اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در ساخت کول پد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی در ساخت کول پد

با سلام
    یک کول پد ساختم در گذاشتم فن هاش مشکل دارم !! یعنی نمی دانم فن را در زیر لپ تاپ در حالت دمندگی بگذارم یا مکندگی؟ طبق عکش زیر که شیار های لپ تاپ مشخص هست !! به نظر شما فن را به چه صورت در زیر اش بگذارم؟ مثلا ایا در حالت دمندگی خاک از طریق شیار ها وارد مادربرد لپ تاپ نمی شود؟

سپاس

پاسخ : راهنمایی در ساخت کول پد

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
    با سلام
    یک کول پد ساختم در گذاشتم فن هاش مشکل دارم !! یعنی نمی دانم فن را در زیر لپ تاپ در حالت دمندگی بگذارم یا مکندگی؟ طبق عکش زیر که شیار های لپ تاپ مشخص هست !! به نظر شما فن را به چه صورت در زیر اش بگذارم؟ مثلا ایا در حالت دمندگی خاک از طریق شیار ها وارد مادربرد لپ تاپ نمی شود؟

سپاس
    با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
    شما باید فن را طوری زیر لپتاب قرار دهید که گرمای داخل آن را مکیده و به بیرون هدایت کند. (نه آن که هوایی از بیرون به داهل لپتاب بفرستد.)
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری
      با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
      شما باید فن را طوری زیر لپتاب قرار دهید که گرمای داخل آن را مکیده و به بیرون هدایت کند. (نه آن که هوایی از بیرون به داهل لپتاب بفرستد.)
      ممنون مهندس:من طبق عکسی که توی پست قبلی گذاشتم:برای مستطیل بزرگ فن اش در حالت مکنده گذاشتم چون حساس کردم در ان ناحیه(شیار) باد خارج می شود انگار ان قسمت فن داخلی داشت !! ولی شیار های سمت راست بالا و پایین ازشان بادی خارج نمیشد و فن ها در حالت دمنده گذاشتم تا باد بزند !! الان دقیقا استاندارد اش چطوری هست؟ کول پد های داخل بازار فن هایشان به چه صورت تعبیه شده است؟
      شما میگید باید در حالت مکنده باشد !! خوب اینطوری ایا خنک می کند سیستم را؟ یا فقط باد گرم را به وسیله فن: بیرون می دهد؟ هدف مگه پایین اوردن دما نیست؟
      سپاس

دیدگاه

ممنون مهندس:من طبق عکسی که توی پست قبلی گذاشتم:برای مستطیل بزرگ فن اش در حالت مکنده گذاشتم چون حساس کردم در ان ناحیه(شیار) باد خارج می شود انگار ان قسمت فن داخلی داشت !! ولی شیار های سمت راست بالا و پایین ازشان بادی خارج نمیشد و فن ها در حالت دمنده گذاشتم تا باد بزند !! الان دقیقا استاندارد اش چطوری هست؟ کول پد های داخل بازار فن هایشان به چه صورت تعبیه شده است؟
        شما میگید باید در حالت مکنده باشد !! خوب اینطوری ایا خنک می کند سیستم را؟ یا فقط باد گرم را به وسیله فن: بیرون می دهد؟ هدف مگه پایین اوردن دما نیست؟
        سپاس
        با سلام مجدد خدمت شما کاربر گرامی:
        دستگاه هایی که در زیر لپتاپ ها برای خنک کردن قرار می دهند، معمولا از 3 فن 5 ولت دی سی مکنده بصورت استاندارد، هوا را از داخل لپتاپ ها مکیده و به بیرو هداست می کنن. اگر شما در زمان کار این تهویه کننده ها ورق کاغذی در بالای آن قرار دهید دقیقا کاغذ شما به سمت داخل کشید می شود، اگر برعکس بود باد آن را به سمت بالا می برد.
        علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
        نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

