اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی برای انتخاب بال اسکرو مناسب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی برای انتخاب بال اسکرو مناسب

سلام دوستان
    من میخام یک دستگاه CNC درست کنم خاستم ببینم برای این که به دقت 0.01 میلیمتر برسم و دستگاه نرم کار کنه بهتره روی گام پیچ بال اسکرو تمرکز کنم یا استفاده از میکرو استپ ؟

پاسخ : راهنمایی برای انتخاب بال اسکرو مناسب

درود
    هرچه گام پیچ بال اسکرو کمتر باشد دقت مکانیکی کار بالاتر میرود و میکرو استپ دقت الکترونیکی کار را که آن بستگی به استپر موتور هم دارد ولی به عقیده من بهتر است از بال اسکرو با گام کمتر استفاده کنید زیرا چندان اطمینانی به میکرو استپ در استپر موتورها آنهم بدون فیدبک نمیتوان داشت.

من خودم اسفند سال قبل که قیمتها مثل الان سرسام آور بالا نرفته بود مثل شما میخواستم یک CNC رومیزی در ابعاد (40X30X10) بسازم پس ازتحقیق و مطالعه بسیار به این نتیجه رسیدم بدون کارگاه و بدون ابزارآلات مناسب که معمولا در کارگاه های تراشکاری مدرن یافت میشود ساخت این دستگاه با دقت بالا (مثلا همان 0.01 میلیمتر) با بودجه زیر 50 میلیون تومان امکان پذیر نیست لذا منصرف شدم. به عنوان تجریه شخصی عرض میکنم شاسی دستگاه بجز ورق آهن حداقل 2 میلیمتر حتما لقی خواهد داشت ، قطعات شاسی باید با دقت بالا طراحی و با ماشین CNC لیزری برش داده شوند ، جوشکاری قطعات باید با دقت صورت گیرد (با پیچ و مهره به دقت بالا نمیرسید) ، حتما از ریل و واگن برای تمام سه محور استفاده شود و در نهایت همه اینها پس از مونتاژ باید با ابزار مناسب بخوبی کالیبره شوند .
    جدیدترین ویرایش توسط nimdar; ۱۸:۴۹ ۱۴۰۲/۰۴/۱۰.

دیدگاه

سلام دوست گرامی
      من ابعاد 120*60*30 میخام بسازم و شاسی هم با همین پروفیل های آلمینیومی که سطح دقیقی دارند اما با پیچ و مهره و شما درست می‌فرمایید پیچ و مهره دوام ندارد اما میشه هر شیش ماه یک بار سرویس بشه و دوباره تراز و آچار کشی بشه و در مورد میکرو استپ یک مزیت داره اینه که حرکت رو نرم تر می‌کنه اما عیب های دیگه هم داره گشتاور و شاید پالس گم بشه
      در مورد ریل هم که فرمودید بنظرتون از شفت هارد کروم پایه دار و بجای دوتا روی هر شفت من از ۴ تا بلبرینگ خطی استفاده کنم که لقی بلبرینگ کم تر بشه و در محور x هم توی این سایز برخلاف اکثر طراحیا بجای یک استپ موتور و یک بال اسکرو در وسط از دو استپ موتور و دو بال اسکرو در چپ و راست استفاده کنم مثل دستگاه های صنعتی
      بنظر شما چطور میشه ؟

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
      درود
      هرچه گام پیچ بال اسکرو کمتر باشد دقت مکانیکی کار بالاتر میرود و میکرو استپ دقت الکترونیکی کار را که آن بستگی به استپر موتور هم دارد ولی به عقیده من بهتر است از بال اسکرو با گام کمتر استفاده کنید زیرا چندان اطمینانی به میکرو استپ در استپر موتورها آنهم بدون فیدبک نمیتوان داشت.

من خودم اسفند سال قبل که قیمتها مثل الان سرسام آور بالا نرفته بود مثل شما میخواستم یک CNC رومیزی در ابعاد (40X30X10) بسازم پس ازتحقیق و مطالعه بسیار به این نتیجه رسیدم بدون کارگاه و بدون ابزارآلات مناسب که معمولا در کارگاه های تراشکاری مدرن یافت میشود ساخت این دستگاه با دقت بالا (مثلا همان 0.01 میلیمتر) با بودجه زیر 50 میلیون تومان امکان پذیر نیست لذا منصرف شدم. به عنوان تجریه شخصی عرض میکنم شاسی دستگاه بجز ورق آهن حداقل 2 میلیمتر حتما لقی خواهد داشت ، قطعات شاسی باید با دقت بالا طراحی و با ماشین CNC لیزری برش داده شوند ، جوشکاری قطعات باید با دقت صورت گیرد (با پیچ و مهره به دقت بالا نمیرسید) ، حتما از ریل و واگن برای تمام سه محور استفاده شود و در نهایت همه اینها پس از مونتاژ باید با ابزار مناسب بخوبی کالیبره شوند .

