اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ایده برای طراحی حرفه ایی یک سیستم آبیاری باغچه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ایده برای طراحی حرفه ایی یک سیستم آبیاری باغچه

نوشته اصلی توسط mojalan
    خب جدای از سخت افزار و سنسورهای مورد نیاز شما باید اول به این نتیجه برسید که دقیقا چه سیستمی میخواد پیاده بشه بعد دنبال سخت افزارش باشید.
    شرکتهایی هستند که از این سیستم ها میسازند و پیشنهاد میکنم برای گرفتن ایده و حتی الامکان بهبود اون یه سر به سایت این شرکتها بزنید
    من تا حد زیادی متقاعد شدم که سیستمی که تو ذهنم هست خوبه
    چون احتمال کاهش فشار آب زیاده ترجیح میدم یا مخزن بذارم یا پمپ(اولی کم خرجتره)
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ایده برای طراحی حرفه ایی یک سیستم آبیا

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
      سلام
      من با LM35 و LM335 برای دما موافقترم چون خیلی راحت راه میافتن
      و ی سنسور هم هست برای رطوبت یکی دوبار باهاش کار کردم خیلی اذیتم کرد
      شمارشو نمیدونم چیه ولی تغییراتش اصلا خطی نیست(عکسشو میذارم)

راستی من هم شیر برقی دارم
      هم پمپ لباسشویی
      خیلی راحت گیر میاد
      ولی الان دم دستم نیست
      شما میدونی مثلا برای یک متر مربع چقدر آب لازمه؟ چون ساختن مخزن برای من یکم درد سر داره
      LM35 سنسور و رنج خیلی خوب است که راحت با A/D راه می افتد اما به نظر من مناسب برای این سیستم ها نیست LM35 برای زمانی است که سخت افزار شما با محیط کاری تماس دارد اما در این کار ما باید برد اصلی را از سنسور ها جدا کنیم البته این نظر من است به نظر من باید از سنسور های مقاومتی استفاده کنیم

حالا داداش بگو ما این شیر و پمپو از کجا گیر بیاریم؟! :rolleyes:
      راستش من هم توی محاسبات منبع و آب و دما .. رطوبت موندم اینارو باید از کتاب اصول آبیاری گروه رشته های کشاورزی در بیاریم :nerd:
      لطفا دوستانی که در این زمینه کار کرده انند کمک کنند مقادیر را ما چگونه باید سنجش کنیم ؟؟!!!!

نوشته اصلی توسط mojalan
      خب جدای از سخت افزار و سنسورهای مورد نیاز شما باید اول به این نتیجه برسید که دقیقا چه سیستمی میخواد پیاده بشه بعد دنبال سخت افزارش باشید.
      شرکتهایی هستند که از این سیستم ها میسازند و پیشنهاد میکنم برای گرفتن ایده و حتی الامکان بهبود اون یه سر به سایت این شرکتها بزنید
      همه این سایت ها فقط قالب کاریشونو تو سایتشون نمایش دادنند نه مدار و سنسور های خود را ....
      اگر هم بخواهیم الگو بگیریم باید یک دو تا از اینا را هزینه کنیم در صورتی که اصلا نمی ارزه... :icon_razz:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط FreeMen
        LM35 سنسور و رنج خیلی خوب است که راحت با A/D راه می افتد اما به نظر من مناسب برای این سیستم ها نیست LM35 برای زمانی است که سخت افزار شما با محیط کاری تماس دارد اما در این کار ما باید برد اصلی را از سنسور ها جدا کنیم البته این نظر من است به نظر من باید از سنسور های مقاومتی استفاده کنیم

حالا داداش بگو ما این شیر و پمپو از کجا گیر بیاریم؟! :rolleyes:
        راستش من هم توی محاسبات منبع و آب و دما .. رطوبت موندم اینارو باید از کتاب اصول آبیاری گروه رشته های کشاورزی در بیاریم :nerd:
        لطفا دوستانی که در این زمینه کار کرده انند کمک کنند مقادیر را ما چگونه باید سنجش کنیم ؟؟!!!!
        همه این سایت ها فقط قالب کاریشونو تو سایتشون نمایش دادنند نه مدار و سنسور های خود را ....
        اگر هم بخواهیم الگو بگیریم باید یک دو تا از اینا را هزینه کنیم در صورتی که اصلا نمی ارزه... :icon_razz:
        ببخشید مگه شما دمای هوا رو نمیخوای اندازه بگیری؟

از همه تعمیر لباسشویی ها و فروشنده های لوازم یدکی
        آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
          ببخشید مگه شما دمای هوا رو نمیخوای اندازه بگیری؟

از همه تعمیر لباسشویی ها و فروشنده های لوازم یدکی
          100 درصد البته با سنسور مقاومتی pt100 اندازه گیری میکنم
          در ضمن من مدارمو شروع کردم :rolleyes:

