اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ هنگام روشن شدن رله با ترانزیستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

افت ولتاژ هنگام روشن شدن رله با ترانزیستور

سلام دوستان
    من یه مشکلی توی مدارم دارم کسی میتونه کمک کنه؟
    مدار من به این صورت هست که با یه میکرو یک رله رو روشن و خاموش میکنم
    تغذیه مدار 220 ولت هست که با پل دیود و یک زنر 24 ولتی و خازن صافی دارم مدار رو تغذیه میکنم البته میکرو با یه 7805 تغذیه میشه
    رله هم یه پایه مستقیم به مثبت 24 داره و یه پایه به کلکتور ترانزیستور 2N3904 وصله و پایه بیس با یه مقاومت 39 کیلو به میکرو وصله

مشکل اینه که وقتی با ترانزیستور رله رو روشن میکنم یعنی دستور رو با میکرو میدم، یعد از چند ثانیه رله خاموش میشه و تو این حالت ولتاژ ورودی رو که میگیرم 6 ولت رو نشون میده
    ولی وقتی مستقیم یه سیم از پایه رله به گراند میدم رله بدون مشکل روشن میشه و ولتاژ رو که میگیرم 16 ولت رو نشون میده

لطفا من رو راهنمایی بفرمایید مشکل از کجاست؟
    سپاس

نوشته اصلی توسط alishekamo نمایش پست ها
    سلام دوستان
    من یه مشکلی توی مدارم دارم کسی میتونه کمک کنه؟
    مدار من به این صورت هست که با یه میکرو یک رله رو روشن و خاموش میکنم
    تغذیه مدار 220 ولت هست که با پل دیود و یک زنر 24 ولتی و خازن صافی دارم مدار رو تغذیه میکنم البته میکرو با یه 7805 تغذیه میشه
    رله هم یه پایه مستقیم به مثبت 24 داره و یه پایه به کلکتور ترانزیستور 2N3904 وصله و پایه بیس با یه مقاومت 39 کیلو به میکرو وصله

مشکل اینه که وقتی با ترانزیستور رله رو روشن میکنم یعنی دستور رو با میکرو میدم، یعد از چند ثانیه رله خاموش میشه و تو این حالت ولتاژ ورودی رو که میگیرم 6 ولت رو نشون میده
    ولی وقتی مستقیم یه سیم از پایه رله به گراند میدم رله بدون مشکل روشن میشه و ولتاژ رو که میگیرم 16 ولت رو نشون میده

لطفا من رو راهنمایی بفرمایید مشکل از کجاست؟
    سپاس
    باسلام
    به احتمال خیلی زیاد تغذیه شما از نوع خازنی باشه که تو این تغذیه ها به مرور زمان خازن پلیستر یا MKT ورودی ظرفیتش رو از دست میده. پیشنهاد میکنم خازن رو عوض و یا در صورت جواب نگرفتن مقدارش رو کمی بیشتر کنید. ضمنا زنر شما باید وات بالا باشد.
    موفق باشید
    *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

دیدگاه

سلام دوست عزیز
      ممنون از پاسخ شما
      بله درسته از نوع خازنی هست و خازن MKP استفاده شده
      اما چرا وقتی با سیم مستقیم رله رو روشن میکنم مشکلی پیش نمیاد ولی با ترانزیستور مشکل ایجاد میشه؟

دیدگاه

سلام دوست عزیز
        ممنون از پاسخ شما
        بله درسته از نوع خازنی هست و خازن MKP استفاده شده
        زنر من هم 2 وات 24 ولت هست
        اما چرا وقتی با سیم مستقیم رله رو روشن میکنم مشکلی پیش نمیاد ولی با ترانزیستور مشکل ایجاد میشه؟​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X