مزاحمتون شدم میگم اگه خونتون مشهده کل شو یه بار بیارم از نزدیک بهتون نشون بدم :redface: اگرم نه که همینجا مزاحمتون میشم. :nice:
                                [move] :applause:کارت درسته آقا مهدی :applause:[/move]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X