اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اطمینان صدردصد از کارکرد فن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اطمینان صدردصد از کارکرد فن

سنسور شمارش دور مغناطیسی ، مکانیکی، فلزی یا هر جور دیگه خیلی پیچیده میشه باید از دستوری که به موتور داده میشه هم مطلع باشه
    سنسور های نوری دور شمار احتیاج به نگهداری زیادی دارن چون محیط احتمالا گردوخاک داره

این فن ها تو چه دمایی کار میکنن؟ چی کاری دقیقا انجام میدن؟

دیدگاه

سلام
      از یکایک دوستان تشکر میکنم

دوست عزیز این دیمرها از نوع تریاکی هستند یا کنترل فرکانس؟
      تریاک

اگه فنش از این دریچه ها که موقع خاموش شدن بسته میشه داشته باشه کار راحت تر میشه.
      بله این فن ها دمپر داره

فکر نمی کنم چرخیدن فن برای کسی اهمیتی داشته باشه اما کنترل دما و عبور نکردن دما از حد مجاز قطعا اهمیت دارد.
      دماسنجی کنید و هر وقت دما از حدی بالاتر رفت الارم بدید.
      دقیقا از کار افتادن فن و یا چرخیدن فن خیلی اهمیت داره .

بنابراین ملاک ما فقط و فقط کارکرد فن هست

به نظر منم مانیتورینگ دما برای دستگاه حساس به گرما بهتر نتیجه میده

اگر فن ها از کار بیافتن باعث صدمه رسیدن سیستم هایی هست که به دلیل افزایش دماشون صدمه میبینن شما همون دستگا ها را باید کنترل کنید و نه فن ها را
      مکان های مورد استفاده ؛همگی دارای سیستم های سرمایشی هستند و طبق توضیحات فوق ؛ ملاک فقط کارکرد فن و تهویه هوای داخل به بیرون هست ./

در انتها هم میتونید چندین مدار هم طراحی کنید که علاوه بر موارد بالا روی فن ها هم نظارت کنه و یه مدار جامع با ضریب اطمینان بالا به وجود بیارید
      ما هم دنبال چنین مداری هستیم ولی نمیدونیم که باید چیکار کنیم :mrgreen:

سنسور جریان فکر نکنم خیلی خوب باشه مثلا شما فرض کن یکی از خنک کننده ها موتورش خراب میشه و با اینکه جریان کشی داره ولی اصلا حرکت نمیکنه.
      منم نظرم همینه

شاید برای این کار استفاده از گیرنده و فرستنده ی لیزری مناسب تر از مادون قرمز باشه
      باید در عمل بررسی گردد

سنسور شمارش دور مغناطیسی ، مکانیکی، فلزی یا هر جور دیگه خیلی پیچیده میشه باید از دستوری که به موتور داده میشه هم مطلع باشه
      از طریق تیغه کنتاکتور میتونیم مطلع بشیم که دستور on/off موتور صادر شده

سنسور های نوری دور شمار احتیاج به نگهداری زیادی دارن چون محیط احتمالا گردوخاک داره
      بله در بعضی از محیط ها مثل مرغداری هم گرد خوراک دام موجود هست و یا محیط دارای رطوبت 50 % هست
      این فن ها تو چه دمایی کار میکنن؟
      20 تا 30 درجه

یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

سلام
        استفاده از کلید های گریز از مرکز
        یا نهایتا استفاده از انکدر های صنعتی
        من خودم از Autonics استفاده میکنم
        تولید کننده انواع تابلو فرمان آسانسور با تکنولوژی روز دنیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi_nxp
          سلام
          استفاده از کلید های گریز از مرکز
          یا نهایتا استفاده از انکدر های صنعتی
          من خودم از Autonics استفاده میکنم
          سلام
          خیلی متشکرم

فن های تکفاز که کلید گریز از مرکز نداره
          بنابراین میمنونه انکدر های صنعتی
          ممنون میشم در این مورد توضیح بدید .مخصوصا در مورد مدل مورد استفاده Autonics و طریقه نصب و کارکردش

.سپاسگذارم

====================
          مهندس یه استعلام قیمت گرفتم ؛این انکودرها حرف 160-170 هزارتومن هست که . درسته ؟

http://controlkala.ir/product/category/93

دیدگاه

اگر بحث هزینه نباشه میتونید از فلو سنسور ارزان قیمت برای هر فن استفاده کنید تا فیدبکی از سرعت باد داشته باشید و هم بتونید عدم کارکرد رو سنس کنید

دیدگاه

با این تفاسیر می تونید از یک میکرو سوییچ با یک اهرم بلند استفاده کنید و به انتهای اهرم یک صفحه نازک و سبک الومنیوم یا پلاستیک متصل کنید و روبروی فن (سمت دمدنده) نصب کنید که هر گاه فن با سرعت مناسب کار کنه اون سوییچ رو ببنده و شما ازش بهره لازم را ببرید .
              وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
              نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

