اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

    در بیشتر بردهای الکترونیکی اختصاصی خارجی(مثل بردهای آموزشی، هدر بردها، بردهای کاربردی و ...) که در واقع یک اختراع نیستند و البته نرم افزار ویژه ای ندارند، اما طراح آنها وقت زیادی را صرف کرده تا آنها را تکمیل کند، آرم کپی رایت را می بینیم که در گوشه ای از برد حک شده است. در ایران هم کپی رایت داریم اما طبق عادت دیرینه، ظاهرا بیشتر در مورد ثبت محصولات فرهنگی است.
    خواستم از دوستانی که پیشتر درگیر این قضایا بوده اند بپرسم صرفنظر از کارائی عملی و پشتوانه اجرائی در سیستم قضائی؛ آیا در ایران هم، حق کپی رایت برای طرحهای فنی و صنعتی وجود دارد؟


    #2
    پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

    اگر ثبت اختراع بشه حدود 20سال حق انحصاری مال شماست
    اما اگر کسی کپی کرد بخوای شکایت کنی باید چند ماه دادگاه بری وبیای :angry: :angry:
    از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
    --------------------------------------------------------
    تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
    --------------------------------------------------------
    اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

      خوب خودم یک مقدار تحقیق و پرس و جو کردم. خوبی آن این است که ثبت یک اثر برای استفاده از حق کپی رایت هزینه خیلی کمی بر می دارد (ظاهرا در آمریکا حدود 4 دلار) و مراحل اداری آن هم نسبتا سریع انجام می شود. در مورد کپی رایت:

      نظام حق مالکیت و حقوق مولفین و مصنفین:

      مقصود از مولف صرفا نویسنده نیست، بلکه پدیدآورنده ای است که از راه دانش، هنر یا ذوق و سلیقه موادی را با هم ترکیب و اثری علمی، هنری و ادبی به وجود آورده است. حق مالکیت مولف، شامل دو بخش اصلی حقوق مادی و حقوق اخلاقی (معنوی) می شود.

      آثار مورد حمایت:

      الف. آثار نوشته. عبارت است از کتاب، رساله، جزوه و نمایش نامه، شعر، اثر موسیقی (پیش از اجرا و بر روی صفحه کاغذ) و همچنین ترجمه، اقتباس و تلخیص.

      ب. آثار سمعی و بصری؛

      ج. آثار رادیویی و تلویزیونی (به طور اخص، گرچه مشمول بند قبلی نیز می شد)؛

      د. اثر سینمایی؛

      ه. اثر موسیقی و صوتی؛

      و. اثر تجسمی مثل مجسمه سازی، سفالگری، خوشنویسی، عکاسی، گرافیک، معماری و صنایع دستی؛

      ز. اثر فنی که جنبه ابداع و ابتکار داشته باشد. مثل نرم افزارهای رایانه ای.

      شرایط برخورداری آثار از حمایت قانونِ حقوق مولف

      الف. اصالت (Griginality)

      ب. مشروعیت:

      ج. شرایط دیگر مثل اعلان مشخصات روی هر نسخه همراه با علامت ثبت و...

      البته در بعضی موارد، اساسا حق پدید آورنده اثر شکل نمی گیرد. توضیح این که، اثر پدید آمده را می توان به دو بخش ایده و بیان تقسیم کرد. آنچه در نظام حق تکثیر (حقوق بهره برداری های مادی) قابل حمایت است، بیان است. اما ایده، روش، جریان، نظام، نحوه عمل، مفهوم اصلی و کشف علمی صرف نظر از این که آن آثارها به چه شکلی بیان، توضیح، شرح یا انعکاس یافته اند قابل حمایت حقوقی نیستند. همچنین اگر در موردی تنها یک راه برای رسیدن به ایده وجود داشته باشد، راه مزبور دیگر جنبه اصالت و ابتکار ندارد و چون نمی توان ایده را در انحصار صاحب اولیه آن قرار داد، لذا بیان نیز قابل حمایت نیست.

