اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با نحوه کنترل led با منبع تغذیه جریان ثابت بوسیله pwm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با نحوه کنترل led با منبع تغذیه جریان ثابت بوسیله pwm

با سلام به دوستان گل و بلبل و بخصوص آقا مهدی
    آفا مهدی مم مدار رو روی یک برد لحیم کردم و تمامی جوانب رو هم نیز رعایت کردم اما مثل این که به هیچ صراطی مستقیم نیست
    کلیپ کارمو گذاشتم ببینین و بگین که از چیه که کار نمیکنه: :angry:
    کلیپ: http://www.aparat.com/v/E7p3w
    آقا مهدی شما خودتون تا حالا چنین کاری کردین با این جور منابع برای کنترل نور؟ :question:
    اگه کردین خوب بیه نمونشو بزارین ببینم تا منو از این منجلاب دراره :agree:

دیدگاه

در مورد کلیپ یه توضیحی چیزی... قرمزا چی هستن و سبزه چیه؟ سفیدا رو خودم فهمیدم
      والا این اصلا نیازی به تجربه نداره که. ولی در کل به این شکل نه ولی چند مدل درایور طراحی کردم و ساختم که خوب هم جواب گرفتم ازشون. یکیش همین تاپیک همسایه س. چهار تا ال ای دی 10 وات رو با باطری ماشین درایو کردم.
      اقا من الان یه چیزی به مغزم خطور کرد. اصلا چرا شما درایور رو کنار نمیزارید و با مدار میکرو کنترولری خودتون نور رو کم و زیاد نمیکنید؟

دیدگاه

سلام و روز بخیر امیدوارم که شاد و سرحال باشید
        ببخشید که در موردش توضیح ندادم، از این قراره:
        اون قرمزه مداریه که دارم خروجی pwm رو از atmega8 میگیرم..
        اون led سبز هم به گیت mosfet وصله که داره نشون میده تا اونجای مدار کار درسته.
        بعدشم که همون buck هستش که به led ها و درایور وصله. :agree:

اگه میشه یکم اون چیزیکه به ذهنتون رسید رو توضیح بدید، منظورتون رو نفهمیدم؟ :question:

بازم ازتون ممنونم
        آخر هفته خوبی داشته باشید، شاد و سر زنده در پناه خدا :wow:

دیدگاه

در مورد مدارتون: مقاومتی که گفتم رو چند اهم گزاشتید؟ 260 اهم؟ که با 300 میلی تو حالت حداکثر روشن ترانزیستور میشه 78 ولت رو ال ای دی ها یعنی کاملا خاموش.
          هنوز اون تستی که گفتم رو انجام ندادید؟ مقاومت رو بدون هیچی با ال ای دی ها موازی بکنید ببینید چه اتفاقی میفته!!!

وقتی دیوتی سایکل صفره لامپ روشنه و تا یه ذره دیوتی سایکل زیاد میشه کلا خاموش میشه درسته؟ اگه اینطوریه یه خورده مقاومت ر زیاد کن. اصلا یه خورده زیاد نکن. یه مقاومت 560 اهم بزار. هر چی دم دست داری بزار فقط حول و حوش این باشه. با 560 اهم نباید به خاموشی کامل بره. باید کم نور و پرنور بشه فقط. اگه با این مقاومت جواب داد ایراد از مقدار مقاومتیه که انتخاب کردی.

طبق گفته خودتون 80 ولت ولتاژ دارین که وقتی 560 اهم موازی بکنین 140 میلی از 300 میلی میره سمت مقاومت و جریان ال ای دی ها نصف میشه پس فقط باید کمنور بشن.

نکته بعدی اینکه شما نمیتونی به مدار گیت همینطوری دست ببری و ال ای دی بزاری رو گیت. ممکنه ترانزیستور اسیب ببینه.

در مورد پیشنهادم: منظورم همون پیشنهادیه که اقا مسعود دادن. برید پستشون رو بخونید.

و در اخر اگه خیلی عجله ندارید چندروزی صبر بکنید من یه مدار کنترولر انالوگ ببندم جواب بگیرم با خیال راحت نقشه رو بدم که دیگه نیازی به مقاومت نباشه و دقت بالایی هم داشته باشه. الان مشغول یه پروژه ای هستم نمیتونم وقت بزارم رو این.

دیدگاه

سلام
            هنوز اون تستی که گفتم رو انجام ندادید؟ مقاومت رو بدون هیچی با ال ای دی ها موازی بکنید ببینید چه اتفاقی میفته!!!
            اون تست رو که انجام دادم خوب وقتی مقاومت رو میزارم led ها خاموش میشن، من هم این مقدار رو تو مدار گذاشتم و هم مقاومتی که اگه مستقیم موازی بشه نورش خیلی کم بشه رو.

