اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص فرکانس 150KHz روی برق شهری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تشخیص فرکانس 150KHz روی برق شهری

سلام

بنده یه فرکانس 120KHz روی برق شهری دارم و یه مدار میخام که بتونم این فرکانس رو وقتی تشخیص دادم یه خروجی 1 بهم بده و وقتی این فرکانس نبود خروجیش 0 بشه
    مدار زیر هست ولی جواب نمیده ، طرح مدار فرمودند که باید از قطعات مرغوب استفاده بشه ولی من هرقطعه ای بستم جواب نداد و خروجی هم دائما 1 هست !!!
    شما مدار بهتری سراغ دارید ؟؟ با میکروکنترلر میشه تشخیص داد ؟؟ چطوری ، چون ولتاژ 220 ولت هست ؟؟؟

http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

پاسخ : تشخیص فرکانس 150KHz روی برق شهری

:-?
    اینی که گزاشتی رو دقیقا نمیدونم چی چی هس!
    ولی فکر کنم اینو بخونی بد نباشه
    http://www.elmicro.ir/index.php/electric/industry/165-activ-filter

در کل باید یه فیلتر بزاری.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Soodi
      سلام

بنده یه فرکانس 120KHz روی برق شهری دارم و یه مدار میخام که بتونم این فرکانس رو وقتی تشخیص دادم یه خروجی 1 بهم بده و وقتی این فرکانس نبود خروجیش 0 بشه
      مدار زیر هست ولی جواب نمیده ، طرح مدار فرمودند که باید از قطعات مرغوب استفاده بشه ولی من هرقطعه ای بستم جواب نداد و خروجی هم دائما 1 هست !!!
      شما مدار بهتری سراغ دارید ؟؟ با میکروکنترلر میشه تشخیص داد ؟؟ چطوری ، چون ولتاژ 220 ولت هست ؟؟؟

فکر کنم شما میخوای روی خط برق دیتا ارسال کنی....

با فرکانسی که میگید احتمالا X2 میخواین کار کنین.

اگه بخواین با قطعات الکترونیک کار کنید، میتونید در مورد X2 سرچ کنید. شرکت Microchip یه App note داره که داخلش یه شماتیک کامل از مدار فرستند ه و گیرنده X2 هست. شما فقط قسمت گیرنده رو نیاز دارین.

اگه بخواین یه کم حرفه ای تر و راحت تر کار کنید، باید برید سراغ آی سی های PLC. مثل TDA5051 یا ST7540. البته قیمتشون بالاست.

من قبلا با XR2206 و XR2211 هم یه روی خط برق ارسال و دریافت کردم.... البته خیلی وقت پیش بود... کلا میخوام بگم راه زیاد داره...
      خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

با سلام
        دوست عزیز، شما چقدر از وجود سیگنال 150 کیلو روی خط برق و دامنه مناسبش مطمئنین؟
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سلام

دقیقا زدید به هدف
          والا فعلا چیزی برای آشکارسازی ندارم (اسکوپ ندارم) فقط میدونم که فرکانس رو دارم تولید میکنم و تقویت میکنم و میندازم روی سیم های برق
          فرکانس رو فعلا با مولتی مترم اندازه میگیرم ، میتونم برای اندازه گیری فرکانس ولتاژ 220AC از مولتی متر استفاده کنم ؟ نمیسوزه ؟
          اگر ممکنه یه لینک از اون مدارات میکروچیپ بزارید عالی میشه
          نه از PLC نمیخام استفاده کنم
          تنها چیزی که فکر کنم خیلی ازیت کنه اینه که بتونیم این فرکانس رو تشخیص بدیم
          به همین دلیل یه مدار درست و حسابی میخام یا اگر آیسی بخصوصی یا اگر با میکروکنترلر هن میشه لطفا راهنمایی کنید ، خودم با میکرو میتونم تعداد پالس هارو توی 1 ثانیه بخونم (همون فرکانس) ولی چطوری 220 ولت رو به ورودی کانتر میکرو بدم؟

تشکر فراوان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Soodi
            سلام

دقیقا زدید به هدف
            والا فعلا چیزی برای آشکارسازی ندارم (اسکوپ ندارم) فقط میدونم که فرکانس رو دارم تولید میکنم و تقویت میکنم و میندازم روی سیم های برق
            برای ساخت اینگونه مدارات به اسکوپ نیاز هست... حتما از جایی جور کنید.