      و اما متن پاسخ به پرسش شرکت ما از آقای دکتر طاهر حبیب زاده، استاد حقوق دانشگاه تهران دارای دکترای حقوق تجارت الکترونیکی:

      سلام -

      پاسخ این سوال از نظر بنده می تواند مثبت باشد.
      با ذکر این نکته که در سال ۱۳۷۹ در ایران قانون حمایت از نرم افزارهای رایانه ای تصویب شد. البته قبل از ۱۳۷۹ ما قانونی برای حمایت از نرم افزارها نداشتیم.
      قضات برای حمایت از نرم افزاراها در مقابل نقض حق مادی و معنوی برنامه نویس ها به بند ۱۱ ماده ۲ قانون حمایت از حقوق مولفان مصنفان هنرمندان ۱۳۴۸ استناد می کردند:

      11-اثر فنی که جنبه ابداع و ابتکار داشته باشد

      با توجه به بند فوق چرا ما الان نتوانیم برای حمایت از مدارهای یکپارچه به این بند استناد کنیم و در قالب کپی رایت از مدار حمایت کنیم؟ بنده نظرم فی المجموع مثبت است چون مدار اثر فنی است که جنبه ابداع و ابتکار دارد و البته شاید کم رنگ تر از اختراع است...

      البته در قالب کبی رایت به استناد بند فوق لازم است اثر ثبت شود، اما اگر خواستید ثبت کنید باید به وزارت ارشاد مراجعه کنید. این راه را هم امتحان کنید ضرر ندارد.

      یک نکته دیگر این که اگر احیانا می توانید مراحل تولید و عملکرد مدار خود را در یک نرم افزار پیاده کنید، قطعا بهتر می توانید آن را در قالب یک نرم افزار به ثبت برسانید و بدین وسیله می شود از خروجی نرم افزار که مدار مورد بحث است می شود حمایت کرد.
      الان که قانون نرم افزارها ۱۳۷۹ را داریم عملا مشکل حل شده است. لذا می توان نرم افزار را به عنوان اختراع ثبت کرد یا در قالب کپی را مورد حمایت قرار داد یعنی از دو بعد قابل حمایت است به انتخاب پدیدآورنده آن.
      مهمترین نکته این است که در بین مصادیق صنعتی مالکیت ها یعنی اختراع، طرح صنعتی، نام و علامت تجاری،آ‌.... از مدارهای یکپارچه به عنوان مصداقی از مالکیت های صنعتی حمایت نمی شود و این یعنی خلا قانون.
      شما ماده ۶۲ قانون تجارت الگترونیکی ۱۳۸۲ و تبصره آن را ببینید. مدارهای الکتریکی را در دامنه قانون ثبت اختراعات ۱۳۱۰ قابل حمایت می داند. لکن در سال ۱۳۸۶ قانون اختراعات جدید تصویب شد و قانون ۱۳۱۰ ملغی گردید. لکن در قانون جدید از مدارهای الکترونیکی نام برده نشد!!! در سطح جهان هم کنوانسیون واشتگنون به مدارها پرداخته که هنوز لازم الاجرا نیست.
      نتیجه اینکه قانونا نمی شود کاری کرد مگر اینکه بتوان به عنوان اختراع ثبت کرد که اثبات اینکه مدار یکپارچه شرایط اختراع را دارد دشوار است.
      پیشنهاد می کنم با اداره مالکیت صنعتی تماس بگیرد و نظر آنها را جویا شوید. یا حتی الامکان به عنوان اختراع اقدام کنید برای ثبت شاید نتیجه گرفتید.


      دیدگاه


        #4
        پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

        یک سوال از آقای مهندس نوآور
        اگر ما یک کالایی که دربازار موجو هست وما طوری آن را بسازیم که دارای ویژگی دیگری از نمونه اصلی باشد ثبت میشود یا کپی به آن میگویند
        میبخشید ادبیاتم ضعیف هست
        از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
        --------------------------------------------------------
        تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
        --------------------------------------------------------
        اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

