اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در ساخت یک cnc کوچک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در ساخت یک cnc کوچک

نوشته اصلی توسط ghmasoud
    داداش اون درایوری که گذاشتم(با l293 d ) با نصب kcam تو xp و نصب dll مربوطه که تو سایت http://www.kellyware.com/ بود به استپ دستور میده ولی استپ حرکت نمیکنه و یه صدای تق تق ازش میاد یعنی وقتی بهش دستور راست یا چپ میدی یه سوت کوچلو میزنه و شروع به تق تق میکنه !!!به نظرت مشکل چیه؟ :cry::cry2:
    راستی من واسه تغذیه موتور و مدار از پاور کامپیوتر استفاده میکنم. که سیمای قرمزش 5v رو هم واسه مدار و هم موتور میدن. به نظرت مشکل از منبع تغذیه نیست؟
    ممکنه سرعتت خیلی بالا باشه و یا سیمهای موتورو اشتباه وصل کرده باشی
    نه مشکل از منبع نیست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mebk1988
      ممکنه سرعتت خیلی بالا باشه و یا سیمهای موتورو اشتباه وصل کرده باشی
      نه مشکل از منبع نیست
      منظور شما از سرعت همون single step هست(تو kcam)??

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghmasoud
        منظور شما از سرعت همون single step هست(تو kcam)??
        معنی single step با خودشه وقتی این کلید فعال باشه به ازای هر بار فشار دادن کلید های جهتی دستگاه به مقداری که برای single step تنظیم شده حرکت میکنه
        برای تنظیم سرعت باید از منوی setup وارد table setup بشی و مقادیر steps/inch و traveling و feed rates تنظیم کنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mebk1988
          معنی single step با خودشه وقتی این کلید فعال باشه به ازای هر بار فشار دادن کلید های جهتی دستگاه به مقداری که برای single step تنظیم شده حرکت میکنه
          برای تنظیم سرعت باید از منوی setup وارد table setup بشی و مقادیر steps/inch و traveling و feed rates تنظیم کنی
          داداش من مدار l298 رو بستم ولی موتور باز همش میلرزه یعنی وقتی تو قسمت cnc controls بهش دستور چپ میدی موتور میلرزه و وقتی دستور راست میدی متوقف میشه سیم های موتور رو هم عوض کردم ولی باز هم همینطوره راستی من پایه ----1و 20---- l297 رو ول گذاشتم (خصوصا پایه 20 که باید به آی سی 4584 وصل بشه )همینطور از پتاسیومتر هم استفاده نکردم یعنی r4 رو نگذاشتم ولی r3 رو با مقاومت 4.7 کیلو اهم گذاشتم.
          ضمنا اون مداری هم که به پین 1 و 16 پورت پرینتر وصل هست رو هم نذاشتم .راستی اون مقاومت های RN1 , RN2 که واسه HIGHT نگه داشتن پورت هستن رو گذاشتم.
          لطفا کمکم کنید :angry: :angry: :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghmasoud
            داداش من مدار l298 رو بستم ولی موتور باز همش میلرزه یعنی وقتی تو قسمت cnc controls بهش دستور چپ میدی موتور میلرزه و وقتی دستور راست میدی متوقف میشه سیم های موتور رو هم عوض کردم ولی باز هم همینطوره راستی من پایه ----1و 20---- l297 رو ول گذاشتم (خصوصا پایه 20 که باید به آی سی 4584 وصل بشه )همینطور از پتاسیومتر هم استفاده نکردم یعنی r4 رو نگذاشتم ولی r3 رو با مقاومت 4.7 کیلو اهم گذاشتم.
            ضمنا اون مداری هم که به پین 1 و 16 پورت پرینتر وصل هست رو هم نذاشتم .راستی اون مقاومت های RN1 , RN2 که واسه HIGHT نگه داشتن پورت هستن رو گذاشتم.
            لطفا کمکم کنید :angry: :angry: :cry2:
            مشکل از ارایش سیمهای موتور. من دو سه روز وقت صرف کردم تا فهمیدم مشکل چیه :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mebk1988
              مشکل از ارایش سیمهای موتور. من دو سه روز وقت صرف کردم تا فهمیدم مشکل چیه :mrgreen:
              داداش استپر من سیم های قرمز و سفیدش یه کویلن و آبی و زرد یه کویل دیگه حالا با توجه به اینکه l298 دو پل داره باید(خروجی های شماره 2 و 3 یک پل و 13 و 14 پل دیگر) هر کدوم از این کویل های استپر موتور روی یه پل قرار بگیرن(مثلا قرمز 3 و سفید 2) یا به صورت ضربدری(مثلا سفید 2 قرمز 13)لطفا منو راهنمایی کنید :cry:
              یه جا گفتید استپر شما هم از نوع مال منه میشه برسی کنید شاید رنگ سیم هاش هم یکی باشن و در نهایت محل اتصالشون به پین های l298.
              خیلی ممنون مبشم منو راهنمایی کنید.

