اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بیس مشترک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بیس مشترک

سلام . داخل یه طرحی اومده بیس یک ترانزیستور منفی با مقاومت ثابت به vcc متصل کرده
    امیتر به یکی از پایه های میکرو و کلکتور داده به یک جایی که یه سیگنال سوئیچ میکنه. در کل وقتی پایه میکرو 0 میشه جریان از پایه کلکتور میره به امیتر و توسط پایه میکرو زمین میشه
    حالا سوالم اینه که چرا این کار کرده . مثلا به جای ترانزیستور یک دیود هم قرار میداد که جواب میداد ؟؟؟ چرا از اتصال بیس مترک ترانزیستوری استفاده کرده؟؟

سلام دوست عزیز
    اینطور که شما مطرح کردید فکر میکنم احتمالا میخواسته وقتی که جربان vcc قطع شد دیکه سوئیچسنگ از پایه میکرو انجام نشه که با گذاشتن دیود ممکن نیست
    همین مدار رو در یک چراغ اضطراری دیدم که پدرم داشت تعمیر میکرد و با ترانزیستور ورودی برق شهری رو چک میکرد و وقتی که برق َقطع میشد اجازه اتصال باتری به لامپ ها رو میداد
    جدیدترین ویرایش توسط 12yousef35; ۰۳:۱۹ ۱۴۰۳/۰۶/۱۱.

دیدگاه

با این توضیفاتی که شما کردید احتمالا ترانزیستور ولتاژ بالاست و برای سویچ کردن ولتاژهای بیشتر از ولتاژ میکرو استفاده شده است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sepehr63 نمایش پست ها
        سلام . داخل یه طرحی اومده بیس یک ترانزیستور منفی با مقاومت ثابت به vcc متصل کرده
        امیتر به یکی از پایه های میکرو و کلکتور داده به یک جایی که یه سیگنال سوئیچ میکنه. در کل وقتی پایه میکرو 0 میشه جریان از پایه کلکتور میره به امیتر و توسط پایه میکرو زمین میشه
        حالا سوالم اینه که چرا این کار کرده . مثلا به جای ترانزیستور یک دیود هم قرار میداد که جواب میداد ؟؟؟ چرا از اتصال بیس مترک ترانزیستوری استفاده کرده؟؟
        اگر منظور شما رو درست متوجه شده باشم، پایه مد نظر میکروکنترلر به عنوان ورودی استفاده شده و ترانزیستور هم برای تبدیل سطح ولتاژ نقطه اندازه گیری به محدوده سطح ولتاژ منطقی استفاده شده.

دیدگاه

این شماتیک هست . درست هم کار میکنه مدار . ولی چرا بیس مشترک گرفته و به 3.3 زده و امیتر رفته برای پایه های خروجی pwm نمیدونم چرا این کار کرده .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
            با این توضیفاتی که شما کردید احتمالا ترانزیستور ولتاژ بالاست و برای سویچ کردن ولتاژهای بیشتر از ولتاژ میکرو استفاده شده است
            میکروی شما 3.3 هست و این مدار برای راه اندازی ولتاژ گیت می باشد

دیدگاه

میکروی شما 3.3 هست و این مدار برای راه اندازی ولتاژ گیت می باشد
              خوب میدونم برای راه اندازی ولتاژ گیت هست . ولی این ترانزیستور چرا بیس مشترک بسته شده . سیگنال به بیس ترانزیستور میداد و امیتر به زمین باز همین کار میکرد . من تست کردم . توی این مدار فقط یه ترانزیستور روشن هست و امیتر اون سوئیچ میشه . دلیل اینجور بستن میخوام.چه مزیتی داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sepehr63 نمایش پست ها

خوب میدونم برای راه اندازی ولتاژ گیت هست . ولی این ترانزیستور چرا بیس مشترک بسته شده . سیگنال به بیس ترانزیستور میداد و امیتر به زمین باز همین کار میکرد . من تست کردم . توی این مدار فقط یه ترانزیستور روشن هست و امیتر اون سوئیچ میشه . دلیل اینجور بستن میخوام.چه مزیتی داره
                صحبت شما درست و این میشه لول سویچ ، اینجوری یه ترانزیستور مثبت هم باید بالا باشه تا این ترانزیستور امیتر مشترک بتونه اون رو درایو کنه
                طراحی بیس مشترک اینجا بهینه ترین طراحیه قطعات کمتر و محاسبات بهتر

دیدگاه

صحبت شما درست و این میشه لول سویچ ، اینجوری یه ترانزیستور مثبت هم باید بالا باشه تا این ترانزیستور امیتر مشترک بتونه اون رو درایو کنه
                  طراحی بیس مشترک اینجا بهینه ترین طراحیه قطعات کمتر و محاسبات بهتر
                  من توی تحلیل این قسمت موندم . اگه میکرو فقط امیتر سوئیچ میکنه و کلکتور هم به بیس ترانزیستور مثبت بالایی هست این ترانزیستور با بیس دائم تحریک مثل یه دیود عمل میکنه . خوب یه دیود میشد بزاره . چرا ترانزیستور . نه تقویت ولتاژ و نه تقویت جریانی هست ؟؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X