          نوشته اصلی توسط moghani1376
          یک سوال از آقای مهندس نوآور
          اگر ما یک کالایی که دربازار موجود هست و ما طوری آن را بسازیم که دارای ویژگی دیگری از نمونه اصلی باشد، ثبت میشود یا کپی به آن میگویند
          میبخشید ادبیاتم ضعیف هست
          سلام، تا جائیکه اطلاع دارم، در کشورهائی که عضو معاهده بین المللی حقوق مالکیت معنوی بوده و 22 ماده آن کنوانسیون را پذیرفته اند، بیشتر دو نوع دعوی حقوقی بر سر حقوق مالکیت معنوی یک اختراع صنعتی بروز می کند. اول دعوای قدیمی بین صاحب اصلی ایده از یک طرف و مهندس سازنده دستگاه از طرف دیگر است. دوم دعوی بین تولید کنندگان، بر سر نوعی به کار گیری یک روش یا نقشه فنی ثبت شده است.
          طرف باید ثابت کند که روشی که استفاده کرده بدیع بوده و یا دستگاه ساخته شده، دارای مزیتهای متحول کننده نسبت به نمونه پیشتر ثبت شده است. همچنین باید سیستم جدیدتر، دست کم در کشور مزبور ثبت اختراع شده باشد.
          قلب اختراع شما همان قسمت های مربوط به ادعاها یا Claim هست که محدوده حقوقی حمایت از اختراع رو مشخص میکنه و تمامی دعاوی با استناد به همین قسمت از متن اختراع شکل می گیرند. پس در مورد ثبت اختراع جدید صنعتی، باید ثابت کنید ساخته تازه شما، نه یک کپی ساده از ظاهر و باطن اختراع قبلی بلکه دارای دست کم یک گام بزرگ ابتکاری نسبت به آن است و موفق شده اید یک بهبود اساسی در آن بدهید که نمونه قبلی فاقد آن بوده است. به هر حال این کار ساده نیست چون در غیر اینصورت که هیچ اختراعی از کپی برداری مصون و محفوظ نبود.

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

            در مجموع نوآوری، گاه از یک بهبود کوچک در روش ساخت و یا کارآئی محصول صنعتی آغاز می شود. بنابراین در این فراگرد، باید کوشید به افعال نگاه کرد نه به اسامی.در عمل، شما می توانید تقریبا هر محصول یا خدمتی را تبدیل به یک تجربه بهتر طراحی شده کنید. برای روشن شدن بهتر موضوع، یک داستان واقعی را خدمتتان عرض می کنم: وقتی شرکتی آمریکائی به نام Smith Corona اسمیت کرونا (http://www.smithcorona.com/) می خواست نوع جدیدی از برچسب زن Label Maker را ثبت کند (مانند بر چسب زن های دیمو Dymo که حروف را بر روی نوارهای پلاستیکی حک می کند http://www.dymo.com/en-US) متوجه شد که سازندگان ژاپنی انواع جدیدتری از برچسب زن را ساخته اند و با بیش از 40 حق انحصاری ثبت اختراع (Patent Pending) از آن حفاظت می کنند. وی با مشاوره شرکتهای حرفه ای مشاور ثبت اختراع، برای غلبه بر این مشکل، شروع به بررسی کوه وحشتناکی از اسناد حقوق انحصاری این اختراع و بیش از ششصد شکایت مطرح شده در این زمینه کرد و کار را با امتحان کردن تمام بر چسب زن های موجود ادامه داد تا ببیند آنها چگونه کار می کنند. وی پس از مطالعات و تحقیقات فراوان دریافت که حقوق انحصاری مربوط به این اختراع، عمدتا فرآیند باز کردن در و بیرون آوردن یک کاتریج Catridge را پوشش می دهند. وی به این نتیجه رسید که ساز و کارهای موجود، هم پر سر و صدا و هم نیازمند گامهای تکاملی بیشتری هستند. برای تعویض نوار روی یک بر چسب زن، باید آن را سر و ته کرد، چفت آن را آزاد کرد، درب آن را بلند کرد، کاتریج را تکان داد تا بیرون بیاید، کاترج جدیدی را درون آن گذاشت، آن را با تکان دادن جا زد، درب را بست و چفت آن را انداخت. وی از خود پرسید آیا آسان تر نخواهد بود که کاتریج را از بغل جا زد تا مجبور نباشیم آن را سر و ته کنیم؟ با همین جرقه ذهنی، او یک بیرون افکن Ejector ساده دکمه ای را تکمیل کرد که با فشار دادن دکمه آن، کاتریج بیرون می پرید و با جا زدن کاتریج جدید، چفت شدن آن به سادگی انجام می شد. در واقع، ابتکار او، در حرکت یک مرحله ای، بیرون آوردن و جایگذاری بدون زحمت زیاد، چنان کارگر افتاد که از تعویض رنگ برچسبها بسیار ساده تر بود. و توانست حق انحصاری اختراع را به دست آورد!




