اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ربات تعقیب کننده صدا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت ربات تعقیب کننده صدا

نوشته اصلی توسط behrouz_t
    اگر فرض کنیم توی محیطی کار میکنه که فقط یک منبع صوتی هست با قراردادن میکروفونها داخل یک دیش کوچک مثل قسمت منعکس کننده نور چراغ قوه میشه صدارو توی یک زاویه خاص دریافت کرد.حالا اگر چندتا از این میکروفونها بشکل دایره قرار بگیره و خروجی اونها با هم مقایسه بشه میشه جهت تقریبی صدا رو از قویترین سیگنال دریافتی از میکروفون تشخیص داد.اگر کسی از فاصله 10 متری داد بزنه ممکنه همه میکروفونها خروجی بدهند ولی مسلما اونی که بیشتر بطرف منبع صداست سیگنال قویتری نسبت به بقیه داره.
    این دیش چیز خوبی بود که شما گفتین . و شاید باعث بشه صدا رو میکرو فون ها بهتر دریافت کنند ولی باز هم یک دیش کوچیک مگه چقدر می تونه کمک کنه ؟ بهتر است در عمل مشاهده شود . اگه دیش ها مشکل و برطرف کنه که خوب خیلی عالی میشه .
    و طراحی این رباط اصلا ساده نیست .
    مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

این دیش چیز خوبی بود که شما گفتین . و شاید باعث بشه صدا رو میکرو فون ها بهتر دریافت کنند ولی باز هم یک دیش کوچیک مگه چقدر می تونه کمک کنه ؟ بهتر است در عمل مشاهده شود . اگه دیش ها مشکل و برطرف کنه که خوب خیلی عالی میشه .
      و طراحی این رباط اصلا ساده نیست .
      این دیشا باید زنگوله مانند باشن . منظورم اینه که فقط زاویه ی محدودی رو بگیرند . و جنسشون طوری باشه که قسمت بیرونیشون عایق صدا باشه و قسمت درونیشون صدا رو بتونه بازتاب کنه .نمی دونم اونی رو که تو ذهن من میگذره رو می تونم برسونم یا نه .
      آره به گل شما باید تست بشه .
      آقای نورد . اگه شما این سه تا سنسورو نصب کنین و شدت صدا رو بتونین از میکروفن ها اندازه گیری کنین و بعد اونا رو تو یه جدول با هم مقایسه کنین و یا تو متلب واسش نمودارشو درآورین که صحت این روش ثابت کنه ، دیگه بقیش حله .

سنسور باید چی استفاده کنن . از این میکروفنهای خازنی نمی شه ؟
      التراسونیک فکر نکم به درد بخوره . اون کاربردش یه چیز دیگست .

دیدگاه

فکر کنم بهترین ایده اینه که از اونایی که تو لباسفروشی ها به لباس می چسبونن نتونی بدزدیشون .
        نمی دونم طرز کارشون چجوریه ؟
        ندیده و نشنیده بودم تا به حال همچین چیزی!
        چی کار میکنه اینی که فرمودین؟ اصلا چی هست؟
        مثل اینکه دوستمون میگن اسمشون RFID هستش .
        اونا رو روی کتابها هم میچسبونن . بعد اینکه کتابو خریدی دیگه غیر فعالش می کنه تا وقتی از در خارج می شی بوغ نزنه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadi_hashemi_85
          این دیشا باید زنگوله مانند باشن . منظورم اینه که فقط زاویه ی محدودی رو بگیرند . و جنسشون طوری باشه که قسمت بیرونیشون عایق صدا باشه و قسمت درونیشون صدا رو بتونه بازتاب کنه .نمی دونم اونی رو که تو ذهن من میگذره رو می تونم برسونم یا نه .
          آره به گل شما باید تست بشه .
          آقای نورد . اگه شما این سه تا سنسورو نصب کنین و شدت صدا رو بتونین از میکروفن ها اندازه گیری کنین و بعد اونا رو تو یه جدول با هم مقایسه کنین و یا تو متلب واسش نمودارشو درآورین که صحت این روش ثابت کنه ، دیگه بقیش حله .

سنسور باید چی استفاده کنن . از این میکروفنهای خازنی نمی شه ؟
          التراسونیک فکر نکم به درد بخوره . اون کاربردش یه چیز دیگست .
          ممنون
          چطور باید اندازه بگیرم
          مطلب کمی کار کردم
          rfidکارش چی هشت

دیدگاه

نه .RFID مثل اینکه دوستان گفتن یه چیز دیگست . اون نشد.
            متلب هم تو مراحل بعدیه . زیاد مهم نیست. . فقط به خاطر کشیدن نمودارمیگفتم . خودتونم میتونین دستی بکشین .

