اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ربات تعقیب کننده صدا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت ربات تعقیب کننده صدا

نه فکر کنم بد تر میشه. در هر حالت فکر کنم حتی اگه با 4 تا هم باشه بازم بهتره برای الگوریتم ربات اول بگیم کمی در جای خودش حرکت کنه و از سیگنال ها نمونه برداری بشه و در نهایت ماکزیمم شدت سیگنال پیدا بشه و بعدش باید به سمتی بچرخه تا سیگنال دریافتی به اندازه ماکزیمم برسه در این حالت ربات قطعا روبروی هدف قرار داره
    الگوریتمی رو که من میگم با اونی که شما تو ذهنتونه فرق میکنه . رباط لازم نیست بچرخه تا هر کجا شدت صدا بیشتر شد به اون طرف بره .
    اگه یادتون باشه چند سال پیش که موبایل تازه مد شده بود ، توی گوشیها virtual barber shop که یک سلمانی مجازی بود . فقط صدا بود . ولی وقتی اونو با هدفون گوش می کردی فکر می کردی انگار مثلا طرف داره پشت سرت به این طرف اون طرف میر ه.
    این هم همین طور . من میگم یعنی با اندازه گیری شدت صدا ی دریافتی از سنسورها و مقایسه اونها جهت منبع صدا رو پیدا کنه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadi_hashemi_85
      فکر کنم بهترین ایده اینه که از اونایی که تو لباسفروشی ها به لباس می چسبونن نتونی بدزدیشون .
      نمی دونم طرز کارشون چجوریه ؟
      ندیده و نشنیده بودم تا به حال همچین چیزی!
      چی کار میکنه اینی که فرمودین؟ اصلا چی هست؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت ربات تعقیب کننده صدا

نوشته اصلی توسط ADMlN

خیلی کارها میشه کرد ولی فکر کنم اگه شما با یه دیود فرستنده سیگنالی برای برات بفرستید تا اون بعد از تشخیص جهت به سمت شما بیاد با محدودیت های کمتری مواجه میشین.

دیود فرستنده سیگنال نمیدونم چیه؟ آخه رشته منم برق نیست
        اما با ماژولای فرستنده و گیرنده مثل rf ها آشنایی دارم.

یعنی منظورتون اینه شبیه رادار عمل کنه؟فرستنده سیگنالو بفرسته و بعد با توجه به بازخوردی که از ربات میگیره تشخیص بده موقعیتش نسبت به فرستنده چیه و بعد دستور بده که طبق این بردارها حرکت کم که برسی به فرستنده؟

دیدگاه

سلام مجدد خدمت این همه دوست دار الکترونیک و ...
          .
          منظور بنده تو پست اول صفحه ی قبل این بود که:

امواج صوتی به قدری پیچیده، با قابلیت نفوذ کاملآ متفاوت در مواد مختلف و پارازیت پذیر هستن، که درست کردن یک ربات با 4 یا 10 یا هر تعداد سنسور تو ابعاد کوچک یا متوسط عملآ بی فایده ست.

یعنی شدت صدا چیزی نیست که با پ امپ و کلیه ی مداراتی که دوستانن اشاره کردن بشه تمایز ایجاد کرد،

منظورم هم از این که "مثل نور نیس" که جناب هاشمی فرمودن:
          اگه چهارتا میکروفن بذاره خیلی دقیقتر می تونه محل صدا رو پیدا کنه تا اینکه بچرخه و از هر کجا صدا اومد بره اونجا .
          2 تا میکروفن جلو و دو تا عقب . با اندازه گیری شدت صدای میکروفن ها جهت دقیق منبع صدا رو با محاسبه میتونه پیدا کنه .
          این بود که نور تو خط راست منتشر میشه و با وجود یک مانع سایه ایجاد می شود، پس تفاوت کاملآ مشخص است،
          .
          کاری که شما مد نظرتونه مثل اینه که یک منبع نوری از فاصله دو متری به 4 تا سنسور نور که فاصله شون تا منبع نور، 5 سانتی متر متفاوته با هم، بتابه، و بعد بخواین تفاوت نور تابیده شده رو اندازه گیری و تشخیص بدین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadi_hashemi_85
            منظور شما اینه که مثلا منبع از سمت راست یا چپ ربات باشه . نه؟
            خوب . میکروفونهارو می کنیم 6 تا :biggrin:

ایول . 4 تا نه 3 تا .
            3 تا رو به صورت مثلثی بذاره . سنسورارو همونطور که گفتم مثل گوش بکنه که از هر جهتی صدا رو نگیره . مثلا 30 درجه . واسه این چی میگی ؟

یه سوال : شما که رشتتون برق نیست چطوری می خواین این پروژه رو انجام بدین .
            پیش زمینه ی قبلی دارین . آخه زیادم ساده نیست
            سلام
            اره پیش زمینه زیاد دارم 4 ساله دارم تو رشته برث مطلب میخونم و داداشم فوق دیپلم الکترونیک داره

