اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کدوم موتور دی سی قوی تره؟؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کدوم موتور دی سی قوی تره؟؟

سلام دوستان خسته نباشید.

من یه سوال دارم فکرم مشقول کرده.

من دوتا موتور دی سی دارم:

اولی: موتور دی سی 12 ولت 90 وات گشتاور 180 کیلو گرم بر سانتی متر دور 65 دور.

دومی : موتور دی سی 12 ولت 480 وات گشتاور 0.12 نیوتن بر متر دور 1800 دور.

به فرض اینکه من دور موتور دوم یه گیربکس 1 به 27 متصل کنم و دورش به 65 دور برسونم باید کشتاورش به 3.24 نیوتن بر متر که برابر با 32.4 کیلوگرم بر سانتی متر بشه.

حالا موتور اول مینونه وزن وبیشتری رو بلند کنه یا موتور دوم؟؟؟

اضافه شده در تاریخ :
    من همیشه سر توان و گشتاور خیلی خیلی گیج میشم لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ : کدوم موتور دی سی قوی تره؟؟

نوشته اصلی توسط akbar8
    سلام دوستان خسته نباشید.

به فرض اینکه من دور موتور دوم یه گیربکس 1 به 27 متصل کنم و دورش به 65 دور برسونم باید کشتاورش به 3.24 نیوتن بر متر که برابر با 32.4 کیلوگرم بر سانتی متر بشه.

با سلام
    معادل های آن را می نویسم
    N.m=10Kg.Cm
    Kg.Cm=100mN.m
    بقیه فرمولاشم فردا مینویسم برات اگه عجله نداری
    برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
    راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

سلام دوس عزیز اگه دیده باشی خودم تبدیلشون کردم.
      فرمولاشو بلدم.

فقط سوالم این:
      موتور اولم توانش پایین اما گشتاورش خیلی بالا.
      موتور دوم توانش بالا اما کشتاورش شاید 8 برابر ضعیف تر گشتاور موتور اول باشه.

حالا میخام بدونم با توجه به مشخصات زیر کدوم موتور میتونه وزن بیشتری رو بلند کنه؟؟ آیا وزن بلند شده توسط موتور رابطه ای با توان داره یا خیر؟؟

دومی : موتور دی سی 12 ولت 480 وات گشتاور 32.4 کیلوگرم بر سانتی متر دور 65 دور.

دیدگاه

بنظرم به توان مربوطه ولی منم سر همین تبدیل ها همیشه گیر کردم! کاش یکی یه آموزش کامل بده بهمون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط akbar8
          سلام دوستان خسته نباشید.

شاید اینطور باشه.
          1735=1800-65
          552=1735/3.14
          66=552/0.12
          موتور اول 18 نیوتن بر متر
          موتور دوم 66 نیوتن برمتر
          البته به شرطی که شفت هر دو دارای شعاع 1 سانتی متر باشه.
          که ظاهرآ اینطور نیست اگر اینطور بود گشتاور موتور دوم باید 96 نیوتن متر بدست می امد.
          احتمال داره گشتاور موتور رو بر اساس شعاع پولی موتور قرار داده باشن .

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

شاید اینطور باشه.
            1735=1800-65
            552=1735/3.14
            66=552/0.12
            موتور اول 18 نیوتن بر متر
            موتور دوم 66 نیوتن برمتر
            البته به شرطی که شفت هر دو دارای شعاع 1 سانتی متر باشه.
            که ظاهرآ اینطور نیست اگر اینطور بود گشتاور موتور دوم باید 96 نیوتن متر بدست می امد.
            احتمال داره گشتاور موتور رو بر اساس شعاع پولی موتور قرار داده باشن .

قاصدجان منکه تبدیل ها رو درس انجام دادم!! به نسبت گیربکس ام گشتاور افزایش پیدا میکنه. باید گشتاور 0.12 صدم ضرب در ضریب گیربکس کنیم بعد ضرب 10 کنیم تا برحسب کیلو گرم بر سانتی متر بدس بیاد.

من فقط سوالم اینه که بین این دو موتور کدوم وزن بیشتری رو بلند میکنه:

دومی : موتور دی سی 12 ولت 480 وات گشتاور 32.4 کیلوگرم بر سانتی متر دور 65 دور.

آیا توان رابطه ای با وزن بیشتر بلند کردن داره یا خیر؟؟ گشتاور چطور؟؟

کلا گیج شدم.

به نظر خودم جفتشون داره . اما اینکه چطور تشخیص بدم کدوم زورش بیشتره موندم دیگه!!!

