اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص نوع ال ای دی برای تعمیر لامپ ال ای دی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تشخیص نوع ال ای دی برای تعمیر لامپ ال ای دی

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
    خیلی خوشحالم که به کار شما اومده
    سلام مجدد دوست عزیز
    یه اطلاع رسانی کنم بابت کارایی که کردم.
    اون لامپی که ال ای دی ها ۶ ولت .۵ وات داشت من ۹ ولت .۵ وات گذاشتم به دلیل اینکه این لامپها دفع حرارتی خوبی ندارن بعد ۱۰ ساعت کار مداوم ال ای دی ۹ ولت سوخت چون ولتاژ دو سرش 10 ولت بود و خیلی داغ میشد خلاصه از ال ای دی های ۶ ولت .۵ واتاستفاده کردم دیگه زیاد داغ نمیکنه و نسوخت.
    این لامپهای جدید به دلیل گرونی مواد اولیه از آلومینیوم کم استفاده میکنن و سبگ و بیخود شدن .خیلی زود میسوزن

دیدگاه

سلام
      به جای ال ای دی از مقاومت استفاده کنید خیلی بهتر است. به دو دلیل
      1- لحیم کاری ال ای دی خیلی کار سخت است . من که نتونستم
      2- پیدا کردن ال ای دی با مشخصات یکسان مشکل است.
      به جای ال ای دی از چه مقاومتی استفاده کنیم.
      ا - به وسیاه منبع تغذیه در روی برد به دو سر ال ای دی ولتاژ بدید . و ولتاژ را از پایین تر ولتاژ به بالا شروع کنید . هر جا نور ال ای دی خوب بود ولتاژ کاری ال ای دی است .
      ولتاژ ال ای دی به وسیله منبه ولتاژ
      2 ولت الی 3 ولت ال ای دی روشن شد ولتاژ ال ای دی 3 ولت است.
      4 ولت الی 6 ولت ال ای دی روشن شد ولتاژ ال ای دی 6 ولت است.
      7 ولت الی 8 ولت ال ای دی روشن شد ولتاژ کاری ال ای دی 9 ولت است.
      در مواردی کم از ال ای دی های 12 ولت هم استفاده شده . قوانین یکی است.
      پس ولتاژ کاری ال ای دی را پیدا کردیم . و جریان ال ای دی را از روی منبع تغذیه میخوانیم .
      طبق فرمول زیر مقدار مقاومت را بدست میاوریم.
      R= V/I اهم مقاومت بدست امد.
      و وات مقاومت هم از فرمول زیر به دست میاد.
      W=V*I
      به همین راحتی به جای ال ای دی مقاومت جا گزین کنید.
      متشکرم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mindhunter نمایش پست ها
        سلام مجدد دوست عزیز
        یه اطلاع رسانی کنم بابت کارایی که کردم.
        اون لامپی که ال ای دی ها ۶ ولت .۵ وات داشت من ۹ ولت .۵ وات گذاشتم به دلیل اینکه این لامپها دفع حرارتی خوبی ندارن بعد ۱۰ ساعت کار مداوم ال ای دی ۹ ولت سوخت چون ولتاژ دو سرش 10 ولت بود و خیلی داغ میشد خلاصه از ال ای دی های ۶ ولت .۵ واتاستفاده کردم دیگه زیاد داغ نمیکنه و نسوخت.
        این لامپهای جدید به دلیل گرونی مواد اولیه از آلومینیوم کم استفاده میکنن و سبگ و بیخود شدن .خیلی زود میسوزن
        خیلی خوشحالم که مشکل شما حل شده

دیدگاه

خیلی خوشحالم که مشکل شما حل شده
          یک سوال دوست عزیز الان من یک لامپ داشته باشم ۹ وات که ۱۸ تا ال ای دی ۶ ولت .۵ وات استفاده شده به جای اون ۹ تا ۶ ولت ۱ وات استفاده کنم و بقیه به هم لحیم کنم درست میشه؟اینجا دیگه درایور درست عمل میکنه و ولتاژ اضافه نده؟

