اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروژه کنترل موقعیت و فیدبک سرعت 4 عدد موتور دی سی 10 rpm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پروژه کنترل موقعیت و فیدبک سرعت 4 عدد موتور دی سی 10 rpm

سلام

من میخوام 4 عدد موتور دی سی با 4 عدد پره اپتوکانتر رو با یک میکرو Atmega128 کنترل موقعیت و کنترل سرعت کنم.
    واسه عملیات شمارش پالس هام اومدم از 4 عدد وقفه استفاده کردم . و واسه فیدبک سرعت گرفتن میخوام فاصله زمانیه بین دو پالس high رو اندازه بگیرم . واسه این کار از تایمر 0 استفاده کردم و 4 عدد متغیر t1,t2,t3,t4 معرفی کردم . تایمر 0 رو روی 10 میلی ثانیه تنظیم کردم. فرکانس 16mhz
    از تایمر 1و 3 هم بعنوان pwm استفاده شده (10 بیتی).

مشکلاتی که دارم اینه که اطلاعات نمایشه داده شده t =فاصله زمانی بین دو پالس و c =تعداد پالس روی ال سی دی بهم میریزه .

سوال_1: ایا ال سیدی رو با این شرایط میشه راه اندازی کرد بطوری که بهم نریزه ؟
    سوال_2: آیا با پورت سریال و برنامه هایپر ترمینال سهولت کار بیشتره و شدنیه؟
    سوال_2: در کل راهی که دارم میرم (استفاده از 4 وقفه -راه اندازی تایمر 0 - راه اندازی تایمر 1و3 واسه pwm) واسه انجام این پروژه کفایت میکنه یعنی این راه حل جواب میده .
    یه نکته ایم که باید در نظر گرفت اینه که من مدارم چاپ شدست و متاسفانه نمیشتونم از واحد کانتر استفاده کنم.(زبان برنامه نویسیمم bascom) کسی میتونه با این شرایط راه نمایی کنه کار ما راه بیافته؟

پاسخ : پروژه کنترل موقعیت و فیدبک سرعت 4 عدد موتور دی سی 10 rpm

نوشته اصلی توسط kargadan2
    سلام

من میخوام 4 عدد موتور دی سی با 4 عدد پره اپتوکانتر رو با یک میکرو Atmega128 کنترل موقعیت و کنترل سرعت کنم.
    واسه عملیات شمارش پالس هام اومدم از 4 عدد وقفه استفاده کردم . و واسه فیدبک سرعت گرفتن میخوام فاصله زمانیه بین دو پالس high رو اندازه بگیرم . واسه این کار از تایمر 0 استفاده کردم و 4 عدد متغیر t1,t2,t3,t4 معرفی کردم . تایمر 0 رو روی 10 میلی ثانیه تنظیم کردم. فرکانس 16mhz

مشکلاتی که دارم اینه که اطلاعات نمایشه داده شده t =فاصله زمانی بین دو پالس و c =تعداد پالس روی ال سی دی بهم میریزه .

سوال_2: در کل راهی که دارم میرم (استفاده از 4 وقفه -راه اندازی تایمر 0 - راه اندازی تایمر 1و3 واسه pwm) واسه انجام این پروژه کفایت میکنه یعنی این راه حل جواب میده .
    یه نکته ایم که باید در نظر گرفت اینه که من مدارم چاپ شدست و متاسفانه نمیشتونم از واحد کانتر استفاده کنم.(زبان برنامه نویسیمم bascom) کسی میتونه با این شرایط راه نمایی کنه کار ما راه بیافته؟
    1- برای lcd که مشکلی نیست. چون کارتون داخل وقفه هست از lcd می تونید راحت استفاده کنید.
    2-با پورت سریال هم می تونید کار کنید. در مورد اینکه بهتره یا بدتره باید خودتون نسبت به کارتون بررسی کنید. و همینطوری نمیشه گفت کدوم بهتره اما خوب صد در صد پورت سریال اطلاعات را خیلی بهتر نمایش میده اما راه اندازیش نسبت به lcd کار سخت تریه و نویز بیشتر تاثیر میذاره روش که البته همه ی اینها به راحتی قابل حله.
    3- اگه سرعت پالس خوردن خیلی بالا نباشه با چهار تا وقفه مشکلی پیش نمیاد. فقط باید مواظب باشید کدی که داخل وقفه ها می نویسید خیلی کوتاه و بهینه باشه تا تداخل وقفه پیش نیاد به خصوص در وقفه تایمر 0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kargadan2
      سلام

سلام یه سوال چه طوری می خواهید از تایمر های 1 و 3 هم برای شمارش یعنی کانتر و هم برای PWM یعنی تایمر استفاده کنید ؟ :cry:
      باد می وزد ...
      میتوانی در مقابلش هم دیوار بسازی ، هم آسیاب بادی
      تصمیم با تو است ...

