اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

* سری / موازی کردن باتری لیتیومی *

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

* سری / موازی کردن باتری لیتیومی *

سلام وقت بخیر
    بنده 2تا باتری لیتیوم پلیمر دو سل 25C با ظرفیت یکسان 2500mah از فروشگاه همسایه خرید کردم ولی بعد اینکه بدستم رسید و با تستر ظرفیتشو گرفتم دیدم یکیشون 2100 شده اون یکی 1800!!
    میخاستم بدونم میتونم این دوتا باتری رو باهم موازی کنم یا خیر؟؟؟
    درواقع برای کوادکوپتر میخام
    اگر موازی بشن ظرفیت ها باهم جمع میشن و مجموعه میشه تقریبا 4000mah با نرخ تخلیه 25C درسته ؟؟
    *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

نوشته اصلی توسط shahinb007 نمایش پست ها
    سلام وقت بخیر
    بنده 2تا باتری لیتیوم پلیمر دو سل 25C با ظرفیت یکسان 2500mah از فروشگاه همسایه خرید کردم ولی بعد اینکه بدستم رسید و با تستر ظرفیتشو گرفتم دیدم یکیشون 2100 شده اون یکی 1800!!
    اگر موازی بشن ظرفیت ها باهم جمع میشن و مجموعه میشه تقریبا 4000mah با نرخ تخلیه 25C درسته ؟؟
    کدوم تستر؟
    آیا تستر باتری کالیبره س؟
    شما باید اینطور در نظر بگیرید موازی کردن دو منبع ولتاژه با توان مختلف هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electronium نمایش پست ها

کدوم تستر؟
      آیا تستر باتری کالیبره س؟
      شما باید اینطور در نظر بگیرید موازی کردن دو منبع ولتاژه با توان مختلف هست
      تستری که خودم ساختم و کاملا دقیق و کالیبره هستش. (تستر باتری های لیتیومی)
      خب هردوتا باتری توان یکی دارند فقط ظرفیت یکی کمتر شده.
      درواقع هردوتا 25C هستند.

دیدگاه

تستری که خودم ساختم و کاملا دقیق و کالیبره هستش. (تستر باتری های لیتیومی)
        خب هردوتا باتری توان یکی دارند فقط ظرفیت یکی کمتر شده.
        درواقع هردوتا 25C هستند.
        سلام
        مدار تستر رو لطف میکنی اینجا بزاری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mojtabarafei2 نمایش پست ها

سلام
          مدار تستر رو لطف میکنی اینجا بزاری
          سلام وقت بخیر
          والا مهندس مدارشو اونطور ندارم روی برد هزارسوراخ ساختمش ولی در حالت کلی از این مدار + میکروکنترلر مگا8 و lcd استفاده کردم:

قسمت input باتری شما هست، بجای ماسفت از ترانزیستور TIP122 با هیت سینک مناسب استفاده کنید و بجای shunt هم از مقاومت آجری 1 اهم 7-10 وات استفاده کنید. آپ امپ هم من با LM358 ساختم و از یک طبقه ش استفاده کردم و بش مولتی ترن نصب کردم و روی 1 آمپر تنظیم کردم. با میکروکنترلر هم میتونید زمان رو بخونید و با اندازه گیری جریان گذرنده از مقاومت 1 اهمی، ظرفیت باتری رو بسنجید.
          موفق باشید

دیدگاه

سلام وقت بخیر
            با سلام و درود،
            موازی کردن دو باتری که گفتید هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه.
            همانطور که گفتید ولتاژ نامی یکسانی دارن.
            ولی در صورتی که بخوایید سری کنید، اجبارا باید از بالانسر استفاده کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و درود،
              موازی کردن دو باتری که گفتید هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه.
              همانطور که گفتید ولتاژ نامی یکسانی دارن.
              ولی در صورتی که بخوایید سری کنید، اجبارا باید از بالانسر استفاده کنید.
              سلام عزیز
              درسته اصلا پیشنهاد هم نمیشه سری کردنش.
              ولی حس کردم میشه موازی کرد درواقع عین متصل کردن دوتا مخزن با ظرفیت مختلف هست (1لیتر و 2 لیتر) که بصورت بسته بهم متصل شدن وقتی 1 لیتری پر شد سرازیر میشه به 2 لیتری.

من 2تا از این باتری رو از سایت همسایه خریدم (روبو) و وقتی اوردم خونه دیدم سلول هر کدوم از باتری ها 1.8 ولت شده . با ولتاژ تونستم برگردونم و الان کاملا استیبل تا 4.2 شارژ میشن و میمونن ولی وقتی تک تک سلول هارو تست گرفتم ظرفیت شده بود 1800 و 2100!

اینم تصویری از تستر خودم که باتری رو تست کردم :

دیدگاه

سلام عزیز
                درسته اصلا پیشنهاد هم نمیشه سری کردنش.
                ولی حس کردم میشه موازی کرد درواقع عین متصل کردن دوتا مخزن با ظرفیت مختلف هست (1لیتر و 2 لیتر) که بصورت بسته بهم متصل شدن وقتی 1 لیتری پر شد سرازیر میشه به 2 لیتری.

من 2تا از این باتری رو از سایت همسایه خریدم (روبو) و وقتی اوردم خونه دیدم سلول هر کدوم از باتری ها 1.8 ولت شده . با ولتاژ تونستم برگردونم و الان کاملا استیبل تا 4.2 شارژ میشن و میمونن ولی وقتی تک تک سلول هارو تست گرفتم ظرفیت شده بود 1800 و 2100!

