اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

روبات نوریاب (کامل)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : روبات نوریاب (کامل)

نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست ها
    ؟
    دارید میگید نمیخوام pwm استفاده کنم! وقتی قرار نیست استفاده بشه پس نباید تنظیم بشه دیگه! طرف درایور هم همونطوری که گفتم پین pwm رو لازم نیست به میکروکنترلر وصل کنید؛ همین که به VCC وصلش کنید کافیه.
    بله!!ولی ببخشید خب پین ایسی درایور که شما میگید به vcc وصل کنم،من پین E رو اگر همین طور به یک پین میکرو بدم بعد تو برنامم با توجه به چرخش موتور 0یا 1 بهش بدم و بعدش دو تا دیگه هم که مربوط به موتور هست که جهت چرخشش رو مشخص میکنه.
    شرمنده الان پین PWM کدو میشه؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoume&sajjad نمایش پست ها
      بله!!ولی ببخشید خب پین ایسی درایور که شما میگید به vcc وصل کنم،من پین E رو اگر همین طور به یک پین میکرو بدم بعد تو برنامم با توجه به چرخش موتور 0یا 1 بهش بدم و بعدش دو تا دیگه هم که مربوط به موتور هست که جهت چرخشش رو مشخص میکنه.
      شرمنده الان پین PWM کدو میشه؟؟؟؟؟؟؟
      درایورتون L298 هستش؟
      اونجوری که یادمه L298 برای کنترل هر کانال 3 تا پایه داشت. اگر اشتباه نکنم پایه Enable رو با pwm میشد کنترل کرد تا دور موتور تنظیم بشه. دوتا پایه باقی مونده هم 4 تا حالت چپ گرد، راست گرد، هرزگرد و ترمز داشتن. خوب وقتی شما Enable رو مستقیم به VCC وصل کنید، با اون دوتا پایه دیگه میتونید وضعیت چرخش موتور رو تعیین کنید.

دیدگاه

درایورتون L298 هستش؟
        اونجوری که یادمه L298 برای کنترل هر کانال 3 تا پایه داشت. اگر اشتباه نکنم پایه Enable رو با pwm میشد کنترل کرد تا دور موتور تنظیم بشه. دوتا پایه باقی مونده هم 4 تا حالت چپ گرد، راست گرد، هرزگرد و ترمز داشتن. خوب وقتی شما Enable رو مستقیم به VCC وصل کنید، با اون دوتا پایه دیگه میتونید وضعیت چرخش موتور رو تعیین کنید.
        بله l293D هست که سه تا پایش واسه موتور هست.
        میتونم E رو VCC نکنم وقت چرخش رباتم بیام E یکی از موتورهام رو صفر کنم (تو برنامه با یک مقایسه اون پین رو ریست کنم)تا اون استپ کنه و اون یکی با توجه به چرخشش رباتم رو تغییر مسیر بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

بله l293D هست که سه تا پایش واسه موتور هست.
          میتونم E رو VCC نکنم وقت چرخش رباتم بیام E یکی از موتورهام رو صفر کنم (تو برنامه با یک مقایسه اون پین رو ریست کنم)تا اون استپ کنه و اون یکی با توجه به چرخشش رباتم رو تغییر مسیر بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
          بله اینم میشه به گمونم. در کل راه های زیادی هست برای یک کار مشخص. ترجیح من به روشیه که خودم گفتم چون میشه جهت چرخش رو حتی معکوس کرد.
          بهترین راه اینه شما هر 3 پایه رو به میکروکنترلر متصل کنید که در صورت نیاز در آینده دستتون برای تغییر برنامه باز باشه. فقط سعی کنید پایه E رو به پینی از میکروکنترلر وصل کنید که pwm هم داشته باشه که اگر بعدها خواستید کنترل دور هم داشته باشید، بتونید براش pwm بذارید.
          موفق باشید

دیدگاه

بله اینم میشه به گمونم. در کل راه های زیادی هست برای یک کار مشخص. ترجیح من به روشیه که خودم گفتم چون میشه جهت چرخش رو حتی معکوس کرد.
            بهترین راه اینه شما هر 3 پایه رو به میکروکنترلر متصل کنید که در صورت نیاز در آینده دستتون برای تغییر برنامه باز باشه. فقط سعی کنید پایه E رو به پینی از میکروکنترلر وصل کنید که pwm هم داشته باشه که اگر بعدها خواستید کنترل دور هم داشته باشید، بتونید براش pwm بذارید.
            موفق باشید
            خیلی خیلی ممنون .
            به همچنین.

دیدگاه

موفق باشید
              سلام ببخشید یک سوال دیگه
              با حالتی شما گفتید،حالا هنگام چرخش ربات به سمت راست یا چپ با مشاهده نور باید یکی از موتورها ترمز کنه اون یکی حرکت کنه تا بچرخه .درسته؟؟
              خب اگر بعد از چرخش بخواد مستقیم به مسیرش ادامه بده باید یک delay تعریف کردکه اون یکی موتور هم حرکت کنه؟؟؟؟؟نمیدونم چطوری باید بعد از چرخش به چپ یا راست به مسیرش مستقیم ادامه بده در جهت چرخش.