از همه تعمیر لباسشویی ها و فروشنده های لوازم یدکی :cry2:
          راستی شما می دانید بازار صنعت کشاورزی :eek: در تهران کجاست یا ابزار آلات آبیاری ؟؟
          کسی از دوستان نیست در مورد محاسبات خروجی سنسور ها ما را راهنمایی کند ما چه حدی را دمای مناسب و رطوبت بالا و ... بگیریم برای این سیستمان :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط FreeMen
            100 درصد البته با سنسور مقاومتی pt100 اندازه گیری میکنم
            در ضمن من مدارمو شروع کردم :rolleyes:

از همه تعمیر لباسشویی ها و فروشنده های لوازم یدکی :cry2:
            راستی شما می دانید بازار صنعت کشاورزی :eek: در تهران کجاست یا ابزار آلات آبیاری ؟؟
            کسی از دوستان نیست در مورد محاسبات خروجی سنسور ها ما را راهنمایی کند ما چه حدی را دمای مناسب و رطوبت بالا و ... بگیریم برای این سیستمان :nerd:
            خب کی گفته با 35 نمیشه دمای هوا رو اندازه گرفت؟

مردم از خنده :biggrin: آره از "همه" مغازه ها :biggrin: :biggrin: :biggrin:
            من که نمیدانم ولی تلاش کنی پیداش میکنی

دیدگاه

سلام به همه دوستان نمیدونم شما در چه مرحله ی از این موضوع هستید،چون این پست نزدیک 120 روزه تاپیکی نداشته از دوستان لطف میکنم این موضوع رو رها نکنن
              وه کو شیتان شیتی تو بوم

دیدگاه

سلام

فک کنم پارسال بود.......... :rolleyes:

یه سیستم کامل برای یه بنده خدا طراحی کردم ..

سیستم مورد نظر برای استفاده در این آکواریومهایی بود که توش درخت کوچک و خشکی و دریاچه کوچک دارند (فکر کنم میگن ریواریوم)

دمای محیط رو اندازه میگرفت.... رطوبت هوا رو اندازه میگرفت (چون با تامین رطوبت آبیاری میشدند مثه جنگل) نور محیط رو هم اندازه میگرفت...

ورودی مدار چند عدد میکروسویچ برای تنظیمات کاربر--- اینترفیس دستگاه ال سی دی کارکتری با بک لایت آبی بود... و خروجی ها هم رله هایی بودند که به هیتر یا بخار ساز یا لامپها فرمان میدادند......

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                دیگه رو زمین جا نیست... باید رفت....

دیدگاه

با سلام به همه
                  راستش وقتی این تاپیک رو دیدم دلم نیومد نگم و برم
                  دوستان اطلاع داشته باشن که ابیاری قطره ای فقط برای ابیاری باغ هایی مناسب هست که محصولات درختی داشته باشن و روی زمین هیچ گونه علف و چمنی نداشته باشن
                  در این روش ابیاری . اب به صورت 24 ساعته به داخل گودی دور درخت چکانده میشه و به هیچ وجه نیازی به قطع و وصل به صورت زمان بندی شده و یا با استفاده از فرامین سنسورها نداره
                  گذشته از اون .سنجش رطوبت خاک اصلا کار سنسور 50 هزار تومنی ما نیست .برای این کار باید از سنسور های مخصوصی استفاده کرد که در ایران پیدا نمیشن و قیمت های فوق العاده بالایی دارن .و در کل به کار شما نمیاد
                  اسم اون لوله سیاه هم که فرمودید در ابیاری قطره ای استفاده میشه .لوله پلی اتیلنی با خط سیانور هست .اگه خاستین از این روش ابیاری استفاده کنید یادتون باشه موقع خرید نازل ها اصلا به توسیه های فروشنده توجه نکنید و فقط ناظل المانی بخرید .برای ابیاری قطره ای نیازی به پمپ در خروجی مخزن نیست چون باعث نشتی در ناظل ها میشه و فشار اب داخل مخزن خودش کافی هست ولی اگه اب ورودی به مخزن اب شهری نباشه و مثلا اب چشمه باشه یه پمپ نیاز هست تا اب رو به مخزن بریزه البته فیلتر در ورودی پمپ فراموش نشه
                  اگر هم دیدید این روش به کارتون نیومد که برای باغچه نمیاد .اونوقت میتونید برید برای باغچه تون یک یا دو (بستگی به بزرگی باغچه داره )نازل فواره ای کوچیک بگیرید و انوقت اونو برای راحتی کارتون با یه شیر برقی و یه تایمر سردخانه ای و یا یه تایمر صنعتی از نوع مولتی تایم کنترل کنید
                  روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

