اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

داغ شدن ترانزیستور s8050 و جریان کشی بیش از حد bc547

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

داغ شدن ترانزیستور s8050 و جریان کشی بیش از حد bc547

دوستان به این روش دو ترانزیستور را تست کردم، مثبت تغذیه ۵ ولت ۱ آمپر را به کلکتور زدم، منفی تغذیه به آمپر متر، مثبت آمپر متر به امیتر و یک مقاومت ۳۳۰ اهم بین مثبت تغذیه و بیس ترانزیستور

ترانزیستور s8050 در این وضعیت کلا ۶۵۰ میلی آمپر جریان کشید و به حدی شدیدا داغ شد که انگشتم کباب شد و سریع قطعش کردم نسوزه، هیت سینک خور هم نیست، چه کنیم که نسوزه؟ (برای این ترانزیستور نوشته شده ۲ آمپر را درایو میکند!)

ترانزیستور bc547 در این شرایط ۲۰۰ میلی آمپر جریان کشید ! و داغ شد اما شدید داغ نشد (برای این ترانزیستور نوشته ۱۰۰ میلی آمپر درایو میکند!)
    جدیدترین ویرایش توسط intel_amd; ۱۹:۲۹ ۱۴۰۳/۰۸/۰۶.

درود
    برای اندازه گیری جریان باید آمپر متر را سری بین تغذیه و کلکتور در حالی که ترانزیستور درست بایاس شده باشد( مقاومت کلکتور مقاومت بیس و مقاومت امیتر در مدار باشند) قرار دهید و جریان را اندازه بگیرید. اگر وضعیت مدار شما غیر از این است شماتیک مدار را اینجا قرار دهید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط intel_amd نمایش پست ها
      دوستان به این روش دو ترانزیستور را تست کردم، مثبت تغذیه ۵ ولت ۱ آمپر را به کلکتور زدم، منفی تغذیه به آمپر متر، مثبت آمپر متر به امیتر و یک مقاومت ۳۳۰ اهم بین مثبت تغذیه و بیس ترانزیستور

ترانزیستور s8050 در این وضعیت کلا ۶۵۰ میلی آمپر جریان کشید و به حدی شدیدا داغ شد که انگشتم کباب شد و سریع قطعش کردم نسوزه، هیت سینک خور هم نیست، چه کنیم که نسوزه؟ (برای این ترانزیستور نوشته شده ۲ آمپر را درایو میکند!)

ترانزیستور bc547 در این شرایط ۲۰۰ میلی آمپر جریان کشید ! و داغ شد اما شدید داغ نشد (برای این ترانزیستور نوشته ۱۰۰ میلی آمپر درایو میکند!)
      با سلام به شما....
      میتوانید از ترانزیستور..BD135 استفاده کنید
      ..که بر روی رادیاتور هم امکان نصب دارد...
      دیتا شیت هر دو ترانزیستور را مطالعه کن و
      ببين در چه آمپر. استفاده ..ایمن هستند ...
      ولتاژهای پایه ها نسبت به مهم است...
      Vce. و Veb
      جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۲۰:۰۳ ۱۴۰۳/۰۸/۰۶.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
        درود
        برای اندازه گیری جریان باید آمپر متر را سری بین تغذیه و کلکتور در حالی که ترانزیستور درست بایاس شده باشد( مقاومت کلکتور مقاومت بیس و مقاومت امیتر در مدار باشند) قرار دهید و جریان را اندازه بگیرید. اگر وضعیت مدار شما غیر از این است شماتیک مدار را اینجا قرار دهید.

الان هم در قسمت امیتر آمپرمتر سری است، چرا اینجوری غلطه؟!
        امپرمتر به منفی تغذیه، مثبت تغذیه به کلکتور، مقاومت بین کلتور و بیس، امپرمتر به امیتر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید الکترونیک نمایش پست ها

با سلام به شما....
          میتوانید از ترانزیستور..BD135 استفاده کنید
          ..که بر روی رادیاتور هم امکان نصب دارد...
          دیتا شیت هر دو ترانزیستور را مطالعه کن و
          ببين در چه آمپر. استفاده ..ایمن هستند ...
          ولتاژهای پایه ها نسبت به مهم است...
          Vce. و Veb
          درسته اما چرا نباید از s8050 استفاده کرد؟! این ترانزیستور نوشته شده ۲ آمپر را درایو میکنه! شاید این داغ شدن شدید براش عادی تلقی میشه؟ نمیسوزه؟ انقدر داغ شد که انگشت بهش زدم انگشتم تاول زد، در این حد ..

