اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جرقه گیر برای دوشاخه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

جرقه گیر برای دوشاخه

با سلام خدمت دوستان
    یه شرکتی به اسم ( هادرون توان) یه تبدیل دوشاخ به سه شاخ ساخته که ادعا داره اون جرقه اتصال دوشاخه به پریز که بخاظز نوسانات دست و پریز ایجاد قوص میکنه که اصطلاحا بهش محافظ Surgeمیگن رو داره و نمیزاره که ولتاژ بالاتر از 275 ولت که از اون جرقه کوچولو تولید میشه به مدار برسه و وسیله رو خراب کنه

حالا کمک کنید ببینیم چی توش گذاشتن؟؟؟؟مثلا یه خازن با ولتاژ 275 ولت؟؟؟؟یا چه چیزی
    راهنمایی کنید بسازیم

اینم لینک سایت سازنده برای عکس و توضیحاتش
    http://hadrontavan.com/product-detail/hth-a10/

پاسخ : جرقه گیر برای دوشاخه

نوشته اصلی توسط saeedsoltany2015 نمایش پست ها
    با سلام خدمت دوستان
    یه شرکتی به اسم ( هادرون توان) یه تبدیل دوشاخ به سه شاخ ساخته که ادعا داره اون جرقه اتصال دوشاخه به پریز که بخاظز نوسانات دست و پریز ایجاد قوص میکنه که اصطلاحا بهش محافظ Surgeمیگن رو داره و نمیزاره که ولتاژ بالاتر از 275 ولت که از اون جرقه کوچولو تولید میشه به مدار برسه و وسیله رو خراب کنه

حالا کمک کنید ببینیم چی توش گذاشتن؟؟؟؟مثلا یه خازن با ولتاژ 275 ولت؟؟؟؟یا چه چیزی
    راهنمایی کنید بسازیم

اینم لینک سایت سازنده برای عکس و توضیحاتش
    http://hadrontavan.com/product-detail/hth-a10/
    باسلام:
    احتمال دارد از V.D.R یا مقاومتی که به ولتاژ بالاتر از از رنج خود قرار می گیرد استفاده کرده باشد. این قطعه معمولا گرد آبی رنگ و شبیه خازن است.
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
      باسلام:
      احتمال دارد از V.D.R یا مقاومتی که به ولتاژ بالاتر از از رنج خود قرار می گیرد استفاده کرده باشد. این قطعه معمولا گرد آبی رنگ و شبیه خازن است.
      عه چه جالب
      دقیقا تو تصویرش هست
      گرد آبی و شبیه خازن هستش
      از کجا میشه خریدش؟؟؟اسم فارسیش چیه؟؟؟؟؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

باسلام:
      ینی توی دوشاخه برق دو سر این VDR رو به همراه سیم - پیچش کنیم دیگه نمیزاره ولتاز اون جرقه وارد مدار بشه؟؟؟؟؟

دیدگاه

عه چه جالب
        دقیقا تو تصویرش هست
        گرد آبی و شبیه خازن هستش
        از کجا میشه خریدش؟؟؟اسم فارسیش چیه؟؟؟؟؟
        با سلام:
        مجدد. نام فارسی این قطعه وریستور می باشد. این قطعه در ولتاژ های گوناگون در اکثر فروشگاه های الکترونیکی فروخته می شود، احتمالا ولتاژبکار رفته این قطعه 275 ولت باشد. ولتاژ کار را باید از روی قطعه خواند.

دیدگاه

با سلام:
          مجدد. نام فارسی این قطعه وریستور می باشد. این قطعه در ولتاژ های گوناگون در اکثر فروشگاه های الکترونیکی فروخته می شود، احتمالا ولتاژبکار رفته این قطعه 275 ولت باشد. ولتاژ کار را باید از روی قطعه خواند.
          اخه نکته اینجاست جناب تحیری که من خود محصول رو ندارم و دسترسی ندارم
          ولی از اونجایی که گفتن که نمیزاره ولتاژ بالای 275 رو بشه پس همونه
          پس ینی من دنبال وریستوری با ولتاژ 275 ولت بگردم؟؟؟؟چون نوشتن وریستور 430 ولت و توضیح دادن که 275 ولت متناوب و 350 ولت مستقیم
          همین خوبه بگیرم ببندم روی دوشاخه؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

