اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

Re: پاسخ : Re: پاسخ : Re: بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
    با سلام:
    این فیوزها برای ولتاژ 28 تا 30 ولت مناسب می باشد. درولتاژ 40 ولت با آمپر نا مناسب ذوب می شود.چقدر نامناسب باید یک عدد ازاین ها را خرید و آزمایش عملی نمود.
    سلام جناب تحیری
    بحث من صرفا روی ولتاژ فیوز هست

مثل فیوز های گچی که مثلا ذکر شده تا 250 ولت حالا اگه ولتاژ بیشتری در کار باشه احتمال بروز قوس الکتریکی هست
    حالا سوال بنده اینه که صرفا اگه ولتاژ بیش از 32 ولت داشته باشیم و جریان هم در حد تحمل فیوز باشه آیا قوس الکتریکی ممکنه پیش بیاد ؟؟؟
    اگه سیم داخل فیوز ذوب بشه چطور ؟؟؟

با تشکر
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

پاسخ : Re: پاسخ : Re: پاسخ : Re: بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
      سلام جناب تحیری
      بحث من صرفا روی ولتاژ فیوز هست

مثل فیوز های گچی که مثلا ذکر شده تا 250 ولت حالا اگه ولتاژ بیشتری در کار باشه احتمال بروز قوس الکتریکی هست
      حالا سوال بنده اینه که صرفا اگه ولتاژ بیش از 32 ولت داشته باشیم و جریان هم در حد تحمل فیوز باشه آیا قوس الکتریکی ممکنه پیش بیاد ؟؟؟
      اگه سیم داخل فیوز ذوب بشه چطور ؟؟؟

با تشکر
      با سلام:
      دوست عزیز. ازنظر تجربی و آزمایش های انجام شده، به این نتیجه رسیده ام زمانی که جریان فیوز ثابت باشد اما ما آن را در ولتاژبالاتر ازتعریف شده اش ( VOLTAGE RATING ) قرار گیرد، فیوز، درجریان عبوری کم تر از جریان تعین شده اش ( CURRENT RATING ) می سوزد و بلعکس.
      علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
      نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

دو نمونه ی متفاوت فیوز مینیاتوری DC که در بازار کم کاربرد و طبعا کمیاب است تهیه کرده و امتحان کردم
        باوجودیکه یکی از فیوزها ۲۴۰v - ۴A است اما در ۱۲V - ۱۰A DC عکس العملی نشان نداد
        پس اینکه ولتاژ هم در کار فیوز موثر است کاملا درست است
        ضمنا فیوز دیگری فکر کنم دوبل ۲۴۰V ۴۰A DC است و باتوجه به اینکه برای ولتاژ خودرو لازم داشتم این فیوزها کلا به کارم نمی آید
        اگر دوستان نیاز داشتند اعلام کنند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس ربانی نمایش پست ها
          دو نمونه ی متفاوت فیوز مینیاتوری DC که در بازار کم کاربرد و طبعا کمیاب است تهیه کرده و امتحان کردم
          باوجودیکه یکی از فیوزها ۲۴۰v - ۴A است اما در ۱۲V - ۱۰A DC عکس العملی نشان نداد
          پس اینکه ولتاژ هم در کار فیوز موثر است کاملا درست است
          ضمنا فیوز دیگری فکر کنم دوبل ۲۴۰V ۴۰A DC است و باتوجه به اینکه برای ولتاژ خودرو لازم داشتم این فیوزها کلا به کارم نمی آید
          اگر دوستان نیاز داشتند اعلام کنند
          با سلام:
          درود بر شما که برای رسیدن و جواب گرفتن یک موضوع مبهم دست به آزمایش عملی زدید و پاسخ خود را دریافت کردید. قبلا ده ها مورد پست در این مورد پست زدم که یک فیوز تابع ولتاژ و جریان نوشته شده روی است. اما متاسفانه بعضی از کاربران سرسختی نشان میدادند و انکار می کردند، که فقط آمپر نوشته شده ملاک است و ربطی به ولتاژ ندارد. با ارزوی موفقیت برای شما. اما درمورد فیوز 40 آمپر 240 ولت D.C این قطعه همان طورکه فرمودید کمیاب، اما ارزشمند است کافیست فقط طالب آن پیدا شود.