دوستان من لپ تاپ asus سری x555l رو دارم خیلی ازش راضیم اوایل که خریده بودم چون زیاد ازش کار می کشیدم و گرم می شد باعث می شد سرعتش بیاد پایین ، بعد که این مسئله رو فهمیدم یه فن 220 ولت رو روشن می کردم (چون تابستون بود و همینجوریش هوا گرم که چه عرض کنم داغ بود )میزاشتم به صورت مستقیم به پشت لپ تاپ باد بزنه :mrgreen: خیلی تو کارکرد لپ تاپ تاثیر می زاشت .
          حالا که اینجا بحث این شده می خواستم بپرسم آیا این کار ضرری برای لپ نداره ؟
          برای لپ تاپ کول پد خریدم ولی اینقد فنش ضعیفه که اصلا به هیچ دردی نمی خوره فن قوی و پهنی سراغ دارین که بشه داخل کول پدها جاسازی کرد
          خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
          [hr]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ™AG
            دوستان من لپ تاپ asus سری x555l رو دارم خیلی ازش راضیم اوایل که خریده بودم چون زیاد ازش کار می کشیدم و گرم می شد باعث می شد سرعتش بیاد پایین ، بعد که این مسئله رو فهمیدم یه فن 220 ولت رو روشن می کردم (چون تابستون بود و همینجوریش هوا گرم که چه عرض کنم داغ بود )میزاشتم به صورت مستقیم به پشت لپ تاپ باد بزنه :mrgreen: خیلی تو کارکرد لپ تاپ تاثیر می زاشت .
            حالا که اینجا بحث این شده می خواستم بپرسم آیا این کار ضرری برای لپ نداره ؟
            برای لپ تاپ کول پد خریدم ولی اینقد فنش ضعیفه که اصلا به هیچ دردی نمی خوره فن قوی و پهنی سراغ دارین که بشه داخل کول پدها جاسازی کرد
            سلام دوست عزیز: علت ضعیف بودن فن بخاطر 5 ولت هست: من الان با فن 12 ولتی کول پد اختصاصی ساختم و با lm317 دور فن اش را کنترل می کنم و بسیار سرعت و قدرت باد اش قوی هست ! استفاده از این کول پد اماده گمان نکنم به درد بخوره چون 5 ولتی هست و حداکثر پورت usb میتونه 500 جریان را تحمل کنه و باعث خراب شدن اش میشه به مرور زمان !! پس بهتره خودات بسازی !! ولی پول ات دور نریزی :mrgreen:

دیدگاه

دوستان دیگه: کسی نظری نداره!!

دیدگاه

تشریف میبرید یه فن ۲۲۰ولت می خرید از اون بزرگ ها
                لپ تاب رو طوری خنک میکنه که خودتون کیف کنید
                من امتحان کردم در کارگاه پسرخاله ام
                از یخچال هم خنک تر بود
                از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                --------------------------------------------------------
                تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

با سلام

سپاس
                  سلام
                  فن باید طوری تعبیه شود تا مطابق با سیستم داخلی لبتاب عمل کند و در عملکرد داخلی لبتاب اختلال ایجاد نکند.
                  از دید منطقی وقتی فن داخلی لبتاب جوری تعبیه شده که هوا رو از کف میمکه و از شیار های کناری دفع می کنه، فن خارجی شما هم باید جوری قرار داده بشه تا به فن داخلی کمک کنه، نه اینکه برعکس فن داخلی عمل کنه و عملکرد اون رو مختل کنه. پس باید فن خارجی هوا رو به سمت کف لبتاب بدمه تا فن داخلی راحتتر هوا رو مکش کنه. این یک مسئله ی کاملاً منطقی است.

اما در کل بنده این کار رو توصیه نمی کنم. چون با افزایش بیش از نیاز عبور هوا، چشمه های عبور هوا در زیر لبتاب به سرعت با خاک مسدود شده و نتیجه ی خوبی در بر نخواهد داشت.
                  اصولاً شرکت های سازنده ی لبتاب پیش از من و شما فکر این مشکلات رو کرده اند و هرگز محصول چند میلیونی رو با همچین نقصی (نیاز به کول پد) وارد بازار نمی کنند.

طبق توضیحات فوق، به نظر من کول پد فقط یک کلک است و حتی امکان آسیب به دستگاه را در دراز مدت زیاد خواهد کرد.
                  *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                    سلام
                    فن باید طوری تعبیه شود تا مطابق با سیستم داخلی لبتاب عمل کند و در عملکرد داخلی لبتاب اختلال ایجاد نکند.
                    از دید منطقی وقتی فن داخلی لبتاب جوری تعبیه شده که هوا رو از کف میمکه و از شیار های کناری دفع می کنه، فن خارجی شما هم باید جوری قرار داده بشه تا به فن داخلی کمک کنه، نه اینکه برعکس فن داخلی عمل کنه و عملکرد اون رو مختل کنه. پس باید فن خارجی هوا رو به سمت کف لبتاب بدمه تا فن داخلی راحتتر هوا رو مکش کنه. این یک مسئله ی کاملاً منطقی است.

اما در کل بنده این کار رو توصیه نمی کنم. چون با افزایش بیش از نیاز عبور هوا، چشمه های عبور هوا در زیر لبتاب به سرعت با خاک مسدود شده و نتیجه ی خوبی در بر نخواهد داشت.
                    اصولاً شرکت های سازنده ی لبتاب پیش از من و شما فکر این مشکلات رو کرده اند و هرگز محصول چند میلیونی رو با همچین نقصی (نیاز به کول پد) وارد بازار نمی کنند.