اخه نکته اینجاست جناب تحیری که من خود محصول رو ندارم و دسترسی ندارم
            ولی از اونجایی که گفتن که نمیزاره ولتاژ بالای 275 رو بشه پس همونه
            پس ینی من دنبال وریستوری با ولتاژ 275 ولت بگردم؟؟؟؟چون نوشتن وریستور 430 ولت و توضیح دادن که 275 ولت متناوب و 350 ولت مستقیم
            همین خوبه بگیرم ببندم روی دوشاخه؟؟؟؟؟؟
            با سلام:
            وقتی که صحبت از دوشاخه برق می شود، یعنی برق متناوب 220 ولت متناوب با وریستور 275 ولت. چون ولتاژ های بالتر از 240 ولت بصورت یک پیک گذارا در حدود چند صدم ثانیه.اگر شما برای برق 220 ولت متناوب می خواهید همین 275 ولت کافیست. لازم به ذکر است این قطعه فقط جلوی جرقه های بالاتر 240 ولت را که بصصورت پیک گذرا ایجاد می شود را می گیرد می گیرد و اگر برق دو فاز شود و به شود 380 ولت می سوزد.

دیدگاه

سلام دوستان میتونن راهنمایی کنن :

با یه اسنابر اتلافی ساده 220 ولت میخواستم مشکل جرقه یا آرک یا قوس یا Surge هنگام اتصال دوشاخه وسیله برقی (ممکنه تلویزیون باشه یا یخچال) به پریز رو برطرف کنم که ظاهرا نشد! مصرف کننده هم ثابت نیست حتی ممکنه ترکیب پر مصرف و کم مصرف و حساس باشه و نوع بارش دقیق قابل تعیین نیست (خازنی ، سلفی و..) اما جرقه رو میزنه. مدار من ترکیب R , C , VDR هست به شکل زیر :

مقاومت 220 اهم خازن 100 نانو 630 ولت وریستور 391 تا 471
              جرقه کماکان رویت میشه. لطفا تجربیاتتون رو به اشتراک بزارید. گوگل و بقیه بلاکم کرد فروم رو هم شخم زدم. جی‌پی‌تی هم به سخره گرفته با این جواباش!
              ممنون
              جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۲۱:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ufo173 نمایش پست ها
                سلام دوستان میتونن راهنمایی کنن :

با یه اسنابر اتلافی ساده 220 ولت میخواستم مشکل جرقه یا آرک یا قوس یا Surge هنگام اتصال دوشاخه وسیله برقی (ممکنه تلویزیون باشه یا یخچال) به پریز رو برطرف کنم که ظاهرا نشد! مصرف کننده هم ثابت نیست حتی ممکنه ترکیب پر مصرف و کم مصرف و حساس باشه و نوع بارش دقیق قابل تعیین نیست (خازنی ، سلفی و..) اما جرقه رو میزنه. مدار من ترکیب R , C , VDR هست به شکل زیر :

مقاومت 220 اهم خازن 100 نانو 630 ولت وریستور 391 تا 471
                جرقه کماکان رویت میشه. لطفا تجربیاتتون رو به اشتراک بزارید. گوگل و بقیه بلاکم کرد فروم رو هم شخم زدم. جی‌پی‌تی هم به سخره گرفته با این جواباش!
                ممنون
                با سلام و خسته نباشید ،
                اسنابر فقط برای مصرف کننده های سلفی جواب میده ، نه مصرف کننده های سویچینگ دارای خازن صافی پر ظرفیت.
                برای چنین مصرف کننده هایی نیاز به مدار سافت استارتر دارید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و خسته نباشید ،
                  اسنابر فقط برای مصرف کننده های سلفی جواب میده ، نه مصرف کننده های سویچینگ دارای خازن صافی پر ظرفیت.
                  برای چنین مصرف کننده هایی نیاز به مدار سافت استارتر دارید.
                  سلام و درود خدمت جناب HS1386 عزیز
                  احتمال میدادم همین جواب رو دریافت کنم ولی خوب از نپرسیدن که بهتر بود.. کلی کلنجار رفتم که نپرسم ولی خوب هدف اصلی از عضویت در فروم همین بوده دیگه!
                  بعضی وقتها مصرف کننده موتوری و سلفی است بعضی وقتها وسایل دیگه و دقیقا معلوم نیست، پرسیدم شاید راهکاری باشه با یک مدار کوچیک و کم هزینه و یونیورسال بشه کمتر تلفات گرفت حداقل جلوی آسیب وسایل حساسی که نزدیک و روی همون شبکه متصل هستن رو گرفت!
                  حتی در مورد مقدار مقاومت هم شک داشتم. من کلی گشتم برخی جاها به این موضوع سلفی خازنی اشاره کرده بودن برخی جاها نه! حتی جی‌پی‌تی هم سرکار میزاره (جدیدا کذاب شده داره کم کم چیزای خطرناکی رو هم که یاد گرفته امتحان میکنه!) خودش پیشنهاد داده!!
                  سافت استارتر رو اکثر اوقات یه موجود عجیب برای راه اندازی نرم موتورها تصور میکنم!
                  اگه مورد دیگه ای هست ممنون میشم به اشتراک بزارید..