من این مقاومتارو امتحان کردم: 100 اهم- 220 اهم - 240 اهم - 260 اهم - 330 اهم و اتصال کوتاه :smile:

وقتی دیوتی سایکل صفره لامپ روشنه و تا یه ذره دیوتی سایکل زیاد میشه کلا خاموش میشه درسته؟
            آره همینطوره
            ه مقاومت 560 اهم بزار. هر چی دم دست داری بزار فقط حول و حوش این باشه. با 560 اهم نباید به خاموشی کامل بره. باید کم نور و پرنور بشه فقط. اگه با این مقاومت جواب داد ایراد از مقدار مقاومتیه که انتخاب کردی.
            دستتون درد نکنه الان تست میزنم میگم بهتون

نکته بعدی اینکه شما نمیتونی به مدار گیت همینطوری دست ببری و ال ای دی بزاری رو گیت. ممکنه ترانزیستور اسیب ببینه.
            من حاضرم با rpg مدارو هدف بگیرم ولی کار کنه :biggrin: ولی اونو فقط واسه تست گذاشتم

و در اخر اگه خیلی عجله ندارید چندروزی صبر بکنید من یه مدار کنترولر انالوگ ببندم جواب بگیرم با خیال راحت نقشه رو بدم که دیگه نیازی به مقاومت نباشه و دقت بالایی هم داشته باشه. الان مشغول یه پروژه ای هستم نمیتونم وقت بزارم رو این
            قربونت بشم من :redface: خیلی چاکریم
            صبرم میکنم، خیلی با مرامی
            راستی هر کاری تو مشهد داشتی میتونی رو من حساب کنی :agree:
            بازم ممنونم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin behravan
              با سلام و تشکر از شما
              دیتا شیت این آیسی رو نگاه کردم دستتون درد نکنه چیز باحالی، فقط چندا سوال دیگه ازتون دارم:

1-من 24 تا LED سری شده باهم دارم که روی یک بردن، و حداقل 80V لازم دارن تا کار کنن، ولی خروجی این آیسی حداکثر تا 35 ولت میده، شما که با این جور آیسی ها کار کردین راهنمایی کنین آیا آِسی دیگه ای باید استفاده کنم؟یا راهی هست تا همینو یک کاریش کنم.؟ :question:

2-این درایوری که عکسش رو گذاشتم امکان داره توش یک چنین آیسی باشه که یک پایه کنترل داشته باشه یا نه؟ :rolleyes:

3-نمیشه این آیسی رو تو خروجی همین درایوری که دارم یه جور وصل کرد چون نمیخوام منبع جدا بخرم از اینا خیلی دارم؟

با تشکر از کمک شما،امین :job:
              سلام به همه ..
              1- میتونی از LM3404HV استفاده کنی که تا 75 - 80 هم جواب میده یا اینکه ولتاژ رو پایین بیاری مثلا از 2تا استفاده کنی ... تقریبا اکثر پروژکتورهای خارجی از این ای سی استفاده می کنن....
              2- تو این LED Driver ها از اینا استفاده نمیشه ....
              3- میشه یه کارایی کرد ... مثلا در خروجی LED Driver یه خازن مناسب بزاری که کمبود ولتاژ رو جبران کنه .... البته راه خیلی مهندسی نیست ...

به نظر من از همین LM3404HV استفاده کن مشکلت حل میشه .... پایا داره اینو من پرسیدم داشت...

دیدگاه

سلام با تشکر یعنی باید led هامو نصف کنم یا خروجی 2تا lm رو با هم سری میشه؟ :eek:

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان
                  آقای microproccesor ورودی این lm3404HV تا 75 ولته من چی بزارم قبلش تا بتونم به 220 وصلش کنم، ترانس که نمیخوام، مقاومت که داغه، سوئیچینگ هم که...
                  اگه خودتون چنین کاری کردید راهنمایی کنید لطفا.
                  راستی من شماره این فروشگاه پایا رو ندارم یه سرچ کردم این آیسی ها رو گیرم اومد بنظر که خیلی معرکست

PT4107
                  Proprietary constant-current control.
                  Wide input range from 18V to 450V or
                  110VAC/220VAC
                  Applications from a few mA to more than 1A
                  Output
                  up to hundreds of LEDs
                  PWM Low-Frequency Dimming via Enable pin
                  Linear Dimming via LD pin
                  Frequency jittering for better EMI performance
                  Programmable Over temp Protection (OTP)

IS31LT3918

 User configurable switch dimming levels
                   3% output current accuracy
                   Over current, voltage and temperature protection
                   High efficiency (typical up to 95%)
                   Wide input voltage range: 6VDC~450VDC or
                  85Vac~ 265Vac
                   Linear and PWM dimming
                   Very few external components

