اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد l298

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در مورد l298

نوشته اصلی توسط dani 5106

این هم مدار من

با سلام
    [s] به نظرم مدار شما کمی اشکال دارد. اگر از chopper استفاده نمی کنید. پایه sense رو به ولتاز تغذیه متصل کنید و پایه vref رو هم به ولتاژ صفر متصل کنید. ببینید درست کار می کنه یا نه[/s]
    کلا اشتباه کردم! با مدار l297! شرمنده! هرچی گفتم در حد خزعبل است!
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

میگم والا مداراتت که درسته

اگه مطمئنی که دریست طبق نقشه بستی و بیا و یه درایور دیگه بخر و ببین باز این طوری میشه ؟
      صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

میشه درمورد دیود هرزگرد توضیح بدین؟ حتماً باید باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط maryamss
          میشه درمورد دیود هرزگرد توضیح بدین؟ حتماً باید باشه؟
          با سلام
          موتور خاصیت سلفی داره به این معنی که یک سیمآ‌پیچ هست. حالا شما اون سیم پیج رو با جریان شارژ کردهآ‌اید. وقتی میآ‌خواهید که جریان رو قطع کنید سلف از خودش در مقابل تغییر جریان مقاومت نشون میآ‌ده و در عمل بدون دیود یک ولتاژ بزرگ به ترانزیستور اعمال خواهد شد که ممکنه به اون آسیب بزنه. یکی از کاربردهای این دیود هرز گرد جلوگیری از این افزایش ولتاژ هست. و در واقع مسیری برای میرا شدن جریان داخل سلف فراهم میآ‌کند.
          در واقع جریان داخل سلف موتور در دیود (و مقاومت خود سیمآ‌پیچ موتور) تلف میآ‌شود.

من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

سلام مداری که شما اینجا گذاشتید درسته اما PWM اعمال میکنید ؟ چطوری میخواهید سرعت رو تغییر بدین ؟
            روش کار با L298 اینه که شما برای هر موتور 3 تا از پینهای میکرورو اشغال کنید
            دوتا پین برای ورودی که میتونید با اونها موتور رو راستگرد چپ گرد یا ترمز یا خلاص کنید
            و پین سوم که PWM رو روش ساخته و به enable درایور l298 ارسال میکنید
            pwm با کمک وقفه تایمر1 بسازید و روی oc1a خروجیش رو بگیرید این خروجی رو به پایه enable درایور L298 بفرستید
            حالا با تغییر زمان بالا و پایین بودن موج سرعت رو کنترل کنید
            دقت کنید که اگر فرکانس بالایی برای موج انتخاب کردین دیودهای شما فست دیود و باشه هرچند فرکانس بالایی لازم نیست
            من یه برد برای l298 ساختم که خیلی کوچیک و جمع وجوره و بصورت عمومی قابل استفاده است اگه خواستنید روش ساخت رو میگم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fea1845
              سلام مداری که شما اینجا گذاشتید درسته اما PWM اعمال میکنید ؟ چطوری میخواهید سرعت رو تغییر بدین ؟
              روش کار با L298 اینه که شما برای هر موتور 3 تا از پینهای میکرورو اشغال کنید
              دوتا پین برای ورودی که میتونید با اونها موتور رو راستگرد چپ گرد یا ترمز یا خلاص کنید
              و پین سوم که PWM رو روش ساخته و به enable درایور l298 ارسال میکنید
              pwm با کمک وقفه تایمر1 بسازید و روی oc1a خروجیش رو بگیرید این خروجی رو به پایه enable درایور L298 بفرستید
              حالا با تغییر زمان بالا و پایین بودن موج سرعت رو کنترل کنید
              دقت کنید که اگر فرکانس بالایی برای موج انتخاب کردین دیودهای شما فست دیود و باشه هرچند فرکانس بالایی لازم نیست
              من یه برد برای l298 ساختم که خیلی کوچیک و جمع وجوره و بصورت عمومی قابل استفاده است اگه خواستنید روش ساخت رو میگم
              میدونم باید به میکر وصل کرد اما این مدار که من گذاشتم یه جور تست l298 هستش
              مداری که ساختی رو حتما آموزش بده البته اگه زحمتی نداره (که می دونم داره )
              برای انسان های بزرگ،بن بستی وجود ندارد،چون بر این باورند که:
              یا راهی خواهم یافت ، یا راهی خواهم ساخت...

دیدگاه

خواهش میکنم زحمتی نداره چون قبلا روش ساخت رو نوشتم اینجا http://www.shanbe.ir/index.php?topic=10.0

دیدگاه

من روی برد سوراخ دار مدار رو مونتاژ کردم . مشکل افت ولتاژ درست شد (البته 1.7ولت افت داره ولی این طور که من شنیدم این مقدار طبیعی است) ولی حالا میکرو درست کار نمی کنه یعنی وقتی موتور وصل نیست هیچ مشکلی نداره ولی وقتی موتور رو میاد تو مدار میکرو هنگ می کنه و یه پایه همیشه set می مونه و موتور تغییر جهت نمی ده!!!
                  دیود هرزگرد رو از نوع شاتکی گذاشتم.

