اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه سوییچینگ یا ترانسفورماتور کاهنده؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوییچینگ یا ترانسفورماتور کاهنده؟

نوشته اصلی توسط cena1991 نمایش پست ها
    آیا هر دو مشکلی داره؟ اینکه کسی بدنبال فهم علت باشه از نظر شما مشکلی داره ایرادی بهش وارد هست؟ بنده سوالی پرسیدم و بعد از اون برای بالا بردن اطلاعاتم همونطور که گفتم دلایلش رو پرسیدم و گفتم تاثیر قطعات در عمل چی هست.
    حتما دوستان دیگه انقدر متخصص و متبحر هستن که نیازی به طرح پرسش ندارن.
    ممنون از وقتی که گذاشتید
    نه، اشکالی نداره و ایرادی هم بهش وارد نیست. انجمن جایی برای همین طرح سوال ها هست.
    تاثیر کدوم قطعه؟

دیدگاه

سلام.
      منم یه نکته به ذهنم رسید گفتم که مطرح کنم: پاور کامپیوتر جریان لحظه ای رو سریع قطع میکنه، اگه موتورتون جریان لحظه بالایی میکشه ممکنه پاورتون اصلا نتونه روشنش کنه.
      توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
      همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
      https://www.youtube.com/@aKaReZa75​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی نمایش پست ها
        نه، اشکالی نداره و ایرادی هم بهش وارد نیست. انجمن جایی برای همین طرح سوال ها هست.
        تاثیر کدوم قطعه؟
        جالب اینه وقتی یکی تو بخش نظرات فروشگاه درمورد محصولی سوالی میپرسه (چون محصولات مختلفی رو بررسی کردم چندین بار با این قضیه روبرو شدم) و کمی سوالش فراتر از صرفا این محصول چیه باشه بهش گفته میشه برو تو انجمن بپرس و اگر بیاد اینجا (قاعدتا همه مهندس یا تحصیلکرده یا متخصص حوزه الکترونیک نیستن) سوالی مطرح کنه و بخواد با این نوع برخوردها روبرو بشه و با طعنه و تمسخر بهش پاسخ بدن و انتظار داشته باشیم خودش بره مثلا خیلی چیزا رو مطالعه کنه تحقیق کنه یاد بگیره یا به نتیجه برسه خب واقعا این انجمن چرا ایجاد شده یا واقعا همه باید خودشون حتما تجربه کنن چندین بار اشتباه کنن (اونم چیزی که با برق و الکتریسیته سر و کار داره عمدتا و جای اشتباهیی توش نباید باشه!) تا مثلا یاد بگیرن؟ من از اون دسته آدما نیستم به راحتی بیخیال بشم (بارها بهم گفته شده!!) و یا از این نوع تمسخرها و مثلا اون دوستی که اومده با اونهمه علامت تعجب و لحن نه شایسته جواب داده اصلا ناراحت نمیشم چون من نه کسی رو اجبار کردم جواب بده نه توهیتی به فردی کردم یکی بمن فحش هم بده برام مهم نیست چون ماها که با هم دشمنی نداریم اگر فردی نتونه خیلی عادی با یک انسان دیگه تعامل کنه و روی به چنین اعمال و رفتار یا فحاشی بیاره قطعا داره شعور و شخصیت خودش رو بنمایش میذاره ماها که هم رو نمیشناسیم ولی معرف ما همین رفتارمونه ولی از برخورد مثلا شما تعحب میکنم یعنی انتظار ندارم کاربری که باسابقه هست و خودش از اعضای اصلی انجمنه بیاد بازخواست کنه مسلما فرد دیگه ای باشه که با دیدن این برخوردها مردد بشه یا مثلا اینکه روش نشه سوالی رو نمیدونه بپرسه و روبرو بشه با این چیزا قطعا دلسرد میشه ناراحت میشه بیخیال اون قضیه میشه اصلا شایدم نره مطالعه کنه دیگه خودش که یاد بگیره...
        من کاری رو که ندونم چرا و به چه دلیل انجام نمیدونم اصولا، اینجا سوالی درمورد سوییچینگ و ترانس پرسیدم که با توجه به کاربردم چرا باید سوییچینگ بسوزه یا نتونه کارایی لازم رو داشته باشه و منتظر بودن دوستانی که اطلاع دارن بیان با دلیل توضیح بدن که مثلا نه نمیسوزه یا آره میسوزه و یا راه حل ارائه بدن اما اگر یکی خودش نتونه محاسبات لازمه رو انجام بده یا کلا سر در نیاره احاطه با موضوع نداشته باشه باید بیشتر براش شرح داد که چرا و به چه دلیل... شاید اصلا خواست بعدا با توجه به کارایی تغییراتی ایجاد کنه نباید ماهیگیری بلد باشه؟ صرفا تا دید ماهی آماده ست چشم بسته بره بیخیال شه؟