نوشته اصلی توسط Soodi
            فرکانس رو فعلا با مولتی مترم اندازه میگیرم ، میتونم برای اندازه گیری فرکانس ولتاژ 220AC از مولتی متر استفاده کنم ؟ نمیسوزه ؟
            برای اندازه گیری اون فرکانس باید یه خازن سری بذارین که 220 ولت رو بلاک کنه و برای 120 کیلوهرتز امپدانس کمی داشته باشه. بهتره برای یه مدار کاربردی و خوب از یه ف یلتر میان گذر استفاده کنید که فقط باند مورد نظرتون رو عبور بده.
            در مدارات عملی معمولا این قسمت رو که کوپلینگ بهش میگن، از یه خازن کوپلینگ، یه TVS دو طرفه، یه ترانس فریت (برای ایزولاسیون) و یه ف یلتر میان گذر تشکیل میده.

نوشته اصلی توسط Soodi
            اگر ممکنه یه لینک از اون مدارات میکروچیپ بزارید عالی میشه
            بگرد و پیدا کن... یادم نیست شماره اش چند بود

نوشته اصلی توسط Soodi
            نه از PLC نمیخام استفاده کنم
            منظورم Power Line Communication بود نه Programmable Logic Controller.

نوشته اصلی توسط Soodi
            تنها چیزی که فکر کنم خیلی ازیت کنه اینه که بتونیم این فرکانس رو تشخیص بدیم
            اصلی ترین قسمتش هم همونه.

نوشته اصلی توسط Soodi
            به همین دلیل یه مدار درست و حسابی میخام یا اگر آیسی بخصوصی یا اگر با میکروکنترلر هن میشه لطفا راهنمایی کنید ، خودم با میکرو میتونم تعداد پالس هارو توی 1 ثانیه بخونم (همون فرکانس) ولی چطوری 220 ولت رو به ورودی کانتر میکرو بدم؟
            آی سی های متداول رو شماره هاش رو گفتم. اگه دیتاشیت هاشون رو دانلود کنید و مطالعه کنید (همچنین App note های مربوط به اونا) مطالب بسیار خوبی در خصوص قسمت کوپلیگ و سایر قسمتها بدست بیارین.

دیدگاه

سلام

خوب راه که زیاد داره ولی گفتم یه کمکی از شما بگیرم که بهترین راه رو انتخاب کنم
              دیتاشیت ماژول TW523 و طرز کارش رو دیدم ، یه شماتیک ناخوانا و قدیمی داشت و کلی ولتاژ های عجیب و غریب 15 ولت و 30 ولت و ... توی شماتیک میخاست در کل قیمت آیسی ها که بالا هست و نمیخام از این آیسی ها استفاده کنم
              کاری هم که شما انجام داده بودید خوبه (یعنی مدوله کردن و ایجاد یک فرکانس با آیسی و سپس اون فرکانس رو با آیسی دمودوله کردن) به نظر شما همین کارو بکنم یا همین فرکانسی که خودم تولید و تقویت و ارسال میکنم خوبه ؟ (چون خودم با میکروکنترلر تولید میکنم فکر کنم دقیقتر باشه)
              راستی مدارات و مقالات میکروچیپ به نام (X-10 Home Automation Using the PIC16F877A ) رو گرفتم و خوندم و دقیقا همین کاریه که من دارم انجام میدم و مدارتم رو هم به صورت تغییر یافته همین مدارت میکروچیپ هست برای 220ولت (چون میکروچیپ برای 120 ولت گفته) تازه من برای آشکار سازی عبور از صفر کلی مدارات بهتر از میکروچیپ بستم ولی این مدار گیرنده جواب نمیده حالا نمیدونم من آیسی 7404 بستم (گیت NOT) ولی توی مقاله آیسی 4069 بسته در کل هر 2 آیسی مثل همن !!!

