اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی سنسور التراسونیک بدون میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی سنسور التراسونیک بدون میکرو

سلام به دوستان.(از اونجایی که نمی تونستیم 5 ولت میکرو رو به 20 ولت برسونیم، یکبار دیگه آزمایشاتم رو با ولتاژ های پایین تر انجام دادم)
    نتیجه سری دوم آزمایشاتم.
    1-
    1/1-ولتاژ 9 ولت pp با فرکانس 40 کیلو و مربعی رو به فرستنده دادم.
    2/1-از گیرنده برای فاصله 25 سانتی متر 0.5 ولت pp رو دریافت کردم.
    این هم عکسش:

2-
    1/2- ولتاژ 5 ولت pp با فرکانس 40 کیلو و مربعی رو به فرستنده دادم.
    2/2 -از گیرنده برای فاصله 25 سانتی متر 0.08ولت pp رو دریافت کردم.
    این هم عکسش:

در آخر سر هم مداری که بسته بودم رو گذاشتم(بنا به درخواست arnivc)

جناب آقای aliila
    درمورد این مداری که گذاشتید، البته با شرایط جدید ، میشه یه مقدار توضیح بیشتری بدید تا موضوع روشن تر بشه(گفتیم که در مورد تقویت کننده ها اطلاعات زیادی نداریم)
    می خواهم همون 5 ولت میکرو رو به فرستنده بدهم، از اونور 0.08 ولت گیرنده رو به سطح منطقی برسونم.(خوبه؟)
    من خدا را دارم ، کوله بارم بر دوش ، سفری میباید ، سفری تا ته تنهایی محض ، هرکجا لرزیدی ، از سفر ترسیدی ، فقط آهسته بگو : من خدا را دارم.

پاسخ به سوالات درس مدارات منطقی
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=96902.0

دیدگاه

به عمل تبدیل سطوح ولتاز یا تقویت کننده صفر و یک یا تبدیل سینوسی و مثلثی به مربعی میشه از یک مدار به نام بالا کشنده یا پایین کشنده استفاده کرد pull up - pull down

شما به مدار پایین کشنده نیاز دارید .

در شکل بالا سمت چپ اگه به بیس ترانزیستور ( البته در شکل سوئیچ است که باید با ترانزیستور عوض ) یک ولتاز بالا تر از هفت دهم ولت داده بشه ولتاز خروجی یک میشه یعنی vcc میشه
      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

البته چون ولتاز ورودی شما خیلی کنتر از هفت دهم ولت خواهد بود باید یک تقویت کننده بذارید بهتره از طبقه تقویت صوت یک فرستنده fm مثلا این یا هزار تا نمونه دیگه

یا از پ مپ استفاده کنید

بعد بدید به طبقه پایین کشنده

دیدگاه

در مورد تقویت ولتاژ 5 ولت میکرو به 20 میتونید از ic های بافر مثل 4049 یا 4069 که در واقع not هستند استفاده کنید
          با این روش میتونید با اعمال تغذیه 10 ولتی به این ic ها خروجی پیک تا پیک 20 ولت بگیرید.
          یه کم سرچ کنید در این مورد میتونید مطالب بیشتری پیدا کنید

افتادگی آموز اگر طالب فیضی هرگز نخورد آب زمینی که بلند است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abolfazl_m
            در مورد تقویت ولتاژ 5 ولت میکرو به 20 میتونید از ic های بافر مثل 4049 یا 4069 که در واقع not هستند استفاده کنید
            با این روش میتونید با اعمال تغذیه 10 ولتی به این ic ها خروجی پیک تا پیک 20 ولت بگیرید.
            یه کم سرچ کنید در این مورد میتونید مطالب بیشتری پیدا کنید

در مورد آی سی های بافر دقت داشته باشید که این آی سی ها عموما بافر جریان هستند نه بافر ولتاز مثلا برای رنج وسعیی ( 99 % ) از آی سی بافر با تکنولوژی ttl و آی سی های سی موس ولتاز 2.5 ولت همون صفر حساب میشه و یا اصلا نا معتبر است