        بنده از طرح سوالات بیشتر در این تاپیک به جهت جلوگیری از آزرده شدن دوستان فهیم خودداری میکنم؛
        اگر شما تمایل، وقت و حوصله شرح و ارائه توضیحات تکمیلی در رابطه با موضوعات مطروحه و یکی دو نکته دیگه رو داشتید بمن اطلاع بدید تا موارد رو براتون پ.خ کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط cena1991 نمایش پست ها
          جالب اینه وقتی یکی تو بخش نظرات فروشگاه درمورد محصولی سوالی میپرسه (چون محصولات مختلفی رو بررسی کردم چندین بار با این قضیه روبرو شدم) و کمی سوالش فراتر از صرفا این محصول چیه باشه بهش گفته میشه برو تو انجمن بپرس و اگر بیاد اینجا (قاعدتا همه مهندس یا تحصیلکرده یا متخصص حوزه الکترونیک نیستن) سوالی مطرح کنه و بخواد با این نوع برخوردها روبرو بشه و با طعنه و تمسخر بهش پاسخ بدن و انتظار داشته باشیم خودش بره مثلا خیلی چیزا رو مطالعه کنه تحقیق کنه یاد بگیره یا به نتیجه برسه خب واقعا این انجمن چرا ایجاد شده یا واقعا همه باید خودشون حتما تجربه کنن چندین بار اشتباه کنن (اونم چیزی که با برق و الکتریسیته سر و کار داره عمدتا و جای اشتباهیی توش نباید باشه!) تا مثلا یاد بگیرن؟ من از اون دسته آدما نیستم به راحتی بیخیال بشم (بارها بهم گفته شده!!) و یا از این نوع تمسخرها و مثلا اون دوستی که اومده با اونهمه علامت تعجب و لحن نه شایسته جواب داده اصلا ناراحت نمیشم چون من نه کسی رو اجبار کردم جواب بده نه توهیتی به فردی کردم یکی بمن فحش هم بده برام مهم نیست چون ماها که با هم دشمنی نداریم اگر فردی نتونه خیلی عادی با یک انسان دیگه تعامل کنه و روی به چنین اعمال و رفتار یا فحاشی بیاره قطعا داره شعور و شخصیت خودش رو بنمایش میذاره ماها که هم رو نمیشناسیم ولی معرف ما همین رفتارمونه ولی از برخورد مثلا شما تعحب میکنم یعنی انتظار ندارم کاربری که باسابقه هست و خودش از اعضای اصلی انجمنه بیاد بازخواست کنه مسلما فرد دیگه ای باشه که با دیدن این برخوردها مردد بشه یا مثلا اینکه روش نشه سوالی رو نمیدونه بپرسه و روبرو بشه با این چیزا قطعا دلسرد میشه ناراحت میشه بیخیال اون قضیه میشه اصلا شایدم نره مطالعه کنه دیگه خودش که یاد بگیره...
          من کاری رو که ندونم چرا و به چه دلیل انجام نمیدونم اصولا، اینجا سوالی درمورد سوییچینگ و ترانس پرسیدم که با توجه به کاربردم چرا باید سوییچینگ بسوزه یا نتونه کارایی لازم رو داشته باشه و منتظر بودن دوستانی که اطلاع دارن بیان با دلیل توضیح بدن که مثلا نه نمیسوزه یا آره میسوزه و یا راه حل ارائه بدن اما اگر یکی خودش نتونه محاسبات لازمه رو انجام بده یا کلا سر در نیاره احاطه با موضوع نداشته باشه باید بیشتر براش شرح داد که چرا و به چه دلیل... شاید اصلا خواست بعدا با توجه به کارایی تغییراتی ایجاد کنه نباید ماهیگیری بلد باشه؟ صرفا تا دید ماهی آماده ست چشم بسته بره بیخیال شه؟
          بنده از طرح سوالات بیشتر در این تاپیک به جهت جلوگیری از آزرده شدن دوستان فهیم خودداری میکنم؛
          اگر شما تمایل، وقت و حوصله شرح و ارائه توضیحات تکمیلی در رابطه با موضوعات مطروحه و یکی دو نکته دیگه رو داشتید بمن اطلاع بدید تا موارد رو براتون پ.خ کنم.
          بسیار عالی...
          اولا از نکته سنجی و ریزبینی شما تشکر میکنم و یه عذرخواهی هم میکنم اگر که لحن بیانم ( بخونین لحن تایپ!) کمی تند بوده. به هر حال ما ها آدم هستیم و همیشه حال و حوصله مون سر جاش نیست و ممکنه گاهی اوقات کمی تند بریم. (مخصوصا با این اوضاع اقتصادی آدمها مثل باروت آماده انفجار هستن. در هر حال ...بگذریم و ادامه ندیم)
          راستش من فکر کردم شما مثل یه عده کاربر که تعدادشون هم کم نبوده و تو این چند سال خیلی زیاد باهاشون سر و کار داشتم، اومدین عضو شدین تا یه سوال بپرسین، راه حل پیدا کنین و برین مدار رو ببندین و تمام! ولی خب...اشتباه فکر میکردم و این جرات رو دارم که بگم اشتباه کردم.