دیدگاه

Re: پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

با سلام:
            درود بر شما که برای رسیدن و جواب گرفتن یک موضوع مبهم دست به آزمایش عملی زدید و پاسخ خود را دریافت کردید. قبلا ده ها مورد پست در این مورد پست زدم که یک فیوز تابع ولتاژ و جریان نوشته شده روی است. اما متاسفانه بعضی از کاربران سرسختی نشان میدادند و انکار می کردند، که فقط آمپر نوشته شده ملاک است و ربطی به ولتاژ ندارد. با ارزوی موفقیت برای شما. اما درمورد فیوز 40 آمپر 240 ولت D.C این قطعه همان طورکه فرمودید کمیاب، اما ارزشمند است کافیست فقط طالب آن پیدا شود.
            سلام و درود

با توجه به آزمایش مهندس ربانی که یه فیوز 4 آمپر در 10 آمپر عکس العمل نشون نداده به نظرم این یه مسئله عادی برای فیوز ها هست که معمولا بیشتر از جریان ذکر شده
            باید ازش بگذره تا قطع بشه .
            من آزمایش خودم رو که مال چند ماه پیش هست و یادداشت برداری کردم قرار میدم :
            فیوز شیشه ای 1 آمپر 250 ولت در جریان 2.5 آمپر قطع شد یعنی 2.5 برابر جریان ذکر شده
            حالا چرا باید این طوری باشه نمیدونم

ممکنه برای ادعایی که دارید دلیل علمی ارائه کنید
            به نظرم فیوز یه تکه سیم هست و تنها و تنها توان اعمالی به دوسر فیوز هست که باعث قطع شدن فیوز میشه
            حالا شما هر ولتاژی که به فیوز بدی مهم فقط توان اعمالی به فیوز هست
            نظرتون در این خصوص چیه
            لطفا دلیل علمی ارائه کنید .

با تشکر

دیدگاه

پاسخ : Re: پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

سلام و درود

با توجه به آزمایش مهندس ربانی که یه فیوز 4 آمپر در 10 آمپر عکس العمل نشون نداده به نظرم این یه مسئله عادی برای فیوز ها هست که معمولا بیشتر از جریان ذکر شده
              باید ازش بگذره تا قطع بشه .
              من آزمایش خودم رو که مال چند ماه پیش هست و یادداشت برداری کردم قرار میدم :
              فیوز شیشه ای 1 آمپر 250 ولت در جریان 2.5 آمپر قطع شد یعنی 2.5 برابر جریان ذکر شده
              حالا چرا باید این طوری باشه نمیدونم

ممکنه برای ادعایی که دارید دلیل علمی ارائه کنید
              به نظرم فیوز یه تکه سیم هست و تنها و تنها توان اعمالی به دوسر فیوز هست که باعث قطع شدن فیوز میشه
              حالا شما هر ولتاژی که به فیوز بدی مهم فقط توان اعمالی به فیوز هست
              نظرتون در این خصوص چیه
              لطفا دلیل علمی ارائه کنید .

با تشکر
              با سلام:
              این نظر من نیست بلکه نظر سازندگان فیوز است. شرکت هایی چون جنرال الکتریک، مارتین مارتیا و ... که تاکید می کنند، که در انتخاب فیوز به دو پارامتر ولتاژ و جریان توجه شود. نه فقط جریان.

