اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طرز کارکرد کنتور برق؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طرز کارکرد کنتور برق؟

سلام دوستان
    می خواستم بپرسم کنتور های برق فقط کنتور هستن یا باعث گرفتن نویز یا.... هم میشن؟
    ی مقاله در مورد کنتور ها خوندم به این مورد رسیدم و درست متوجهش نشدم: (زیرش خط قرمز کشیدم)

ی سوال دیگه هم داشتم ، یادمه قدیما که کنتورهای برق مکانیکی بودن میگفتن اگه یک آهن ربا بهشون وصل کنن دیگه نمیچرخه تا زمانی که آهن ربا ازش جدا شه و یکی از دلایلی هست که کنتورها رو به نوع دیجیتال تعویض کردن تا به سادگی هک نشه
    حالا اگه روی یک جفت سیم مسی (با روکش) آهن ربا قرار بدیم آیا احتمال اتصال کوتاه هست؟ چون اگه احتمال اتصال کوتاه باشه پس چنین چیزی غیر ممکن بوده
    ممنون

پاسخ : طرز کارکرد کنتور برق؟

نوشته اصلی توسط abc.abc نمایش پست ها
    سلام دوستان
    می خواستم بپرسم کنتور های برق فقط کنتور هستن یا باعث گرفتن نویز یا.... هم میشن؟
    ی مقاله در مورد کنتور ها خوندم به این مورد رسیدم و درست متوجهش نشدم: (زیرش خط قرمز کشیدم)

ی سوال دیگه هم داشتم ، یادمه قدیما که کنتورهای برق مکانیکی بودن میگفتن اگه یک آهن ربا بهشون وصل کنن دیگه نمیچرخه تا زمانی که آهن ربا ازش جدا شه و یکی از دلایلی هست که کنتورها رو به نوع دیجیتال تعویض کردن تا به سادگی هک نشه
    حالا اگه روی یک جفت سیم مسی (با روکش) آهن ربا قرار بدیم آیا احتمال اتصال کوتاه هست؟ چون اگه احتمال اتصال کوتاه باشه پس چنین چیزی غیر ممکن بوده
    ممنون
    سلام،
    اول دقت بالا و روحیه پرسشگرانه ات رو تحسین میکنم! (به شرطی نخواهی با کنتور برق ور بری !!!)
    و بعد بگم که سوال اولتون خوبه ولی سوال آخرتون فاجعه است !!!
    با توجه به اطلاعات برقیتون پاسخ میدم:
    اول این رو بدون که کنتورهای برق قدیمی هیچی نبودند جز یه موتور الکتریکی AC آسنکرون!
    اساس کار موتورهای الکتریکی، ایجاد میدان مغناطیسی دوار است!
    و اساس ایجاد میدان مغناطیسی دوار در موتورهای AC آسنکرون، وجود حداقل دو سیم پیچ مختلف با جریانهای AC که هم فرکانس هستند ولی هم فاز نیستند! یعنی به یک اندازه تناوب میکنند ولی نه هم زمان!
    شما میتونی با متفاوت کردن تعداد دور و قطر سیم اون دوتا سیم پیچ، این خاصیت رو ایجاد کنی و بهش میگن اختلاف فاز!
    همون کاری که توی کنتورهای قدیمی صورت گرفته بود! (همون جا که خط قرمز کشیدی)
    ... .
    فکر کنم خودت پاسخ سوال دوم رو گرفته باشی!
    اون آهنربایی که آدمهای دزد میگذاشتند کنار کنتور، عملا میدانهای دوار خیلی ضعیفِ داخل کنتور رو مختل میکرد و حرکتش رو کند میکرد و ربطی به سیم لخت و اتصال کوتاه نداشت!

میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید: اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا .
    ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ubub نمایش پست ها
      سلام،
      اول دقت بالا و روحیه پرسشگرانه ات رو تحسین میکنم! (به شرطی نخواهی با کنتور برق ور بری !!!)
      و بعد بگم که سوال اولتون خوبه ولی سوال آخرتون فاجعه است !!!
      با توجه به اطلاعات برقیتون پاسخ میدم:
      اول این رو بدون که کنتورهای برق قدیمی هیچی نبودند جز یه موتور الکتریکی AC آسنکرون!
      اساس کار موتورهای الکتریکی، ایجاد میدان مغناطیسی دوار است!
      و اساس ایجاد میدان مغناطیسی دوار در موتورهای AC آسنکرون، وجود حداقل دو سیم پیچ مختلف با جریانهای AC که هم فرکانس هستند ولی هم فاز نیستند! یعنی به یک اندازه تناوب میکنند ولی نه هم زمان!
      شما میتونی با متفاوت کردن تعداد دور و قطر سیم اون دوتا سیم پیچ، این خاصیت رو ایجاد کنی و بهش میگن اختلاف فاز!
      همون کاری که توی کنتورهای قدیمی صورت گرفته بود! (همون جا که خط قرمز کشیدی)
      ... .
      فکر کنم خودت پاسخ سوال دوم رو گرفته باشی!
      اون آهنربایی که آدمهای دزد میگذاشتند کنار کنتور، عملا میدانهای دوار خیلی ضعیفِ داخل کنتور رو مختل میکرد و حرکتش رو کند میکرد و ربطی به سیم لخت و اتصال کوتاه نداشت!
      سلام مجدد
      ممنون جالبه ، پس مثل یک موتور هستند و این 90 درجه برای این هست که دو تایی که میدان مغناطیسی تولید می کردن با فاصله با هم کار کنن و باعث بشه محور حرکت کنه
      اما خب ی سوال دیگه ، اگه موتور روشن رو با دست بگیریم گرم میشه و آخرش میسوزه ، چطور در کنتورهای قدیمی چنین کاری می کردن و کنتور نمیسوخته؟
      سوالم در مورد سیم ی بحث دیگه بود ، شنیدم که زمانی که ولتاژ بالا هست حتی نزدیک شدن به سیم هم خطرناکه ، حالا سوالم اینجاست که اگر یک اهنربا رو کنار دو تا سیم بزاریم احتمال اینکه این دو سیم با هم اتصال کوتاه شوند هست؟
      بازم ممنون

دیدگاه

سلام مجدد
        ممنون جالبه ، پس مثل یک موتور هستند و این 90 درجه برای این هست که دو تایی که میدان مغناطیسی تولید می کردن با فاصله با هم کار کنن و باعث بشه محور حرکت کنه
        اما خب ی سوال دیگه ، اگه موتور روشن رو با دست بگیریم گرم میشه و آخرش میسوزه ، چطور در کنتورهای قدیمی چنین کاری می کردن و کنتور نمیسوخته؟
        سوالم در مورد سیم ی بحث دیگه بود ، شنیدم که زمانی که ولتاژ بالا هست حتی نزدیک شدن به سیم هم خطرناکه ، حالا سوالم اینجاست که اگر یک اهنربا رو کنار دو تا سیم بزاریم احتمال اینکه این دو سیم با هم اتصال کوتاه شوند هست؟
        بازم ممنون
        توان اون موتور کنتور خیلی خیلی کمه، هر چند به قول شما، حتما موجب گرم شدنش میشه، ولی باعث سوختنش نه!
        این رو هم اضافه کنم که از اونجایی که وظیفه کنتور ثبت انرژی الکتریکی است و در اینجا انرژی الکتریکی برابر حاصلضرب سه تا کمیت میشه:
        ولتاژ * جریان * زمان
        از اونجایی که یکی از سیمپیچها با تعداد دور خیلی بالا، بیشتر به ولتاژ حساس هست، میدان حاصله از اون هم به افزایش و کاهش ولتاژ وابسته است و متناسب با افزایش و کاهش اون ولتاژ، سرعت چرخش موتور نیز زیاد و کم میشه، (اندازه گیری ولتاژ)
        سیم پیچ جریان با تعداد دور کم، بیشتر به جریان حساس هست، و میدان حاصله از اون متناسب با افزایش و کاهش جریانی که مصرف کننده استفاده میکنه، زیاد و کم میشه و درنتیجه سرعت گردش دیسک هم زیاد و کم میشه! (اندازه گیری جریان)
        و همچنین چرخش دیسک و محور موتور نیز توسط یک شمارنده ثبت میشه! (اندازه گیری زمان)
        درسته! و هر ولتاژی بالاتر از 60 ولت برای بدن انسان خطرناک است!
        ولی ولتاژ برای اینکه بتونی از یک روکش عایق حداقل هم عبور کنه باید حداقل 2000 ولت باشه!

آهن ربای دائم هم با توجه به ترکیب آلیاژش میتونه از عایق تا هادی ضعیف ساخته بشه، ولی معمولا واسه ولتاژهای معمولی هادی نیستند!

میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید: اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا .
        ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

آهن ربای دائم هم با توجه به ترکیب آلیاژش میتونه از عایق تا هادی ضعیف ساخته بشه، ولی معمولا واسه ولتاژهای معمولی هادی نیستند!
          ممنون
          منظورتون از ولتاژ عادی 300-400 ولت بود یا کمتر؟
          ی سوال دیگه هم الان یادم اومد چند ماه قبل داخل یک تاپیک دیگه مطرح کردم کسی پاسخ نداد اینجا دوباره مطرح می کنم
          ی جایی نوشته بود نباید فیوز کنتور قدرتش بیشتر از کنتور باشه ، دلیل این امر چیست؟ مثلا اگر کنتوری که 15 امپره رو ازش 20 امپر بگیریم چی میشه؟ یعنی برای ما 15 امپر حساب می کنه که غیر مجازش کردن یا اینکه کنتور مشکل پیدا می کنه؟ (سوالم برای هر دو نوع دیجیتال و مکانیکی هست)

دیدگاه

ممنون
            منظورتون از ولتاژ عادی 300-400 ولت بود یا کمتر؟
            ی سوال دیگه هم الان یادم اومد چند ماه قبل داخل یک تاپیک دیگه مطرح کردم کسی پاسخ نداد اینجا دوباره مطرح می کنم
            ی جایی نوشته بود نباید فیوز کنتور قدرتش بیشتر از کنتور باشه ، دلیل این امر چیست؟ مثلا اگر کنتوری که 15 امپره رو ازش 20 امپر بگیریم چی میشه؟ یعنی برای ما 15 امپر حساب می کنه که غیر مجازش کردن یا اینکه کنتور مشکل پیدا می کنه؟ (سوالم برای هر دو نوع دیجیتال و مکانیکی هست)
            از اونجایی که شما گفتی سیم روکش دار، پس 300 - 400 ولت میشه ولتاژ عادی!
            ولی من اصلا اطمینان نمیدم در تماس مستقیم با آهنربا اتصالی نده!!!!
            عرض کردم با توجه آلیاژشون درجه عایقی و رساناییشون فرق میکنه!
            ...
            سوال دوم:
            در هر دو نوع کنتور، منظور آسیب ندیدن کنتور و همچنین سیم کشی مربوطه است!
            ولی واسه مکانیکیها حساسیت کنتور کمتر است و تا فیوز دو یا سه برابر هم دیدم که استفاده میکردند!

دیدگاه

ولی واسه مکانیکیها حساسیت کنتور کمتر است و تا فیوز دو یا سه برابر هم دیدم که استفاده میکردند!
              ممنون از شما
              ممنون میشم بیشتر در مورد این جمله بیشتر توضیح بدید:
              "حساسیت کنتور کمتر است"

دیدگاه

ممنون از شما
                ممنون میشم بیشتر در مورد این جمله بیشتر توضیح بدید:
                "حساسیت کنتور کمتر است"
                منظورم هم میزان آسیب پذیری کنتور بود و هم میزان هوشمندی آن،
                کنتورهای قدیمی چون آسیب پذیریش کمتر هست، میتونه تا چند برابر جریان نامی خودش رو تحمل کنه ولی طبیعیه که چون داره در خارج از رنج استاندارد خودش کار میکنه، دقت خودش رو از دست میده و ممکنه مصرف رو کمتر و یا بیشتر نشون بده!
                و از طرفی کنتورهای دیجیتالی جدید، هوشمند هستند و ممکنه موقعی که برای یک تعرفه و مصرف خاص برنامه ریزی شده باشند، عبور جریان بیش از مقدار مجاز رو به نحوی توی محاسبات تأثیر بدن و یا در هنگام قرائت به عنوان خطا گزارش کنند!

دیدگاه

روی صحبتم با دوستیه که میگه ادمهای دزد !! ادم های دزد در اداره برق هستن. مصرف خانواده ما همیشه جزو کم مصرفتین ها بود و همیشه برامون تشویقی میومد ! چون نه اتو داریم . نه هیتر یا المنت . نه ماشین ظرفشویی یا ماکروویو ! و همیشه در پیک مصرف تمامی لامپ ها خاموشن ! ولی چون کنتورمون قدیمیه الان حدود یکساله که کل مصرف مارو پیک مصرف حساب میکنن و برای یک واحد بدون حتی کولر گازی دویست هزار تومن میاد . هر دوره.حالا رفتیم خودمون درخواست دادیم ک بیاین کنتورو عوض کنین تا مشخص بشه توی پیک مصرف نداریم میگن نمیشه . باید گزارش خرابی کنتور باشه تا تعویض بشه !! دزد ما نیستیم

دیدگاه

در مورد فرمایش شما و اتفاقی ک براتون افتاده ممکنه کسی از سیم شما انشعاب کشیده یا کنتورتون خرابه یا ... انشالاه که پیگیریتون به نتیجه برسه و حقتون رو بگیرید و اضافه پرداختیاتون رو پس بگیرید

ادمای دزد همه جا هستن هم داخل اداره برق هم بیرونش
                    دزد بودن یا نبودن کسی، دزدی رو توجیه نمیکنه
                    دزدی از دزد هم دزدیه
                    زندگی پر ز وجود است ولی ..
                    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X