اگه بخوام با همین کامپیوترم ربات بسازم برای ایجاد ارتباط میان سیستم و ربات باید از چه مدار واسطی استفاده کنم ؟و کلا دانش لازم در مورد مدارواسط رو از چه منابعی باید بدست بیارم؟
سلام. خوبی دوست عزیز؟
من هم تا الان این کار رو نکردم ولی چند تا راه داره که باز بستگی به قانون مسابقات داره.
اگه بشه با سیم کامپوتر رو به ربات متصل کرد میشه اگر هم مثلا دوربین استفاده شده به جای اینکه روی ربات باشه در جایی دیگه (جایی که بر کل محیط مسابقه تسلط داشته باشه) نصب بشه و مستقیم به کامپیوتر وصل بشه و فقط اطالعات از طریق پورت سریال یا پورت موازی(محدودیت طول سیم) ارسال بشه.
ولی اگه نه مثل ربات های فوتبالیس باشه چاره ای نیست باید همه اش به صورت بیسیم باشه(البته اگه لب تاپ روی خود ربات نصب نباشه)
موفق باشید.
شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآی جهاد فیآسبیلآالله.
هجرت، هجرت از سنگینیآهاست و جاذبهآهایی که تو را به خاک میآچسباند.
چکمهآهایت را بپوش، رهآتوشهآات را بردار و هجرت کن.
سلام می خواستم یک پروزه رباتیک مطرح کنم فکر میکنم برای شروع مناسبه می خواحیم رباتی بسازیم که در یک فضای مشخص و بسته مثلا یک اتاق د نبال یک توپ قرمز رنگ بگردد و پس از پیدا کردن اونو به جای مشخصی که برایش تعیین کرده ایم ببره فرض ما اینه که این اتاق کاملا خالیه و فقط یک توپ قرمز رنگ وجود داره و مکانی که توپ باید اونجا قرار بگیره(پس از پیدا کردنش توسط رباط
) این پروزه نکات جالبی داره هم از نظر پردازش تصویر هم از نظر الگوریتم جستجو همینطور از نظر کاربرد میکروکنترولر می تونیم بعدا این پروزه را سخت تر کنیم مثلا به جای یک توپ از چند توپ رنگی استفاده کنیم یا در مسیر ربات موانعی قرار بدیم اصلا میشه رباطو وارد یک فضای هزارتو مانند کنیم و با استفاده از شبکه عصبی کاری کنیم که رباط مسیرهایی را که به بن بست ختم میشه را تکرار نکنه(به عبارتی یاد بگیره که چه مسیرهایی غلطه) حتی میشه روی سنسورها هم مانور بدیم کلا هر کس با توجه به علاقه اش میتونه توی زمینه ای این پروزه رو توسعه بده لطفا نظرتون رو در این مورد بفرمایین
سلام. خوبی دوست عزیز؟
ببینید رباتی که دوربین روی خودش متصل باشه مکافات داره . برای انتقال اطلاعات از دوربین به کامپیوتر دچار مشکل میشیم. اگه هم بخواهید خود لب تاپ رو روی ربات بذاریم ربات حجیم میشه. فرض به این باشه که دوربین در جایی که به کل اتاق تسلط داره متصل باشه و مستقیم به کامپیوتر متصل باشه . کامپیوتر بوسیله یه سیم ارتباط سریال به ربات متصل باشه. دوربین هم ربات رو میبینه هم توپ رو اون موقع کامپیوتر به ربات دستور میده که به سمت توپ بره و اون رو برداره .
پروژه جالبی هست. .
نظر بقیه دوستان چیه؟
موفق باشید.
شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآی جهاد فیآسبیلآالله.
هجرت، هجرت از سنگینیآهاست و جاذبهآهایی که تو را به خاک میآچسباند.
چکمهآهایت را بپوش، رهآتوشهآات را بردار و هجرت کن.
سلام. خوبی دوست عزیز؟
ببینید رباتی که دوربین روی خودش متصل باشه مکافات داره . برای انتقال اطلاعات از دوربین به کامپیوتر دچار مشکل میشیم. اگه هم بخواهید خود لب تاپ رو روی ربات بذاریم ربات حجیم میشه. فرض به این باشه که دوربین در جایی که به کل اتاق تسلط داره متصل باشه و مستقیم به کامپیوتر متصل باشه . کامپیوتر بوسیله یه سیم ارتباط سریال به ربات متصل باشه. دوربین هم ربات رو میبینه هم توپ رو اون موقع کامپیوتر به ربات دستور میده که به سمت توپ بره و اون رو برداره .
پروژه جالبی هست. .
نظر بقیه دوستان چیه؟
موفق باشید.
سلام
کاملا درست می فرمایین این عملی تره البته این پروزه با کار گروهی نیاز داره امیدوارم دوستان استقبال کنند
سلام. خوبی دوست عزیز؟
پروژه جالبی هست. .
نظر بقیه دوستان چیه؟
موفق باشید.