دیدگاه

Re: پاسخ : Re: پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

با سلام:
                این نظر من نیست بلکه نظر سازندگان فیوز است. شرکت هایی چون جنرال الکتریک، مارتین مارتیا و ... که تاکید می کنند، که در انتخاب فیوز به دو پارامتر ولتاژ و جریان توجه شود. نه فقط جریان.
                خب دلیل حرفشون رو میخوام بدونم
                آیا شما اطلاع دارید ؟؟

دیدگاه

پاسخ : Re: پاسخ : Re: پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

خب دلیل حرفشون رو میخوام بدونم
                  آیا شما اطلاع دارید ؟؟
                  با سلام:
                  آدرس لینک زیر، یک سایت خارجی انگلیسی زبان است که کلا راجع به این مطلب بصورت مفصل صحبت می کند.
                  ( با فیلتر شکن باز می شود)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gordany نمایش پست ها
                    همونطور که گفتم این قطع کننده ها برای جریان های AC و DC فرق دارند. این مدل DC هست.
                    امروز مقاله خواندم در مورد تفاوتهای فیوز dc*با ac و متوجه شدم استفاده از فیوز ac در سیستم dc بقدری خطرناک است که نگرانی آتش سوزی و لطمات جانی دارد و فیوزهای مینیاتوری dc در بازار وجود دارد حداقل در فروشگاههای اینترنتی دیدم
                    من تا حالا آمپر فیوز را باتوجه به مصرف کننده انتخاب میکردم که حالا متوجه شدم که اشتباه بوده و انتخاب فیوز با توجه به سیم و کابل باید انتخاب شود خلاصه فیوز ac شکاف قطع کمی دارد و به همین علت آرک و حرارت و آتش سوزی در پی دارد

دیدگاه

پاسخ : Re: پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

برای فیوز ولتاژ مهم نیست بلکه آمپر را کنترل میکند یک فیوز ۴ آمپر اگر روی ۱۲ ولت باشد ۴۸ وات بیشتر میسوزد و اگر روی ۲۲۰ ولت باشد حدود ۹۰۰ وات تحمل میکند ، فیوز را میگویند ۱۰ آمپر یا ۲۵ آمپر یعنی شدت جریان

دیدگاه

با درود
                        اول از همه از همه افراد شرکت کننده در بحث سپاس دارم و هر شخصی به نکاتی اشاره میکرد و کاملا مفید هست و ذهن ادم باز تر میشه
                        خب من اتش زیر خاکسترم

مننیومدم مقاله علمی ارائه بدم ولی نظر من این که ولتاز تاثیر داره
                        حالا ما داریم در مورد چه فیوزی حرف میزنیم ؟ ساختار و عملکرد این ها با هم فرق داره
                        بحث اصلی در مورد فیوز شیشه ای بود .. خب معلومه ساختارش با فیوز مینیاتوری فرق داره و یا ولتاز ای سی باشه یا دی سی
                        من فیوز شیشه ای در نظر میگیرم .. بنظر من فقط جریان ملاک نیست و ولتاز هم تاثیرات خودش داره ولی عنصر اصلی که ملاک جریان
                        ولی ولتاز هم بی تاثیر نیست
                        فیوز شبشه ای بر اساس توان کار میکنه و نه فقط جریان .. ولی سهم جریان خیلی بیشتر از ولتاز
                        فیوز شیشه ای چیزی جز یک مقاومت نیست با الیاز خاص که در حرارت ایجاد شده ساختارش دچار فروپاشی بشه
                        پس سیم معمولی نیست
                        برخی دوستان گفتن که این ولتاز برای ارک زدن یا نزدن در نظر گرفته میشه نظر من اینه این موضوع هم میتونه واقیعت داشته باشه
                        و بشه این رو در دیتاشیت ها استخراج کرد .. البته شاید و اگر اینچنین باشه باز ولتاز نقش خودش ایفا میکنه در سوختن فیوز
                        ولی با حالی که هنو مشخص نیست این عدد ولتاز برای چه هست من بیشتر احساس میکنم که به بحث نقش ولتاز مربوط باشه تا ارک زدن
                        خب حالا گیریم یکی امد و گفت بیا اینم مدرک دیتاشیت ببین این عدد ولتاز برای ارک
                        خب باز میگم خب اصلا این عدد برای ارک ولی ولتاز نقش داره در عملکرد فیوز و تازه من باز فراتر میرم و میگم حتی تو مینیاتوری ها هم نیز