بنظرم به توان مربوطه ولی منم سر همین تبدیل ها همیشه گیر کردم! کاش یکی یه آموزش کامل بده بهمون
            من والا گیج شدم اروین جان. خوب پس گشتاور چی میشه؟؟ به نظر خودم من با موتور توان بیشتر داش و گیربکسی که بزنم سرش بتونم وزنی رو که موتور وات پایین با گشتاور بالا بلند میکنه بلند کنم. البته یه حدس.
            راسی سر کدوم تبدیل گیر کردید؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط akbar8

من والا گیج شدم اروین جان. خوب پس گشتاور چی میشه؟؟ به نظر خودم من با موتور توان بیشتر داش و گیربکسی که بزنم سرش بتونم وزنی رو که موتور وات پایین با گشتاور بالا بلند میکنه بلند کنم. البته یه حدس.
              راسی سر کدوم تبدیل گیر کردید؟؟
              راست میگی ! گشتاور بنظرم سرعت هم توش دخیله! وگر نه با یه موتور 3 ولتی نیم وات میشه خیلی کارا کرد! :icon_razz: ولی برای سرعت بخشیدن به جابجایی باید توان رو بالابرد...

والا من یه مسئله دارم که هیشکی نمیتونه حلش کنه:

وزنه 15 کیلویی باید در عرض نیم ثانیه 20 سانتی متر جابجا بشه. چند نیوتون متر نیرو لازمه :question:

دیدگاه

T=p/w
                w=2.pi.n/60
                T=60p/2.pi.n
                خوب Piهمون 3.14 و n هم سرعت ار پی ام است وp توان است
                در نتیجه
                T=60*90/2*3.14*65=13.3
                T=60*480/2*3.14*1800==2.5
                که این گشتاور الکتریکیه امیدوارم مفید باشه
                البته اگه ساده سازیم درست باشه

اضافه شده در تاریخ :
                و مکانیکی
                T=mgd
                mجرم به کیلو d جابه جایی و g همان 9.8 یا 10 استو تی نیوتن بر متر است
                N.m=10Kg.Cm
                Kg.Cm=100mN.m

T1=1800kg.cm T1=180N.m
                T2=0.12N.m
                خب پس میمونه جابه جاییش
                T1/T2=m1d1/m2d2

نکته مهم اینه که در مورد گشتاور الک باید توان رو به توان ارمیچر برسونیم که تقریبا همون حاصلضرب ولتاز ورودی در جریانش است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanajal
                  و مکانیکی
                  T=mgd
                  mجرم به کیلو d جابه جایی و g همان 9.8 یا 10 [glow=red,2,300]استو تی[/glow] نیوتن بر متر است
                  N.m=10Kg.Cm
                  Kg.Cm=100mN.m

T1=1800kg.cm T1=180N.m
                  T2=0.12N.m
                  خب پس میمونه جابه جاییش
                  T1/T2=m1d1/m2d2

نکته مهم اینه که در مورد گشتاور [glow=red,2,300]الک[/glow] باید توان رو به توان ارمیچر برسونیم که تقریبا همون حاصلضرب ولتاز ورودی در جریانش است
                  والا سواد من خیلی کمه میشه یکم بیسیک تر توضیح بدین؟ و اینکه اعداد مثال من رو توی پارامتر ها در نظر بگیرید بازم ممنون.

وزنه 15 کیلویی باید در عرض نیم ثانیه 20 سانتی متر جابجا بشه. چند نیوتون متر نیرو لازمه در ضمن نیرو افقی وارد میشه و اصطکاک رو حساب نمیکنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                    والا سواد من خیلی کمه میشه یکم بیسیک تر توضیح بدین؟ و اینکه اعداد مثال من رو توی پارامتر ها در نظر بگیرید بازم ممنون.

وزنه 15 کیلویی باید در عرض نیم ثانیه 20 سانتی متر جابجا بشه. چند نیوتون متر نیرو لازمه در ضمن نیرو افقی وارد میشه و اصطکاک رو حساب نمیکنیم
                    T=15kg*10*.0.2m=30N.m
                    اگه نیرو افقی باشه ومنظورت این باشه یعنی سینوس اون زاویه 180 میشه و اصلا جابه جایی نداریT=F.dsina
                    اگه اکی نشدی از الکتریکال برو.

دیدگاه

دوس عزیز ممنون از محاسبتون.

فک کنم اون گیربکس 1 به 27 که قرار بود به موتور 1800 دور رو وصل شه در نظر نگرفتین.