دیدگاه

با ترانزیستور s8050 می خواهم ۲۴ ولت ۱ آمپر را درایو کنم، به بیس چند ولت باید بدم؟

دیدگاه

با ترانزیستور s8050 می خواهم ۲۴ ولت ۱ آمپر را درایو کنم، به بیس چند ولت باید بدم؟
              نحوه درایو ترانزیستورهای بایپلار به صورت جریان بیس میباشد نه ولتاژ بیس .
              8050 در تیپ to92 حداکثر 700 میلی آمپرکشی دارد و در SOT23 500 میلی آمپر

دیدگاه

تشکر، پس چرا در دیتاشیت این قطعه در فروشگاه eca نوشته ۲ آمپر !
                الان اگر s8050 در بیسش ۳ ولت با پین میکرو st به صورت high ارسال کنم ۲۴ ولت ۷۰۰ میلی آمپر را درایو میکنه؟
                ترانزیستور bc547 چطور ۲۰۰ میل جریان عبور میده وقتی دیتاشیتش گفته ۱۰۰ میل عبور میده؟!

دیدگاه

تشکر، پس چرا در دیتاشیت این قطعه در فروشگاه eca نوشته ۲ آمپر !
                  الان اگر s8050 در بیسش ۳ ولت با پین میکرو st به صورت high ارسال کنم ۲۴ ولت ۷۰۰ میلی آمپر را درایو میکنه؟
                  ترانزیستور bc547 چطور ۲۰۰ میل جریان عبور میده وقتی دیتاشیتش گفته ۱۰۰ میل عبور میده؟!
                  با سلام به شما.....
                  در برگه اطلاعاتی ترانزیستور8050 اگر خوب مشاهده کرده باشید در قسمت بالا features.قابلیتها،،،، .نوشته شده ::..برای استفاده‌ در خروجی امپلیفایر ۲ وات در رادیوهای قابل حمل در قست،، پوش پول،،
                  ...پوش پول یعنی ترانزیستور نمی تواند زیاد روشن بماند زیراکه زیاد داغ میشود ...
                  .،، ،،و ،،،.
                  اما ترانزیستور..547 کاربرد ترانزیستور برای مصارف عمومی هست که نوشته شده..
                  General purpose .يعنی مصارف عمومی ..
                  اعم از : امپلیفایر،، سوئیچینگ نوسان سازي در . فرستنده ها و کلیه کاربردها ی دیکر..
                  بنابراین این دو ترانزیستور با هم فرق دارند
                  و یکی از علل گرم شدن زیاد 8050 هم همین هست .....
                  دیتا شیت ترانزیستورها برای توجه به این
                  مطالب ریز،هست عزیزجان با دقت مطالعه کن ...
                  موفق باشید ....
                  جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۲۰:۳۸ ۱۴۰۳/۰۸/۰۷.

دیدگاه

تشکر حالا اگر از s8050 برای درایو ۲۴ ولت و حدود ۶۰۰ میلی آمپر استفاده کنم یعنی یک سوم جریانی که در دیتاشیت نوشته، آیا نمی سوزد و آسیب نمی بیند؟
                    برای درایو شیر برقی به مدت حدودا ۱۰ دقیقه الی ۱ ساعت لازمش دارم