دوباره متذکر میشم که عنصر اصلی جریان هست ولی ولتاز هم سهم خودش داره و باید در نظر گرفته بشه تا انتظارات ما رو از ویزگی های این محصول براورد کنه
                        یا بهتر دقیق تر کار کنه
                        همون جور که دوستانی زحمت کشیدن و ازمایش کردن و دیدن فیوز در ولتاز کم یا بیش تر دقیق عمل نمیکنه
                        و پارامتر ولتاز رابطه غیر خطی میتونه ایجاد کنه و راحت نشه با ازمایشات ساده ما نقشش مشخص بشه

پس ولتاز در توان ایجاد شده و تاثیرات در تغییرات منحنی و عملکرد فیوز نقش داره
                        وجود ولتاز میتونه به تولید حرارت و حتی مباحث شیمیایی الیاز اثر گذار باشه
                        با اشاره به فیوز های مقاومتی راحت میشه به اثرات ولتاز و توان ایجاد شده پی برد
                        که این موضوع در انواع دیگه هم همین گونه هست و منحنی های خودش داره که کمی هم گیج کننده هستن
                        پارامتر مخوف دیگه زمان هست که کمتر دیده شده یا دمای محیط

هر پارامتری نقش خودش داره
                        ابر باد مه خورشید فلک در کارن .. میدانم که همه از این منحنی ها بی زارن
                        جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۱:۴۸ ۱۴۰۱/۰۲/۰۴.

