اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت یک CNC ساده بر اساس نرم افزار KCAM

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت یک CNC ساده بر اساس نرم افزار KCAM

ممنون از اطلاعات مفیدتون.
    فرض کنیم یک طرح رو کشیدیم حالا چطور به دستگاه بفهمونیم که چقدر عمق بزنا برامون.
    مثل اینکه قبل از اینکه یک تصویر به g-code تبدیل بشه باید یه مشخصاتی رو به برنامه بدیم.
    راستی میشه از اون تنظیماتی که برای CNC شما استفاده کردین از اسکرین عکس بگیرین.
    تنظیمات رو با عکس قرار بدین خیلی خوب می شود.
    ممنون

اضافه شده در تاریخ :
    امکان دارد نرم افزار bobcad رو اینجا بزارین تا استفاده کنیم؟
    ممنون

دیدگاه

من خودم با کارل کار نکردم ولی اکثر دستگاههایی که دیدم با همین کارل کارهاشون را میکردند ...

SolidWork هم بد نیست.

پیوست:

راستی اینم قاطی فایلهام الان دیدم ، برای بعضیا باید جالب باشه :
      چیدمان قطعات یک CNC سه محوره به صورت Gif Animation

آن دم که مرا می زده بر خاک سپارید زیر کفنم خمره ای از باده گذارید
      تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم
      آنلحظه که با دوزخیان کنم ملاقات یک خمره شراب ارغوان برم به سوغات
      هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی ، بنشینم و با دوزخیان کنم تلافی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feshwari
        فرض کنیم یک طرح رو کشیدیم حالا چطور به دستگاه بفهمونیم که چقدر عمق بزنه برامون.
        در عمل مشاهده می شود که هنگام تبدیل طرح با فرمت plt به GCODE، برای نقاط شکل CNC با مقدار ارتفاعی که درDepths/Normal Cut تنظیم شده حرکت می کند و برای حرکت بین دو نقطه که در شکل کشیده نشده، با ارتفاع وارد شده در Depths/Travel حرکت می کند. مثلا اگر Travel=1 و Normal Cut=0 باشد، در ابتدای شروع کار در ارتفاع 1 اینچ قرار می گیرد و به ابتدای شکل می رود و بعد در ارتفاع Z=0 قرار می گیرد و شروع به حرکت مطابق شکل می کند. هر کجا هم که لازم باشد به Z=1 بر می گردد و فاصله بین دو نقطه را طی می کند. این اعداد در Setup/Table Setup تنظیم می شوند. در تست هایی که انجام شد مشاهده گردید که خروجی ناشی از فرمت plt در هر صورت بر حسب اینچ عمل می کند و قرار دادن واحد KCAM بر حسب میلیمتر سبب ایجاد اشتباه در ابعاد می شود. بنابراین سعی کنید مقادیر را بر حسب اینچ محاسبه کنید.برای فایل dxf مسئله می تواند متفاوت باشد که بعدا در جای دیگری توضیح داده خواهد شد.

نوشته اصلی توسط feshwari
        امکان دارد نرم افزار bobcad رو اینجا بزارین تا استفاده کنیم؟
        نرم افزار Bobcad دارای حجم چند ده مگابایت است و بهتر است برای تهیه آن به بازار نرم افزار مراجعه کنید. یکسری collection برای نرم افزارهای CAD/CAM در بازار هست که نرم افزار های بسیار مفیدی در آنها وجود دارد و با چند دلار می توان چند ده هزار دلار نرم افزار را تهیه کرد که تسلط کامل بر هر یک از آنها می تواند روزی چند تیم مهندسی را تامین کند.

نوشته اصلی توسط feshwari
        راستی میشه از اون تنظیماتی که برای CNC شما استفاده کردین از اسکرین عکس بگیرین.
        تنظیمات رو با عکس قرار بدین خیلی خوب می شود.
        تصویر تنظیمات نرم افزار که به علت عدم استفاده از فرمت plt بر حسب میلیمتر تنظیم شده است:

اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

در شکل بالا که منوی Setup/Table Setup/Axis Setup را نشان می دهد، پارامترهای قابل تنظیم مختلفی وجود دارد که به بعضی از آنها اشاره می شود.در چهار بخش Axis X و Axis Y و Axis Z و Axis A باید مقدار حرکت هر محور به ازای هر پالس وارد شده به درایور در گزینه Steps/mm وارد شود. مقدار این اعداد وابستگی کاملی به مکانیزم مکانیکی و نوع موتورها و روش درایو آنها دارد. به عنوان مثال فرض کنیم که موتور به یک پیچ با گام 4 میلی متر کوپل شده باشد و نوع موتور هم از نوع استپر 1.8 درجه بر استپ باشد و در مد Half step درایو شود. به این ترتیب هر پالسی که به درایور وارد می شود، سبب حرکت موتور به میزان یک چهارصدم می شود وچرخش یک پیچ با گام 4 میلی متر به این میزان، سبب 0.01 میلی متر حرکت می شود. پس برای محور فوق باید عدد 100 به عنوان Steps/mm وارد شود. یعنی هر 100 پالس سبب یک میلیمتر حرکت می شود. در شکل بالا ملاحظه می شود که برای این عدد مقدار 4 قرار داده شده که دلیل آن عدم استفاده از پیچ و مهره و استفاده از مکانیزم تسمه دندانه دار است. هر چند این روش سبب می شود که دقت حرکت با درایور Half step از 0.01 میلیمتر به 0.25 میلیمتر کاهش یابد. اما در عوض سرعت حرکت خروجی هم 25 برابر می شود و سرعت نسبتا بالای این مکانیزم در فیلم آن قابل مشاهده است. پاسخ این سوال که چگونه می توان در حین بالا نگه داشتن سرعت، به دقت های بالا هم رسید برای امثال این مکانیزم در دو کلمه نهفته است: درایور میکرواستپ
          اگر دقت درایور بجای 400 قسمت مثلا 10000 قسمت باشد، آنگاه می توان با حفظ سرعت سیستم به همان دقت مورد نظر هم رسید. البته در اینصورت نرم افزار KCAM برای سرعت های بالا به مشکل بر می خورد، زیرا تعداد پالس خروجی آن در واحد زمان محدود است و باید از روش ها پیشرفته تری استفاده شود.
          در مورد سایر پارامترهای این صفحه در ادامه اشاره خواهد شد.
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

ببخشید طراح عزیز میدونم مشغله کاری زیادی دارین و مطالبی که مینویسین ارزشمندن ولی اگه میشه و براتون مقدوره یا اینجا و یا یه تاپیک دیگه از مباحث ساده شروع کنین و بگین چطور مرحله به مرحله میشه یه دستگاه دریل ساخت و البته به جواب برسیم هر چند طول بکشه صبر میکنیم.میدونم شما تخصص لازم رو دارین ولی بحث سر اینه که آیا میتونین وقت بذارین؟ یا آیا میتونین همچین چیزی رو که ممکنه ازش استفاده تجاری میکنین رو بهمون بگین؟ در واقع انتظار جواب مثبت از شما ندارم ولی اگه نظرتون مثبت باشه و عامل بازدارنده ای در کار نباشه واقعا ما رو یه عمر شرمنده خودتون میکنین.
            ممنون از لطفتون
            It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

اگر منظور شما از بیان مرحله به مرحله ساخت CNC در مورد بخش مکانیک است که می توانید از انواع تصاویر و مکانیزم هایی که در اینترنت معرفی شده استفاده کنید و در تاپیک دیگری هم لینک های خوبی در این مورد معرفی شده است. اما درباره بخش های الکترونیک هم به حد کفایت در تاپیک های دیگر همین انجمن توضیح داده شده که می توانید به آنها مراجعه کنید. آخرین بخش نرم افزار است که موضوع بحث همین تاپیک است و خارج از این موارد اگر منظور دیگری دارید، بفرمائید تا به آن پاسخ داده شود.

دیدگاه

سلام طراح.
                من می خوام یک دست رباتی درست کنم. یک فایل پیدا کردم که با اوتوکد قطعات دست رو باهاش طراحی کردن.
                فرمت فایل DXF هست.
                می شود راهنمایی کنید که چطور اونو با CNC درست کنم؟
                http://www.4shared.com/file/hvJapxdV/robot_hand.html

دیدگاه

فایل مذکور اجزای دست مورد نظر شماست که اگر آنرا در AutoCAD باز کنید می توانید بوسیله امکانات این نرم افزار جزئیات قطعات را مشاهده کنید. اگر قرار باشد هر یک از این قطعات با CNC ساخته شوند، باید فایل مذکور در اختیار اپراتور CNC که توانایی انجام این کار را دارد قرار بگیرد و اطلاعات لازم برای دستگاه CNC مورد نظر از آن استخراج شود. البته انجام این کار معمولا هزینه زیادی برای یک نمونه دارد و به نظر می رسد بتوان در یک کارگاه فلزکاری، این قطعات را بصورت دستی پیاده سازی کرد.