میشه در مورد این خازن های کوپلینگ و فیلتر های میانگذر و ترانس فریت و ... برای تشخیص باند 120KHz روی ولتاژ 220VAC توضیح بدید یا یه مدار پیشنهادی ؟؟؟

منتظرم

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : تشخیص فرکانس 150KHz روی برق شهری

نوشته اصلی توسط Soodi
                سلام

خوب راه که زیاد داره ولی گفتم یه کمکی از شما بگیرم که بهترین راه رو انتخاب کنم
                دیتاشیت ماژول TW523 و طرز کارش رو دیدم ، یه شماتیک ناخوانا و قدیمی داشت و کلی ولتاژ های عجیب و غریب 15 ولت و 30 ولت و ... توی شماتیک میخاست در کل قیمت آیسی ها که بالا هست و نمیخام از این آیسی ها استفاده کنم
                کاری هم که شما انجام داده بودید خوبه (یعنی مدوله کردن و ایجاد یک فرکانس با آیسی و سپس اون فرکانس رو با آیسی دمودوله کردن) به نظر شما همین کارو بکنم یا همین فرکانسی که خودم تولید و تقویت و ارسال میکنم خوبه ؟ (چون خودم با میکروکنترلر تولید میکنم فکر کنم دقیقتر باشه)
                راستی مدارات و مقالات میکروچیپ به نام (X-10 Home Automation Using the PIC16F877A ) رو گرفتم و خوندم و دقیقا همین کاریه که من دارم انجام میدم و مدارتم رو هم به صورت تغییر یافته همین مدارت میکروچیپ هست برای 220ولت (چون میکروچیپ برای 120 ولت گفته) تازه من برای آشکار سازی عبور از صفر کلی مدارات بهتر از میکروچیپ بستم ولی این مدار گیرنده جواب نمیده حالا نمیدونم من آیسی 7404 بستم (گیت NOT) ولی توی مقاله آیسی 4069 بسته در کل هر 2 آیسی مثل همن !!!

میشه در مورد این خازن های کوپلینگ و فیلتر های میانگذر و ترانس فریت و ... برای تشخیص باند 120KHz روی ولتاژ 220VAC توضیح بدید یا یه مدار پیشنهادی ؟؟؟

منتظرم
                آی سی XR2211 دقیقا یک دمودولاتور کامله که میتونه سیگنال FSK رو دمودوله کنه. میتونید از این آی سی برای تبادل FSK استفاده کنید. برای ASK هم میتونید از تون دیکدر مثل LM567 استفاده کنید.

در خصوص کوپلینگ هم بهتره دیتاشیت آی سی هایی که معرفی کردم رو مطالعه کنید.

دیدگاه

سلام

من دیتاشیت ها رو خوندم ، یه چیز هایی دستگیرم شد به خصوص در مورد چگونگی ارسال و دریافت
                  ولی در مورد مدارات گیرنده نتونستم استفاده کنم چون مداراتش یکم گنگ و نامشخص بودن
                  دوستان دیگه نظری یا پیشنهادی ندارن ؟؟؟
                  این بخش کوپلینگ رو کسی نمیتونه توضیح بده یا مداری یا مثالی ؟؟؟
                  به نظر شما با میکروکنترلر میشه تشخیص داد ؟؟؟

راستی ببخشید بازم سوال میکنم ، نگفتید من میتونم مولتی مترم رو بزارم روی اندازه گیری فرکانس و وصل کنم به برق 220vac تا فرکانسش رو اندازه بگیرم یا میسوزه ؟؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X