این آیسی ها ورودیهاشون تا بالای 220 ولت شهر هم جواب میده فقط اگه لطف کنی شماره این پایا رو بدی ببینم چیزی شبیه انارو داره یا نه یه دنیا ممنون میشم، اگه فروشگاه دیگه هم میشناسی لطف کن شماره اونارو هم بنویس تا یه استعلام بگیرم :read:

آقا مهدی من منتظر جواب شما هم هستم :agree:

درود بر همگی :applause:

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان
                    آقای microproccesor ورودی این lm3404HV تا 75 ولته من چی بزارم قبلش تا بتونم به 220 وصلش کنم، ترانس که نمیخوام، مقاومت که داغه، سوئیچینگ هم که...
                    اگه خودتون چنین کاری کردید راهنمایی کنید لطفا.
                    راستی من شماره این فروشگاه پایا رو ندارم یه سرچ کردم این آیسی ها رو گیرم اومد بنظر که خیلی معرکست

PT4107
                    Proprietary constant-current control.
                    Wide input range from 18V to 450V or
                    110VAC/220VAC
                    Applications from a few mA to more than 1A
                    Output
                    up to hundreds of LEDs
                    PWM Low-Frequency Dimming via Enable pin
                    Linear Dimming via LD pin
                    Frequency jittering for better EMI performance
                    Programmable Over temp Protection (OTP)

IS31LT3918

 User configurable switch dimming levels
                     3% output current accuracy
                     Over current, voltage and temperature protection
                     High efficiency (typical up to 95%)
                     Wide input voltage range: 6VDC~450VDC or
                    85Vac~ 265Vac
                     Linear and PWM dimming
                     Very few external components

این آیسی ها ورودیهاشون تا بالای 220 ولت شهر هم جواب میده فقط اگه لطف کنی شماره این پایا رو بدی ببینم چیزی شبیه انارو داره یا نه یه دنیا ممنون میشم، اگه فروشگاه دیگه هم میشناسی لطف کن شماره اونارو هم بنویس تا یه استعلام بگیرم :read:

آقا مهدی من منتظر جواب شما هم هستم :agree:

درود بر همگی :applause:
                    سلام به همه ..
                    ببین دوست عزیز اینا ای سی های خوبی هستن ولی حواست باشه اینا ایزوله نیستن و این یعنی خیلی خطرناک .... اگه خروجی 220 ولت dc به کسی بر بخوره اینطوری :cry2::cry2: میشه ....
                    تقریبا هیچ پروژکتوری رو ندیدم که از اینا استفاده کنه .... شما هم سعی کن از همین LM3404HV استفاده کنی ... مشکل ولتاژ بالا رو هم کاری نداره که از 2تا lm3404hv استفاده کن و LED ها رو نصف کن . میتونی از منبع تغذیه 48 ولت 1 آمپر استفاده کنی که 24 (2 تا 12 تایی)تا LED 1 وات رو میتونی جدا از رنگ روشن کنی .... که 2 ردیف 12 تایی میشه 700 میلی آمپر ... تازه این ایسی خیلی اندازش کوچیکه جای خیلی کمی رو میگیره ....

دیدگاه

سلام
                      با تشکر از آقای micro بابت پاسختون
                      مسئله خطرش نیست. مسئله اینه که نمیخوام یک منبع 48 ولت بخرم چون خدتون قیمتش رو مدودنین که اندازه خون باباشه.
                      تازه تا حد امکان میخوام تو مدار از ترانس ایزوله کننده یا امثالهم استفاده نکنم چون هم سخت گیر میان و هم درست کردنش مکشل جدیده :agree:
                      اما اگه چنین آیسی تو ایران باشه خوب خیلی راحت میزارم و حالشو میبرم اینا قرار رو نما کار بشه کسی بهشون دست نمیزنه.

بازم ازتون ممنونم بابت کمکتون

دیدگاه

سلام
                        با تشکر از آقای micro بابت پاسختون
                        مسئله خطرش نیست. مسئله اینه که نمیخوام یک منبع 48 ولت بخرم چون خدتون قیمتش رو مدودنین که اندازه خون باباشه.
                        تازه تا حد امکان میخوام تو مدار از ترانس ایزوله کننده یا امثالهم استفاده نکنم چون هم سخت گیر میان و هم درست کردنش مکشل جدیده :agree:
                        اما اگه چنین آیسی تو ایران باشه خوب خیلی راحت میزارم و حالشو میبرم اینا قرار رو نما کار بشه کسی بهشون دست نمیزنه.

بازم ازتون ممنونم بابت کمکتون
                        فکر نکنم قیمت LED Driver 24WATT خیلی فرق کنه با آداپتور 48 ولت 1 آمپر (البته مطمئن نیستم).... ولی من توصیه میکنم که حتما ایرولاسیون رو رعایت کن چون بدنه منبع نوزی به ولتاژ + یا - مدار وصل میشه ... و این کاملا غیر استاندارد هستش ... کوجیکترین اشتباهی صدمات جبران ناپذیر داره ....