در این روش ابیاری . اب به صورت 24 ساعته به داخل گودی دور درخت چکانده میشه و به هیچ وجه نیازی به قطع و وصل به صورت زمان بندی شده و یا با استفاده از فرامین سنسورها نداره
                    مگه همچین چیزی میشه ؟!که 24 ساعته آب بده باتلاق که قرار نیست درست بشه .از طرفی کلی کنترلر آبیاری قطره هم تو ایران هم دنیا وجود داره قطعا دکوری ساخته نشده
                    کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                    ولتر

دیدگاه

با سلام
                      اولا وقتی اب به صورت قطره قطره به کنار درخت ریخته میشه هیچ وقت باتلاق به وجود نمیاد و همیشه فقط کنار درخت کمی مرطوب هست یادتون باشه در روش ابیاری قطره ای در هر دقیقه یک قطره ریخته میشه
                      اون سیستم های کنترل هم که میگی .درسته وجود داره ولی اگه بری و از اون افرادی که در این زمینه فعالیت دارن بپرسی بهت میگن که تا بحال هیچ کدومشون از این سیستم ها استفاده نکردن یعنی اصلا نیازی نداشتن
                      بنده شغلم تاسیسات هست بعضی وقتا هم که بهمون پیشنهاد میشه اجرای سیستم ابیاری قطره ای باغات رو هم انجام میدیم .اینایی هم که گفتم همش تجربیات خودم هست
                      برای اینکه مطمعا بشید میتونید برید و اون سنسور هایی رو که خودتون در پست های قبلی فرمودید بر روی خاک ازمایش کنید تا متوجه بشید که lm 35 و امثالهم اصلا نمیتونم برای سنجش پارامترهای خاک بکار برن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جعفر رضائی
                        با سلام
                        اولا وقتی اب به صورت قطره قطره به کنار درخت ریخته میشه هیچ وقت باتلاق به وجود نمیاد و همیشه فقط کنار درخت کمی مرطوب هست یادتون باشه در روش ابیاری قطره ای در هر دقیقه یک قطره ریخته میشه
                        اون سیستم های کنترل هم که میگی .درسته وجود داره ولی اگه بری و از اون افرادی که در این زمینه فعالیت دارن بپرسی بهت میگن که تا بحال هیچ کدومشون از این سیستم ها استفاده نکردن یعنی اصلا نیازی نداشتن
                        بنده شغلم تاسیسات هست بعضی وقتا هم که بهمون پیشنهاد میشه اجرای سیستم ابیاری قطره ای باغات رو هم انجام میدیم .اینایی هم که گفتم همش تجربیات خودم هست
                        برای اینکه مطمعا بشید میتونید برید و اون سنسور هایی رو که خودتون در پست های قبلی فرمودید بر روی خاک ازمایش کنید تا متوجه بشید که lm 35 و امثالهم اصلا نمیتونم برای سنجش پارامترهای خاک بکار برن
                        سلام از بنده است

عزیز در مورد سنسور که من هیچ جایی بحثی نکردم من را با کس دیگر اشتباه گرفتید چون خودم هم قبول دارم سنسورهای معمولی به درد این کار نمی خوره .اگرشما حتی سنسور گران قیمت ازش لینک دارید بگذارید ممنون میشویم

مدعای استفاده کردن از این سیستمهای کنترل هم تولیدش در داخل و فروش اون است و شرکتهایی در این زمینه دارند نون می خورند

من تا امروز جایی ندیدم دریپر هر دقیقه یک قطره آب بده چون تا میاد در خاک فرو بره تبخیر شده توجه داشته باشید هر سی سی حدود 30-20 قطره است یعنی پای درخت هر ساعت نهایت 3 سی سی آب میره

من در اکثر آبیاری های قطره ای که دیدم نهایت 2-3 ساعت آب در حوضچه درخت ریخته میشه بعد سیستم قطع میشه .و اگر مقدار آب ریخته شده در مدت زمان خیلی کم باشه پرت آب زیاد میشه و فقط روی خاک نم میشه و درخت دائما تشنه میشه .از طرفی ابیاری قره ای فقط با دریپر نیست شلنگهای تراوا هم هستند پس نمیشه حکم کلی داد که سنسور و کنترلر به دردت نمیخوره
                        کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                        ولتر