دیدگاه

سلام
                    تغذیه ی مدار (میکرو و...) را با تغذیه درایور از هم جدا کن یعنی هر کدوم منبع مستقل نسبت به هم داشته باشن .
                    watchdog میکرو رو هم فعال کن.
                    انشاالله مشکل بر ترف می شه :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dani 5106
                      من روی برد سوراخ دار مدار رو مونتاژ کردم . مشکل افت ولتاژ درست شد (البته 1.7ولت افت داره ولی این طور که من شنیدم این مقدار طبیعی است) ولی حالا میکرو درست کار نمی کنه یعنی وقتی موتور وصل نیست هیچ مشکلی نداره ولی وقتی موتور رو میاد تو مدار میکرو هنگ می کنه و یه پایه همیشه set می مونه و موتور تغییر جهت نمی ده!!!
                      دیود هرزگرد رو از نوع شاتکی گذاشتم.
                      حتما مشکلی هست چون افت ولتاژ اونقدر نیست
                      اگه همه چیز درست باشه افت ولتاژ در زمان استفاده از l298n حدود 2 دهم ولت (0.2)هست نه بیشتر البته در صورتی که موتور وصل نباشه بعد از اتصال موتور بسته به موتور افت ولتاژ داری که کاملا طبیعی هست و ربطی به درایور نداره اینجا نمیشه عکس اپلود کرد
                      اینجا رو ببین http://www.shanbe.ir/index.php?topic=10.msg909#msg909

دیدگاه

مداری که قبلا گذاشتم رو دیدی ؟
                        تو proteus سر موتور ولت متر گذاشتم 10.3 ولت رو نشون داد
                        لطفا امتحان کن جوابو بهم اطلاع بده

دیدگاه

من با پروتوس تست نکردم عکسو ببین خود l298 رو تست کردم به اعداد ولتمتر و منبع تغذیه توجه کن
                          بنظرم توی پروتوس هم اگه موتور رو جدا کنی افت ولتاژ کم میشه
                          همیشه مصرف کننده باعث افت ولتاژ میشه
                          یه بار توی ساعت اوج مصرفساعت 9 شب ولتاژ برق خونه رو اندازه بگیر ممکنه حتی زیر 200 ولت اومده باشه
                          و یه بار اول صبح میشه 240 ولت خوب این فقط بخاطر مصرف بیشتر که افت ولتاژ بوجود مییاد

دیدگاه

ببخشید من اول متوجه منظورتون نشدم
                            بله با موتوری که حدود 0.2 آمپر جریان میکشه ولتاژ 1.7 ولت افت میکنه
                            البته اینکه بدون بار چقدر ولتاژ داریم که اهمیتی نداره مهم برای من اینه که زیر بار افت زیاد نشه
                            برای من این عجیب که l298 که تا 2آمپر میشه ازش جریان کشید چرا با یه موتور 0.2 آمپری این قدر افت می کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mfymfy
                              سلام
                              تغذیه ی مدار (میکرو و...) را با تغذیه درایور از هم جدا کن یعنی هر کدوم منبع مستقل نسبت به هم داشته باشن .
                              watchdog میکرو رو هم فعال کن.
                              انشاالله مشکل بر ترف می شه :job:
                              تشکر میکنم
                              مشکل برطرف شد
                              میشه در مورد watchdog توضیح بدین

دیدگاه

راه اندازی WATCHDOG:

WATCHDOG یکی از تایمر های میکرو است که میتواند تا یک زمان خاص بشمارد و میکرو را ریست کند ، این تایمر میتواند تا 8 زمان 16 ، 32، 64 ، 128 ، 256 ، 512 ، 1024 و 2048 و در بعضی از میکروها 4096, 8192 میلی ثانیه بشمارد ، بعد از سپری شدن زمان میکرو ریست میشود و برنامه دوباره از ابتدا اجرا میشود ، راه اندازی WATCHDOG به فرم زیر است :

CONFIG WATCHDOG = time

Time : یکی از زمان های گفته شده در بالا میباشد (16 ، 32، 64 ، 128 ، 256 ، 512 ، 1024 و 2048 و در بعضی از میکروها 4096, 8192 میلی ثانیه)

با دستور

Start Watchdog

تایمر شروع به شمارش میکند و پس از سپری شدن زمان میکرو ریست میشود.

مانند:

$regfile = "m16def.dat"
                                $crystal = 8000000
                                Config Porta.0 = Input
                                Config Porta.1 = Output
                                Config Watchdog = 1024
                                Do
                                If Pina.0 = 0 Then
                                Set Porta.1
                                Else
                                Start Watchdog
                                End If
                                Loop
                                End

در مثال بالا پایه a.0 ( که در حالت عادی 1 است) مدام چک میشود و در صورتی که پایه 0 شود میکرو بعد از 1024 میلی ثانیه ریست میشود.

شما باید تو برنامتون مدام تایمر واچ داگ رو ریست کنین تا اگه احیانا برنامه قاطی کرد زمان واچ داگ سپری بشه و میکرو ریست بشه !

Reset Watchdog

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X