دیدگاه

یک سوال دوست عزیز الان من یک لامپ داشته باشم ۹ وات که ۱۸ تا ال ای دی ۶ ولت .۵ وات استفاده شده به جای اون ۹ تا ۶ ولت ۱ وات استفاده کنم و بقیه به هم لحیم کنم درست میشه؟اینجا دیگه درایور درست عمل میکنه و ولتاژ اضافه نده؟
            سلام مجدد،به احتمال 90% ال ای دی ها خواهند سوخت...
            موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

سلام مجدد،به احتمال 90% ال ای دی ها خواهند سوخت...
              موفق و پیروز باشید.
              ممنون ولی اینجا دیگه من نمیفهمم چرا میسوزه یعنی ال ای دی 6 ولت نیم وات درایور مخصوص داره و ال ای دی 6 ولت 1وات هم درایور مخصوص خودش؟

دیدگاه

ممنون ولی اینجا دیگه من نمیفهمم چرا میسوزه یعنی ال ای دی 6 ولت نیم وات درایور مخصوص داره و ال ای دی 6 ولت 1وات هم درایور مخصوص خودش؟
                بله درسته معمولا ال ای دی ها درایور های منحصر به فردی دارن.
                دلیل اینکه میسوزن هم اینه که هر چقدر توان LED ها پایین باشه،
                جریان کمتری میکشن. درایور هم که بر اساس جریان ولتاژ خروجی
                رو کنترل میکنه، وقتی میاییم یه ال ای دی با توان پایینتر رو بهش وصل
                میکنیم ،با وجود اینکه ال ای دی ها با نهایت توانشون دارن کار میکنن،
                درایور میبینه که جریان کششی کمتر از حد تعین شده هست! پس
                میاد که ولتاژ رو افزایش بده تا جریان کششی به اندازه تعین شده
                برسه( مثلا 200 میلی آمپر) اون موقع هم که میبینی که ای داد بی داد!
                ال ای دی ها دار فانی رو وداع گفتن
                به هکین دلیل اگه از ال ای دی با توان پایینتر استفاده کنیم، LED ها
                میسوزن.
                سوالی بود در خدمت هستم.
                موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

درود،
                  دوستان اگر یک لامپ ال ای دی ۹ وات داشته باشیم با ۱۰ عدد ال ای دی ۶ ولت.
                  حال با توجه به اینکه روی بدنه لامپ ۹ وات درج شده به نظرتان ال ای دی ها ۱ وات
                  هستند؟ یا ۰/۵ وات؟
                  مارک لامپ پارس شهاب است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط تن تن نمایش پست ها
                    درود،
                    دوستان اگر یک لامپ ال ای دی ۹ وات داشته باشیم با ۱۰ عدد ال ای دی ۶ ولت.
                    حال با توجه به اینکه روی بدنه لامپ ۹ وات درج شده به نظرتان ال ای دی ها ۱ وات
                    هستند؟ یا ۰/۵ وات؟
                    مارک لامپ پارس شهاب است.
                    با سلام به احتمال زیاد ۱ وات هست

دیدگاه

ببخشید،منظور شما چی هستش از این لینک؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نه دوست من اینکار شانسی
                      نبوده ،بلکه به بهره ال ای دی ها و نوع درایور ربط داره و شانسی نیستش.
                      اگه بخواهین هم توضیح بدم.

بله این کار کاملا عملی هستش و خودمم امتحانش کردم.تقریبا دوسال
                      پیش که یه ال ای دی سوخته رسید دستم،خواستم تعمیرش کنم که با مشکل
                      نداشتن ال ای دی مناسب مواجه شدم ،پس تصمیم گرفتم که یه مقاومت
                      جاش بزارم.و مشکلش کاملا حل شد و تنها عیبش این بود که نورش یه خورده
                      کم شده بود،یه سال ازش استفاده کردم تا اینکه نمی دونم سر چی بود(فکر کنم
                      چند تا از قطعاتش لازمم بود )
                      کلا اوراقش کردم .؛در کل ایده عالی هستش.