دیدگاه

سلام
              یه کم صبر کن تا یه مدار بدون میکرو بگذارم.با همون سنسورهایی که عکسشون را گذاشتی
              را ستی این اسکوپی که عکسشو را گذاشتی چای هم دم می کنه؟ :mrgreen: :mrgreen:

دیدگاه

دوستان
                من تونستم به یه نتایجی برسم
                چند روز صبر کنید یه مدار عملی در این مورد براتون میزارم .
                (من توی مدارات اینترنتی جستجو کردم ولی تقریبا همه ی اونها یه مشکلاتی دارند . برای همین به این نتیجه رسیدم که خودم مدارات رو طراحی کنم . که تا اینجا خوب جواب داده . بخش فرستنده ی اون راه افتاده . بخش گیرنده هم یه شکل موج سینوسی تمیز میده . الان دارم روی افزایش دامنه ی فرستنده کار می کنم .)
                امروز زندگی را آغاز کن !
                امروز مخاطره کن !
                امروز کاری کن !
                نگذار که به آرامی بمیری !
                پابلو نرودا

دیدگاه

سلام به دوستان، به ویژه aliagha1382
                  آره داداش، این که چیزی نیست :surprised: تازه نون هم میگیره :agree: گاهی اوقات آشپزهی هم میکنه، کجایی شما؟؟ قرن اطلاعات و کامپیوتر و میکرو و التراسونیک( :sad و این جور چیز هاست دیگه، چی فکر کردی!!!!!؟؟؟؟؟(خوبت شد،دیگه تو باشی متلک نگی :eek
                  بگذریم.
                  یکی از دوستان یه نکته ای گفتند،گفتم اینجا مطرح کنم ببینم صحت داره یا نه.
                  ایشون گفتند: دنبال تولید موج با میکرو نرو ،چ ون تو عمل جواب نمیده، از تایمر555 استفاده کن.
                  علما و فضلا،درسته؟؟؟؟؟؟
                  من خدا را دارم ، کوله بارم بر دوش ، سفری میباید ، سفری تا ته تنهایی محض ، هرکجا لرزیدی ، از سفر ترسیدی ، فقط آهسته بگو : من خدا را دارم.

دیدگاه

مجله علم الکترونیک سال 64 ( یادش بخر تو عملیات موقع آتش بس پشت سنگر مجله میخوندیم :mrgreen: ) یک مدار کاربردی و عملی دزد گیر آلترا سونیک داشت
                    کامل بود هم برد داشت و هم مدار
                    انگار منو مجبور میکنید برگردم به آرشیو مجله هام و اونو براتون بذارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ernic
                      سلام به دوستان، به ویژه aliagha1382
                      آره داداش، این که چیزی نیست :surprised: تازه نون هم میگیره :agree: گاهی اوقات آشپزهی هم میکنه، کجایی شما؟؟ قرن اطلاعات و کامپیوتر و میکرو و التراسونیک( :sad و این جور چیز هاست دیگه، چی فکر کردی!!!!!؟؟؟؟؟(خوبت شد،دیگه تو باشی متلک نگی :eek
                      بگذریم.
                      یکی از دوستان یه نکته ای گفتند،گفتم اینجا مطرح کنم ببینم صحت داره یا نه.
                      ایشون گفتند: دنبال تولید موج با میکرو نرو ،چ ون تو عمل جواب نمیده، از تایمر555 استفاده کن.
                      علما و فضلا،درسته؟؟؟؟؟؟
                      سلام
                      چرا جوش آوردی؟شوخی کردم
                      اگر نخواهی از میکرو استفاده کنی باید با دو تا 555 سیگنال برست را بسازی.شما یه سیگنال 40کیلوهرتز را باید به مدت 500میکروثانیه به سنسور بدیی.این عمل باید هر از 25 میلی ثانیه تکرار بشه.خوب این می شه سیگنال برست شما.پس 40 کیلو را با یک 555 و 25 میلی ثانیه و 500 میکروثانیه را با 555 دوم بسازی .در حقیقت باید 555 اولی را با سیگنال دومی کنترل کنی.
                      واضح گفتم؟(افتاد :NO:؟)