طبق توضیحات فوق، به نظر من کول پد فقط یک کلک است و حتی امکان آسیب به دستگاه را در دراز مدت زیاد خواهد کرد.
                    ممنون از دوست عزیزم K1.IEEE: پس شما مثل جناب تحیری می گویید که فن در زیر لپ تاپ باید به حالت مکندگی باشد تا گرما را خارج کند! درست متوجه شدم؟
                    الان طبق ان عکسی که مشخص کردم که دقیقا زیر لپ تاپ من هست !! ان شیار وسطی که تقریبا بزرگ تر از شیاز بالا و پایین هست !! ان قسمت شیار وسطی خوداش فن داره طوریکه دست ام در ان قسمت می برم باد می زند !! ان برای ان قسمت یک فن 12در 12 گذاشتم در حالت مکندگی تا به روند تخلیه هوا داخل لپ تاپ کمک کند !! می ماند ان 2 تا شیار دیگه که برایشان 2 تا فن 8در 8 در حالت دمندگی گذاشتم !! چون از ان شیار ها اصلا بادی خارج نمی شود !!!
                    استفاده از کول پد خوب هست چرا؟ چون در هنگام بازی یا کارهای گرافیکی حداقل 10 درجه دما را پایین می اورد !! برای من که اینطوری بود و خوب جواب داد !
                    یک جا خوندم استفاده از کول پد باعث افزایش عمر قطعات می شود !! فقط مشکل اش شاید وارد کردن خاک داخل مادربرد باشد !! ان هم در حالت دمندگی گمان کنم !! حالا به نظرات چکار کنم؟
                    1. ایا جهت ان 2 فن را در حالت مکندگی بگذارم؟(در شیار ها بادی خارج نمی شود!)
                    2. برای جلوگیری از رفتن خاک داخل مادربرد از طریق شیار ها به نظرتان چکار کنم؟ استفاده از توری: شبیه به تور پشه بند ایا مناسب هست؟

سپاس

دیدگاه

ممنون از دوست عزیزم K1.IEEE: پس شما مثل جناب تحیری می گویید که فن در زیر لپ تاپ باید به حالت مکندگی باشد تا گرما را خارج کند! درست متوجه شدم؟
                      الان طبق ان عکسی که مشخص کردم که دقیقا زیر لپ تاپ من هست !! ان شیار وسطی که تقریبا بزرگ تر از شیاز بالا و پایین هست !! ان قسمت شیار وسطی خوداش فن داره طوریکه دست ام در ان قسمت می برم باد می زند !! ان برای ان قسمت یک فن 12در 12 گذاشتم در حالت مکندگی تا به روند تخلیه هوا داخل لپ تاپ کمک کند !! می ماند ان 2 تا شیار دیگه که برایشان 2 تا فن 8در 8 در حالت دمندگی گذاشتم !! چون از ان شیار ها اصلا بادی خارج نمی شود !!!
                      استفاده از کول پد خوب هست چرا؟ چون در هنگام بازی یا کارهای گرافیکی حداقل 10 درجه دما را پایین می اورد !! برای من که اینطوری بود و خوب جواب داد !
                      یک جا خوندم استفاده از کول پد باعث افزایش عمر قطعات می شود !! فقط مشکل اش شاید وارد کردن خاک داخل مادربرد باشد !! ان هم در حالت دمندگی گمان کنم !! حالا به نظرات چکار کنم؟
                      1. ایا جهت ان 2 فن را در حالت مکندگی بگذارم؟(در شیار ها بادی خارج نمی شود!)
                      2. برای جلوگیری از رفتن خاک داخل مادربرد از طریق شیار ها به نظرتان چکار کنم؟ استفاده از توری: شبیه به تور پشه بند ایا مناسب هست؟

سپاس
                      خواهش می کنم دوست عزیز..
                      فکر می کنم منظور من را بد متوجه شدید. لطفاً یک بار دیگه با دقت بخونید.
                      داخل لپتاب یک فن وجود دارد که هوا را از کف لپتاب به داخل می کشد و از شیار های کناری لپتاب خارج می کند و به این ترتیب باعث خنک شدن سیستم می شود. پس فن در کف لپ تاپ باید هوا را به داخل لپ تاپ بدمد.
                      مسئله ی اصلی که باید بهش توجه کنید، نشستن خاک روی مادربورد نیست. چون عملاً اگر خاک بتواند از شیار های کف وارد شود، در مسیر جریان هوا از لپتاپ خارج می شود! مشکل اصلی در این است که اصولاً جریان هوای زیاد باعث گرفتگی چشمه های موجود در کف لپتاپ می شود و این موضوع در دراز مدت سیستم تهویه را مختل می کند.
                      سیستم تحویه ای که برای لپ تاپ تعبیه شده، قطعاً در شرایط سخت تر هم کفایت می کند. به شرطی که همیشه مراقب باشید مسیر ورود هوا از زیر بسته نباشد. یعنی از گذاشتن لپ تاپ روی پاها و یا فرش و هر چیزی که ممکنه مسیر عبور هوا رو ببنده خودداری کنید.
                      ***استفاده از یک قطعه شیشه با ابعاد مناسب که لپ تاپ رو روی اون قرار بدید، بسیار مفید تر از کول پد خواهد بود.
                      *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