دیدگاه

درود
                          کاربر عزیز کاکو جان شما به پستهایی که این کاریر Zhm412 پاسخ میدهد نگاه دقیق کرده ای ؟؟؟ تمام مطالبی را که مربوط به چند سال پیش است و در بایگانی خاک میخورد و دیگر کسی به آن رجوع هم نمیکند (حالا به هر دلیلی) را بالا میآورد و یک چند خط درباره آن مینویسید (غالبا هم نامربوط) فقط برای اینکه آمار پستهایش بالا رود حتی دیگر به آن تاپیک مراجعه مجدد هم نمیکند که بحث را ادامه دهد لذا این احتمال را مد نظر قرار دهید که ممکن است پستهایش سرکاری باشد البته شما با سعه صدر وقت گذاشته پاسخگو هستید ولی من بعید میدانم برای ایشان اصلا اهمیت داشته باشد البته من خودم استفاده کردم ، شما یک نگاهی هم به تاپیک ساخت توربین بادی بیاندازید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                            درود
                            کاربر عزیز کاکو جان شما به پستهایی که این کاریر Zhm412 پاسخ میدهد نگاه دقیق کرده ای ؟؟؟ تمام مطالبی را که مربوط به چند سال پیش است و در بایگانی خاک میخورد و دیگر کسی به آن رجوع هم نمیکند (حالا به هر دلیلی) را بالا میآورد و یک چند خط درباره آن مینویسید (غالبا هم نامربوط) فقط برای اینکه آمار پستهایش بالا رود حتی دیگر به آن تاپیک مراجعه مجدد هم نمیکند که بحث را ادامه دهد لذا این احتمال را مد نظر قرار دهید که ممکن است پستهایش سرکاری باشد البته شما با سعه صدر وقت گذاشته پاسخگو هستید ولی من بعید میدانم برای ایشان اصلا اهمیت داشته باشد البته من خودم استفاده کردم ، شما یک نگاهی هم به تاپیک ساخت توربین بادی بیاندازید.
                            با درود خدمت شما دوست گرامی
                            البته من قبلا هم مشاهده کردم که این موضوع بالا اوردن تاپیک های قدیمی چقدر برای شما آزار دهنده ست
                            و تعجب میکنم چرا ؟ اینقدر ارامش خاطر خودتونو به خاطر این موضوع بهم میزنید
                            و البته واقعا این کار جرم نیست و هیچ مشکلی برای انجمن ایجاد نمیکنه و اگر توجه کنید من امروز این تاپیک مشاهده کردم برای اولین بار
                            و خیلی تاپیک های دیگه هست که مطالب جالبی دارن و من ندیدم و میتونه به من کمک کنه
                            اتفاقا موضوع این تاپیک در پستوی ذهن من جاری بود تا اینکه امروز اتفاقی مطالب تاپیک خوندم و اطلاعاتی هم بدست اوردم
                            و حتی یاد و خاطره ای دوستان عزیزی چون اقای تحیری برای من زنده شد و باز از مطالب ایشون استفاده کردم و همچنین دیگر دوستان
                            و رحمتی برای ایشون فرستادم
                            یعنی اگر این اقای مذکوره که تازه وارد هم هست و اصلا نمیدونه امتیاز و بالا بردن امار و غیره چی هست این تاپیک بالا نمیاورد من نمیتونستم از این مباحث استفاده کنم
                            هدف انجمن همین رد و بدل تجربیات
                            و جالب همه مطالبی که ما یاد میگیریم برمیگرده به کتب قدیمی و اشخاص قدیمی
                            اینکه این تاپیک کی بوجود اومده باشه مهم نیست .. برای من تازه بود و اموزنده
                            تعجب میکنم شما با شخصیت علمی که دارید چرا و چرا اینقدر به این موضوع حساس هستید
                            و البته میدونید که کاربر جدید تا چند تا کامنت ارایه نده ننمیتونه تاپیک جدیدی بزنه و اصلا شاید نیاز به ایجاد تاپیک جدیدی نباشه
                            به هر حال ثبت نام کرده و ذوق داره و میخواد فعالیت کنه و کمک کنه یا کمک بگیره
                            باز جای شکر داره که ایشون پاسخ دهنده بود و نه سوال کننده
                            مطمئن باشید ایشون با بالا اوردن این مباحث هم نظر خوشو اعمال کرد و هم باعث شد خیلی ها این مطالب ببینند و استفاده کنن
                            لطفا حساسیت خودتونو به این موضوع از بین ببیرید
                            من به شما یک پیشنهاد دارم و چون خیلی حساس هستید نسبت به این موضوع یک تاپیک ایجاد کنید در تالار گفتگوی ازاد و نظر سنجی کنید و این موضوع رو مطرح کنید
                            و ببینید نظر دیگران در این رابطه چی هست ؟
                            من پیش بینی میکنم که بیشتر افراد با این موضوع مشکلی ندارن و اینو قسمتی از ماهیت این انجمن میدونن
                            همچنین اگر توجه کنید بخاطر مشکلات و گرفتاری های کاربران انجمن فعالیت انجمن رو به کاهش هست و باید جای شکر دونست کاربر جدیدی پاسخ جدیدی ایجاد کنه
                            و از حجم این سکوت کاسته بشه
                            من مطمئنم خیلی ها شما رو دوست دارن ولی با این نظر شما موافق نیستن
                            ارادت مند شما کاکو جان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                              با درود
                              اول از همه از همه افراد شرکت کننده در بحث سپاس دارم و هر شخصی به نکاتی اشاره میکرد و کاملا مفید هست و ذهن ادم باز تر میشه
                              خب من اتش زیر خاکسترم