دیدگاه

سلام و درود خدمت جناب HS1386 عزیز
                    احتمال میدادم همین جواب رو دریافت کنم ولی خوب از نپرسیدن که بهتر بود.. کلی کلنجار رفتم که نپرسم ولی خوب هدف اصلی از عضویت در فروم همین بوده دیگه!
                    بعضی وقتها مصرف کننده موتوری و سلفی است بعضی وقتها وسایل دیگه و دقیقا معلوم نیست، پرسیدم شاید راهکاری باشه با یک مدار کوچیک و کم هزینه و یونیورسال بشه کمتر تلفات گرفت حداقل جلوی آسیب وسایل حساسی که نزدیک و روی همون شبکه متصل هستن رو گرفت!
                    حتی در مورد مقدار مقاومت هم شک داشتم. من کلی گشتم برخی جاها به این موضوع سلفی خازنی اشاره کرده بودن برخی جاها نه! حتی جی‌پی‌تی هم سرکار میزاره (جدیدا کذاب شده داره کم کم چیزای خطرناکی رو هم که یاد گرفته امتحان میکنه!) خودش پیشنهاد داده!!
                    سافت استارتر رو اکثر اوقات یه موجود عجیب برای راه اندازی نرم موتورها تصور میکنم!
                    اگه مورد دیگه ای هست ممنون میشم به اشتراک بزارید..
                    سافت استارتر‌ چه برای مصرف کننده موتوری و چه مصرف کننده دارای خازن صافی جواب میده.
                    کلیت کار این هست که در چند ثانیه اول جریان از طریق NTC / مقاومت وات بالا عبور میکنه و بعد رله NTC / مقاومت ها رو از مدار خارج میکنه و برق شهری بی واسطه به مصرف کننده میرسه.
                    مدار خیلی ساده ای داره و میشه با چند تا خازن و مقاومت و ترانزیستور و... سر هم کرد.
                    نمونه:
                    Simple AC Soft Start Circuit Diagram. This will extent the life of your electrical equipment from damage. schematics and PCB layout for free.

در مورد چت جی پی تی هم کاملا حق با شماست ،
                    چند روز قبول یکی از دوستان تاپیکی در مورد کنترل نور لامپ LED با دیمر ایجاد کرده بودن ( شاید دیده باشید )
                    و تاپیک هم از مسیر علمی خودش خارج شد ، در نهایت استارتر این سوال رو ( بخاطر عصبانیت یا ...) از چت جی پی تی پرسیده بود و جواب چت جی پی تی هم مضحک بود ، به طوری که استفاده از PWM رو پیشنهاد داده بود!
                    من نمیدونم با چه منطقی میشه نور لامپ LED که ۲۲۰ ولت و دارای درایور داخلی هست رو با PWM تنظیم کرد!
                    شاید هم کشف تازه ای در علم الکترونیک انجام شده و ما بخاطر علم کم خودمون خبر نداریم!
                    بد بختی هم اینجاست که استارتر محترم جواب چت جی پی تی رو باور کرده بود و زیر بار نمیرفت...

دیدگاه

درود
                      فارغ از فضای محدود دوشاخه برق یا بحث‌های دیگه اگه مدار در همین حد ساده اجرا بشه،
                      در مورد NTC یا مقاومت فکر کنم منظور R14 باشه که دیود نیم سیکل 1N5408 شماره زده، اونوقت این افت اولیه روی تغذیه‌های خازنی و سوئیچینگ تاثیر منفی نمیزاره یا به خاطر زمان محدود بلامانعه ؟
                      وریستور هم بی تاثیره با ترکیب تغذیه خازنی ؟
                      اگه ترمیستور منفی گذاشته بشه مقدار چند اهمی میتونه باشه ؟
                      جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۱۳:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴.

