سلام خدمت شما اساتید بزرگوار
یک مشکلی در راه اندازی LCD کاراکتری ۲ در ۱۶ به رنگ های سبز و آبی پیش اومده که هیچ متنی روی LCD نمایش داده نمیشه
تاپیک های دیگه رو مشاهده کردم و تقریبا تمام راهکار های دوستان رو انجام دادم و مشکل حل نشد
جزئیات کامل پروژه رو پایین تر عرض میکنم اما قبلش بهتره چیز هایدیگه ای رو بگم
من اول خواستم این LCD کاراکتری های ۲ در ۱۶ رو راه بندازم که موفق نشدم و بیخیالش شدم و رفتم سر LCD های گرافیکی 128 در 64
یک برنامه آماده و سالم رو روی میکرو ریختم برای LCD گرافیکی و دیدم اونجا هم کار نمیکنه
پروگرمر هاتل بود و یک پروگمر usb asp قرض گرفتم و همون برنامه رو بدون هیچ تغییری و همچنین مدار رو هم تغییر ندادم و ریختم روی میکرو و LCD گرافیکی کار کرد و نتیجه داد !!
پس احتمال وجود مشکل در پروگرمر و یا تنظیمات پروگرم برام خیلی بالا رفت.
اما بعد از چندبار ریختن برنامه از طریق همون پروگرمر usb asp ، دوباره دچار مشکل شد و باز دوباره مثل قبل که با هاتل پروگرم میکردم هیچی نمایش نمیده.
و این رو میدونم که پروگرمر هاتلم سالمه و یک عمره دارم باهاش برنامه میریزم و همه چیز رو به خوبی انجام میده به جز کد هایی که توش LCD داره
جزئیات:
در پروتئوس کاملا درست هست.
با کدویژن کارمیکنم.
برای LCD گرافیکی از میکرو MEGA32 استفاده کردم و از پورتی به غیر از C استفاده کردم تا به مشکل JTAG نخورم
برای LCD کاراکتری 16×2 از میکرو MEGA8A استفاده کردم و برنامه کاملا صحیح هست و فقط نوشتن یک جمله روی LCD هست و با کتابخانه alcd.h و lcd.h امتحان کردم و نشد.
چندین بار میکرو عوض کردم و روی دو عدد LCD سبز و یک LCD آبی تست کردم
LCD ها سالم هستن چون برنامه ای که قبلا با usb asp ریختم روی یکی از میکرو ها هستش و کار میکنه با اون.
برای هردو LCD ها PCB جداگانه زدم و برای LCD گرافیکی پتانسیومتر معمولی گزاشتم و برای LCD کاراکتری پتانسیومتر مولتی لرن ۱۰ کیلو گزاشتم.
اند و کاتد هاشون رو با یک مقاومت به تغذیه وصل کردم.
پشت LCD های کاراکتری رو نگاه کردم جای یک IC خالیه
برای میکرو ها پایه ریست رو خالی گزاشتم و هیچ مقاومتی نیستش.
فرکانس میکرو 8MHZ داخلی تنظیم میکنم.
پایه هایی که از LCD کاراکتری استفاده نمیشه رو خالی گزاشتم و به زمین وصل نکردم
پایه RW و E طبق کدویزارد به پورت میکرو وصل شده
در PCB برای LCD کاراکتری ، LCD به پورت B میکرو ATMEGA8A وصل شده.
LCD هیچی روش نمایش داده نمیشه حتی مربع هم نمیاد کلا هیچی نمیاد
ضمنا من یک برنامه دیگه هم نوشتم که روی LCD فقط یک جمله بیاد و توی حلقه وایل هم گفتم یک LED چشمک بزنه که فهمیدم کلا میکرو قفل میشه و به وایل اصلا نمیرسه!
ولی وقتی برنامه چشمک زن بدون LCD مینویسم کار میکنه.
یک مشکلی در راه اندازی LCD کاراکتری ۲ در ۱۶ به رنگ های سبز و آبی پیش اومده که هیچ متنی روی LCD نمایش داده نمیشه
تاپیک های دیگه رو مشاهده کردم و تقریبا تمام راهکار های دوستان رو انجام دادم و مشکل حل نشد
جزئیات کامل پروژه رو پایین تر عرض میکنم اما قبلش بهتره چیز هایدیگه ای رو بگم
من اول خواستم این LCD کاراکتری های ۲ در ۱۶ رو راه بندازم که موفق نشدم و بیخیالش شدم و رفتم سر LCD های گرافیکی 128 در 64
یک برنامه آماده و سالم رو روی میکرو ریختم برای LCD گرافیکی و دیدم اونجا هم کار نمیکنه
پروگرمر هاتل بود و یک پروگمر usb asp قرض گرفتم و همون برنامه رو بدون هیچ تغییری و همچنین مدار رو هم تغییر ندادم و ریختم روی میکرو و LCD گرافیکی کار کرد و نتیجه داد !!
پس احتمال وجود مشکل در پروگرمر و یا تنظیمات پروگرم برام خیلی بالا رفت.
اما بعد از چندبار ریختن برنامه از طریق همون پروگرمر usb asp ، دوباره دچار مشکل شد و باز دوباره مثل قبل که با هاتل پروگرم میکردم هیچی نمایش نمیده.
و این رو میدونم که پروگرمر هاتلم سالمه و یک عمره دارم باهاش برنامه میریزم و همه چیز رو به خوبی انجام میده به جز کد هایی که توش LCD داره
جزئیات:
در پروتئوس کاملا درست هست.
با کدویژن کارمیکنم.
برای LCD گرافیکی از میکرو MEGA32 استفاده کردم و از پورتی به غیر از C استفاده کردم تا به مشکل JTAG نخورم
برای LCD کاراکتری 16×2 از میکرو MEGA8A استفاده کردم و برنامه کاملا صحیح هست و فقط نوشتن یک جمله روی LCD هست و با کتابخانه alcd.h و lcd.h امتحان کردم و نشد.
چندین بار میکرو عوض کردم و روی دو عدد LCD سبز و یک LCD آبی تست کردم
LCD ها سالم هستن چون برنامه ای که قبلا با usb asp ریختم روی یکی از میکرو ها هستش و کار میکنه با اون.
برای هردو LCD ها PCB جداگانه زدم و برای LCD گرافیکی پتانسیومتر معمولی گزاشتم و برای LCD کاراکتری پتانسیومتر مولتی لرن ۱۰ کیلو گزاشتم.
اند و کاتد هاشون رو با یک مقاومت به تغذیه وصل کردم.
پشت LCD های کاراکتری رو نگاه کردم جای یک IC خالیه
برای میکرو ها پایه ریست رو خالی گزاشتم و هیچ مقاومتی نیستش.
فرکانس میکرو 8MHZ داخلی تنظیم میکنم.
پایه هایی که از LCD کاراکتری استفاده نمیشه رو خالی گزاشتم و به زمین وصل نکردم
پایه RW و E طبق کدویزارد به پورت میکرو وصل شده
در PCB برای LCD کاراکتری ، LCD به پورت B میکرو ATMEGA8A وصل شده.
LCD هیچی روش نمایش داده نمیشه حتی مربع هم نمیاد کلا هیچی نمیاد
ضمنا من یک برنامه دیگه هم نوشتم که روی LCD فقط یک جمله بیاد و توی حلقه وایل هم گفتم یک LED چشمک بزنه که فهمیدم کلا میکرو قفل میشه و به وایل اصلا نمیرسه!
ولی وقتی برنامه چشمک زن بدون LCD مینویسم کار میکنه.
دیدگاه