دیدگاه

تو این پروژه اصلا از کانتر استفاده نمیکنم من فقط از وقفه استفاده کردم و تایمر و pwm

دیدگاه

یه مشکلی که برخوردم تو فاصله ی زمانیه بین دو پالس هست. من تو این پروژه نمیتونم تایمر رو تو روتین وفقه استوپ یا استارت کنم چون این تایمر قرار برای هر 4 موتور کار کنه و از متغیرهای t1 t2 t3 t4 اومدم تایم های بین برنامه اصلی و رفتن به روتین وقفه رو اندازه گرفتم . اما تو برنامه هایپر ترمینال که نگاه میکنم بازم اون مقدار تثبیت شده ای که انتظار دارمو نمیبینم . ایا با این کار اندازه گیریه بین دو پالس شدنیه؟

نمونه برنامه رو میذارمماله یک موتوره کسی میتونه اینو بهینش کنه و دقیق تر در بیاره . مرسی

$regfile "m128def.dat"
          $crystal = 16000000

'-------------------------------------------------------------------------------
          Config Porta = Output
          Config Portb = Output

'-------------------------------------------------------------------------------
          Config Lcd = 16 * 2
          Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portc.3 , Db5 = Portc.2 , Db6 = Portc.1 , Db7 = Portc.0 , E = Portc.4 , Rs = Portc.5
          Config Timer3 = Pwm , Pwm = 9 , Compare A Pwm = Clear Down , Compare B Pwm = Clear Down , Compare C Pwm = Clear Down , Prescale = 64
          '---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Config Serialout = Buffered , Size = 200
          Baud = 9600
          '---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Config Timer0 = Timer , Prescale = 8
          Enable Interrupts
          Enable Timer0
          On Timer0 Timer_0
          '--------------------------------------
          Config Int0 = Rising
          Enable Int0
          On Int0 Counterr

Dim C As Integer
          Dim T1 As Integer
          Dim A As Word
          Dim I As Integer
          '------------------
          Dim P1 As Long
          Dim P2 As Long
          '------------------
          Dim C_t As Byte

Dim T1_s As Single
          Dim T2_s As Single
          Dim T_s As Single

Dim V1 As Single
          Dim V2 As Single

Dim B1 As String * 10
          Dim B2 As String * 10

Cursor Off
          Cls
          '-----------
          Start Timer0
          Timer0 = 56
          I = 1
          C = 1
          P1 = 510
          P2 = 510

Do

V1 = P1 * 14.03
          V1 = V1 / 510

V2 = P2 * 14.03
          V2 = V2 / 510

If I = 1 Then : Reset Porta.2 : Set Porta.3 : Compare3b = P1 : V2 = 0 : End If
          If I = 2 Then : Set Porta.2 : Reset Porta.3 : Compare3b = P2 : V1 = 0 : End If

If I = 3 Then

Set Porta.2
          Set Porta.3

T1 = 0
          T1_s = 0
          T2_s = 0

If C = 5 Then : I = 2 : T_s = 1 : End If
          If C = 1 Then : I = 1 : T_s = 1 : End If

End If

B1 = Fusing(v1 , "#.&&&quot
          B2 = Fusing(t_s , "#.&&quot

Print " Time= " ; B2 ; " c=" ; C ; " v1=" ; b1 ; " v2=" ; V2

Loop

'******************************************** ***********************************
          Timer_0:

Stop Timer0
          Incr A
          If A = 100 Then

Incr T1

A = 0
          End If
          Timer0 = 56
          Start Timer0
          Return
          '******************************************** ***********************************
          Counterr:

Incr C_t

If I = 1 Then : Incr C : End If
          If I = 2 Then : Decr C : End If

If C = 5 Then : I = 3 : End If
          If C = 1 Then : I = 3 : End If

If C_t = 1 Then : T_s = T1 : T1 = 0 : C_t = 0 : End If

Return

دیدگاه

سلام
            من بسکام خیلی کار نکردم
            ولی اگه می خواهید سرعت را اندازه گیری کنید به جای فاصله دو پالس بیاید و تعداد پالس ها را در طی مثلا 10 میلی ثانیه حساب کنید. اینطوری فکر کنم راحت تره....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X