            مشخصات پتنت: https://www.smithcorona.com/AdditionalPatents/USD359753_Salinas_et_al_Label_Printer.pdf

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

              میبخشید ولی منظورم درایران بود نه آمریکا
              اینهایی که گفتید در ایران بود
              آقای مهندس نوآور اگر من بخوام در ایران ثبت اختراع کنم اگه بشه نحوه انجامش رو توضیح بدید اگه زحمتی نباشه ها خیلی ممنون میشم
              از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
              --------------------------------------------------------
              تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
              --------------------------------------------------------
              اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

                دوستان، توی ایران ثبت اختراع یا همون مالکیت صنعتی، فایده چندانی نداره. تا جایی که من یادمه اگه اختراع شما چند تا کلمه تفاوت با دیگر اختراعات پیشین داشته باشه، قابل دفاع و ثبته. به همین سادگی!
                یه مثالی یکی از دوستان زده بود، حوصله شو ندارم نصفه شبی بگردم توی سایت روزنامه رسمی، ولی تصور کنید بیش از 50 تا دستگاه کباب زن (کباب کوبیده) اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ثبت شده در اداره ثبت مالکیت های معنوی داریم! خوب اینا واقعاً این همه اصالت و نوآوری دارند؟!!

                آخرین اختراع من مالِ بعد از دوره ارشدم بود. تو اون تاریخ، تمام کارشناسان فنی اداره ثبت مالکیت های معنوی حداکثر دیپلمه بودند! تصور کنید که به چه سادگی می شد با چند تا جمله و اصطلاح خارجکی اونا رو مجاب کرد که اختراع ما اصالت و نوآوری داره.
                الآنه وضعیت بهتر شده و ادعای اختراعات توسط دانشگاه ها بررسی می شن و بعد از تأیید (و البته دریافت 400-500 تومن!) تازه می رن برای ثبت.

                من چند تا اختراع دارم. همشون 20 سال تحت حمایت قانونی هستند مثلاً. یکیش یه سامانه پیامکیه برای اتوبوس های تهران. مال 7 سال پیش بود که ثبت کردیم و تموم شد و بیخیالش شدیم. الآن شده یه سامانه کاربردی که داره توی تهران استفاده می شه. به نظرتون من الآن برم از کی شکایت کنم؟! به نظرتون کی از من حمایت می کنه؟! اصاً مگه بیــــکارم که 2-3 هفته برم اداره ثبت و دادسرا و اینا برای طرح دعوی شکایت و این داستانا؟! می دونید 2-3 هفته غیبت از کارهام برای من چند میلیون ضرر مالی داره؟! تازه برای طرح شکایت کلی هم باید پول و تمبر حروم کنی و خرج کنی. بعدش احضاریه بره برای طرف، بعدِ 4 ماه دومین احضاریه. بعدِ یک سال یه جلسه دادگاه و آخرشم میشه این که سامانه ی اونا با مالِ ما فرق داره! خلاص.
                بعد اصاً خنده دار نیست کل این ماجرا؟!!
                همه ش داستانه... خام نشیند. تو این مملکت فقط باید سعی کنید پول دربیارید. بیشتر و بیشتر. با پول می تونید جای پاتون رو بسیار بسیار محکم و استوار کنید. طوری که هیچ دادگاه و هیچ قانونی نمی تونه گیرِتون بندازه. بجز پول، بقیه چیزا قصه و داستان تخلیه.
                بیایید با Google آشتی کنیم!

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

                  در اینکه همه چیزمان عقب مانده تر از کشورهای پیشرفته است شکی نیست. کسانی که در تاریخ صنایع و اختراعات مطالعه دارند، می دانند که این گونه کتابها پر است از ذکر دعاوی مربوط به تقدم حق ثبت اختراع و داوریهای کارشناسانه و موشکافانه و ارقامی که به عنوان خسارت رد و بدل می شوند، واقعا میلیاردی هستند.