دیدگاه

اولا دنبال نون و چایی نرید ... همینجا بمونید .... کارتون داریم ..!!!
                        ثانیا من مدارات زیر رو بستم و جواب هم گرفتم . پیشنهاد می کنم دنبال اینترنت نرید که حسابی ضرر می کنید . همونطور که گفتم من تقریبا تمام مداراتی که پیدا کرده بودم رو بستم و همشون یه مشکلی داشتند . مجبور شدم خودم تحلیل کنم و یه مدار بسازم که جواب داد اونم 100% عملی .
                        مدار فرستنده که با 555 درست کردم :
                        http://www.mediafire.com/i/?gpjec4ljtvac1j1
                        مدار گیرنده که با ca3130 درست کردم :
                        http://www.mediafire.com/i/?59jtp808fo0azo6

نکته : خازن های موجود در فرستنده عدسی 103 و پلیستر 680 پیکو هست . خازن ها بدون پلاریته هستند .
                        نکته : علت استفاده از ترانزیستور جهت فعال و غیر فعال کردن مدار با استفاده از میکرو هست .
                        نکته : من با ولتاژ 5 ولت جواب گرفتم . ولی اگه ولتاژ رو 9ولت بزاری دامنه افزایش پیدا میکنه .
                        نکته : خازن مدار گیرنده از نوع پلیستر و 22نانو هست .

ثالثا در مورد تولید پالس با میکرو به این نتیجه رسیدیم که میشه !!!
                        امروز زندگی را آغاز کن !
                        امروز مخاطره کن !
                        امروز کاری کن !
                        پابلو نرودا

دیدگاه

دیدگاه

حورا .... :wow: حورا.... :applause:
                            اولی صدای خوشحالی من بود که تونستم بالاخره با 555 ، فرکانس 40 کیلو رو تولید کنم.
                            دومین حورا وقتی بود گیرنده رو بستم و از اون جواب گرفتم و تونستم حتی led هم باهاش روشن کنم.
                            تا یه مدت دیگه شرح مدار، نتیاج بدست آمده از تلاش های روز افزونم رو هم میگذارم.
                            در پایان هم از همه دوستانی که من رو تو این زمینه راهنمایی کردند تقدیر و تشکر به عمل می آوریم.( مخصوصا آقای مجله قدیمی)
                            :nerd:

دیدگاه

سلام به همه :smile:
                              این هم نتایج 2الی 3 هفته سعی و تلاش شبانه روزی:
                              * نکات:
                              1 - من با 555 فرکانس 40 کیلو هرتز مربعی تولید کردم.(البته طبق تحقیقات بعمل اومده با میکرو هم میشه اینکار رو کرد.)
                              2-بهتره تو این پروژه یه اسکوپ و یا فرکانس متر دم دستتون باشه والا خیلی دردسر داره.(در اون حد که ما 2 هفته تموم داشتیم آب تو .... میکوبیدیم!! )
                              3-بریم سر مدار فرستنده: -ولتاژی که به 555 میدین هرچه قر بالاتر باشه بهتره( چون از ون طرف تو گیرنده نیاز نیست خیلی تقویتش کنی.من 12 ولت بهش دادم.(تو مدار هم 12-9-5 یعنی همه این ولتاژه رو میتونی بهش بدی.)
                              - بعد از اینکه مدار فرستده رو بستید، حالا خروجی ای رو که به سنسور میره رو به اسکوپ یا فرکانس متر وصل کنید و پتانسیومتر 10 کیلو رو اونقدر بچرخونید تا نمایشگر 40 کیلو هرتز رو نشون بده (این بخش خیلی خیلی مهم بود)
                              - در ضمن اگه مقادیر خازن و ... رو تو دسترس ندارید، با مراجعه به دیتا شیت 555 یه فرمول نوشته که میتونید با توجه به اون فرمول مقادیر رو عوض کنید.(یه همچین چیزیه :1.44 تقسیم بر جمع مقاومت های پایه 7 ضرب درهمقدار اون خازنه) (تاحالا دیدی فرومولو فارسی بنویسن دادا!! :biggrin
                              - فکر نکنم در مورد فرستنده سئوال دیگه ای مونده باشه.