عبور گرد و غبار راه حل داره
                        شاید دیده باشین تو هارددیسک ها مخصوصا تو اکسترنال
                        یه چیزی شبیه تور وجود داره که نوشته باز یا پاره نشه و کارش هم عبور هوا هست
                        فکر کنم یه مدل توری نانویی باشه که میتونه کمک کنه
                        در ضمن فکر نکنم رو قطعات تاثیر خاصی داشته باشه چون مدارات و قطعات دارای روکش هستند
                        از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                        تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                        اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

باسلام
                          یک راه حل ساده
                          شما یک تکه نخ سبک بردار
                          بگیر جلو دریچه های لبتاپ
                          هرجا کشیده شد داخل
                          در ان محدوده و کمی کنارتر چند فن دمنده به طرف لب تاب بذار
                          هرجا نخ به بیرون خم شد و پرتاب شد
                          دقیق همونجا ها چند فن مکنده بذار
                          البته برای صفحه کول پد از الومنیوم های رنگ دار استفاده کن
                          هرجا که فن نصب میشه رو میتوان با دریل راحت سوراخ کرد و یا با اره مویی راحت و کامل در اورد
                          سبک و مستحکم هست
                          حرارت رو هم مثل هت سینگ دفع میکنه
                          شیک هم هست البته اگر درست باهاش کار بشه
                          .
                          کول پد یک چیز مفید و خوب هست
                          وگرنه شرکت های بزرگ وقت خودشون رو برای طراحی و ساخت اون صرف نمیکردن
                          بویژه در سیستم هایی که بدنه انها پلاستیک هست و تبادل گرما به کندی انجام میشه
                          موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ekf2000
                            باسلام
                            یک راه حل ساده
                            شما یک تکه نخ سبک بردار
                            بگیر جلو دریچه های لبتاپ
                            هرجا کشیده شد داخل
                            در ان محدوده و کمی کنارتر چند فن دمنده به طرف لب تاب بذار
                            هرجا نخ به بیرون خم شد و پرتاب شد
                            دقیق همونجا ها چند فن مکنده بذار
                            البته برای صفحه کول پد از الومنیوم های رنگ دار استفاده کن
                            هرجا که فن نصب میشه رو میتوان با دریل راحت سوراخ کرد و یا با اره مویی راحت و کامل در اورد
                            سبک و مستحکم هست
                            حرارت رو هم مثل هت سینگ دفع میکنه
                            شیک هم هست البته اگر درست باهاش کار بشه
                            .
                            کول پد یک چیز مفید و خوب هست
                            وگرنه شرکت های بزرگ وقت خودشون رو برای طراحی و ساخت اون صرف نمیکردن
                            بویژه در سیستم هایی که بدنه انها پلاستیک هست و تبادل گرما به کندی انجام میشه
                            موفق باشید
                            ممنون از تمام دوستان که نظر دارند.
                            =========================
                            ممنون دوست عزیز:ایده ی خوبی دادید : من از ان شیار بزرگ وسطی که توی عکس مشخص هست مطمئن هستم که باد به بیرون می دهد برای همین فن در حالت مکندگی گذاشتم تا بهتر بتونه هوا را تهویه کند ! فقط ان تا شیار مانده که برایشان فن گذاشتم در حالت دمندگی چون بادی احساس نکردم برای همین نخ تست می کنم تا ببینم چه حالتی رخ میده !!
                            من طبق اموزش زیر با چوب کول پد درست کردم و تقریبا خوب در امد: فقط مانده یک چیزی مثل تور بزارم تا جلوی خاک را بگیره ولی نمیدانم چه نوع توری خوب هست! و صفحه کول پد چون چوب تخته 3 لایه هست برای همین برای انتقال گرما به چیز نیاز دارم !! شما گفتید الومنیوم !! ولی الومنیوم دنگ و فنگ داره !! مثلا میشه به نظر شما از فویل الومنیوم استفاده کرد؟
                            http://itresan.com/21786/create-a-dedicated-cooling-for-your-laptop.html
                            سپاس

دیدگاه

در بیشتر لپ تاب های مدل دل تمام هواکش ها به عنوان خروجی است و ورودی هوا از صفحه کلید است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...