دیدگاه

درود
        من نظرم را در پست قبل مشروح اعلام کردم با پروفیل آلومینیومی از همان اول کار هرگز به دقت 0.01 میلیمتر نخواهید رسید حتی کالیبره هم نخواهد شد (هر شش ماه یکبار کالیبره کردن هم خودش عذاب است) ، اختلاف قیمت بال اسکرو گام 2 با گام 8 چندان زیاد نیست که ریسک کنید ، بلبرینگ خطی هرگز به دقت ریل و واگن نیست تمام دستگاههای صنعتی از ریل و واگن استفاده میکنند تنها دستگاههای آماتوری که برای سرگرمی ساخته میشوند از بلبرینگ خطی استفاده مینمایند ، استفاده از دو استپ موتور تنها وقتی توجیه دارد که میز کار شما سنگین باشد همزمانی حرکت شروع و ادامه حرکت آنها بسته به سیستم کنترل الکترونیکی و طراحی مکانیکی سیستم حرکتی آنها دارد که معمولا گران هستند( مثلا برای حرکت همزمان دوبال اسکرو هرگز نباید از تسمه استفاده کنید چون خطای بالایی داشته و دقت میکرو استپ را هم ندارد) همچنین نیاز به منبع تغذیه قوی تری هم دارد امیدوارم نخواهید از آردوینو برای سیستم کنترل استفاده نمایید که به درد کار شما نمی خورد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ssiinnaa88 نمایش پست ها
          سلام دوستان
          من میخام یک دستگاه CNC درست کنم خاستم ببینم برای این که به دقت 0.01 میلیمتر برسم و دستگاه نرم کار کنه بهتره روی گام پیچ بال اسکرو تمرکز کنم یا استفاده از میکرو استپ ؟
          با سلام
          دقت 0.01 میلیمتر خیلی بالاست که اغلب cnc های گرون قیمت صنعتی که مجهز به انکودر 10000 پالس یا خط کشهای دیجیتال میکرونی هستن هم چنین دقتی ندارن.
          تو کارهای دقت بالا، علاوه بر دقت محاسباتی و تئوری که باید دست کم ده برابر دقت فیزیکی مورد نیاز باشه، صلبیت و تعامد محور ها هم اهمیت زیادی داره که با ابزارهای ساخت معمولی هرگز بدست نمیاد.
          کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

بله بلبرینگ خطی لقی زیادی داره گفتم شاید با زیاد کردن طول بلبرینگ لقی خیلی کم تر بشه اما مشکلی نیست ریل و شفت هارد کروم پایه دار تقریبا هم قیمت هستند اما واگن خیلی قیمتش بالا هست که باز هم مشکلی نیست حتما از ریل و واگن استفاده میکنم . کنترلر هم قطعا ماخ تری استفاده میکنم اما واقعا بجز پروفیل آلمینیومی نمیتونم از چیز دیگه ای استفاده کنم من برای کار های ظریف کاری روی چوب میخام استفاده کنم دستگاه رو و نمیدونم اصلا دقت 0.01 مناسب هست برای من یا اینکه اصلا متریالی مثل چوب حتی اگر هم دقت 0.01 روش پیاده بشه در عمل خوده چوب توانایی این دقت رو نداشته باشه و پرز بشه یا هرچی دو موتور x هم ماخ تری قطعا به خوبی ازش بر میاد برای هماهنگ کردنش من گفتم شاید اینطوری حرکتش محکم تر بشه و روی دقت تاثیر بزاره در مورد بال اسکرو هم ریسک نمیخام بکنم بخاطر همین گفتم از عزیزانی مثل شما کمک بگیرم و بهترین راه رو انتخاب کنم اون هم قطعا گام بالا تر میبندم فقط من نگرانه لرزش استپ موتور در گام کامل هستم دمپر هم احتمالا بزارم اگه بدونم تاثیر مثبت میزاره
            نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
            درود
            من نظرم را در پست قبل مشروح اعلام کردم با پروفیل آلومینیومی از همان اول کار هرگز به دقت 0.01 میلیمتر نخواهید رسید حتی کالیبره هم نخواهد شد (هر شش ماه یکبار کالیبره کردن هم خودش عذاب است) ، اختلاف قیمت بال اسکرو گام 2 با گام 8 چندان زیاد نیست که ریسک کنید ، بلبرینگ خطی هرگز به دقت ریل و واگن نیست تمام دستگاههای صنعتی از ریل و واگن استفاده میکنند تنها دستگاههای آماتوری که برای سرگرمی ساخته میشوند از بلبرینگ خطی استفاده مینمایند ، استفاده از دو استپ موتور تنها وقتی توجیه دارد که میز کار شما سنگین باشد همزمانی حرکت شروع و ادامه حرکت آنها بسته به سیستم کنترل الکترونیکی و طراحی مکانیکی سیستم حرکتی آنها دارد که معمولا گران هستند( مثلا برای حرکت همزمان دوبال اسکرو هرگز نباید از تسمه استفاده کنید چون خطای بالایی داشته و دقت میکرو استپ را هم ندارد) همچنین نیاز به منبع تغذیه قوی تری هم دارد امیدوارم نخواهید از آردوینو برای سیستم کنترل استفاده نمایید که به درد کار شما نمی خورد.
            دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام دوست گرامی بله احتمالا از این دقت صرف نظر کنم البته با توجه به روشی که در نظر دارم احتمالا موفق نمیشدم انکودر هم که در توانم نیست پس احتمالا دقت 0.1 رو در نظر بگیرم
            نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
            با سلام
            دقت 0.01 میلیمتر خیلی بالاست که اغلب cnc های گرون قیمت صنعتی که مجهز به انکودر 10000 پالس یا خط کشهای دیجیتال میکرونی هستن هم چنین دقتی ندارن.
            تو کارهای دقت بالا، علاوه بر دقت محاسباتی و تئوری که باید دست کم ده برابر دقت فیزیکی مورد نیاز باشه، صلبیت و تعامد محور ها هم اهمیت زیادی داره که با ابزارهای ساخت معمولی هرگز بدست نمیاد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X