اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای راه اندازی 7سگمنت 12 ولتی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط saeedmem نمایش پست ها

سون سگمنتی که با برق 12 ولت روشن میشه نه 3 ولت و 5 ولت و 7.5 ولت.

در پروتیوس بستم جواب داد.. عملی هم بستم با سون سگمنت معمولی جواب میده ولی وقتی ترانزیستورهارو اضافه میکنم که سون سگمنت 12 ولت رو روشن کنه تمام سگمنتها روشن هستن یعنی ساعت میشه 8888 . مدار اصلا کار نمیکنه . انشالله منظورمو درست رسونده باشم
    نمیدونم ، شاید منظورتون از 7 سگمنت 12 ولتی ، 7 سگمنتهای سایز بزرگ باشه !!

بنظر میاد شماتیکی که از مدارتون قرار دادید ، دارای دو ایراد اساسی باشه . البته در پروتیوس ، حتی با وجود این ایرادات ، مدار کار میکنه .!!

ایراد اول : اتصال پایه های آند 7 سگمنتها به صورت مستقیم (بدون مقاومت محدود کننده جریان ) ، به پایه های خروجی 74164 ، که بدلیل جریان کشی غیر استاندارد از پایه های آی سی ، منجر به اختلال در عملکرد آی سی ، مدار و احتمالا سوختن آی سی میشود .

ایراد دوم : ( مقداری شبیه ایراد اول ) ، اتصال مستقیم پایه های آی سی 74154 ، به کاتد های مشترک (8 کاتد) ، هر 7 سگمنت ، که این مورد هم شبیه مورد اول به همان موارد منتج خواهد شد .

از این آی سی ها نباید بعنوان درایو مستقیم سگمنت استفاده کرد . بهینه ترین راه ، استفاده از مدارات واسط بافر ، یا پک های ترانزیستوری ، نظیر ULN2803 و UDN2981 است .

برای بهینه تر شدن طرحتون ، از 4051 بجای 74154 استفاده نمایید (کلا 6 عدد 7 سگمنت باید درایو شود )

یک شماتیک پیشنهادی :

02-07-09

جدیدترین ویرایش توسط amir_moayeri; ۱۱:۱۲ ۱۴۰۲/۰۷/۱۰.

دیدگاه

[QUOTE=saeedmem;n1144430][QUOTE=HS1386;n1144424]

من بین بیس-امیتر ترانزیستور های Q1 مقاومت رو قرار میدم ببینم تغییری میکنه????
      در صورت امکان ، تصویری از مداری که میبندید هم بذارید ، احساس میکنم مشکلی در سیم بندی شما وجود داره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir_moayeri نمایش پست ها

نمیدونم ، شاید منظورتون از 7 سگمنت 12 ولتی ، 7 سگمنتهای سایز بزرگ باشه !!

بنظر میاد شماتیکی که از مدارتون قرار دادید ، دارای دو ایراد اساسی باشه . البته در پروتیوس ، حتی با وجود این ایرادات ، مدار کار میکنه .!!

ایراد اول : اتصال پایه های آند 7 سگمنتها به صورت مستقیم (بدون مقاومت محدود کننده جریان ) ، به پایه های خروجی 74164 ، که بدلیل جریان کشی غیر استاندارد از پایه های آی سی ، منجر به اختلال در عملکرد آی سی ، مدار و احتمالا سوختن آی سی میشود .

ایراد دوم : ( مقداری شبیه ایراد اول ) ، اتصال مستقیم پایه های آی سی 74154 ، به کاتد های مشترک (8 کاتد) ، هر 7 سگمنت ، که این مورد هم شبیه مورد اول به همان موارد منتج خواهد شد .

از این آی سی ها نباید بعنوان درایو مستقیم سگمنت استفاده کرد . بهینه ترین راه ، استفاده از مدارات واسط بافر ، یا پک های ترانزیستوری ، نظیر ULN2803 و UDN2981 است .

برای بهینه تر شدن طرحتون ، از 4051 بجای 74154 استفاده نمایید (کلا 6 عدد 7 سگمنت باید درایو شود )

یک شماتیک پیشنهادی :

02-07-09

اول تشکر میکنم از وقتی که میگذارید و کمک میکنید هم شما و هم جناب HS1386

باید عرض کنم که این مدار جزساعت . دما . تاریخ و روزهای هفته رو نشون میده که من برای درک بهتر ساده کردمش و فقط عکس ساعت رو گذاشتم که دوستان کمک کنن.
        اما خب شماتیک کامل رو میگذارم ببینید. بازهم میگم مدار کاملا با سون سگمنت 5ولتی کارمیکنه .مشکل من فقط برای راه اندازی با سون سگمنت 12 ولتی یا همون بزرگ هستhttp://
        خواستن نیمی از راه است...