          اما در مورد کاربرد مورد نظر شما، چیزی که بنده متوجه شدم و اطلاع دارم، با اون مدل جریان کشی، سوئیچینگ نمیسوزه. اصلا چرا باید بسوزه؟ دلیل؟ دیودهای خروجی سوئیچینگ طاقت تحمل جریان های یورشی رو دارن. حالا گیرم پاور کامپیوتر نتونه جواب بده که بعید میدونم نتونه، یه پاور بدنه فلزی 12 ولت 30 آمپر وصل کنین. من واسه تست 12 ولت 30 آمپر، یه المنت نیم اهم به خروجی وصل میکنه. یعنی ترانسی که جریان خروجیش در حالت صفر هست و فقط روشنه، یهو ازش حدود 24 آمپر جریان میکشم تا مطمئن بشم جنس سالم میدم دست مشتری یا اگه تعمیر شده باشه، درست کار خواهد کرد.
          اگر عجله نداشته باشین برای پاسخ گرفتن، بنده در خدمتتون هستم. معمولا شب آخر وقت میتونم آنلاین بشم و صبح هم تقریبا اول وقت. غیر این تایم سر کار هستم و عملا فرصت نمیکنم. برای پیام فرستادن هم اختیار با شما هست.
          موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی نمایش پست ها
            بسیار عالی...
            اولا از نکته سنجی و ریزبینی شما تشکر میکنم و یه عذرخواهی هم میکنم اگر که لحن بیانم ( بخونین لحن تایپ!) کمی تند بوده. به هر حال ما ها آدم هستیم و همیشه حال و حوصله مون سر جاش نیست و ممکنه گاهی اوقات کمی تند بریم. (مخصوصا با این اوضاع اقتصادی آدمها مثل باروت آماده انفجار هستن. در هر حال ...بگذریم و ادامه ندیم)
            راستش من فکر کردم شما مثل یه عده کاربر که تعدادشون هم کم نبوده و تو این چند سال خیلی زیاد باهاشون سر و کار داشتم، اومدین عضو شدین تا یه سوال بپرسین، راه حل پیدا کنین و برین مدار رو ببندین و تمام! ولی خب...اشتباه فکر میکردم و این جرات رو دارم که بگم اشتباه کردم.
            اما در مورد کاربرد مورد نظر شما، چیزی که بنده متوجه شدم و اطلاع دارم، با اون مدل جریان کشی، سوئیچینگ نمیسوزه. اصلا چرا باید بسوزه؟ دلیل؟ دیودهای خروجی سوئیچینگ طاقت تحمل جریان های یورشی رو دارن. حالا گیرم پاور کامپیوتر نتونه جواب بده که بعید میدونم نتونه، یه پاور بدنه فلزی 12 ولت 30 آمپر وصل کنین. من واسه تست 12 ولت 30 آمپر، یه المنت نیم اهم به خروجی وصل میکنه. یعنی ترانسی که جریان خروجیش در حالت صفر هست و فقط روشنه، یهو ازش حدود 24 آمپر جریان میکشم تا مطمئن بشم جنس سالم میدم دست مشتری یا اگه تعمیر شده باشه، درست کار خواهد کرد.
            اگر عجله نداشته باشین برای پاسخ گرفتن، بنده در خدمتتون هستم. معمولا شب آخر وقت میتونم آنلاین بشم و صبح هم تقریبا اول وقت. غیر این تایم سر کار هستم و عملا فرصت نمیکنم. برای پیام فرستادن هم اختیار با شما هست.
            موفق باشید
            بزرگوارید...
            من سالهاست خیلی تو انجمنها (اون قبلی ربطی به الکترونیک نداشت اصلا) فعالیتی ندارم و تو فضای مجازی و کلا اینترنت عمدتا برای موضوعاتی که بیشتر جنبه آموزشی دارن فعالیت میکنم از هر فرصتی همیشه در تمامی موضوعات برای یادگیری و بالا بردن سواد اندکم استفاده میکنم شاید چیزیکه من امروز یاد گرفتم روزی به کسی یاد دادم یا بدرد کسی خورد. این سایت هم یکسالیه که میشناسم و نمیدونم از چه زمانی خودش یا انجمنش شروع بکار کردن ولی بنظرم محیط خوبیه هم برای یافتن یکجای قطعات و همچنین بررسی موارد فنی چون چندین دفعه چیزی رو جستجو کردم یکی از نتایج، تاپیکی بوده تو این انجمن و اومدم استفاده کردم اما برای سوال پرسیدن خودم باید دیگه ثبت نام میکردم تو انجمن که بتازگی عضو شدم.
            قبلا هم اشاره کردم که عجله ندارم و اصولا کار عجله ای خوب از آب درنمیاد.
            در این خصوص و سایر موارد بعدا سر فرصت براتون پیام خواهم فرستاد؛
            شماهم موفق باشید.
            جدیدترین ویرایش توسط cena1991; ۲۳:۱۰ ۱۳۹۹/۰۷/۲۸.