                  دلیل این است که اولا ما کشوری هستیم که صد سال است درآمدمان متکی به منابع زیر زمینیمان است و لذا احتیاجی به نوآوری، پشتیبانی از اختراعات صنعتی، تکنولوژیهای نو، پژوهش میدانی، مغزها، نخبگان، کارآفرینان و ... احساس نمی کردیم. هیچ بانکی اعتبار دارائیهای فکری افراد را قبول ندارد و هیچ مخترعی نتوانسته آنها را برای دریافت تسهیلات مالی متقاعد کند. هر چه خواستیم از خارج وارد کردیم (همین پارسال فقط 85 میلیون دلار چوب بستنی از آلمان وارد کرده ایم!)...خلاصه گذراندیم تا اینکه تحریم نسبتا شدیدی شدیم و حتی تامین ماده اولیه تولید داروی بیماران و شیر خشک کودکانمان با مشکل مواجه شد، ماده اولیه کره صبحانه نایاب شد، ظرفیت کارخانجات مونتاژ خودرو مثل قدرت خرید مردم یک سوم شد و در یک کلام در دنیا ذلیل شدیم.

                  حالا اما اوضاع کمی بهتر شده است. الآن ثبت اختراعات روند معقول تری دارد و دادگاه ویژه ای برای تامین حقوق دارائیهای فکری داریم. اگر چه ساز و کارها هنوز معیوبند و کارمندان اداره مالکیت صنعتی و قضات بخش مالکیت فکری ما، هنوز به سان یک گله عقب افتاده ذهنی رفتار می کنند، اما وضع با روندی کند رو به اصلاح است.

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

                    خوب نهایتا با پیگیری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (مرکز فن آوری دیجیتالی) مشخص شد که به دلیل عدم مطالبه کانونهای صنفی مرتبط با تولید محصولات الکترونیکی و عدم پیگیری وزارت صنعت و معدن، فعلا در کشور ما (برای ثبت حق کپی رایت طرحهای پدیدآورندگان آثار فنی و دانش پایه)، فقط ساز و کار لازم برای حمایت و حفاظت از حق تکثیر نرم افزارهای رایانه ای ایجاد شده است و بستری برای ثبت طرح بردها و مدارات الکترونیکی طراحی داخل وجود ندارد. لذا فعلا همان فرآیند ثبت اختراع، آن هم در موارد بسیار محدود می تواند کمک کند.

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

                      باید بازار و مشتری و سرمایه را یکجا داشته باشید و طرح و ایده نوی خود را با سرعت نور از تولید به فروش برسانید و از بازار خارج شوید
                      دیر بجنبید کپی شده است ، این یگانه راه و قانون پول در آوردن از طرح و ایده نو در این کشور است

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

                        سلام
                        من دنبال مبحث کپی رایت مدارات الکترونیک بودم که به این سایت رسیدم.
                        مطالب دوستان را خوندم مفید بودنند.
                        چندسوال دارم در ادامه همین مطالب است لطف کنید پاسخ بدید.

                        نمیدونم این کیتهای آموزشی در بازار ایران ایا مالکیت خارجی دارد یا ایرانی . دیدم بعضی شرکتها فروش انلاین برای خارج از کشور هم دارند.
                        من میخوام تعدادی کیت آموزشی بیسیک برای فروش خارج از کشور استفاده کنم فکر میکنید به مشکل بخورم؟
                        مثلا کیت دما سنج یا چراغ حساس به نور یا کیت های دزدگیر که فکر میکنم ار ابتدایی های مدار باشند . ایا این جور مدارات میتونند دردسر ساز بشوند یا انقدر پیش پا افتاده هستند که ارزش تجاری نداشته باشند.

                        ممنون

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

                          نوشته اصلی توسط alireza_hsi
                          سلام
                          من دنبال مبحث کپی رایت مدارات الکترونیک بودم که به این سایت رسیدم.
                          مطالب دوستان را خوندم مفید بودنند.
                          چندسوال دارم در ادامه همین مطالب است لطف کنید پاسخ بدید.

                          نمیدونم این کیتهای آموزشی در بازار ایران ایا مالکیت خارجی دارد یا ایرانی . دیدم بعضی شرکتها فروش انلاین برای خارج از کشور هم دارند.
                          من میخوام تعدادی کیت آموزشی بیسیک برای فروش خارج از کشور استفاده کنم فکر میکنید به مشکل بخورم؟
                          مثلا کیت دما سنج یا چراغ حساس به نور یا کیت های دزدگیر که فکر میکنم ار ابتدایی های مدار باشند . ایا این جور مدارات میتونند دردسر ساز بشوند یا انقدر پیش پا افتاده هستند که ارزش تجاری نداشته باشند.