فکر نمی کنید 2.2اهم یه خورده کمه؟؟

سلام. برای استفاده از مقاومت به جای LED های SMD نباید همینطوری یه مقاومت و با یه مقدار خاص بجای LED قرار داد. درسته که در این صورت لامپ شما روشن میشه ولی برای مدت طولانی دوام نخواهد آورد. برای اینکار شما باید مقدار مقاومت و توان شو حساب کنید تا مقدار مقاومت مورد نظر بدست بیارید و پس از اون مقاومت محاسبه شده رو جایگزین کنید.
                      به عنوان مثال یه لامپ LED با توان 50 وات و درنظر بگیرید. در ابتدا شما باید تعداد LED های داخل لامپ رو بشمارید. مثلاً تعداد LED ها 60 تاست. حالا باید توان هر LED رو بدست بیارید.
                      توان لامپ ما 50 واته و تعداد LED ها 60 تا پس 50 تقسیم بر 60 میشه 0.833. پس توان هر LED میشه 0.8 وات.
                      رابطه توان P=VI هست. حالا ما باید ولتاژ یکی از LED ها رو بدست بیاریم تا از این طریق مقدار جریان مصرفی هر LEDبدست بیاد. چون لامپ ما روشن نمیشه می تونیم به جای LED های سوخته از LED کلاهی یا مقاومت های در حد 1 کیلو اهم استفاده کنیم تا لامپ ما روشن بشه. حالا وقتی که لامپ روشن شد ولتاژدوسر یکی از LED های نصب شده در لامپ رو اندازه گیری می کنیم. منظور LED هایی غیر از LED هایی که ما نصب کردیم. فرض کنید ولتاژ LED برابر 12 ولت باشه پس با این اوصاف مقدار جریان ما میشه I=P/V یعنی میشه I=0.833/12 که میشه 0.069 آمپر.
                      حالا باید مقدار مقاومت و حساب کنیم. رابطه مقاومت میشه R=V/I.
                      R=12/0.069=173.913 یعنی مقدار مقاومت ما شده 174 اهم. حالا ما شاید دقیقاً این مقدار مقاومت و نداشته باشیم و به همین دلیل نزدیک ترین مقدار مقاومت به مقدار مقاومت محاسبه شده رو درنظر میگریم. مقدار مقاومت و به سمت بالا گرد می کنیم یعنی کمتر از مقدار محاسبه شده درنظر نگیرید.پس باید یک مقاومت با مقدار 174 اهم و توان 0.8 وات که ما این مقدار مقاومت و نداریم و یک مقاومت 100 اهم با توان 1 وات رو بجای هر LED سوخته قرار میدیدم.
                      جدیدترین ویرایش توسط vafaelectronic; ۲۱:۱۴ ۱۴۰۱/۰۱/۲۶. دلیل: کامل نبود

دیدگاه

درود به دوستان.
                        یه راهکار پیشنهاد میدهم انجام بدید موفق میشوید به راحتی LED های SMD راتعویض کنید.
                        اطو ساده یا اطو بخار (ولی بدون آب) را بردارید و برد را از سمت آلومینیومی روی صفحه اطو قرار دهید بگذارید که خوب داغ شود بعد حدود 5 دقیقه با پنس LED های سوخته را با توجه به قطبیت آنها تعویض کنید.توی انجمن کاربردی الغدیر راه کار توضیح داده شده.
                        موفق باشید.

دیدگاه

سلام دوست عزیز مقاومت چند اهم جای ال ای دی گذاشتی؟
                          سلام
                          من از مقاومت ۰.۵ اهم تا ۱.۲ اهم استفاده کردم تاحالا خوب جواب پس داده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghoalmi نمایش پست ها
                            سلام
                            من از مقاومت ۰.۵ اهم تا ۱.۲ اهم استفاده کردم تاحالا خوب جواب پس داده
                            درود،
                            مقاومت 1 اهمی بزور دو سرش 0.5 ولت افت خواهد کرد که عملا تفاوتی با اتصال کوتاه نخواهد داشت.
                            بنده در لامپ های کم توان از مقاومت 100 و 47 اهم و در لامپ های توان بالا از مقاومت 33 و 22 اهم استفاده میکنم.
                            موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X