با سلام
                بنده کل این دو صفحه رو خوندم قبل از اینکه به جواب فکر کنم این سوالات برام مطرح شد که
                1 :این فن ها هر کدوم دقیقا از چی فرمان روشن و خاموش رو میگیرن (منظورم قبل از کنتاکتور هست )یعنی چی به کنتاکتور فرمان میده
                2 اگه هیچ سنسور یا حسگری که شرایط محیط رو بسنجه در مدار نباشه فقط میمونه تایمر و یا plc که اونم یا در برنامش تایمر هست یا یکی از ورودی هاش به سنسور وصله.که در این صورت دیگه کنترل سرعت معنی نداره
                3:چرا فن ها دو به دو از هم دیگه جدا هستن
                روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جعفر رضائی
                  با سلام
                  بنده کل این دو صفحه رو خوندم قبل از اینکه به جواب فکر کنم این سوالات برام مطرح شد که
                  1 :این فن ها هر کدوم دقیقا از چی فرمان روشن و خاموش رو میگیرن (منظورم قبل از کنتاکتور هست )یعنی چی به کنتاکتور فرمان میده
                  2 اگه هیچ سنسور یا حسگری که شرایط محیط رو بسنجه در مدار نباشه فقط میمونه تایمر و یا plc که اونم یا در برنامش تایمر هست یا یکی از ورودی هاش به سنسور وصله.که در این صورت دیگه کنترل سرعت معنی نداره
                  3:چرا فن ها دو به دو از هم دیگه جدا هستن
                  سلام

1= دستگاه کنترلری که من ساختم
                  2=بله در سالن سنسور دما موجود هست
                  3= چون 2 به 2 باید بیان تومدار
                  ================================================== ==========

لازم هست به نکات زیر اشاره کنم

1= هر فن 1 امپر میکشه و چون 2 تا فن هست ماکزیمم میشه 2 امپر

تنها راهی که در حال حاضر قابل قبول هست ؛استفاده از سنسور های جریان هست

امپرمترهای زیادی در بازار هست که جریان رو بین یه بازه ی حداقلی و حداکثری میسنجه .و یه پالس خروجی رو صادر میکنه .ولی چون تغییرات جریانی ما بین 0/5 تا 2.5 امپر هست ؛این نمونه های بازاری جوابگوی کار من نیست . چون اونا برای جریان های بالای 20-30 امپر هست نه نیم تا 2.5 امپر

بنابراین باید برم سراغ سنسور های جریان خانواده محترم ACS و چون بازه ی جریان پایین هست فک نمیکنم این سنسورها به مرور زمان براشون اتفاقی بیافته

دیدگاه

میشه در مورد این دستگاه کنترلی که ساختید توضیحاتی بفرمایید
                    دستگاهتون با توجه به چه پارامتی و یا کمیتی فن ها رو کنترل می کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جعفر رضائی
                      میشه در مورد این دستگاه کنترلی که ساختید توضیحاتی بفرمایید
                      دستگاهتون با توجه به چه پارامتی و یا کمیتی فن ها رو کنترل می کنه
                      دستگاه های که من ساختم چندین پارامتر رو بررسی میکنند از جمله دما

دیدگاه

شما تو همون ابتدای پست تون گفتید که چون 2 تا فن داریم حالتی که سنسور جریان دچار دچار مشکل در تشخیص میشه اینه که : یکی از فن ها نیم سوز بشه و یکی دیگش سالم باشه!!!
                        نوشته اصلی توسط اقای دکتر

تنها راهی که در حال حاضر قابل قبول هست ؛استفاده از سنسور های جریان هست

ولی حالا دوباره این تصمیم رو دارین که از جریان استفاده کنین!!؟؟؟؟
                        آقا من یه سوال دارم: موقعی که یه فن می سوزه یا نیم سوز میشه آیا جریانش اصولا نباید صفر بشه ؟؟ مگه میشه فن نیم سوز بشه و جریانش مثلان از 0.5 آمپر بشه 0.4 آمپر یا 0.8 آمپر؟؟؟؟
                        طرز ﺧﻮﺩﮐﺸﯽ ﺩﺭ ﻫﺮ ﮐﺲ ، ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺷﻪ...! ﯾﮑﯽ ، ﺩﯾﮕﻪ ﺷﯿﮏ، ﻧﻤﯽ ﭘﻮﺷﻪ.. ﯾﮑﯽ ﺩﯾﮕﻪ، ﺁﺭﺯﻭﯾﯽ ﻧﻤﯿﮑﻨﻪ.. ﯾﮑﯽ ﺩﯾﮕﻪ ﺑﻪ ﺗﺤﺼﯿﻞ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﻧﻤﯿﺪﻩ.. یکی دیگه به خودش نمیرسه... ﯾﮑﯽ مدام ﺗﺮﺍﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﻏﻤﮕﯿﻦ ﮔﻮﺵ ﻣﯿﺪﻩ.. ﯾﮑﯽ ﺩﯾﮕﻪ ﺍﺯ ﺧﻮﺩﺵ، عکس ﯾﺎﺩﮔﺎﺭﯼ ﻧﻤﯿﮕﯿﺮﻩ...! یکی محبت نمی کنه ...! یکی دیگه محبت نمیپذیره ...! و.....
                        اینگونه است که ﺍﮐﺜﺮ ﺁﺩﻣﻬﺎ در ٣٠ ﺳﺎﻟﮕﯽ ﻣﯽ ﻣﯿﺮﻧﺪ و ﺩﺭ ٨٠ ﺳﺎﻟﮕﯽ ﺩﻓﻦ میشوند...! پائولو کوئیلو
                        متنی که برنده ی بهترین جایزه سال شد...