دیدگاه

اخرش یک مدار عملی بزارید دیگه
              [glow=red,2,300]برنامه های آموزشی تست شده برای NXP LPC1768 با توابع CMSIS[/glow]
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76623.0

دیدگاه

سلام
                جناب alamdar_313 معذرت میخواهم امکان داره سوالتون را یجا دیگه مطرح کنید اخه من گیج شدم کی جوابو تو داده کی جواب منو
                ممنون
                موفق باشید

دیدگاه

ما ایرانی ها کلا تو حرف زدن کم نمیاریم و همیشه کلی چیز بارمونه
                  دوستان بیان یا رو همین مدار کار کنیم و ضعف ها اون بهبود ببخشیم و یا خودتون مدار بهتری پیشنهاد بدین
                  هر کی اومده گفته اینجاش اینطوریه اونجا اونطوریه
                  با حرف زدن که ربات ساخته نمیشه
                  یه همتی کنید و آستین ها بالا بزنین و شروع کنیم

من مدار بستم. البته روی ربات نه و خروجی هم یه LED گذاشتم
                  توی فضای باز با یه صدای رسا مدار خوب عمل کرد. اما بعدش که دوباره تست خواستم بگیرم چون کمی باد میزد گاهی دچار خطا میشد.
                  تو فضای بسته کوچیک هم که خیلی خطا داشت.
                  بعدش ایده ای که به ذهنم رسیده بود با میکرو اول یه 360 درجه صدای محیط اندازه گیری کنم ولی بعدش متوجه شده باید حتما صدا بصورت یکنواخت باشه تا جواب بده
                  فعلا دنبال راه حل بهتری هستم
                  [glow=red,2,300]تاپیک های ایجاد شده[/glow]

دیدگاه

نمیخوام حرف نا امید کننده بزنم اما دیگه ربات پیشرفته تر از انسان که نمیتونیم بسازیم که؟

ما خودمون وقتی مثلا گوشیمون مدام زنگ میخوره و نمیدونیم کجایست همش اینطرف و اونطرف میریم و میچرخیم که پیداش کنیم ، ربات بنده خدا چطور میخواد یه صدارو پیدا کنه!

ما تو معزمون هزاران محاسبه و پردازش صوت انجام میدیم که ربات قرار نیست اینکارم بکنه!

یکمی ساده انگارانه است که ربات بتونه همچین کاری کنه

توی بحث پردازش صوت آدم دهنش سرویس میشه تا بتونه یک لغت ساده رو تحت بهترین شرایط تشخیص بده حالا این ربات چطور میخواد از بین اینهمه سر و صدا ، صدای مورد نظرشو تشخیص بده؟!

من چون یه کوچولو پردازش صوت کار کردم اینو میگم
                    اگر این کار به این راحتیا بود که من یه اختراع تو این زمینه داشتم همه مارو مولتی میلیاردر از نوع دلاری میکرد :nice: :job:

دیدگاه

من فکر میکنم پیشرفته ترین کار صنعتی که تو این زمینه شده همین سنسورهای اولتراسونیک هستن که یک صوت با فرکانس خیلی بالارو میفرسته که تقریبا به خط مستقیم حرکت میکنه و از روی بازتابش تشخیص میده قاصله اش با مانعی که صوت بهش خورده و بازتاب شده چقدره! که بازم فکر نمیکنم ربطی به این ماجرا داشته باشه

مگر اینکه مثلا یک شی خیلی خاصی دست طرف باشه که بازتاب صوت از اون خیلی متفاوت و خاص باشه و ربات از روی بازتاب ها بتونه تشخیص بده و سمتش بره ، که بازم در این حالت ربات فرستنده صوت میشه نه دنبال کننده اش!

فکر نمیکنم بدون پردازش سیگنال راه دیگه ای موجود باشه و به نظرم این کار قطعا باید نرم افزاری انجام بشه وگرنه باید مداری به اندازه یه زمین فوتبال ببنید تا شاید اینکارو کنه oo:

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت ربات تعقیب کننده صدا

نوشته اصلی توسط ADMlN
                        ما ایرانی ها کلا تو حرف زدن کم نمیاریم و همیشه کلی چیز بارمونه
                        دوستان بیان یا رو همین مدار کار کنیم و ضعف ها اون بهبود ببخشیم و یا خودتون مدار بهتری پیشنهاد بدین
                        هر کی اومده گفته اینجاش اینطوریه اونجا اونطوریه
                        با حرف زدن که ربات ساخته نمیشه
                        یه همتی کنید و آستین ها بالا بزنین و شروع کنیم