دیدگاه

یکی از پارامترهای قابل تنظیم دیگر مقدار Feed Rate یا سرعت پیشروی است. واحد سرعت پیشروی میلی متر در دقیقه(mmPM) یا اینچ در دقیقه(IPM) است. مقداری که به عنوان Traveling تنظیم می شود، سرعت حرکت در وضعیتی است که ابزار بالا باشد و با قطعه درگیر نباشد و مقدار متناظر Cutting سرعت حرکت در وضعیت تماس ابزار با کار و مثلا براده برداری یا مانند آن است. هنگامی که فرمتی مانند HPGL با پسوند plt به GCODE تبدیل می شود، نقاطی که ابزار بالاست با سرعت متناظر Traveling و نقاط با ابزار پائین با سرعت متناظر با Cutting حرکت می کند. بنابراین می توان این مقادیر را طوری تنظیم کرد که فاصله بین نقاط با سرعت بالا پیموده شود و جایی که عملیات براده برداری یا مانند آن مورد نظر است از سرعت پیشروی پائین تری استفاده شود تا آسیبی به ابزار وارد نشود. مقدار متناظر Jogging هم برای حرکت دستی(Mannual) پیش بینی شده است.

دیدگاه

تشکر می کنم که این همه اطلاعات اینجا قرار می دهید. این سرعت ها رو که فرمودین از کجا بدونیم رو چند قرار دهیم.

اضافه شده در تاریخ :
                      سلام طراح.
                      من برای cnc از پیچ با قطر 10 میلیمتر استفاده کردم. برای اینکه یک دور کامل بزنه باید چند پالس از به درایور وارد بشه .
                      من چطور می توانم بفهمم که پیچ من گامش چقدره؟
                      استپ موتور من 200 استپ و 1.8 درجه است. half step یعنی چه؟

من باید در قسمتی که باید تعداد استپ در برنامه KCAM بنویسم طبق پیچ باید چه مقدار بنویسم؟

راستی اگر دستگاه CNC به کامپیوتر وصل نباشه آیا نرم افزار می تونه RUN بشه و در صفحه ببینیم که اون علامت X رو صفحه حرکت می کند و سمت چپ مقدار جابجایی محور ها مه با شماره نشون می ده رو ببینیم؟

ممنون

اضافه شده در تاریخ :
                      سلام.
                      یه سوال دارم که همیشه زهنم رو مشغول کرده. من چطور می توانم یک شکل مثلا یک مربع که یک مربه کوچکتر روی اون قرار گرفته باشه رو طراحی کنم و اونو با دستگاه CNC درست کنم.
                      آیا با نرم افزار corel draw x4 می شود مثلا یک چرخ دنده طراحی کرد و اونو با cnc ساخت؟
                      چطور این کار رو انجام بدم؟
                      ممنون

اضافه شده در تاریخ :
                      سلام.
                      من نرم افزار BObcad v23 رو از خود سایت دانلود کردم البته به صورت DEMO. شما کرکش رو دارین؟
                      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feshwari
                        این سرعت ها رو که فرمودین از کجا بدونیم رو چند قرار دهیم.
                        حداقل سرعت بستگی به معذوریت های تراش یا براده برداری یا مواردی نظیر آن دارد. مثلا یک فرز برای براده برداری از روی آهن نمی تواند از یک حد سریعتر حرکت کند. بنابراین بسته به زمانی که لازم است تا برای براده برداری صرف شود، مقدار حد پائین سرعت تعیین می شود. برای حد بالا، حداکثر سرعت قابل حصول موتور و درایور و محدودیت های KCAM تعیین کننده است. مثلا روی یک کامپیوتر سریع امتحان شد و ملاحظه شد که این نرم افزار دارای محدودیت بسیاری برای تولید پالس های فرکانس بالا است و برای همان تنظیماتی که تصویر آن قرار داده شده به 3000 میلی متر در دقیقه نمی رسید.

نوشته اصلی توسط feshwari
                        استپ موتور من 200 استپ و 1.8 درجه است. half step یعنی چه؟
                        استپر موتور در سه وضعیت Full و Half و Microstepping درایو می شود. توضیح این روش ها در همین انجمن و انجمن رباتیک بصورت مفصل ذکر شده است.

نوشته اصلی توسط feshwari
                        من برای cnc از پیچ با قطر 10 میلیمتر استفاده کردم. برای اینکه یک دور کامل بزنه باید چند پالس از به درایور وارد بشه .
                        من چطور می توانم بفهمم که پیچ من گامش چقدره؟
                        من باید در قسمتی که باید تعداد استپ در برنامه KCAM بنویسم طبق پیچ باید چه مقدار بنویسم؟
                        برای مشخصات مورد نظر شما در وضعیت Full step باید 200 پالس و در Half step باید 400 پالس به موتور وارد شود تا یک دور بزند و یک میلی متر را طی کند. همین دو عدد را بسته به مد درایور خود باید در بخش Steps/mm وارد کنید. گام پیچ را با کولیس می توانید اندازه بگیرید.

به بقیه سوالات شما در فرصت بعدی پاسخ داده خواهد شد.

