اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جهت جریان ؟؟؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

جهت جریان ؟؟؟

سلام دوستان من کاملن گیج شدم میشه یکی بگه جهت جریان در مدار DC بالاخره از سر منفی باتری به مثبت هست یا برعکس ؟
    چرا جهت قرار دادی برعکسه؟
    توی یک مدار واقعی که دیود و ترانزیستور و غیره داره برای درک کار مدار باید جهت جریان رو چطوری در نظر بگیرم ؟
    لطفن خودمونی بگید چون کتابیشا خوندم نفهمیدم تشکر

پاسخ : جهت جریان ؟؟؟

نوشته اصلی توسط MR.ROBOT NET نمایش پست ها
    سلام دوستان من کاملن گیج شدم میشه یکی بگه جهت جریان در مدار DC بالاخره از سر منفی باتری به مثبت هست یا برعکس ؟
    توی یک مدار واقعی که دیود و ترانزیستور و غیره داره برای درک کار مدار باید جهت جریان رو چطوری در نظر بگیرم ؟
    سلام
    ببینید جریان یک چیز کاملا قراردادیه. تفاوت این که از منفی به مثبت در نظر بگیریم یا از مثبت به منفی، نهایتا یک علامت منفیه که در محاسبات ظاهر میشه.
    جریان الکتریکی یعنی باری که در واحد زمان از سطح عبور میکنه. خوب میدونید که الکترون ها که حامل بار منفی هستن به صورت آزادانه در هادی حرکت میکنن و جریان الکتریکی رو میسازن. الکترون ها از قطب منفی باتری خارج و به قطب مثبت وارد میشن. اما تعریف جریان به قبل از کشف الکترون برمیگرده. اون زمان جهت جریان رو از سمت مثبت به منفی قرارداد کردن.

دیدگاه

سلام
      در حقیقت از قطب منفی به مثبت در حال حرکت است
      اما چون از قبل قرار داد شده که برعکس باشه یه چیزی که تو کل دنیا ازش استفاده میشه و شما برای محاسباتتون از همون جریان قراردادی استفاده کنید
      به طور مثال فرض کنید که یک دیود داریم که می گن از این طرفی جریان رو فقط عبور میده وقتی این حرف رو میزنن دقیقا دارند بر اساس همون قرار داد صحبت می کنند
      یعنی واقعیت برعکسه و طراحان قطعه به این موضوع کاملا واقف هستند
      در واقع قطعات بر اساس جریان واقعی طراحی میشن ولی به من مشتری میان بر اساس جریان قراردادی اطلاعات میدن
      مثل این می مونه که شما که اون سمت میز هستی از دیدگاه منی که این سمت میز هستم حرف بزنی و دیدگاه من مشتری رو ارائه کنی
      خلاصه اینکه ما هیچ وقت به جریان واقعی کاری نداریم
      اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
      پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
      در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست ها
        سلام
        ببینید جریان یک چیز کاملا قراردادیه. تفاوت این که از منفی به مثبت در نظر بگیریم یا از مثبت به منفی، نهایتا یک علامت منفیه که در محاسبات ظاهر میشه.
        جریان الکتریکی یعنی باری که در واحد زمان از سطح عبور میکنه. خوب میدونید که الکترون ها که حامل بار منفی هستن به صورت آزادانه در هادی حرکت میکنن و جریان الکتریکی رو میسازن. الکترون ها از قطب منفی باتری خارج و به قطب مثبت وارد میشن. اما تعریف جریان به قبل از کشف الکترون برمیگرده. اون زمان جهت جریان رو از سمت مثبت به منفی قرارداد کردن.
        خب بعضی قطعات فقط در یک جهت جزیان رو عبور میدن یا به قطب های مثبت یا منفی وصل شدنشون مهمه الان جریان رو از منفی به مثبت بخونم؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط seyed saeed نمایش پست ها
        سلام
        در حقیقت از قطب منفی به مثبت در حال حرکت است
        اما چون از قبل قرار داد شده که برعکس باشه یه چیزی که تو کل دنیا ازش استفاده میشه و شما برای محاسباتتون از همون جریان قراردادی استفاده کنید
        به طور مثال فرض کنید که یک دیود داریم که می گن از این طرفی جریان رو فقط عبور میده وقتی این حرف رو میزنن دقیقا دارند بر اساس همون قرار داد صحبت می کنند
        یعنی واقعیت برعکسه و طراحان قطعه به این موضوع کاملا واقف هستند
        در واقع قطعات بر اساس جریان واقعی طراحی میشن ولی به من مشتری میان بر اساس جریان قراردادی اطلاعات میدن
        مثل این می مونه که شما که اون سمت میز هستی از دیدگاه منی که این سمت میز هستم حرف بزنی و دیدگاه من مشتری رو ارائه کنی
        خلاصه اینکه ما هیچ وقت به جریان واقعی کاری نداریم
        خب اینکه خیلی گیج کنندست چرا درستش نمیکنن قرارداد رو؟؟؟

دیدگاه

خب بعضی قطعات فقط در یک جهت جزیان رو عبور میدن یا به قطب های مثبت یا منفی وصل شدنشون مهمه الان جریان رو از منفی به مثبت بخونم؟
          ببینید مثلا دیود جهت جریانش (جریان قراردادی) فقط از آند به کاتده. یعنی همیشه باید ولتاژ سمت آند بیشتر از کاتد باشه تا جریان در دیود جاری بشه وگرنه دیود در گرایش معکوس قرار میگیره.
          با این وضعیت میشه دیود رو یک شیر یک طرفه جریان در نظر گرفت