دیدگاه

سلام ببخشید یک سوال دیگه
                با حالتی شما گفتید،حالا هنگام چرخش ربات به سمت راست یا چپ با مشاهده نور باید یکی از موتورها ترمز کنه اون یکی حرکت کنه تا بچرخه .درسته؟؟
                خب اگر بعد از چرخش بخواد مستقیم به مسیرش ادامه بده باید یک delay تعریف کردکه اون یکی موتور هم حرکت کنه؟؟؟؟؟نمیدونم چطوری باید بعد از چرخش به چپ یا راست به مسیرش مستقیم ادامه بده در جهت چرخش.
                قبل از این قرار بود چکار کنید؟ اینم همونه دیگه فقط نوع کنترلش یه تغییر جزئی کرده

دیدگاه

قبل از این قرار بود چکار کنید؟ اینم همونه دیگه فقط نوع کنترلش یه تغییر جزئی کرده
                  سلام الان که رباتم رو روهم کردم باید با تابیدن نور به ldr دو تا از چرخام ترمز کنه که ربات بچرخه عمل نمیکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//
                  if(L1<L2-0.1)
                  {
                  HAL_GPIO_WritePin(GPIOB,GPIO_PIN_0,GPIO_PIN_RESET);//Robot Rotate
                  HAL_GPIO_WritePin(GPIOB,GPIO_PIN_1,GPIO_PIN_RESET);
                  }
                  if(L1>L2+0.1)
                  {
                  HAL_GPIO_WritePin(GPIOB,GPIO_PIN_2,GPIO_PIN_RESET);//Robot rotate
                  HAL_GPIO_WritePin(GPIOB,GPIO_PIN_10,GPIO_PIN_RESET);
                  }

اینم اون قسمت از برنامم بعد از تابش نور هست.مشکلش کجاست که نمیتونه به چرخ فرمان بده؟؟؟؟؟؟؟؟
                  ممنون اگرجواب بدید.

دیدگاه

سلام الان که رباتم رو روهم کردم باید با تابیدن نور به ldr دو تا از چرخام ترمز کنه که ربات بچرخه عمل نمیکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//
                    if(L1<L2-0.1)
                    {
                    HAL_GPIO_WritePin(GPIOB,GPIO_PIN_0,GPIO_PIN_RESET);//Robot Rotate
                    HAL_GPIO_WritePin(GPIOB,GPIO_PIN_1,GPIO_PIN_RESET);
                    }
                    if(L1>L2+0.1)
                    {
                    HAL_GPIO_WritePin(GPIOB,GPIO_PIN_2,GPIO_PIN_RESET);//Robot rotate
                    HAL_GPIO_WritePin(GPIOB,GPIO_PIN_10,GPIO_PIN_RESET);
                    }

اینم اون قسمت از برنامم بعد از تابش نور هست.مشکلش کجاست که نمیتونه به چرخ فرمان بده؟؟؟؟؟؟؟؟
                    ممنون اگرجواب بدید.
                    حداقل یه شماتیک ضمیمه اش میکردید! من که نمیتونم تشخیص بدم چی به چیه

دیدگاه

ببخشیدا شماتیک نداشتم .ولی فعلا یک عیب مدارم داره تا اون رو رفع کنم ببینم جواب نمیگیرم.
                      ممنون که جواب دادید.

دیدگاه

ببخشید بخوام عکس مدارم رو بیارم.چطوری باید این کار رو بکنم؟؟

دیدگاه

ببخشید بخوام عکس مدارم رو بیارم.چطوری باید این کار رو بکنم؟؟
                          معمولا عکس رو جایی مثل پیکو فایل و... که فضای ذخیره سازی رایگان در اختیار میذارن آپلود میکنن و لینکش رو اینجا قرار میدن. برای نمایش عکس از تگ اضافه کردن تصویر باید استفاده کنید و لینک رو درون اون قرار بدید.

دیدگاه

معمولا عکس رو جایی مثل پیکو فایل و... که فضای ذخیره سازی رایگان در اختیار میذارن آپلود میکنن و لینکش رو اینجا قرار میدن. برای نمایش عکس از تگ اضافه کردن تصویر باید استفاده کنید و لینک رو درون اون قرار بدید.
                            جدیدترین ویرایش توسط masoume&sajjad; ۱۴:۰۳ ۱۳۹۸/۱۱/۱۲.

دیدگاه

خوب کدی که بالا گذاشتید در مواقعی موتور ها رو خاموش میکنه. برای روشن کردن چکار کردید؟ مشکلتون دقیقا با کجاشه؟

دیدگاه

خوب کدی که بالا گذاشتید در مواقعی موتور ها رو خاموش میکنه. برای روشن کردن چکار کردید؟ مشکلتون دقیقا با کجاشه؟
                                مشکلم اینه که باید یک موتور ترمز کنه یا حرکت نکنه که اون موتور باعث چرخش بشه این اتفاق نمیفته چرخها مرتب با نور انداختن رو ldr میچرخند و ربات بسمت نور نمیچرخه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X