اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور 3 آمپر استپر موتور با L297-L298

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور 3 آمپر استپر موتور با L297-L298

دوستان مخصوصا آقای طراح که نقشه رو قرار دادن میخواستم این مدارو بسازم در مورد اینهایی که شماره زدم سوال داشتم میشه راهنمایی کنید که نقششون چیه ممنون

در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
    گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

در این نقشه علاوه بر بخش درایور موتور، برای ایجاد فرمان هایی از طریق پورت موازی به دو رله مداری در نظر گرفته شده که موارد 1 و 2 و 3 مربوط به این رله ها هستند و می توانند حذف شوند. همچنین بخش هایی که در شکل شما به عنوان 6 نمایش داده شده برای اتصال سوئیچ هایی از طریق پین های ورودی پورت و گسترش پورت است و می تواند حذف شود. برای سایر سوالات هم به پست های قبلی و جزئیات عملکرد IC های L297 و L298 مراجعه کنید.
      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

سلام دوستان. خیلی دنبال pcb این نقشه مدار اول تایپیک گشتم کسی نداشت. مدار ور در پروتیوس طراحی کردم لطفا نگاه کنید اگه جاییش مشکلی داره بگید درستش کنم بذارم همه استفاده کنند. فقط زود بگید

http://uplod.ir/divnkfr1j0wm/Driver_L297_L298.rar.htm

اضافه شده در تاریخ :
        من قسمت های داخل قرمز رو حذف کرم و درمورد شماره 1 تا 4 توضیح میخوام؟ :read:

دیدگاه

سلام
          دوستان بهترین فرکانس برای PWM واسه اعمال کردن به L298 چه فرکانسی هست؟

دیدگاه

بجای UF5403 از UF5404 خردیم اشکالی نداره؟
            راستی یه سوال ساده :icon_razz: موتورم شش سیمه .9 درجه .6 آمپر 6 ولت هست مدار رو به 6 ولت وصل کنم یا همون 12 ولت خوبه مشکلی پیش نمیاد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
              بجای UF5403 از UF5404 خردیم اشکالی نداره؟
              راستی یه سوال ساده :icon_razz: موتورم شش سیمه .9 درجه .6 آمپر 6 ولت هست مدار رو به 6 ولت وصل کنم یا همون 12 ولت خوبه مشکلی پیش نمیاد؟
              ولتاز قسمت 298 باید بالا تر از 12 ولت باشه .استپپر موتور در حالت چاپپر برای کار کرد صحیح به 36 ولت نیاز دارن .
              اما برای قسمت 4 باید بگم که دوتا مقاومت نیم اهم در حقیقت چشم سیستم است . و نقش اینها خیلی حیاتی است .
              قسمت 3 هم برای انتخاب کردن یونی پلار یا بی پلار بودن استپپر موتور است . ( تفاوت بین استپ 4 سیمه با 6 سیمه )
              قسمت 2 رو نمی دونم چرا ریست رو پیچیده کرده . این مدار درایور همیشه فعال است فقط بعد از اومدن برق چند میلی ثانیه مدار در مد ریست قرار میگیره .
              قسمت 1 هم که برای غیر فعال کردن فیزیکی مدار توسط کار بر است .
              تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
              داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

پس ولتاژهارو مطابق شکل اعمال میکنم. ببینید درست فهمیدم
                با قسمت 3 میتونیم استپر 4 یا 5.6 سیمه رو بهش وصل کنیم
                قسمت 1 قیافش یه جوی هست مثل گیرنده مادون قرمز بنظر میرسید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
                  پس ولتاژهارو مطابق شکل اعمال میکنم. ببینید درست فهمیدم
                  با قسمت 3 میتونیم استپر 4 یا 5.6 سیمه رو بهش وصل کنیم
                  قسمت 1 قیافش یه جوی هست مثل گیرنده مادون قرمز بنظر میرسید
                  قسمت 1 اون سیمه در واقع پل زده اون قسمت مثل کلید هستش اون نیم دایره جلوش اتصال بین دو کانکت هستش
                  قسمت 2 اون دو قطعه که با هم سری شدن اصلا چی هست؟ :question: لازمه که باشه؟ من که الزامی توش نمیبینم! oo: وظیفش چیه اونجا؟ :question:
                  فقط خودمو خودشو خدامون...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط احسان رودپیش زاده
                    قسمت 2 اون دو قطعه که با هم سری شدن اصلا چی هست؟ :question: لازمه که باشه؟ من که الزامی توش نمیبینم! oo: وظیفش چیه اونجا؟ :question:
                    اونا بافرن ولی هون طور که جناب aliila هم گفتند نمیدونم چرا ریست رو اینطوری کرده کاش جناب طراح لطف میکرند و جواب مارو میدادند :cry2:

دیدگاه

یه سوال: :question:
                      اینجوری که من دارم میبینم 6 تا خازن 100 نانو با vcc موازی شده :eek: که هر کدوم به پایه vcc یکی از ای سی ها وصله. حالا سوال اینجاس که لازمه برای هر ای سی یه خازن جداگونه بزاریم؟ :question: فکر کنم این خازن ها نویز گیر باید باشن که خوب یدونش کافیه دیگه oo:

دیدگاه

یه سوال: :question:
                        اینجوری که من دارم میبینم 6 تا خازن 100 نانو با vcc موازی شده :eek: که هر کدوم به پایه vcc یکی از ای سی ها وصله. حالا سوال اینجاس که لازمه برای هر ای سی یه خازن جداگونه بزاریم؟ :question: فکر کنم این خازن ها نویز گیر باید باشن که خوب یدونش کافیه دیگه oo:
                        همینطور که گفتید نویز رو فیلتر میکنه
                        هر آیسی یکی داره چون از هم فاصله دارند و ممکنه به خاطر فاصله ترک ها نویز رو جذب کنند و تغذیه نویزس بشه حتی آیسی هایی مثل mega64
                        که تعداد vcc,gnd هاش زیاده بهتره کنار هر زوج از این پایه و نزدیکترین حالت به آیسی یه خازن بزارید نبود این خازنها توی محیط آزمایشگاهی شاید مشکلی ایجاد نکنه
                        ولی توی محیط های پر نویز میتونه به عملکرد بهتر مدار کمک کنه

دیدگاه

خوب اینم شماتیک پروتئوس این درایور که بیشترشو جناب sami222 زحمت کشیدن
                          PCBش هم هست اما کامل نیست جای قطعات رو تعیین کردم ولی خیلی کار داره اگه وقت کردم شاید کامل درستش کردم قول نمیدم ولی اگه کسی زود تر درستش کرد لطف میکنه اگه به اشتراک بزاره :smile: فقط یه نکته هرکی خواست PCBش رو بزنه اینو دقت کنه که باید سوراخ ها رو بزرگتر کنه چون اکثرا ماها با مته یک سوراخ کاری میکنیم که در اون صورت چیزی از سوراخ ها باقی نمیمونه. من تو هنرستان یه بار به این مشکل برخوردم و کلا مجبور شدم از اول بردمو درست کنم :cry2:
                          http://up.haunting.ir/up/haunt/Documents/Driver.rar

اضافه شده در تاریخ :
                          خوب اینم شماتیک و PCB درایور استپ موتور با L297 و L298 :nerd:
                          لازم به ذکره که شماتیک رو زحمتشو sami222 کشیدن. :applause:
                          و اینم لازم به ذکره که تو پروتئوس کشیده شده.
                          ونکته دیگه اینکه به صورت سه محور نیست تکی درست کردم
                          .
                          http://up.haunting.ir/up/haunt/Docum...297%20L298.rar
                          .

دیدگاه

شما مطمعنی ورژن پروتئوست 7.1 هست؟ مال من 7.8 هست موقع بازکردن ARES میگه ورژن نرم افزاریت رو بالا ببر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
                              شما مطمعنی ورژن پروتئوست 7.1 هست؟ مال من 7.8 هست موقع بازکردن ARES میگه ورژن نرم افزاریت رو بالا ببر
                              آره بااا ورژنش 7.1 هستش ایناها نگا :sad:
                              فایلو عوض کردم با ورژن پایین ذخیره کردم امیدوارم دیگه مشکل نداشته باشه

دیدگاه

آره بابا ورژنش 7.1 هستش ایناها نگا :sad:
                                فایلو عوض کردم با ورژن پایین ذخیره کردم امیدوارم دیگه مشکل نداشته باشه
                                بله مشکل حل شد :biggrin:
                                pcb رو دیدم دستت دردنکنه :applause:
                                بنظرم برای من که موتورم .6 آمپر هست جواب بده ولی برای جریان های بالاتر باید خطوط قدرت رو پهن تر کرد یا با لحیم ضخامتشون رو زیادتر کرد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X