دیدگاه

[QUOTE=HS1386;n1144439][QUOTE=saeedmem;n1144430]
          نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

در صورت امکان ، تصویری از مداری که میبندید هم بذارید ، احساس میکنم مشکلی در سیم بندی شما وجود داره.
          برای مدار منpcb طراحی کردم و مدار رو ساختم عکس از pcb اگر منظورتون هست بعید میدونم توی عکس چیزی مشخص شه ولی از صحت مدار و pcb اطمینان دارم

دیدگاه

[QUOTE=saeedmem;n1144452][QUOTE=HS1386;n1144439]

برای مدار منpcb طراحی کردم و مدار رو ساختم عکس از pcb اگر منظورتون هست بعید میدونم توی عکس چیزی مشخص شه ولی از صحت مدار و pcb اطمینان دارم
            بله گذاشتن تصویر از PCB می‌تونه خیلی کمک کنه.
            مقاومت ها رو اضافه کردید؟

دیدگاه

[QUOTE=HS1386;n1144453][QUOTE=saeedmem;n1144452]

بله گذاشتن تصویر از PCB می‌تونه خیلی کمک کنه.
              مقاومت ها رو اضافه کردید؟
              امروز حتما از pcb هم عکس میگذارم.
              بله اضافه کردم بعد که تاثیری نداشت برداشتم روی خروجی گداشتم و دیگه کاری از پیش نبردم.

من کارم الکترونیک نیست و فقط چون علاقه دارم اینجور مدارهارو درست میکنم و وقتی گیرمیکنم دیگه واقعا نمیدونم چکار کنم.

فکرمیکنم علت اینکه با ترانزیستور جواب نگرفتم اینه که ترانزیستورها هم با منفی تحریک و روشن میشن هم با سیگنال مثبت.یعنی مثلا ترانزیسورهای قسمت کاتد با منفی روشن میشن و خروجی منفی میدن.سیگنال منفی که قطع میشه تبدیل به سیگنال مثبت میشه و باید ترانزیستور خاموش شه ولی باز هم تحریک میشه و بهمین خاطر دائم روشن میمونن.
              امیدوارم درست گفته باشم.

دیدگاه

[QUOTE=saeedmem;n1144456][QUOTE=HS1386;n1144453]

امروز حتما از pcb هم عکس میگذارم.
                بله اضافه کردم بعد که تاثیری نداشت برداشتم روی خروجی گداشتم و دیگه کاری از پیش نبردم.

من کارم الکترونیک نیست و فقط چون علاقه دارم اینجور مدارهارو درست میکنم و وقتی گیرمیکنم دیگه واقعا نمیدونم چکار کنم.

فکرمیکنم علت اینکه با ترانزیستور جواب نگرفتم اینه که ترانزیستورها هم با منفی تحریک و روشن میشن هم با سیگنال مثبت.یعنی مثلا ترانزیسورهای قسمت کاتد با منفی روشن میشن و خروجی منفی میدن.سیگنال منفی که قطع میشه تبدیل به سیگنال مثبت میشه و باید ترانزیستور خاموش شه ولی باز هم تحریک میشه و بهمین خاطر دائم روشن میمونن.
                امیدوارم درست گفته باشم.
                حدس شما تاحدودی درست هست.
                البته بنظر میرسه که علت، بیشتر وجود ولتاژ شناور در خروجی آیسی های 74HCT164 و 74HC154 هست که قبلا اشاره کردم.
                در صورت امکان ، در هر دو حالت با مدار واسط و بدون مدار واسط، ولتاژ پایه های خروجی این دو آیسی رو اندازه بگیرید تا این فرضیه تایید یا رد بشه.

دیدگاه

[QUOTE=HS1386;n1144458][QUOTE=saeedmem;n1144456]

حدس شما تاحدودی درست هست.
                  البته بنظر میرسه که علت، بیشتر وجود ولتاژ شناور در خروجی آیسی های 74HCT164 و 74HC154 هست که قبلا اشاره کردم.
                  در صورت امکان ، در هر دو حالت با مدار واسط و بدون مدار واسط، ولتاژ پایه های خروجی این دو آیسی رو اندازه بگیرید تا این فرضیه تایید یا رد بشه.
                  خب اول باز هم تشکر میکنم از شما بابت کمک و وقتی که میگذارید.
                  ولتاژ رو گرفتم در هر دوحالت هیچ تغییری نداره.
                  چون PCB چندبار تغییر دادم روی برد الان بدون مقاومت وروی واسط هست عکس اول هست.به همین خاطر 3D پروتئوس رو پایین میگذارم.

این هم عکس شماتیک مدار ولسطی که روی PCB بستم:

این عکس هم 3D قسمت آند برد که دقیقا همینجور بسته شده

و پشت برد
                  جدیدترین ویرایش توسط saeedmem; ۱۸:۲۷ ۱۴۰۲/۰۷/۱۲.

دیدگاه

کارکرد مدار در پروتئوس:

منبع سایت www.wle.ir

دیدگاه

[QUOTE=saeedmem;n1144475][QUOTE=HS1386;n1144458]

خب اول باز هم تشکر میکنم از شما بابت کمک و وقتی که میگذارید.
                      ولتاژ رو گرفتم در هر دوحالت هیچ تغییری نداره.
                      چون PCB چندبار تغییر دادم روی برد الان بدون مقاومت وروی واسط هست عکس اول هست.به همین خاطر 3D پروتئوس رو پایین میگذارم.