دیدگاه

کسی نیست منو راهنمایی کنه آخه من کجای کارو اشتباه کردم ؟؟؟ راستی من نتونستم اون مقاومت های نیم اهمی رو وات بالا گیر بیارم مجبور شدم 3 تا مقاومت 1.5 اهمی رو واسه هر پایه 13 و 14 (l297) موازی با هم به gnd وصل کنم.
                کسی درایور آمادشو سراغ نداره واسه 2 آمپر یه نمونه دیدم مال یه شرکتی به نام جمشاد بود گفته واسه ولتاژ بیشتر از 10 و کمتر از 36 ولته ؟؟ یعنی با استپ 4.5 ولت ما کار نمیکنه؟؟
                راستی مشکل از l298n چون مال من آخرش n داره.
                یه چیز دیگه وقتی من مدارم رو تغذیه میکنم استپ موتور بدون هیچ دستوری میلرزه !!؟؟ یعنی بدون اتصال به پورت پارالل و حتی زمانی که پایه enable (پایه 10) رو به منبع وصل نکردم باز هم میلرزه واقعا نمیدونم چیکار کنم چند بار سیم کشیو چک کردم همه چی درسته ولی نمیدونم چرا اینطوره ؟؟؟
                اینم لینک دیتا شیتش :
                http://www.jamshad.com/PDF/BP2A_Step_Motor_Driver_2A.pdf
                http://www.jamshad.com/PDF/BP2A-Driver-Manual.pdf
                http://www.jamshad.com/PDF/Step_Motors_Connction_Diagrams.pdf

آقا لطفا و خواهشا بهم کمک کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghmasoud
                  کسی نیست منو راهنمایی کنه آخه من کجای کارو اشتباه کردم ؟؟؟ راستی من نتونستم اون مقاومت های نیم اهمی رو وات بالا گیر بیارم مجبور شدم 3 تا مقاومت 1.5 اهمی رو واسه هر پایه 13 و 14 (l297) موازی با هم به gnd وصل کنم.
                  کسی درایور آمادشو سراغ نداره واسه 2 آمپر یه نمونه دیدم مال یه شرکتی به نام جمشاد بود گفته واسه ولتاژ بیشتر از 10 و کمتر از 36 ولته ؟؟ یعنی با استپ 4.5 ولت ما کار نمیکنه؟؟
                  راستی مشکل از l298n چون مال من آخرش n داره.
                  یه چیز دیگه وقتی من مدارم رو تغذیه میکنم استپ موتور بدون هیچ دستوری میلرزه !!؟؟ یعنی بدون اتصال به پورت پارالل و حتی زمانی که پایه enable (پایه 10) رو به منبع وصل نکردم باز هم میلرزه واقعا نمیدونم چیکار کنم چند بار سیم کشیو چک کردم همه چی درسته ولی نمیدونم چرا اینطوره ؟؟؟
                  اینم لینک دیتا شیتش :
                  http://www.jamshad.com/PDF/BP2A_Step_Motor_Driver_2A.pdf
                  http://www.jamshad.com/PDF/BP2A-Driver-Manual.pdf
                  http://www.jamshad.com/PDF/Step_Motors_Connction_Diagrams.pdf

آقا لطفا و خواهشا بهم کمک کنید.
                  این حالتی که میگی باید مربوط به پتانسیومتر تنظیم جریان باشه. وقتی این پتانسیومتر از 1 حدی کمتر شه این حالت پیش میاد
                  من هر کاری کردم نتونستم با پتانسیومتر جریانو تنظیم کنم بنا بر این با 1 منبع ولتاژ متغیر ولتاژیو که موتور بهترین توانو داشت پیدا کردم و اونو بهش اعمال کردم

دیدگاه

داداش من دیود ها رو fr152 گذاشتم فکر نمیکنید با توجه به جریان نشتی که مدار به استپر منتقل میکنه مشکل از دیود ها باشه ؟؟ نوع دیودی که شما گذاشتید چیه عیب نداره از دیود 4001 استفاده کنم؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghmasoud
                      داداش من دیود ها رو fr152 گذاشتم فکر نمیکنید با توجه به جریان نشتی که مدار به استپر منتقل میکنه مشکل از دیود ها باشه ؟؟ نوع دیودی که شما گذاشتید چیه عیب نداره از دیود 4001 استفاده کنم؟؟
                      بعید میدونم مشکل از دیود باشه
                      من از fr4007 استفاده کردم

دیدگاه

:nice: :nice: :nice: :nice: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:
                        آقا دمت حسابی گرم.درست شد مشکل از نحوه اتصال پورت پارالل بود.
                        حالا میرم واسه ساخت سه تا درایور.
                        راستی دوست من سرعت موتور ابتدا آهسته است بعد سریعتر میشه مشکلی که نیست ؟

دیدگاه

دوست عزیر "mebk1988" محترم چند تا سوال داشتم:
                          اینکه میخوام تغذیه موتور رو با فیوز ایمن کنم فیوز 2آمپر بزارم یا 1.5 آمپر؟
                          میتونم تو محل هایی که مدار به gnd وصل میشه یه دیود بزارم تا در برابر اتصال اشتباه ic ها محافظت بشن؟
                          اگه بخوام دو موتور رو با یه درایور راه بندازم میشه این کارو با همین درایور ها کرد البته یه فن هم واسه l298 میزاریم ؟ و برای اتصالش بهتره موتور ها سری بشن یا موازی با درایور فکر کنم سری بشن دقیق تره :nerd: ؟
                          این موتور ها تو توضیحاتشون نوشته 1.5 کیلوگرم سانتیمتر گشتاور ؟؟!! ولی وقتی اون رو راه میندازیم 0.5 :eek:هم نیست چرا؟؟
                          ولتاژ بهینه واسه مدار دقیقا چند ولته که حداکثر گشتاور رو بده؟

دیدگاه

سلام
                            این دستگاه ما اینطوری شد ولی یه اشتباه که کردم اونم اینکه اول اندازش رو یکم نسبت به موتور ها بزرگ انتخاب کردم دوم هم اینکه سرعت چرخش موتور ها خیلی کمه و تا یه حدی میشه سرعت رو بالا برد فک کنم 120 دور در دقیقه حالا میشه کمک کنید چیکار کنم ؟؟؟اصلا موتوری با سرعت 1000 دور در دقیقه هست؟؟؟ میگن سری h سرعتش بالاست میشه آدرس و یه دیتا شیت به من بدید ضمنا تو یک درایور دو تا l298 به کار بردم تا آمپر بیشتری ازش بکشم:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X