دیدگاه

ممنون طراح.
                          من به این صورت تنظیم کردم. عکس زیر را ببینید اونجا چندتا سوال دارم. اگر جواب بدین ممنون می شوم. تا الان هم لطف کردین که جواب ما رو می دین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feshwari
                            راستی اگر دستگاه CNC به کامپیوتر وصل نباشه آیا نرم افزار می تونه RUN بشه و در صفحه ببینیم که اون علامت X رو صفحه حرکت می کند و سمت چپ مقدار جابجایی محور ها مه با شماره نشون می ده رو ببینیم؟
                            نرم افزار KCAM بدون اتصال به CNC می تواند اجرا شود. استثنا در شرایطی است که ورودی هایی را تعریف کنید که تا زمانی که فعال نباشد، اجازه حرکت به دستگاه داده نشود. اما تا زمانی که چنین ورودی هایی تعریف نکرده باشید می توانید نرم افزار را اجرا کنید.

نوشته اصلی توسط feshwari
                            من چطور می توانم یک شکل مثلا یک مربع که یک مربع کوچکتر روی اون قرار گرفته باشه رو طراحی کنم و اونو با دستگاه CNC درست کنم.
                            آیا با نرم افزار corel draw x4 می شود مثلا یک چرخ دنده طراحی کرد و اونو با cnc ساخت؟
                            مهم تر از طراحی این مسئله است که CNC که در اختیار شما قرار دارد امکان چه نوع اثرگذاری روی کار را دارد. این مسئله به نوع ابزار و تعداد درجات آزادی دستگاه شما بستگی دارد. کارهایی مانند برش چوب یا سوراخکاری یا براده برداری از یک فلز، هر یک به مکانیزم مکانیکی و ابزار خاص خود نیاز دارد. برای ساخت یک چرخ دنده ابتدا باید سازو کار مکانیکی لازم در CNC در اختیار شما باشد و آنگاه بسته به نیاز مورد نظر باید از نرم افزار طراحی مناسب استفاده شود. در کارهایی مانند حکاکی روی چوب یا طلق می توان با کشیدن شکل در نرم افزاری مانند Coreldraw به نتیجه مورد نظر رسید. اما ساخت کارهایی که نیازمند براده برداری مرحله به مرحله است نیازمند نرم افزار های پیشرفته ای مانند CATIA است. در همین نرم افزار Bobcad هم کارهایی می توان انجام داد و برای تراش سه بعدی هم اکنون مشغول مطالعه امکانات این نرم افزار هستم. ضمنا این نرم افزار را از بازار خریداری کرده ام و لینکی برای Crack ندارم.
                            برای رسم یا اثرگذاری به شکل دو مربع، باید دستگاه شما 3 محور XYZ را دارا باشد و با رسم شکل و ذخیره سازی با فرمت plt و تبدیل به GCODE امکان اثرگذاری روی کار با CNC به همان شیوه ای که قبلا گفته شده، فراهم است.

دیدگاه

در شکل نمایش داده شده عدد 10 برای Travel به این معناست که در تمام نقاطی که ابزار در بالا قرار گرفته در ارتفاع Z=10mm حرکت کند. صفر بودن دو عدد دیگر به معنای این است که ابزار پائین در ارتفاع Z=0 قرار دارد. فرق بین Normal Cut و Deep Cut در فرصت دیگری بیان می شود. اگر بخواهیم ابزار در وضعیت تراش و مانند آن در ارتفاع دیگری باشد، مقدار آن را در همان عدد قرار می دهیم.
                              Maximum Feed Rate مقدار حداکثر مجاز سرعت پیشروی را تعیین می کند. از آنجایی که در متن GCODE می توان سرعت پیشروی را در هر مرحله تعریف کرد، این پارامترها برای این است که حتی اگر در GCODE مقدار بالاتری آورده شود، سرعت پیشروی به این مقادیر محدود شود.

دیدگاه

یکی از پارامترهای قابل تنظیم برای هر محور، Backlash است که به معنی لقی موجود در محور است. برای فهم بهتر این مفهوم، فرض کنید در یک محور با مکانیزم حرکتی پیچ و مهره، بین دنده های پیچ با مهره مقداری لقی وجود داشته باشد. با فرض ثابت بودن این لقی در طول محور، به این طریق می توان آن را جبران سازی کرد که در زمان تغییر جهت محور، ابتدا موتور به میزان لازم برای جبران لقی در جهت مخالف حرکت کند و بعد حرکت معمول خود را انجام دهد. به این ترتیب ابتدا فاصله ناشی از جفت نبودن پیچ و مهره طی خواهد شد و بعد از آن حرکت صحیح انجام می شود.
                                پارامتر Backlash در دستگاه های CNC بزرگ معمولا قابل تعریف است و در غیر اینصورت به مرور زمان با خوردگی قطعات در عملکرد دستگاه خطا بوجود خواهد آمد. برای فعال کردن این جبران سازی باید در گزینه مربوط به فعال بودن آن وضعیت False به True تغییر داده شود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X