دیدگاه

با سلام
                          با این شرایط به نظرم شما چاره ای جز اینکه در سیستمتون تغییراتی مانند تکی شدن فن ها و تغییر روش کنترل فنها.ندارید چون کنترل جریان با توجه به دوتا بودن فن ها و استفاده از کنترل کننده های سرعت .جواب گو نیست .دما و رطوبت هم که خودتون میگید نمیشه .استفاده از انواع سنسور ها و یا حتی شفت اینکودر هم به نظر من جواب گو نیست چون زمانی که فن خاموشه حتی با کوچک ترین نسیم هم فن ها میچرخن و این مورد زمانی که فن سوخته و نباید بچرخه .به دلیل وزش باد فن میچرخه و سیستم به اشتباه می افته .پس این هم جوابگو نیست

دیدگاه

بنظر من تنها راه مطمعن استفاده از حرکت یا عدم حرکت هوا هست ... بقه راه ها مشکل دارن فرض کنید مشکل مکانیکی پیش بیاد فن درست نچرخه! فقط از روی جریان بادی که ایجاد میکنه میشه فهمید که مشکل داره تازه فیدبکی که این مدار میده باید با دستوراتی که برای سرعت فن صادر میشه مقایسه بشه بعد جواب درست میشه گرفت.

ولی اگر سرعت فن ها مد نظر نباشه یه کلید حساس به مکش درست میکردم با کلید های جیوه ای که پشت فن قرار بگیره و اگر مکش وجود داشت افقی بشه و خروجی یک بده ارزون تر هم هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hamid Yan
                              شما تو همون ابتدای پست تون گفتید که چون 2 تا فن داریم حالتی که سنسور جریان دچار دچار مشکل در تشخیص میشه اینه که : یکی از فن ها نیم سوز بشه و یکی دیگش سالم باشه!!!ولی حالا دوباره این تصمیم رو دارین که از جریان استفاده کنین!!؟؟؟؟
                              سلام
                              دوستان راهی زیادی رو پیشنهاد کردند و نسبت به این راهکارها من گفتم که "تنها راهی که در حال حاضر قابل قبول هست"
                              ولی راه حل نهایی نیست .شاید یک راه حل دیگه ای پیشنهاد بشه که نسبت به سنسور جریان ارجحیت داشته باشه وبریم سراغ اون

با این شرایط به نظرم شما چاره ای جز اینکه در سیستمتون تغییراتی مانند تکی شدن فن ها و تغییر روش کنترل فنها
                              این روش امکان پذیر نیست

چون کنترل جریان با توجه به دوتا بودن فن ها و استفاده از کنترل کننده های سرعت .جواب گو نیست
                              بله این پارامتر هم استفاده از سنسور جریان رو محدود میکنه و دست مارو میبینده که باید در عمل تست کنیم ./

بنظر من تنها راه مطمعن استفاده از حرکت یا عدم حرکت هوا هست ... بقه راه ها مشکل دارن فرض کنید مشکل مکانیکی پیش بیاد فن درست نچرخه! فقط از روی جریان بادی که ایجاد میکنه میشه فهمید که مشکل داره تازه فیدبکی که این مدار میده باید با دستوراتی که برای سرعت فن صادر میشه مقایسه بشه بعد جواب درست میشه گرفت.

اتفاقا به این مسله هم فک کردم و یک PRESSURE AIR گرفتم که یک پیچ تنظیم داشت که من گذاشتم روی حداقل ترین حالت یعنی 0/5 بار . که با یه فوت کوچیک رله اون میچسبید

میشد با یه سری کارهای ابتکاری و تغییرات این سنسورها رو بذاریم روبروی فن که از طریق هوادهی فن ها متوجه بشیم./

اون نمونه سنسور مثل این بود

بدی که این روش داره اینکه باید برای هر فن یکی از اینها سنسورها بذاریم . که نمونه ای که مارک خوب بود قیمت گرفتم 120 هزارتومن

ولی مثلا یک سنسور جریان گذاشته میشه برای هر دو تا فن

==========================
                              در کل دارم بررسی میکنم ببینم کدام راحل بهترین هست

دیدگاه

درود.
                                چون هیچوقت وزن پره های فن یکی نیست همیشه یک لرزش خفیفی داره.حتی گرانترین فن هم موقع کار ویبره داره.
                                یک سنسور لرزش یا شوک سنسور دزدگیر ماشین بگیرید و روی فن ببندید.
                                با یک میکرو pic هر 5 دقیقه وضعیت ویبره را چک کنید.

موفق باشید.
                                ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X