دیدگاه

با سلام به دوستان
                          آقا دیگه راهی پیشنهادی نیست :angry: :angry:
                          حداقل ا دوستانی که تو سوئیچینگ تخصص دارن بگن چطور میتونم یه منبع غیر ایزوله با حداقل قطعات با خروجی حدود 70 ولت بسازم؟
                          فقط یه راهنمایی صاف و ساده کافی :biggrin:
                          راستی آقا مهدی من هنوز منتظر جواب شما هستم اگه میتونین یه راهنمایی در مورد کارتون بهم بدین شاید فرجی بشه یه شماتیک هم کافییه :redface: دارم times up میشم کمممممممممک F1
                          با تشکر از دوستان مهربون

دیدگاه

اقای بهروان. این چند روزه متاسفانه به دلیل مشغله کاری نتونستم مدار رو ببندم و تست کنم. امروز شماتیک رو میکشم و میزارم کهخودتون ببندین و تست کنین.
                            مدار رو با tl494 میبندم. دیتاشیتش رو بگیر یه نیگا بنداز تا مدار رو میدم بهتر متوجهش بشی.

بازم معذرت بابت تاخیر. امیدار بودم بتونم عملا ببندم و مدار نهایی رو بزارم اینجا.

دیدگاه

سلام
                              آقا شما تا همین جاش من رو خیلی مدیون کردی.
                              خیلی آقایی خودم pcb و ... درست کردم با نام شما میزارم تو همین جا
                              بازم ممنون منو خجالت دادین تو این مدت. :redface:
                              ایشالا موفق و موید باشید :job:

دیدگاه

سلام
                                اقای بهروان با عرض معذرت بابت تاخیر و بدقولی طول و طولانی من.

اسم ای سی tl494. یادم رفت بنویسم.
                                تو کاغذه جا نشد نقشه قدرت رو عمودی کشیدم.
                                همه جاش واضحه.
                                پایه cs از مدار قدرت به cs از مدار کنترل متصل میشه. پایه گیت هم همینطور.
                                اون مقاومت یک اهمی روی سورس نمونه گیر جریانه. و مقاومت 68 اهم بار. 68 اهم باید توان بالا باشه و دماش پایین بیاد. داغ میشه. این مقاومت هم کمتر بزاری مشکل خاصی پیش نمیاد.
                                تمام خازنها از جنس پولیستر حداقل صد ولتی باشن. اون 2.2 میکرو رو بیشتر هم بزاری بهتر میشه. بیشتر باشه بهتر هم هست.
                                برای ترانس: یه هسته e25/13/7 با فاصله هوایی نیم میلی متر. دو تا سیم پیچ خلاف جهت همدیگه هر کدوم سی چهل دور خوبه. فقط دقت کن خلاف جهت هم باشن. موافق باشن جواب نمیده.
                                خب تا اینجا شد خود مدار...
                                حالا نحوه کنترلش. پایه 14 میکرو یه ولتاژ 5 ولت ثابت میده. در عمل ولتاژ مرجعه برای مقایسه ها. با دو تا مقاومت یه تقسیم ولتاژی زدم یه ولتاژ کم ثابتی رو دادم به پایه 15.
                                رو پایه 16 هم نمونه جریان میاد. خب حالا هر جریانی که میخوای بکشی ولتاژشو با توجه به مقاومت روی پایه سورس به دست بیار. همون ولتاژ باید روی پایه 15 باشه. مثال اگه میخوای نهایتا 300 میلی جریان بکشی 300 میلی ضربدر 1 اهم میشه 0.3 ولت. رو پایه 15 0.3 ولت بندازی رو اون جریان قفل میشه. حالا اگه 0.03 ولت بندازی میره رو 30 میلی امپر قفل میکنه.
                                شما با حذف اون دو تا مقاومت و اعمال ولتاژ به پایه 15 میتونی جریان رو کنترل کنی. حالا با توجه به اینکه از میکرو سخته بتونیم با دقت بالا 0.3 ولت بگیریم::: از میکرو 0 تا 5 ولت رو با Pwm و یه مدار rc میگیریم. و با یه تقسیم ولتاژ مقاومتی اون 0 تا 5 رو به 0 تا 0.3 تبدیل میکنیم.

دقت بکن که با زیاد کردن ولتاژ این پایه جریان بیشتری از ترانزیستور عبور میکنه و نور ال ای دی ها کم میشه.

بازم اگه مشکلی بود و یا حس میکنید جایی رو از قلم انداختم بگید. در حد سواد ناچیزمون در خدمتتون هستیم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X