اینم تصویری از تستر خودم که باتری رو تست کردم :

خب اینکه موقع خرید ۱.۸ ولت بوده چیز خوبی نیست و میتونه بیانگر موندن زیاد باتری در انبار باشه.
                ولی خب به هر حال چه میشه کرد!
                واینکه تستر جالبی بود، قطعه مصرف کننده که احتمالا ماسفت هست، آیا کنترل جریان ثابت و دقیقی برای تخلیه داره؟ در اینصورت نتایج به دست اومده قابل اطمینان هست‌.

دیدگاه

خب اینکه موقع خرید ۱.۸ ولت بوده چیز خوبی نیست و میتونه بیانگر موندن زیاد باتری در انبار باشه.
                  ولی خب به هر حال چه میشه کرد!
                  واینکه تستر جالبی بود، قطعه مصرف کننده که احتمالا ماسفت هست، آیا کنترل جریان ثابت و دقیقی برای تخلیه داره؟ در اینصورت نتایج به دست اومده قابل اطمینان هست‌.
                  بله بهشون هم پیام دادم که باتریاتون در شرف نابودیه ولی جالبیش اینجاس که تاریخ انقضا باتری روشون 2027 نوشته شده و هنوز 2.5-3 سالی از عمرشون مونده. احتمال زیاد تو گرما مونده باشه.

ماسفت نه مهندس، از TIP122 استفاده کردم و برای کنترل جریانش هم از lm358 و شنت 1 اهمی و مولتی ترن استفاده کردم که روی 1 آمپر تنظیمش میکنم. بله تا حدود خیلی زیادی دقیق هست و با تسترهای صنعتی مقایسه کردم در ظرفیت های 1000mah تفاوتش در حد 2-3mah بوده!

سر ساخت این تستر یک چیز جالبی هم کشف کردم.

دیدگاه

بله بهشون هم پیام دادم که باتریاتون در شرف نابودیه ولی جالبیش اینجاس که تاریخ انقضا باتری روشون 2027 نوشته شده و هنوز 2.5-3 سالی از عمرشون مونده. احتمال زیاد تو گرما مونده باشه.

ماسفت نه مهندس، از TIP122 استفاده کردم و برای کنترل جریانش هم از lm358 و شنت 1 اهمی و مولتی ترن استفاده کردم که روی 1 آمپر تنظیمش میکنم. بله تا حدود خیلی زیادی دقیق هست و با تسترهای صنعتی مقایسه کردم در ظرفیت های 1000mah تفاوتش در حد 2-3mah بوده!

سر ساخت این تستر یک چیز جالبی هم کشف کردم.
                    شرایط بد نگه داری باتری ها یا شاید هم ریفر بودن!
                    خب اگر جریان با آپ امپ تنظیم میشه پایدار و دقیق هست.
                    و اینکه چه چیزی کشف کردید؟

دیدگاه

شرایط بد نگه داری باتری ها یا شاید هم ریفر بودن!
                      خب اگر جریان با آپ امپ تنظیم میشه پایدار و دقیق هست.
                      و اینکه چه چیزی کشف کردید؟
                      احتمالشم هست بله متاسفانه... بالاخره ایران است و مردمش

اینکه هرچقدر میکروکنترلر قدیمی تر باشه تایمر داخلی میکرو غیردقیقتر میشه! من برای این تستر مجبور شدم 4-5 تا مگا8 مختلف رو با کد کرنومتر، با کرنومتر خود موبایل تست بگیرم بعضیاش بعد 1 دقیقه جلو میوفتاد!!! بعضیاش عقب میموند!! دقت شود که از یک برنامه یکسان برای هر 5تا میکرو استفاده کردم و در آخر میکرویی که تقریبا با کرنومتر موبایل یکسان میموند رو برای این پروژه انتخاب کردم.

دیدگاه

احتمالشم هست بله متاسفانه... بالاخره ایران است و مردمش

اینکه هرچقدر میکروکنترلر قدیمی تر باشه تایمر داخلی میکرو غیردقیقتر میشه! من برای این تستر مجبور شدم 4-5 تا مگا8 مختلف رو با کد کرنومتر، با کرنومتر خود موبایل تست بگیرم بعضیاش بعد 1 دقیقه جلو میوفتاد!!! بعضیاش عقب میموند!! دقت شود که از یک برنامه یکسان برای هر 5تا میکرو استفاده کردم و در آخر میکرویی که تقریبا با کرنومتر موبایل یکسان میموند رو برای این پروژه انتخاب کردم.
                        به هر حال مدار نوسان سازی داخلی میکروکنترلر صرفا از مقاومت و خازن تشکیل شده ( RC ) و خب همین که خطای زیر ۵ درصد داره جای شکر داره.
                        و خب کریستال و RTC برای همین مواقع هست.

دیدگاه

به هر حال مدار نوسان سازی داخلی میکروکنترلر صرفا از مقاومت و خازن تشکیل شده ( RC ) و خب همین که خطای زیر ۵ درصد داره جای شکر داره.
                          و خب کریستال و RTC برای همین مواقع هست.
                          کریستال هم 2 پایه میکرو رو اشغال میکنه هم خودش باعث ایجاد نویز و ناپایداری جزئی در مدار میشه.

این عقب موندن یا جلو رفتن تایمر داخلی رو ب هرکی میگفتم باور نمیکرد. تجربه جالبی بود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X