خوب بااین وجود اخر کدوم موتور میتونس وزن بیشتری رو بلند کنه؟؟
                      من محاسباتون فهمیدم.
                      میگم دوستان گیج نشن
                      تویه فرمول اول 90 توان موتور اولم بود. 65 هم دور موتور بود. باقیشم جزو فرمول بود.
                      تویه فرمول دوم 480 توان موتور دوم بود. 1800 هم دور موتور دوم بود البته گیربکس 1 به 27 رو در نظر نگرف بودن. بقیه هم جزو فرمول بود.

ولی من اخر نفهمیدم کدوم موتور میتونه وزنه بیشتری رو بلند کنه؟؟

دیدگاه

سلام
                        قدرت همون توان هست هر موتوری که توانش بیشتری در دور برابر میتونه گشتاور بیشتری رو هم بده
                        جناب ehsanajal یک چیز رو در نظر نگرفتند گشاور موتور دوم رو در 1800 دور حساب کردند که باید در 65 دور حساب میکردند که میشه 70.5 نیوتن متر (البته چون گشتاور و سرعت رابطه عکس دارن Pmax در نصف گشتاور واماندگی(حداکثر) و نصف دور بی باری(حداکثر) حاصل میشه در عمل این مقدار کمتر خواهد بود)
                        برای مطالعه بیشتر میتونید به اینجا مراجعه کنید http://lancet.mit.edu/motors/
                        با سپاس

دیدگاه

سلام
                          قدرت همون توان هست هر موتوری که توانش بیشتری در دور برابر میتونه گشتاور بیشتری رو هم بده
                          جناب ehsanajal یک چیز رو در نظر نگرفتند گشاور موتور دوم رو در 1800 دور حساب کردند که باید در 65 دور حساب میکردند که میشه 70.5 نیوتن متر (البته چون گشتاور و سرعت رابطه عکس دارن Pmax در نصف گشتاور واماندگی(حداکثر) و نصف دور بی باری(حداکثر) حاصل میشه در عمل این مقدار کمتر خواهد بود)
                          برای مطالعه بیشتر میتونید به اینجا مراجعه کنید http://lancet.mit.edu/motors/
                          با سپاس
                          سلام اقا علی.
                          من نمیدونم چرا 70.5 بدس اوردین.
                          موتور 1800 دور اگه تقسیم 27 ضریب گیربکس شه میشه 65 یعنی گشتاور از .12 نیوتن ضرب در 27 برابر با 3.24 نیوتن متر که ضرب در 10 شه میشه 32.4 کیلو گرم بر سانتی حالا شما چطور 70 نیوتن متر بدس اوردید؟؟
                          تازه 70 نیوتن بر متر که میشه 700 کیلوگرم بر سانتی متر به نظرتون این جور انرژی با موتور من امکان داره؟؟ فرمول گشتاور که حساب کردین بدین.
                          من از اول صفحه چند بار اینو حساب کردم!!!!!! اما................... .

دیدگاه

عزیز
                            نوشته اصلی توسط akbar8
                            سلام اقا علی.
                            من نمیدونم چرا 70.5 بدس اوردین.
                            موتور 1800 دور اگه تقسیم 27 ضریب گیربکس شه میشه 65 یعنی گشتاور از .12 نیوتن ضرب در 27 برابر با 3.24 نیوتن متر که ضرب در 10 شه میشه 32.4 کیلو گرم بر سانتی حالا شما چطور 70 بدس اوردید؟؟
                            اون اعداد واقعی نیستند ...
                            p = tw
                            p توان
                            t گشتاور
                            w سرعت زاویه ای
                            در si:
                            توان وات
                            گشتاور نیوتن متر
                            سرعت زاویه ای رادیان بر ثانیه
                            با سپاس

دیدگاه

نمیدونم شما چطور حساب کردین اما من گشتاور همیشه ضرب در ضریب گیربکس ام میکنم تا گشتار خروجی بدس بیاد.

اضافه شده در تاریخ :
                              اون اعداد واقعی نیستند ...
                              p = tw
                              p توان
                              t گشتاور
                              w سرعت زاویه ای
                              در si:
                              توان وات
                              گشتاور نیوتن متر
                              سرعت زاویه ای رادیان بر ثانیه
                              با سپاس
                              ببخشید اقا علی. اما به نظر خودتون این فرمول ها که گفین ربطی به ضریب گیربکس داش من با ضریب گیربکس امدم دورو کاهش گشتاور افزایش دادم.
                              باتشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X