Sent from my LG-H870S using Tapatalk

دیدگاه

خب اینکه خیلی گیج کنندست چرا درستش نمیکنن قرارداد رو؟؟؟
            چرا گیج کننده است ما که به دویدن الکترون ها در سیم نگاه نمی کنیم پس فکر می کنیم اون وری دارند می دوند
            اگر بخواهند این قرارداد رو درست کنند چند میلیون نفر باید تغییر فکر بدن این تعداد آدم رو چیکار کنند
            شما بیاید یا حلقه چند تایی رو براساس جریان واقعی تحلیل کنید و ولتاژ گره ها رو به دست بیارید
            اولا که تمامی فلش جریان ها براتون برعکس میشه و باید یه منفی هم تاثیر بدید امتحان کنید ببینید راحت ترید
            یا اینکه با جریان قرار دادی کار کنید
            اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
            پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
            در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

آقا الان اینجا مثبت و منفی چجوریه؟

دیدگاه

آقا الان اینجا مثبت و منفی چجوریه؟
                http://uupload.ir/files/n6gi_3_1.png
                این دیود، دیود زنر هستش! دیودها در گرایش معکوس جریانی درحد نانو آمپر از خودشون عبور میدن که عموما صرف نظر میشه. اصولا کابرد دیود زنر این هستش که در گرایش معکوس استفاده بشه؛ چون دیود زنر وقتی به ناحیه زنری مشخصه اش وارد بشه، ولتاژ دو سرش ثابت میمونه!
                برای اینکه از گیجی در بیایید بهتره کمی مدارات الکتریکی مطالعه کنید و بعد به سراغ الکترونیک برید

دیدگاه

بدیهیست جهت جریان در مدارات از قطب منفی به مثبت است. چون الکترونها که در سیم جاری می شوند از قطب منفی انرژی گرفته و بیرون می آیند
                  در قرون گذشته که هنوز علم فیزیک در ابتدای راه بود محققین تصوری وارونه داشتند. باوجود اینکه امروزه بطلان آن تصورات روشن شده با اینحال هنوزم در طراحی ها به همان منوال رفتار می کنند چون معتقدند در اصل ماجرا تفاوت و اهمیتی ندارد که کلاه به سر رود یا سر به کلاه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس ربانی نمایش پست ها
                    بدیهیست جهت جریان در مدارات از قطب منفی به مثبت است. چون الکترونها که در سیم جاری می شوند از قطب منفی انرژی گرفته و بیرون می آیند
                    در قرون گذشته که هنوز علم فیزیک در ابتدای راه بود محققین تصوری وارونه داشتند. باوجود اینکه امروزه بطلان آن تصورات روشن شده با اینحال هنوزم در طراحی ها به همان منوال رفتار می کنند چون معتقدند در اصل ماجرا تفاوت و اهمیتی ندارد که کلاه به سر رود یا سر به کلاه
                    تشکر ولی به نظر خیلی فرق میکنه که کلاه به سر بره یا سر به کلاه !!!!!

نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست ها
                    این دیود، دیود زنر هستش! دیودها در گرایش معکوس جریانی درحد نانو آمپر از خودشون عبور میدن که عموما صرف نظر میشه. اصولا کابرد دیود زنر این هستش که در گرایش معکوس استفاده بشه؛ چون دیود زنر وقتی به ناحیه زنری مشخصه اش وارد بشه، ولتاژ دو سرش ثابت میمونه!
                    برای اینکه از گیجی در بیایید بهتره کمی مدارات الکتریکی مطالعه کنید و بعد به سراغ الکترونیک برید

ببخشید ولی میدونم دیود زنر چیه شما بگو توی این مدار جهت جریان که باعث به کار افتادن دیود زنر بشه چه جهتیه؟

دیدگاه

تشکر ولی به نظر خیلی فرق میکنه که کلاه به سر بره یا سر به کلاه !!!!!

ببخشید ولی میدونم دیود زنر چیه شما بگو توی این مدار جهت جریان که باعث به کار افتادن دیود زنر بشه چه جهتیه؟
                      من و بقیه دوستان هرچی بگیم باز شما حرف خودتون رو خواهید زد! بهتره خودتون برید مدار الکتریکی مطالعه کنید، میبینید بحث سر این مسئله واقعا بیهودس.
                      اما در مورد زنر قبلا هم گفتم دیود زنر به شکل معکوس استفاده میشه (برعکس دیود معمولی) و در این حالت مسیر جریان (قراردادی) از کاتد به آنده؛ یعنی ولتاژ کاتد از آند بیشتر خواهد بود. در منحنی مشخصه دیود زنر و در قسمت چپ صفحه (ناحیه معکوس) قسمتی وجود داره که با تغییر جریان دیود زنر، ولتاژ دو سر زنر تقریبا ثابت میمونه. به این ناحیه میگن ناحیه شکست زنری. اصولا زنر ساخته میشه برای استفاده از این ناحیه و استفاده از این ولتاژ ثابت به عنوان مرجع ولتاژ. این مداری هم که عکسشو فرستادید، ساده ترین نوع رگولاتوره. توی این مدار باید دید حداقل و حداکثر مقدار بار چقدر باید باشه که نه به زنر آسیب برسه، نه از ناحیه زنری خارج بشه تا ولتاژ بار به اندازه ولتاژ زنر تثبیت بشه.

دیدگاه

با سلام
                        جهت جریان همونیه که تو کتابها و مدارات می کشن یعنی از قطب مثبت به قطب منفی.
                        اما جهت حرکت الکترونها عکس اونه و از قطب منفی به قطب مثبته. در عمل توجه به جهت حرکت الکترونها اگه مشکل جدیدی درست نکنه مشکلی رو حل نمیکنه، چون تمام مدارات با توجه به جهت جریان بدرستی قابل تحلیل هستن.
                        در تحلیل مدارها شما میتونین جهت حرکت الکترونها رو در همون جهت جریان فرض کنین.
                        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X