اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در راه اندازی موتور DC با درایور ترانزیستوری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل در راه اندازی موتور DC با درایور ترانزیستوری

نوشته اصلی توسط mehdi-mashreghi

خب میدونم برای تست بود ، ولتاژ دو سر موتور خیلی کمتر از ولتاژ تغذیه هستش! بدون اینکه بگید معلومه!!! من بالا ، با فرمول ، دلیل آوردم ولی ظاهراً شما منظورم رو متوجه نشدید.

تازه اگه این مدار رو با ترانزیستور قدرت ببندید که دیگه با اون بتای کم ، مقاومت 100 اهم هم ، جواب نمیده ، اصلیآ‌ترین مشکل ، تلف قدرت روی ترانزیستورها و اختلاف زیاد ولتاژ موتور با ولتاژ تغذیه هست!
    بحث اصلا این مسائل نیست
    اول میخواستیم ایشون جواب بگیره تا بعد در مورد مسائل دقیق تر بحث کنیم

من یک حالت کلی ایجاد کردم تا بعد تغییرات جزئی رو اعمال کنیم
    شما موضوع اصلی رو فراموش کردید

در ضمن بتا در BD226 بتای زیاد پایینی نیست
    خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید نجفی
      تغذیه رو 12 دادم-10.25 داره میده-این دوسر موتوره
      شما بایاس رو 5 ولت بگیر ببین چی میشه! آقای دکتر میخواد از میکرو صفر و یک بگیره!

دیدگاه

شما بایاس رو 5 ولت بگیر ببین چی میشه! آقای دکتر میخواد از میکرو صفر و یک بگیره!
        خب مسلمه میاد پایین-بحث ما الان در مورد صحت و درست بودن طرح بود
        هنوز به فاکتور های دیگه نرسیدیم
        اگه کمی تحمل میکردید به اون بخش هم میرسیدیم
        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

من همین طرح رو الان با 4 تا bc547 بستم-تو بیس هم 4.7k گذاشتم-به راحتی داره کار میکنه
          اینم عکسش:

من از 4 تا ترانزیستور bd226 به مشخصات 45V, 1,5A, 12,5W گذاشتم با 4 تا مقاومت 100 اهم .موتور معمولی که حدودا 50 میلی میکشید رو راه اندازی کرد .ولی موتور 6 ولت ، 1 امپری رو راه اندازی نکرد.ولتاژ کلکتورها هم 8 ولت گذاشتم .

اینم عکس مدار::
          http://www.img4up.com/up2/32249724521616904108.jpg
          یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
            من از 4 تا ترانزیستور bd226 به مشخصات 45V, 1,5A, 12,5W گذاشتم با 4 تا مقاومت 100 اهم .موتور معمولی که حدودا 50 میلی میکشید رو راه اندازی کرد .ولی موتور 6 ولت ، 1 امپری رو راه اندازی نکرد.ولتاژ کلکتورها هم 8 ولت گذاشتم .

اینم عکس مدار::
            http://www.img4up.com/up2/32249724521616904108.jpg
            این موتور معمولی که میگی چند ولتیه؟
            تغذیه رو 12 کن با همین وضعیت ببین این 6موتور ولتی کار میکنه یا نه؟ببینم اشکال فقط ولتاژه

دیدگاه

این موتور معمولی که میگی چند ولتیه؟
              تغذیه رو 12 کن با همین وضعیت ببین این 6موتور ولتی کار میکنه یا نه؟ببینم اشکال فقط ولتاژه
              از این موتور اسباب بازیها که با یه باتری قلمی راه اندازی میشه .نه 15 ولت هم کردمن جواب نداد.

عکس موتورها :
              موتور کوچک سمت راست رو راه اندازی میکنه ولی موتور بزرگ سوم رو که 6ولت ،1 امپر هست رو راه اندازی نمیکنه

http://www.img4up.com/up2/93619830399085033836.jpg

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
                از این موتور اسباب بازیها که با یه باتری قلمی راه اندازی میشه .نه 15 ولت هم کردمن جواب نداد.

عکس موتورها :
                موتور کوچک سمت راست رو راه اندازی میکنه ولی موتور بزرگ سوم رو که 6ولت ،1 امپر هست رو راه اندازی نمیکنه

http://www.img4up.com/up2/93619830399085033836.jpg
                الان به یک موضوع رسیدیم که داشتیم قبلش با یکی از دوستان بحث میکردیم و من هدفم همین بود-الان یه مشکل اصلی در خود قطعات داریم
                موتور سالمه؟مستقیم بهش ولتاژ میدی کار میکنه؟چون هر چقدر هم افت باشه 15 ولت جواب میده-به بیس مقاومت نزن ببین کار میکنه

دیدگاه

الان به یک موضوع رسیدیم که داشتیم قبلش با یکی از دوستان بحث میکردیم و من هدفم همین بود-الان یه مشکل اصلی در خود قطعات داریم
                  موتور سالمه؟مستقیم بهش ولتاژ میدی کار میکنه؟چون هر چقدر هم افت باشه 15 ولت جواب میده-به بیس مقاومت نزن ببین کار میکنه
                  اره موتور سالمه .به منبع تغذیه که وصلش میکنم حدودا جریان راه اندازی 1300 میلی هست که بعد در حالت عادی به 1 امپر میرسه .