سلام یادم میاد تو تلوزیون برنامه ا ی در مورد رباتها دیدم رباتهای فوتبالیست نشون میداد که کوچک بودند می خواستم بپرسم تو اون رباتها از چه نوع پردازندهای استفاده میشه که در عین کارایی بالا تا این حد کوچک هستند؟
سلام دوست خوبم،
واسه کار با پورتها می تونین از کتاب PC Interfaces ماله کانون نشر علوم استفاده کنین. به زبانهای Delphi , VB هم هست توش. یه DLL هم داره که همه چیشو من استفاده کردم بجز این کارت صوتیش که وقتی می خوام استفاده کنم سیستم هنگ می کنه!
همه این کارا رو توش کرده.
اگه یه روز خواستین یه موتور رو اساس کنترل کنین اون دیگه عالمیه واسه خودش! یه درسه سه واحدیه تو ارشد مکاترونیک Actuator Control
یا همون Electrical Derives!
سلام دوست خوبم،
واسه کار با پورتها می تونین از کتاب PC Interfaces ماله کانون نشر علوم استفاده کنین. به زبانهای Delphi , VB هم هست توش. یه DLL هم داره که همه چیشو من استفاده کردم بجز این کارت صوتیش که وقتی می خوام استفاده کنم سیستم هنگ می کنه!
اگه یه روز خواستین یه موتور رو اساس کنترل کنین اون دیگه عالمیه واسه خودش! یه درسه سه واحدیه تو ارشد مکاترونیک Actuator Control
سلام از راهنماییتون ممنون ولی اگه بخوام رباتی بسازم که که دوربینش ثابت در جای مشخصی باشه و مثلا اگه یه توپ قرمز دید به طرف اون حرکت کنه برای کنترل استپ موتور ربات باید چیکار کنم؟با نرم افزار متلب میشه اینکارو کرد؟از چه مدارواسطی برای کنترل استپ موتور و احیانا سنسورهای ربات باید استفاده کنم؟
سلام دوست خوبم،
از متلب ورزن 5 میشه برای اینکار استفتاده کرد؟اخه سیستم من 850 سلرونه با 128 مگ رم
سلام دوست عزیز.
فکر میکنم شما باید یه سری به پردازنده های DSP باید بزنین. پردازنده هایی که با فرکانسهایی مثل 200 کیلوهرتز تا 1 گیگا هرتز کار میکنن. مثل TMS320VC5502 یا اینجور چیزا. واسه کارای پیچیده و سرعت بالا از اینا استفاده میکنن. ولی خیلی سخته کار. واسه اطلاع داشتن بد نیست.
نوشته اصلی توسط hooshmand
سلام یادم میاد تو تلوزیون برنامه ا ی در مورد رباتها دیدم رباتهای فوتبالیست نشون میداد که کوچک بودند می خواستم بپرسم تو اون رباتها از چه نوع پردازندهای استفاده میشه که در عین کارایی بالا تا این حد کوچک هستند؟
با سلام
شما می تونید به جای گذاشتن یک لپ تاپ روی ربات که هم گرون و هم حجیم و وزین و ... از یک مادربورد صنعتی استفاده کنید
مادربوردهای صنعتی خیلی کم حجم هستند و فقط ضروریترین نیاز های یک مادربورد روشون سوار شده ولی می شه اونا رو تا سطح یک پی سی ارتقا داد
با سلام
شما می تونید به جای گذاشتن یک لپ تاپ روی ربات که هم گرون و هم حجیم و وزین و ... از یک مادربورد صنعتی استفاده کنید
مادربوردهای صنعتی خیلی کم حجم هستند و فقط ضروریترین نیاز های یک مادربورد روشون سوار شده ولی می شه اونا رو تا سطح یک پی سی ارتقا داد
سلام
در مقابل اساتید اظهار نظر سخته اما من هم تجربیاتی دارم؛ برای ساختن روبوتهایی که یکی از دوستان تو تلویزیون دیده بود روبوتهای small size ؛ نیازی به pc صنعتی نیست از همین میکروهای خودمون میشه استفاده کرد؛ واسه ا¾ا¾ا¾ا¾ا¾ا¾ا¾image processing هم سراغ dsp رفتن در ابتدا کار درستی نمی تونه باشه ؛ بهتره این کارها با pc انجام بشه و یک ارتباط wire less بین serial port و میکرو داخل روبوت برقرار بشه که این هم قابل ساخت توسط خودمون هست.
سلام
در مقابل اساتید اظهار نظر سخته اما من هم تجربیاتی دارم؛ برای ساختن روبوتهایی که یکی از دوستان تو تلویزیون دیده بود روبوتهای small size ؛ نیازی به pc صنعتی نیست از همین میکروهای خودمون میشه استفاده کرد؛ واسه ا¾ا¾ا¾ا¾ا¾ا¾ا¾image processing هم سراغ dsp رفتن در ابتدا کار درستی نمی تونه باشه ؛ بهتره این کارها با pc انجام بشه و یک ارتباط wire less بین serial port و میکرو داخل روبوت برقرار بشه که این هم قابل ساخت توسط خودمون هست.
حرف شما متین هست ولی باید ابتدا نوع ربات معلوم بشه(Midldle or smal) و بعدش با توجه به اقتضایاتی که داره ربات طراحی بشه یعنی مثلا سطح هوش و ایناش تعیین بشه و بعد سخت افزار لازم انتخاب بشه
دیدگاه