شما میدونی چیکار کن .
            اولین مرحله اینه که اگه شما تونستین شدت صدا رو با یه گیرنده ی آلترا سونیک یا با یه میکروفن خازنی اندازه گیری کنین 95 درصد موضوع حل شده . والا من تو این مقوله اطلاع خاصی ندارم . انشااله با کمک اساتید دیگه بتونین این کارو انجام بدین .
            بعد از این که شما قادر شدین شدت صدا رو اندازه بگیرین و به صورت یه عدد نشون بدین میاین و این سنسورارو 3 تا میکنین و به اون شکلی که گفتم ، به صورت مثلثی قرار میدین . بعد از جهات مختلف صدا تولید میکنین و اون شدت صداهایی رو که ثبت کردین مقایسه می کنین و میبینین که آیا میشه از این مقایسات جهت رو حدس زد . اگه شد ، الگوریتمشو تو میکرو پیاده سازی میکنین والی آخر .
            اگه نشد با اون روشی که دوستان گفتن کنین .
            یعنی رباط بچرخه و هر کجا شدت صدا بیشتر بود بره اون طرف ...

دیدگاه

من اگر باشم اینکار رو میکنم:
              چهار تا میکروفون مرغوب رو توی 4 تا دیش کوچیک تعبیه میکنم و دیسها رو بطوری که هرکدوم زاویه 90درجه رو پوشش بدن پشت به پشت بصورت دایره یا مربع کار درون یم جعبه میگذارم و فضای بین اونها رو با فوم یا کائوچو که عایق صوتیه بصورت متراکم پر میکنم و در جعبه رو میبندم سیمهای خروجی میکروفونها رو به یک تقویت کننده دامنه با بهره متوسط وصل میکنم چون نباید با صدای زیاد خروجی اشباع بشه،خروجی تقویت شده رو به یک سلکتور دیجیتالی 4 به 1 میدم تا بوسیله میکرو مثلا pic بشه در هر لحظه از یکیش نمونه گیری کرد.حالا کافیه بوسیله یک کلید صوتی حساس میکرو رو تحریک کنیم تا بسرعت از هر چهار ورودی نمونه برداری کنه و مقادیر رو به دیجیتال تبدیل کنه و در حافظه ذخیره کنه و بعد براحتی با مقایسه اونها جهت رو پیدا کنه و با فرمان به موتورها بسمت صدا بچرخه.بعد میتونه منتظر صدای بعدی باشه یا اینکه45 تا 90 درجه بسمت صدا بچرخه و یک مقدار مستقیم بره.البته استفاده از کلید صوتی هم اختیاریه چون برنامه میکرو میتونه مرتبا ورودیها رو اسکن کنه.فقط در حالتی که صدا از میکروفون مقابل دریافت بشه روبات باید مستقیم حرکت کنه و اگر از میکروفون پشتی دریافت بشه بین مثلا 120 تا 180 درجه به عقب از هر سمتی که شد بچرخه.مسلما دقت روبات بستگی به تعداد میکروفونها داره.

دیدگاه

بچه ها یه مشکل اساسی بهش دقت نشده
                مشکل اصلی تو وزن و پیچ صدا ها هست
                حالا اینا چطوری مشکل ایجاد میکنن برازین یه مثال بزنم
                فرض کنیم یه موسیقی داریم پخش میکنیم و تو میدیا پلیر اگه visualization روی Bars تنظیم کنیم میبینیم که نمودارها مدام درحال بالا پایین رفتن هستن
                خب این به تنهایی مشکلی نداره
                ولی وقتی قرار باشه بازتاب صدا هم اندازه گیری بشه ممکنه مشکلی ایجاد کنه
                مثلا یه صدا با وزن زیاد پخش میشه و یکی از سنسور ها موفق میشه شدت بالا ثبت کنه
                حالا ممکنه باز تاب اون صدا بعد از مدت کوتاهی به سنسور دیگه ای برسه ولی در همون لحظه منبع صوتی ما داره یک سیگنال با وزن پایین میفرسته
                در این حالت سنسوری که داره بازتاب بصورت مستقیم دریافت میکنه احتمال داره شدت بالا ثبت کنه و عملکرد مدار دچار اخلال بشه
                به نظرم این مشکل میشه با میکرو های DSP برطرف کرد
                [glow=red,2,300]تاپیک های ایجاد شده[/glow]

دیدگاه

میانگینم میشه گرفت .
                  تا تست نشه نمیشه چیزی گفت .
                  DSP چه نوع میکروییه ؟
                  از اون چند تا CPU ها هستش ؟

دیدگاه

موضوع انعکاس هم با یکم دستکاری توی برنامه تا حدی قابل حله.به این شکل که با دریافت اولین صدا وقتی روبات بطرف منبع صدا چرخید برای چند لحظه نمونه گیری از ورودیهای طرف صدا انجام بشه و سایر ورودیها نادیده گرفته بشه.ضمنا فواصل زمانی نمونه گیری هم طوری تنظیم بشه که حداقل انعکاس ممکن رو دریافت کنه.مثلا اگر فرض کنیم انعکاس با قدرت بالا فقط در حد دو میلی ثانیه بعد از انتشار صوت ممکنه وجود داشته باشه نمونه گیری بعدی بعد از دو میلی ثانیه انجام بشه.

دیدگاه

سلام
                      من ربات تعقیب صدا ساختم ولی نویز بسیار روش تاثیر میزاره
                      طوری که هیچ صدایی نیس وولیربات حرکت میکنه

میکروفون هارو کلااا قطع کردم ولی بازم حرکت میکنه
                      لطفا کمکم کنید بد جور گیر کردم.
                      ممنون ومتشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X