با موتور معمولی کار میکنه :: سر موتور یه دونه led گذاشتم که کار کرد مدار و موتور رو ببنید .الان با (pwm&quot دارم استفاده میکنم .ولی در صورتیکه میکرو و pwm نبود باز هم موتور 1امپری رو راه اندازی نمیکرد. امکان داره ترانزیستورها جریان راه اندازی رو تامین نمیکنن؟؟
                  این موتوری که در فیلم هست موتور دستگاه DVD هست که با 4 ولت و جریان ناچیزی راه اندازی میشه

http://s3.picofile.com/file/7466087525/DC11.rar.html

دیدگاه

-به بیس مقاومت نزن ببین کار میکنه
                    مقاومت رو برداشتم ولی دیگه کار نکرد .اینکه بچه ها میگن ما از این مدار و پل ترانزیستوری جواب گرفتیم .منظورشون موتورهای جریان پایین در حد مثلا 500 میلی هست نه 1-2 امپر ..چون الان برای موتورهای معمولی جواب میده ولی برای موتور امپر بالا جوابگو نیست ..

ما الان از 4 تا NPN استفاده کردیم . نظرتون چیه 2 تا شو PNP و2تا شو NPN بذاریم ؟؟شاید جواب بده

دیدگاه

اقایون باز سلام عرض می کنم.
                      بحث این پل رو جدا دارین سنگین می کنید هاااااا !!!! :biggrin: :biggrin:
                      من با ترانزیستورهای tip127 و 122 موتوهای تا 2 امپر رو هم راه اندازی کردم پس مشکل از مدارتونه.
                      قطعا اقای نجفی هم از این پل برای موتورهای امپر بالا استفاده کردن .
                      مدارت رو باز چک کن!!!
                      چرا ناراحتی پاتریک!
                      + امروز ی بچه دیدم سرچهارراه گل میفروخت
                      - از دیدنش ناراحت شدی؟
                      + نه
                      پس چی ناراحتت کرده
                      + اینکه دیدن اینجور بچه ها انقدر واسم عادی شده که دیگه ناراحتم نمیکنه
                      ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      تاحالا فکر کردی بیسواد کیه؟- بی سواد یعنی کسی که نمیتونه ذهنیاتش رو عملی کنه!
                      ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      محصولات

دیدگاه

چرا از ماسفت استفاده نمیکنید معرکه اس. تا 1000 وات هم میتونید جواب بگیرید خیالتوون راحت. 1000 وات ها!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سوران آراسته
                          اقایون باز سلام عرض می کنم.
                          بحث این پل رو جدا دارین سنگین می کنید هاااااا !!!! :biggrin: :biggrin:
                          من با ترانزیستورهای tip127 و 122 موتوهای تا 2 امپر رو هم راه اندازی کردم پس مشکل از مدارتونه.
                          قطعا اقای نجفی هم از این پل برای موتورهای امپر بالا استفاده کردن .
                          مدارت رو باز چک کن!!!
                          اخه مداری نیست که چک کنم . :angry: :angry: :angry:
                          4تا ترانزیستور و 4 تا مقاومت هست .امشب پل رو تغییر میدم
                          2 تا مثبت و منفی

دیدگاه

آخه اصولا با ترانزیستور این کار رو نمیکنن و همیشه ماسفت استفاده میشه-من موتور 5 آمپر هم 60 ولتی هم راه اندازی کردم با همین طرح
                            4 تا irf540 بزار برای توان بالاتر

دیدگاه

فقط اگه از ماسفت خواستی استفاده کنی گیت درایو یادت نره.

دیدگاه

سلام به همه دوستان ؛ ببخشید یه دفعه افتادم وسط بحثتون !

آقای دکتر ؛ ایراد از طرح شماست که مصرف کننده توی امیتر ترانزیستور قرار گرفته !!! حالا فرمولی پیش میریم تا بگیری چی به چیه؟

مدارت رو ساده میکنیم تا فهمش آسونتر بشه!

اینجوری.....

توی این حالت ، جریانی که از بیس میگذره ، اینطوری بدست میاد ؛

حالا با فرض V1=5 و RB=1K و RE=100 و بتا=50 ، خواهیم داشت ؛ IB =730uA

و میدونیم که ....

بنابراین ؛ IE=36mA

حالا که IE رو پیدا کردیم ، میشه ولتاژ روی مقاومت RE هم بدست آورد!

بنابراین ؛ VRE=3.6v

از اینجا میشه فهمید که V2-3.6 روی ترانزیستور مونده و با این مدار ، هرگز ترانزیستور به حالت اشباع نخواهد رفت و علاوه بر افتادن ولتاژ کم ، روی مصرف کننده تلف قدرت زیادی هم روی ترانزیستور خواهد بود!

باید از طرحی استفاده کنی که مصرف کننده توی امیتر نباشه! :nerd:

مثل این مدار...

از اونجایی که بتای ترانزیستورهای قدرت معمولاً کمه و خروجی میکرو هم جریانش محدوده ؛ شما بهتره از ترانزیستورهای دارلینگتون مثل BD678 و BD677 استفاده کنی!
                                مقاومتها هم ( دوتای بالایی ) 0.5 وات باشه!

به خدا قسم ؛ من داستان نگفتم ، یا احتمال ندادم ؛ گفتم مدارتون اشکال داره ولی کسی محل نذاشت ؛ نکته جالب اینکه "آقای دکتر" که از قبل باهم رفیقیم هم انگار حرفای منو نشنیده گرفته !!! :applause:

اصلاً فرض میگیرم ؛ مدار شما گل و گلاب ؛ مدار ما رو هم یه امتحانی بکنید! تا 5 آمپر رو مطمئنا جواب میده و تلف قدرت روی ترانزیستورها هم حداقله!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X