این هم عکس شماتیک مدار ولسطی که روی PCB بستم:

این عکس هم 3D قسمت آند برد که دقیقا همینجور بسته شده

و پشت برد
                      با نگاه به تصویر ۳ بعدی که قرار دادید، متوجه شدم که خطای مهم و ساده ای انجام دادید، ترتیب پایه های BC 547 اشتباه هستن.
                      به همین سادگی.
                      ​​​​​ظاهراً نیازی به اضافه کردن مقاومت های بین پایه بیس- امیتر هم نبود.
                      ضمنا ظاهراً مقاومت سمت آند هم یادتون رفته.
                      البته نیازی به PCB جدید نیست، بجای BC547 میتونید از C945 استفاده کنید که ترتیب پایه مطابق PCB فعلی شما میشه.
                      جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۲۱:۳۰ ۱۴۰۲/۰۷/۱۲.

دیدگاه

[QUOTE=HS1386;n1144498][QUOTE=saeedmem;n1144475]

با نگاه به تصویر ۳ بعدی که قرار دادید، متوجه شدم که خطای مهم و ساده ای انجام دادید، ترتیب پایه های BC 547 اشتباه هستن.
                        به همین سادگی.
                        ​​​​​ظاهراً نیازی به اضافه کردن مقاومت های بین پایه بیس- امیتر هم نبود.
                        ضمنا ظاهراً مقاومت سمت آند هم یادتون رفته.
                        البته نیازی به PCB جدید نیست، بجای BC547 میتونید از C945 استفاده کنید که ترتیب پایه مطابق PCB فعلی شما میشه.
                        من طبق شماتیگ شما و نرم افزار مدار بستم میشه دوباره چک کنید بعید میدونم جابجا باشه.
                        http://

دیدگاه

[QUOTE=saeedmem;n1144502][QUOTE=HS1386;n1144498]

من طبق شماتیگ شما و نرم افزار مدار بستم میشه دوباره چک کنید بعید میدونم جابجا باشه.
                          http://
                          ظاهراً منظورم رو بد رسوندم.
                          این ترتیب پایه های BC547 هست:

در حالی که در طرح PCB شما پایه وسط کلکتور در نظر گرفتید.

دیدگاه

[QUOTE=HS1386;n1144504][QUOTE=saeedmem;n1144502]

ظاهراً منظورم رو بد رسوندم.
                            این ترتیب پایه های BC547 هست:

در حالی که در طرح PCB شما پایه وسط کلکتور در نظر گرفتید.
                            ببخشید من الان متوجه شدم و فهمیدم چرا این مشکل پیش اومد و پایه ها جابجا شدن.
                            سپاس بیکران
                            جدیدترین ویرایش توسط saeedmem; ۰۰:۰۵ ۱۴۰۲/۰۷/۱۳.

دیدگاه

[QUOTE=saeedmem;n1144511][QUOTE=HS1386;n1144504]

ببخشید من الان متوجه شدم و فهمیدم چرا این مشکل پیش اومد و پایه ها جابجا شدن.
                              سپاس بیکران
                              همونطور که گفتم، لازم به طراحی PCB جدید نیست، در همین PCB خودتون ، کافی هست بجای BC547 از ترانزیستور هایی مثل C945 یا C1815 استفاده کنید تا مشکل شما حل بشه.
                              و اینکه بهتره تصویری از قسمت درایو کاتد هم بذارید که اگر مشکلی داشت، الان برطرف بشه.

دیدگاه

[QUOTE=HS1386;n1144518][QUOTE=saeedmem;n1144511]

همونطور که گفتم، لازم به طراحی PCB جدید نیست، در همین PCB خودتون ، کافی هست بجای BC547 از ترانزیستور هایی مثل C945 یا C1815 استفاده کنید تا مشکل شما حل بشه.
                                و اینکه بهتره تصویری از قسمت درایو کاتد هم بذارید که اگر مشکلی داشت، الان برطرف بشه.
                                درود
                                واقعا اگه شما ایراد رو متوجه نمیشدید من تا 10 سال آینده هم متوجه نمیشدم.
                                قسمت کاتد ترانزیستورها smd هستن و دقیقا چک کردم مشکلی ندیدم ولی بازهم چشم امشب عکسش رو میگذارم شاید باز متوجه نشدم.
                                الان مشکل دیگه ای دارم.
                                تغذیه رو وصل میکنم ساعت رو 15:45 نشون میده ولی خیلی سریع چشمک میزنه و باقی سگمنتها هم ضعیف روشن هستند.ساعت هم تنظیم نمیشه یعنی کلا دکمه ها کارنمیکنن.
                                قسمت روزهای هفته هم که باید یک خروجی 12 داشته باشیم برای یک روز هفته هبچ خروجی نداریم درواقع 7 ال ای دی هفته خاموشن.
                                نمیدونم دیگه از چی میتونه باشه.ایرادایی که گفتم نرم افزاری میتونه باشه؟
                                فیلم کارکرد ساعت رو گداشتم.
                                توضیح اینکه 7سگمنتها رو خودم درست کردم تست شده اوکی هست.
                                باطری بکاپ هم وصل هست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X