دیدگاه

تشکر حالا اگر از s8050 برای درایو ۲۴ ولت و حدود ۶۰۰ میلی آمپر استفاده کنم یعنی یک سوم جریانی که در دیتاشیت نوشته، آیا نمی سوزد و آسیب نمی بیند؟
                      ولتاژ کلکتور امیتر 8050 مطابق دیتاشیت 20 ولت هست و ترانزیستورهای مشابه مانند BC337 نیز با اینکه ولتاژ بالاتری دارند اما در این جریان مناسب نیستند ، بهتر است از ترانزیستور BD139 استفاده کنید و اگر با ولتاژ 5 ولت قصد راه اندازی بیس را دارید یک مقاومت 120 اهمی در مسیر 5 و بیس قرار دهید
                      البته چون بار شما در اینجا تمام سلفی هست ، برای حفاظت ترانزیستور حتما از یک دیود فست به صورت معکوس در دو سر بوبین خود قرار دهید
                      یه خواهش داشتم در مورد برآوردتون از 0.7 آمپر مطمن بشید.( مقاومت سیمپیچتون رو بفرمائید )

دیدگاه

با سلام به شما... ترانزیستور8050 ..برای مقصود مورد نظر شما مناسب نیست ...از ترانزیستور دیگری استفاده کنید ....8050
                        فقط برای امپلیفایر ..مناسب هست
                        ،،از ترانزیستور سری BD مانند مانند ۱۳۷
                        و ۱۳۸ .و ۱۳۹ استفاده کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید الکترونیک نمایش پست ها

با سلام به شما.....
                          در برگه اطلاعاتی ترانزیستور8050 اگر خوب مشاهده کرده باشید در قسمت بالا features.قابلیتها،،،، .نوشته شده ::..برای استفاده‌ در خروجی امپلیفایر ۲ وات در رادیوهای قابل حمل در قست،، پوش پول،،
                          ...پوش پول یعنی ترانزیستور نمی تواند زیاد روشن بماند زیراکه زیاد داغ میشود ...
                          .،، ،،و ،،،.
                          اما ترانزیستور..547 کاربرد ترانزیستور برای مصارف عمومی هست که نوشته شده..
                          General purpose .يعنی مصارف عمومی ..
                          اعم از : امپلیفایر،، سوئیچینگ نوسان سازي در . فرستنده ها و کلیه کاربردها ی دیکر..
                          بنابراین این دو ترانزیستور با هم فرق دارند
                          و یکی از علل گرم شدن زیاد 8050 هم همین هست .....
                          دیتا شیت ترانزیستورها برای توجه به این
                          مطالب ریز،هست عزیزجان با دقت مطالعه کن ...
                          موفق باشید ....
                          مهندس قابلیتها و کاربردهایی که در دیتاشیت نوشته بصورت پیشفرض هست و بهتره در اون کاربرد استفاده بشه
                          اما وقتی به قابلیتهای اون ترانزیستور نگاه کنیم ( مثل HFE ، ولتاژ کلکتور امیتر ، جریان کاتاف ، ولتاژ اشباع ، ناحیه تریودی ، ناحیه اشباع ، ناحیه خطی ، نویز ، ضریب حرارتی ، محدوده مطمن و ... ) میتونیم ساده تر ترانزیستور خودمون رو برای کاربرد مورد نظر انتخاب کنیم.
                          مثلا من از 2N3055 برای فرستنده استفاده کردم ، از 8050 برای راه اندازی رله در مد سویچ یا ماسفت رو در مد لینیر درایو و bc107 برای نویز سفید در فرکانس محدود شده
                          نمیگم دیتاشیت اشتباهه ولی یه پیشنهاد اولیه میده

دیدگاه

با سلام به شما ...
                            ترانزیستور 2n3055 که کاربرد عمومی دارد . همان General purpose است ,,,و همینطور ترانزیستور Bc107 ،،،
                            بنابراین کاربرد شما درست بوده است
                            جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۱۲:۱۹ ۱۴۰۳/۰۸/۰۸.

دیدگاه

با سلام ،
                              ترانزیستور S8050 همانطور که دوستان توضیح دادن ، حداکثر جریان کلکتورش ۷۰۰ - ۸۰۰ میلی آمپر هست .
                              در عوض ترانزیستور C8050 برای جریان تا ۱.۵ آمپر ( طبق دیتاشیت ) جوابگو هست ، اما تحمل ولتاژش ۲۵ ولت هست.
                              اگر ارزان و کوچک بودن ترانزیستور براتون مهم هست ، ترانزیستور BC639 و امثالش انتخاب خوبی هست که تحمل ۱ آمپر و ۸۰ ولت رو داره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X