مننیومدم مقاله علمی ارائه بدم ولی نظر من این که ولتاز تاثیر داره
                              حالا ما داریم در مورد چه فیوزی حرف میزنیم ؟ ساختار و عملکرد این ها با هم فرق داره
                              بحث اصلی در مورد فیوز شیشه ای بود .. خب معلومه ساختارش با فیوز مینیاتوری فرق داره و یا ولتاز ای سی باشه یا دی سی
                              من فیوز شیشه ای در نظر میگیرم .. بنظر من فقط جریان ملاک نیست و ولتاز هم تاثیرات خودش داره ولی عنصر اصلی که ملاک جریان
                              ولی ولتاز هم بی تاثیر نیست
                              فیوز شبشه ای بر اساس توان کار میکنه و نه فقط جریان .. ولی سهم جریان خیلی بیشتر از ولتاز
                              فیوز شیشه ای چیزی جز یک مقاومت نیست با الیاز خاص که در حرارت ایجاد شده ساختارش دچار فروپاشی بشه
                              پس سیم معمولی نیست
                              با سلام و احترام
                              Voltage Rating ثبت شده روی فیوز یک تعریف ساده داره و اونهم اینه که ماکزیمم ولتاژی است که در آن ولتاژ اگر یک Over Current رخ دهد فیوز میتواند بصورت ایمن عمل نماید.
                              موفق باشید.
                              جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۰۱:۰۳ ۱۴۰۱/۰۲/۰۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                                با سلام و احترام
                                Voltage Rating ثبت شده روی فیوز یک تعریف ساده داره و اونهم اینه که ماکزیمم ولتاژی است که در آن ولتاژ اگر یک Over Current رخ دهد فیوز میتواند بصورت ایمن عمل نماید.
                                موفق باشید.
                                با درود و سپاس
                                پس شد بحث حفاظت و ایمنی و که آرک و قوس و غیره یک قسمت از این ماجرا میتونن باشن
                                و چون این عدد به 220 نزدیکه شاید ار ام اس در نظر گرفته شده
                                پس ما دو مقوله در رابطه با ولتاژ داریم یکی ایمنی و یکی عملکرد یا عملکرد ایمن
                                اصلا کار فیوز ایجاد ایمنی هست .. ولی به صورت ایمن عمل نماید یک موضوع دیگر در رابطه با بعد از ایجاد ایمنی مدار که خودش ایجاد کرده
                                پس چرا از حداکثر ولتاژ صحبت کرده در صورتی که باید از حداقل صحبت میکرد
                                در صوزتی که ما از این فیوز در ولتاژ پایین استفاده کنیم برای ما ایمنی در عملکرد نمیاره
                                شاید هر دو ایمنی رو در یک عدد بیان کرده .. که باز کلمه حداکثر کار خراب میکنه
                                پس عدد جریان برای حفاظت از مدار و ایجاد ایمنی در عملکرد ولی ولتاز برای بعد از عمل کردن یعنی ایجاد ایمنی بعد از قطع فیوز
                                روی فیوز فقط دو عبارت ثبت شده .. ولتاژ و جریان
                                خب جریان که عملکرد جریان هست که فیوز قراره قطع کنه و ایمنی ایجاد کنه
                                پس میشه حداکثر جریان برای عمل نکردن
                                و حداقل جریان برای عمل کردن

پس مثال میزنیم فیوز 10 امپر رو
                                حداقل 10 امپر جریان برای عمل کردن و حدا اکثر 250 ولت ولتاژ در زمان اور لود برای اینکه به صورت ایمن عمل نمایید
                                یک نکته شکار کردم ؟ زمان اور لود حول هوش 10 امپر نیست و میتونه تا 100 امپر هم باشه
                                ایا منبع ما که احتمالا برق شهر هم هست با تامین 100 امپر خودش دچار افت ولتاز نمیشه
                                پس هنگام قطع و استفاده ما از یک منبع برق شهری ولتاز به بیش از 250 ولت نمیرسه بلکه پایین تر از این اعداد میشه

ولی چرا ولتاز ی که مربوط به عملکرد و منحنی قطع به ما نداده در صورتی که این فقدان میتونه کار فیوز بی اثر کنه و ایمنی از بین ببره
                                یعنی اون انتظار داشته ما حتما دیتاشیت این فیوز ببینیم تا بفهمیم باید اونو در چه ولتاژی بکار ببریم
                                در صورتی که فیوز شیشه ای شماره یا پارت نامبر خاصی نداره که بشه دیتاشیت رو پیدا کرد
                                ایا اصلا همه کارخونه ها دقیقا شییه هم عمل کردن و محصولات فیوزی اون ها کاملا شبیه هم هست
                                آیا اون ها هیچ اعتقادی به نقش ولتاژ نداشتن ؟

با سپاس فراوان
                                جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۳:۵۷ ۱۴۰۱/۰۲/۰۷.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X