اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یه مدار با 3تا رله بستم، 2تاش سوخت. چرا؟

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    پاسخ : یه مدار با 3تا رله بستم، 2تاش سوخت. چرا؟

    نوشته اصلی توسط DesignerEng
    یک توضیح بدم : در لحظه ای که منبع ولتاژ به خازن خالی وصل میشه خازن تا چند صد آمپر یا چند هزار آمپر( از لحاظ تئوری بینهایت ) جریان می کشه و این جریان باعث ایجاد جرقه در کنتاکت های کلید میشه و اگر اون کلید از نظر مکانیکی ضعیف باشه ،مثل رله ، کنتاکتهای آن بر اثر حرارت ایحاد شده بهم می چسبند . و همه اینها در یک لحظه اتفاق می افته.
    برای جلوگیری از این جریان ، که به جریان هجومی معروفه ، میان از مقاومت در مسیر منبع استفاده می کنند. اما مقاومت ایجاد تلفات می کنه پس میان از ntc استفاده می کنند که با "عبور جریان و گذر زمان " گرم میشه و طبیعتا مقاومتش کاهش می یابد و تلفات اون هم کم میشود.
    خیلی تشکر از توضیحتون کامل متوجه شدم واسه چی استفاده میشه. :rolleyes:
    فقط اینجا که فرمودید :
    نوشته اصلی توسط DesignerEng
    راستی اون بحث جریان هجومی که گفتم فقط برای لحظه روشن کردن لامپ کم مصرف هست ها.
    چرا فقط لامپ کم مصرف اینطوری هست؟؟

    و اینکه آیا این جریان هجومی که فرمودید با تابع ضربه هم رابطه ای داره؟

    دیدگاه


      #17
      پاسخ : یه مدار با 3تا رله بستم، 2تاش سوخت. چرا؟

      نوشته اصلی توسط Mohammad Baghmirani
      خیلی تشکر از توضیحتون کامل متوجه شدم واسه چی استفاده میشه. :rolleyes:
      فقط اینجا که فرمودید :چرا فقط لامپ کم مصرف اینطوری هست؟؟

      و اینکه آیا این جریان هجومی که فرمودید با تابع ضربه هم رابطه ای داره؟
      1- فقط لامپ کم مصرف لامپ اینطور نیست. چون دوستمون از لامپ کم مصرف استفاده کرده بود این مثالو زدم. حتما موقعی که شارژر لبتاپ یا کابل کامپیوتر را به پریز وصل کرده اید متوجه جریان هجومی شده اید .
      2- دقیقا با تابع ضربه ارتباط دارد . چون جریان خازن با مشتق ولتاژ آن رابطه مستقیم دارد .I=Cdv/dt

      دیدگاه


        #18
        پاسخ : یه مدار با 3تا رله بستم، 2تاش سوخت. چرا؟

        همون مدارم که 2تا رلش سوخته بود رو ورداشتم با اون رله ای که سالم مونده بود اون NTC خاکستریه تو عکس پست قبلم رو سری کردم، NTC خاکستریه 15 اهم هست.
        مدار رو روشن کردم، چندین بار رله خاموش و روشن شد، بدون هیچ مشکلی، ولی بعد از حدود 30 ثانیه برق لامپ ها قطع شدن، بررسی کردم دیدم وقتی رله روشن میشه NTC طبق اون چیزی که توقع داشتیم کم کم شروع به گرم شدن میکنه و بعد از 30 ثانیه خیلی داغ میکنه و برق لامپ رو قطع میکنه و وقتی رله رو قطع میکنم کم کم خنک میشه و از دوباره که میزنم روشن میشه تا از دوباره داغ بشه و ..... .
        اینو چه کار باید کرد؟
        ;()((void (*)(void))0x0000))

        دیدگاه


          #19
          پاسخ : یه مدار با 3تا رله بستم، 2تاش سوخت. چرا؟

          پیرو راهنمایی آقای mohesen++ که گفته بودن آقای آروین هم قبلا با این مشکل مواجه شده بودن، رفتم حدود 500 تا از آخرین پست های ایشون رو خوندم
          تا رسیدم به این تاپیک: http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...9450#msg449450 که این مشکل توش حل شده بود ولی جزیاتی از نحوه حلش گفته نشده بود، مثل مقدار NTC. و تو یه پست دیگه از ایشون دیدم که مقدار 10 اهم رو به یکی دیگه از دوستان پیشنهاد داده بودن.
          حالا من با 15اهم اینو سری کردم باید اینجوری جواب بده؟ :-? یعنی فقط به خاطر 5 اهم؟
          یا این NTC ها هم وات به وات دارن؟
          ;()((void (*)(void))0x0000))

          دیدگاه


            #20
            پاسخ : یه مدار با 3تا رله بستم، 2تاش سوخت. چرا؟

            با سلام
            اگه دقت کرده باشین تو ماشینهایی که قدیمی هستن مثلا پیکان (کفش های میرزانوروز)دستگاهی به نام دلکو وجود داره که دو تا کار انجام میده .یکیش اینه که ولتاژ چند هزار ولتی خروجی کوئل رو بین شمع ها به صورت منظم و سر وقت تقسیم کنه و وظیفه دومش هم اینه که جریان مستقیم باطری و دینام رو به یه جریان متناوب تبدیل کنه و به رودی (اولیه )کوئل بده .اینکارم با قطعه معروفی به نام پلاتین که داخلش هست انجام میده . هر بارکه پلاین مدار رو میبنده و باز میکنه .درست در لحضه باز شدن کنتاکت جرقه شدیدی به و جود میاد که که برای از بین بردن این جرقه از یک خازن که با نام فیوز دلکو معروف هست استفاده میکنن .این خازن یه جورایی کار دیود هرز گرد رو در مدار بوبین رله انجام میده .میتونی برای هل این مشکلت از یک خازن ولتاژ بالا که با دوتا کنتاکت راه موازی شده استفاده کنی
            روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

            دیدگاه


              #21
              پاسخ : یه مدار با 3تا رله بستم، 2تاش سوخت. چرا؟

              سری کردن یک مقاومت حالا از هر نوعی با مصرف کننده کار عاقلانه ای به نظر نمیاد یک راه حل استفاده از رله ای با جریان نامی چندین برابر جریان مصرف کننده هست تا در برابر اثرات جرقه مقاومت کنه راه حل دیگه که تست نکردم استفاده از خازن بین دو کنتاکتور هست چون خازن در هنگام وصل ، اتصال کوتاه است و جریانو از طریق خودش منتقل میکنه و کار به جرقه نمیکشه البته خازن بایستی نسبت به خازن مصرف کننده خیلی کوچک باشه تا خودش به عنوان کنتاکتور عمل نکنه و البته در مورد لامپ کم مصرف ممکنه منتهی به چشمک زدن لامپ هنگام خاموشی بشه. راه حل دیگه که اونم تست نشده قرار دادن یک سلف دست ساز سری با بار با ظرفیتی کم که فقط جرقه رو حذف کنه و برای مصرف کننده مشکلی پیش نیاره و که برای ساختش میشه سیمی با ضخامت سیم مصرف کننده دور استوانه ای مقوایی پیچید(مقوای لوله شده) فرق سلف با مقاومت اینه که گرم نمیشه و همچنین اگر مقدارش بالا نباشه مشکلی برای توان مصرف کننده ایجاد نمیکنه و اساس کارشم اینه که سلف در لحظه اول مقاومت زیادی در مقابل جریان ایجاد میکنه.

              دیدگاه

              لطفا صبر کنید...
              X