من مدار بستم. البته روی ربات نه و خروجی هم یه LED گذاشتم
                        توی فضای باز با یه صدای رسا مدار خوب عمل کرد. اما بعدش که دوباره تست خواستم بگیرم چون کمی باد میزد گاهی دچار خطا میشد.
                        تو فضای بسته کوچیک هم که خیلی خطا داشت.
                        بعدش ایده ای که به ذهنم رسیده بود با میکرو اول یه 360 درجه صدای محیط اندازه گیری کنم ولی بعدش متوجه شده باید حتما صدا بصورت یکنواخت باشه تا جواب بده
                        فعلا دنبال راه حل بهتری هستم
                        منظور از یک نواختی صدا چی هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behrouz_t
                          منظورتون از صدای خاص چیه؟آیا فرکانس خاصی مدنظرتونه؟اگر منظورتون منبع صوتیه که براحتی با قرار دادن میکروفونهایی در جهات مختلف میتونید منبع صوت رو با دنبال کردن مسیر میکروفونی که بیشترین سطح صوت رو دریافت میکنه پیدا کنید که به مدارات تقویت و مقایسه کننده و میکرو نیاز داره.برای فرکانس خاص هم میشه از فیلترهایی در رنج فرکانس صوتی و همون آرایه میکروفونها استفاده کرد.
                          سلام
                          یک ربات خیلی کوچیکه خوب حالا اگر ما میکروفون ها رو در چهار طرف ربات قرار بدیم و اگر یک نفر از فاصله ای مثلا 10 متری فریاد بزنه آیا باز هم این میشه خروجی میکروفون ها رو از هم تفکیک کرد ؟؟؟؟؟ تا ربات به سمت صدا بره ؟؟؟؟؟فکر نکنم اونقدرا هم راحت باشه
                          مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

شایذ بشه تو محیط ایزوله یک کارهایی کرد اما تو محیط وافعی فقط پردازش صوتی سنگین با انواع و اقسام فیلترینگ مورد نیاز هست

جواب گرفتن تو خلا هم به درد این دنیا نمیخوره ، مگر تو آزمایشات فضایی !

دیدگاه

یک ربات خیلی کوچیکه خوب حالا اگر ما میکروفون ها رو در چهار طرف ربات قرار بدیم و اگر یک نفر از فاصله ای مثلا 10 متری فریاد بزنه آیا باز هم این میشه خروجی میکروفون ها رو از هم تفکیک کرد ؟؟؟؟؟ تا ربات به سمت صدا بره ؟؟؟؟؟فکر نکنم اونقدرا هم راحت باشه
                              اگر فرض کنیم توی محیطی کار میکنه که فقط یک منبع صوتی هست با قراردادن میکروفونها داخل یک دیش کوچک مثل قسمت منعکس کننده نور چراغ قوه میشه صدارو توی یک زاویه خاص دریافت کرد.حالا اگر چندتا از این میکروفونها بشکل دایره قرار بگیره و خروجی اونها با هم مقایسه بشه میشه جهت تقریبی صدا رو از قویترین سیگنال دریافتی از میکروفون تشخیص داد.اگر کسی از فاصله 10 متری داد بزنه ممکنه همه میکروفونها خروجی بدهند ولی مسلما اونی که بیشتر بطرف منبع صداست سیگنال قویتری نسبت به بقیه داره.

دیدگاه

کاری که شما مد نظرتونه مثل اینه که یک منبع نوری از فاصله دو متری به 4 تا سنسور نور که فاصله شون تا منبع نور، 5 سانتی متر متفاوته با هم، بتابه، و بعد بخواین تفاوت نور تابیده شده رو اندازه گیری و تشخیص بدین.
                                منظور من دقیقا اینه :

گر فرض کنیم توی محیطی کار میکنه که فقط یک منبع صوتی هست با قراردادن میکروفونها داخل یک دیش کوچک مثل قسمت منعکس کننده نور چراغ قوه میشه صدارو توی یک زاویه خاص دریافت کرد.حالا اگر چندتا از این میکروفونها بشکل دایره قرار بگیره و خروجی اونها با هم مقایسه بشه میشه جهت تقریبی صدا رو از قویترین سیگنال دریافتی از میکروفون تشخیص داد.اگر کسی از فاصله 10 متری داد بزنه ممکنه همه میکروفونها خروجی بدهند ولی مسلما اونی که بیشتر بطرف منبع صداست سیگنال قویتری نسبت به بقیه داره.
                                اینم باید نظر داشته باشیم که به قول دسوتمون میکروفن ها داخل یه محفظه ی نمی کروی شکل یا شیپوری شکل قرار میگرند . .حد اکثر شدت دریافتی زمانیه که منبع صوتی درست جلوش باشه . اگه که منبع با زاوایه ی 90 درجه از محور میکرفن باشه حداقل شدت صوتو میده و بر این اساس جهت منبع رو تشخیص میده .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X