دیدگاه

در حالت کلی سوییچ کردن بار های سلفی مشکلات و درده سر های زیادی داره.
              اما بجز این بحث که خود موتور یه سلف بزرگیه، موتور شما جریان زیاد هم میکشه و جریان موقع راه اندازی چندین برابر جریان نامی خود موتور هست.
              همین موضوع باعث آسیب زدن به منابع میشه، چون موتور رو که میخوایم راه بندازیم، یک دفعه ای اون رو به منبع وصل میکنیم، یه ضربه ( جریان ) شدید، هم به موتور وارد میشه و هم به منبع، که خود موتور تحمل این ضربه رو داره اما منبع خیر!
              علت اینکه میگم پاور کامپیوتر سریع خاموش میشهو احتمالا نتونه مناسب کار شما باشه، بخاطر همین جریان حجومی هست، چون پاور برای کامپیوتر طراحی شده و این جریان حجومی رو توی کامپیوتر نداریم و اگه این جریان حجومی از پاور کامپیوتر کشیده بشه اونو خطا تشخیص میده و خروجی خودش رو قطع میکنه.
              بهترین کار اینکه موتور رو به صورت سافت استارت راه بندازین که اون جریان لحظه وصل شدن خیلی کم بشه و منبع ما بتونه تحمل کنه و دیگه اون ضربه به منبع و موتور وارد نشه!
              یکی از روش هاش اینه که مثلا چنتا مقاومت سری داشته باشم ( فرض کنید 3 تا مقاومت 10 اهم ولت بالا ) که هر مقاومت با یک رله موازی شده، موقع راه اندازی باید سه تا رله قطع باشند که قطع بودن رله ها باعث میشه هر سه مقاومت توی مسر موتور باشند، اینطوری موتور با یک جریان کمتری شروع به کار میکنه و بعد از یک زمان مشخص میشه دونه دونه رله هارو فعال کرد تا خود مقاومت ها از مسیر موتور با اتصال کوتاه شدن دو سر اونها توسط رله حذف بشن، توی شکل زیر این شماتیک رو میتونید ببینید:

نوع سلکتوری ( بدون استفاده از رله وبا استفاده از کلید چند حالته) اون هم به صورت زیر هست:

اما این راه با وجود اینکه ساده هست و راحت میشه اونو پیاده سازی کرد اما توصیه نمیشه، چون موتور اگه بار بهش وصل باشه ممکنه اصلا نتونه بچرخه!
              و در ضمن مشکل راه اندازی به کنار، برای خاموش کردن موتور هم داستان داریم! فرض کنید موتور داره 10 آمپر از منبع میکشه، اگه بازم در یک لحظه کوتاه، موتور رو از منبع جدا کنیم بازم آسیب وارد میشه به منبع و شاهد آرک خواهیم بود.
              بهترین راه اینه که یک درایو مناسب طراحی کنید، مثلا از ساختار زیر که به "پل H" معروف هست استفاده کنید:

با انتخاب کلید مناسب میتونید موتورتون رو از طریق PWM درایو کنید، و هم در لحظه راه اندازی، موتور رو به صورت نرم راه بندازین و هم در لحظه ترمز کردن یا خاموش کردن، موتور رو خیلی نرم با یک شیب مناسب متوقف کنید.
              که دیگه هیچ ضربه ای نه به منبع وارد میشه و نه به موتور.
              اما طراحی اون یک سری نکات داره که توی این تاپیک به اون اشاره شده ( لینک ).
              و حتی اگه حوصله طراحی کردن ندارین، میتونین درایو آماده اون رو تهیه کنید ( لینک ).
              موفق باشید.
              توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
              همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
              https://www.youtube.com/@aKaReZa75​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X