دیدگاه

درود
                        فارغ از فضای محدود دوشاخه برق یا بحث‌های دیگه اگه مدار در همین حد ساده اجرا بشه،
                        در مورد NTC یا مقاومت فکر کنم منظور R14 باشه که دیود نیم سیکل 1N5408 شماره زده، اونوقت این افت اولیه روی تغذیه‌های خازنی و سوئیچینگ تاثیر منفی نمیزاره یا به خاطر زمان محدود بلامانعه ؟
                        وریستور هم بی تاثیره با ترکیب تغذیه خازنی ؟
                        اگه ترمیستور منفی گذاشته بشه مقدار چند اهمی میتونه باشه ؟
                        بله R14 مد نظر هست، اون نوشته 1N5408 رو نادیده بگیرید.
                        مقدار NTC میتونه بین ۱۰ تا ۱۰۰ اهم باشه ، برای اینکه بتونه جریان هجومی رو تحمل کنه قطرش باید حداقل ۱۰ میلی متر باشه.
                        اگر هم میخوایید از مقاومت استفاده کنید، بهتره از ۲-۳ تا مقاومت آجری ۱۰-۳۳ اهم به شکل سری استفاده کنید.
                        مقاومت R9 هم حداقل ۲ وات باشه.

دیدگاه

کاش راه جمع و جور دیگه ای جز سافت استارتر یا تاخیر در وصل و اینها برای خنثی سازی اثرات جانبی این جریان هجومی روی وسایل دیگه یا جرقه زدن بود! نیست نه؟

دیدگاه

کاش راه جمع و جور دیگه ای جز سافت استارتر یا تاخیر در وصل و اینها برای خنثی سازی اثرات جانبی این جریان هجومی روی وسایل دیگه یا جرقه زدن بود! نیست نه؟
                            تنها راه های ساده ، استفاده از NTC به تنهایی ، یا استفاده از سلف پر ظرفیت سری هست.
                            که مورد اولی مشکل تلفات توان رو داره و مورد دوم هم مشکل هزینه و ایجاد توان راکتیو و اثر القایی و...

دیدگاه

اسنابر در تغذیه سوئیچینگ

تصویر تقریبا تزئینی است

پس در تغذیه‌های درست و حسابی خازنی برای غلبه بر این مشکلات راه اندازی اولیه چکار میکنند؟!

آیا علاوه بر در نظر گرفتن فیلترهای خطی یا NTC و سلف و اینها اگر راه اندازی نرم مشابه آن مدار در کار نباشد، می‌توان روی قطعاتی دیگر حساب کرد مانند PPTC در هنگام راه اندازی و المانهای مقاومتی مثلا برای دشارژ یا چیزی برای VDR به عنوان محکم کاری یا ترکیبی با دیود معکوس و مقاومت و خازن ؟!

خوب سلف باعث جریان‌های القایی و بازگشتی (back EMF) می‌شوند و خازن رفتاری در جذب انرژی و تخلیه سریعی دارد که اسنابر از عهده آن بر نمیاید و بدتر اثرات منفی میگذارد ؟!

مشکل تغذیه های خازنی در بی خاصیت کردن اسنابرهای inductive در چه هنگامی است موقع جریان کشی اولیه یا بعد از آن ؟ در اینصورت اسنابر معمول در دوسر کلیدهای بین راهیی که به وسیله‌هایی مانند تلویزیون منتهی میشوند هم بی تاثیر هستند ؟!

حتی دوشاخه پاور سوئیچینگ اگر عملکرد خازنی نشان دهد هم ممکن است موقع اتصال برق جرقه بزند!

در این صورت بکار گیری محافظ برقهای موجود در بازار برای کامپیوتر تنها خاصیت تاخیر در وصل پس از یک خاموشی یا نوسان دارد و عملکرد مناسبی در موقع استارت و نوسانات سریع نخوهد داشت! همان موقع اتصال توسط رله هم خودش معضل جریان کشی یا ایجاد جرقه را خواهیم داشت.

اگه همین اسنابر رو به صورت سری با بار قرار بدیم (بجای همون مقاومت یا NTC یا دیود نیم موج) و مدتی بعد قطع شود (همون راه اندازی نرم) ، میشه المانهای کوچکتری استفاده کرد و تازه این افت شدید جریان قوزی بالای قوز نمیشود؟!

میخوام بیشتر با مدارهای محافظتی مقدماتی (ساده) جهت مقابله با این اثرات آشنا بشم.

لطفا یک نگاه دیگه بکنید ببینید چی درسته چی اشتباه و چه ایده های دیگه ای به نظر میرسه..

در هر صورت این پست سوالی رو اینجا نوشتم تا همین الان یا در گذر زمان چه نتایجی حاصل بشه ؟!​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X