این هم مدار فرستنده:

تا اینجا 70 درصد کار پیش رفته(اصلش همون تولید فرکانس 40 کیلو بود)
                              4- حالا نوبت مدار گیرنده میشه|: - برای گیرنده تو اینترنت مدار های زیادی هست،من با بستن این یکی جواب گرفتم.
                              - شرح مدار: اول میاد با دو تا پ امپ موج دریافتی گیرنده رو تقویت میکنه بعدش هم میده یه دیکودر که خروجی اش رو بتونه بده به میکرو.(من خودم خروجی اش رو دادم به میکرو ازش نتیجه گرفتم ککه عسش آخر صفحه هست.)
                              - خازن های پایه ی 1و 2 ne567 نیازی نیست باشن.
                              - 2 تا پتانسیومتر به کار رفته تو مدار هم خیلی لازمه ( برای تنظیم دقت و فاصله مدار کیرنده هست.)
                              - تو مدار ، 2 تا پ امپ کافیه ولی ما برا اینکه سطح اختلاف ولتاژ رو زیاد کنیم چهارتاش کردیم( با 2 تا پ امپ در حدود 0.5 ولت تغییرات داشت ، که با 4 تا رسوندیمش به 2 ولت.)

این هم مدار گیرنده: ( به عکس مداری که بستم هم دقت کنید،که خرو جی رو چه طور گرفتم و به میکرو دادم)

این هم عکس مداری که بستم:
                              این وقتیه که شیء ای جلوی سنسور نیست:
                              به اون قسمت راست میکرو کاری نداشته باشید(برد برد کم آورده بودم!!؟؟؟؟ :nerd

حالا هم دستمو گرفتم جلوش.( تازه بوق هم میزنه :applause

در پایان اگه کسی سئوال داشت، پیغام بگذاره و ایمیل بزنه ، ما در خدمتیم.
                              ببینم کسی نمیخواهد تشکر کنه؟تاکی 2 ستاره بمونیم؟؟؟!!!
                              :bye

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ernic
                                ببینم کسی نمیخواهد تشکر کنه؟تاکی 2 ستاره بمونیم؟؟؟!!!
                                تا 10تا ارسال دیگه !!

نکته :
                                در مورد فرستنده باید بگم که مدارت درسته ولی نیاز داری که قدرت خروجی خودت رو افزایش بدی . اینجوری توی گیرندگی زیاد دچار مشکل نمی شی .
                                مثلا به شکل زیر نگاه کن :
                                http://www.up98.org/upload/server1/02/c/kqptlafv544x2qcbq4j.bmp
                                این دوتا ترانزیستور هم جریان سنسور رو تامین می کنند و هم باعث افزایش توان خروجی می شوند .
                                نکته ی دیگه اینکه بجای افزایش کیلویی اپ امپ و در نتیجه هزینه و حجم کار ، چرا از رابطه ی RF/RI برای بالا بردن ضریب تقویت کنندگی استفاده نمی کنی؟(اینبار بجای پتانسیومتر 1مگا از یک مقاومت بیشتر استفاده کن . حتی پیشنهاد می کنم یه بار هم بدون اون مقاومت آزمایش کنی . یعنی کلا اون فیدبک رو نزار !!)
                                یه چیز جالب تر بگم که من با یه اپ امپ تونستم اون کاری رو بکنم که شما با دوتا دارید انجام میدید .
                                نکته ی دیگه اینکه سنسور 40کیلو رو حدودی می خواد . یعنی مثبت منفی 3 کیلو هرتز رو هم جواب می ده .
                                راستس این بوقش کوووووووووووو . ندیدمش !!!! :biggrin:
                                درضمن اون جزوه ی زیر بردبورد رو برام ببینم !! :arrow:
                                امروز زندگی را آغاز کن !
                                امروز مخاطره کن !
                                امروز کاری کن !
                                پابلو نرودا

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X