دیدگاه

دوست عزیز منم نگفتم شما از سنسور بحث کردین .پستی که من زدم به صورت کلی برای تمام مطالب تاپیک بود
                          ما هم نگفتیم داخل ایران تولید نمیشه و به فروش نمیرسه و نگفتم کسی از این راه نون نمیخوره .نوش جونشون بزار بخورن ماکه بخیل نیستیم
                          در اون مورد هم من عزر میخام دقیقه رو با سانیه اشتباه زدم .البته خیالت راحت باشه چون سطحی که اب بر روش چکه میکنه یک سطح صاف مثلا اهنی نیست .(خاکه)برای همین وقتی اب روش چکه میکنه تا بیاد تبخیر بشه سریع جذب خاک میشه
                          اون سنسور ها رو هم من چند وقت پیش تو تلوزیون دیدم (تو یه مستند ).سنسوره واقعا از ریختش معلوم بود که اگه بیاد ایران 20 30 ملیون پولشه
                          اون سیستم های ابیاری که شما دیدی به احتمال زیاد مشکل تامین اب ندارن برای همین میان نازل ها رو جوری تنظیم میکنن که اب رو سریع تر تخلیه کنه .ولی وقتی مشکل تامین اب باشه .مثلا جاهای که یه چشما کم اب باید اب مصرفی چندین باغ رو تامین کنه (در این صورت میان اب رو زمان بندی میکنن یعنی مثلا از ساعت 1 تا 3 علی .از ساعت 3 تا 6 حسن و الی اخر)در این صورت باید اول اب رو ذخیره کنن بعد طوری مصرف بشه که این اب در تول مدت زمان اب دو اب گیری استفاده بشه تا اگه یه موقع به هر علتی زمان ابگیری به عقب افتاد و یا اون روز اصلا ابگیری نشد .مشکلی پیش نیاد
                          در ضمن منم نمیگم مطلقا نیازی به دستگاه کنترل کننده نیست .حتی اگه تو پست قبلی دقت کرده باشین نوشته بودم که تو باغچه که سیستم ابیاری قطره ای به درد نمیخوره میتونن از فواره استفاده کنن اونم برای راحتی کار میتونن از یه تایمر استفاده کنن

دیدگاه

درود بر همه دوستان

چند وقت هست که این تاپیک را دنبال میکنم . برای سوابق خودم میگم که شرکت ما دومین تولید کننده لوله و اولین تولید کننده اتصالات پلی اتیلن در
                            ایران هست . شرکت پلی اتیلن ایران (نام پیشین ) و اکنون شرکت صنایع پلی اتیلن چشمه ساز .

این داستان آبیاری قطری پیش از انقلاب در ایران آغاز شد و همه اتصالات اروپایی بودند اما پس از انقلاب و با وجود تحریم ها و مشکلات موجود ایران به
                            سوی خودکفایی بیشتر در این زمینه رفت .

اکنون درباره آبیاری قطره ای (drip irrigation) دریپر ها بر پایه لیتر در ساعت تقسیم بندی میشن که حدود 27 سال پیش ما دریپری ساختیم که قابل
                            تنظیم بود . هنوز هم کما بیش استفاده میشه . نام دیگر این روش آبیاری تحت فشار هست . چون بر روی هر خط لوله تعداد زیادی قطره چکان یا دریپر
                            هست بنابراین نیاز به یک ایستگاه پمپاژ و تنظیم فشار هم هست البته این کار ها برای باغ ها و یا مزرعه هست .
                            این روش تنها برای درختان نیست برای صیفی جات هم هست و تا کنون نیازی هم به تایمر نداشته البته بودنش خالی از لطف نیست بخصوص با شرایط
                            خشکسالی ایران . با محاسبات درست و تشخیص اصولی پایه درخت یا گیاه هیچگاه باتلاق درست نمیشه .

روش دیگه آبیاری بارانی هست که مثلا برای مزارع گندم استفاده میشه و یا مثلا برای چمن. همون آبپاش هایی که دیدید در فضای سبز استفاده میشود.

لوله و قطره چکان ها هم همه از جنس پلی اتیلن هستند . برای آشنایی بیشتر : لوله باید با چگالی پایین باشد Low Density (LDPE) و قطره چکان ها
                            باید چگالی بالا داشته باشد Hi Density (HDPE) البته این برای دریپر های روی خط صادق هست ولی برای دریپر های بین خطی میشود هر دو را
                            با پلی اتیلن سخت بست .

همه این روش ها را میشود اتوماسیون کرد . بستگی به نوع استفاده دارد.

ولی آسانترین کار برای باغچه کوچک خانگی یک تایمری هست که مثلا ساعت 8 شب به کار بیافتد ، 2 ساعت کار کند و سپس خاموش شود
                            و همین ترتیب را روزانه انجام بدهد . با یک شیر برقی کوچک و آبپاش یا قطره چکان درست میشود . این یک نمونه ساده قابل افزایش هست .
                            بسته به پهنای باغچه و یا تعداد باغچه قابل برنامه ریزی هست و نکته افت فشار هم باید در نظر داشت .

به نظرم برای اجرای این پروژه لازم هست نخست درباره گیاهان و درختان پژوهش کرد . دوم شناخت روش های آبیاری و سپس ساخت تجهیزات
                            کنترلی .

پیروز باشید
                            خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X