                          ممنون
                          سلام
                          دقیقاً متوجه نشدم شما می خواید به خارج از کشور جنس بفروشید یا از اونجا جنس بیارید ایران.
                          باز هم دقیقاً نفهمیدم شما مشکلِ اصلی تون چیه و چی رو >>دردسر<< قلمداد می کنید.
                          لطفاً سوالتون رو شفـــــــاف مطرح کنید. خرجش چند دقیقه وقت برای تایپ کردن و توضیحات بیشتره...

                          به هر حال، هر دو تا کار ممکن و میسره، اگر مشتری ش وجود داشته باشه. اگه تو یه کشورِ خارجی مشتری و بازار برای ارائه محصول دارید و سودِ مناسبی براش در نظر گرفتید، بدون هیچ شک و تردید، جنستون رو خوشکل و خوش رنگ و لعاب کنید و صادر کنید. همین ماجرا برای داخل کشور هم برقراره.
                          بیایید با Google آشتی کنیم!

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

                            نوشته اصلی توسط alireza_hsi
                            سلام
                            من دنبال مبحث کپی رایت مدارات الکترونیک بودم که به این سایت رسیدم.
                            مطالب دوستان را خوندم مفید بودنند.
                            چندسوال دارم در ادامه همین مطالب است لطف کنید پاسخ بدید.

                            نمیدونم این کیتهای آموزشی در بازار ایران ایا مالکیت خارجی دارد یا ایرانی . دیدم بعضی شرکتها فروش انلاین برای خارج از کشور هم دارند.
                            من میخوام تعدادی کیت آموزشی بیسیک برای فروش خارج از کشور استفاده کنم فکر میکنید به مشکل بخورم؟
                            مثلا کیت دما سنج یا چراغ حساس به نور یا کیت های دزدگیر که فکر میکنم ار ابتدایی های مدار باشند . ایا این جور مدارات میتونند دردسر ساز بشوند یا انقدر پیش پا افتاده هستند که ارزش تجاری نداشته باشند.

                            ممنون
                            باید طراحی فیبرهای مدار چاپی کیتها توسط خودتان انجام شده باشد. در اینصورت می توانید نماد بین المللی کپی رایت را روی آن درج کنید. مثلا:

                            2015By Iran ... Electronic Co ©

                            در این صورت کسی نمی تواند عین برد شما را کپی کند اما می تواند شبیه مدار آن را با یک فرمت ظاهری دیگر طراحی کند.

                            _ یک نکته که امیدوارم زبان پارسی خارجیها خوب نباشد و مفاد آن را نفهمند!

                            در واقع اگر دست بر قضا؛ کسی در یک کشور دنیا محصولات شما را کپی کرد، شما نمی توانید در مراجع داوری بین المللی، طرح شکایت و ادعای غرامت کنید چون شما تبعه ایران هستید و کشور ایران، هنوز حق کپی رایت و کنوانسیون وین در این زمینه را نپذیرفته و قبول ندارد.

                            همانطور که گفتم؛ در داخل ایران هم، فعلا فقط محصولات فرهنگی و نرم افزارهای رایانه ای مورد تایید شورای عالی انفورماتیک، توسط متولی ثبت حق کپی رایت (وزارت ارشاد) مورد حمایت قرار می گیرند و وزارت صنعت، هنوز به فکرش نرسیده از حق کپی رایت این گونه طرحهای مهندسین طراح الکترونیک حمایت کند. بنابراین نهایتا کپی طراحیهای الکترونیکی شما، در خود ایران هم قابل انتظار است.

                            یادتون باشه بیشتر افرادی که در ایران قوانین را تدوین، تصویب، اجرا و نظارت می کنند؛ تحصیل کرده حوزه علوم انسانی هستند (یعنی عملا از مرحله پرت هستند) و لذا این اتحادیه ها، صنوف و وزارتخانه های مربوطه هستند که باید اصلاح این قوانین را مطالبه کنند.

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : طراحی بردهای الکترونیکی و حق کپی رایت در ایران

                              یه سوال
                              شما تا به حال از خارج خریدی داشتید اگه داشتید
                              1-چگونه هزینه اون رو پرداخت کردید
                              2-آیا هزینه گمرکی داره (با توجه به وزن کم قطعات الکترونیکی)
                              3-تا به حال توقیفی نداشتید
                              راستی میشه کسی ثبت اختراع هم در ایران و هم در خارج بکنه :job:
                              از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                              --------------------------------------------------------
                              تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                              --------------------------------------------------------
                              اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X