اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنس کردن جریان AC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سنس کردن جریان AC

با سلام

من دنبال یه راهی هستم که بتونم 2 حالت را از هم تشخیص بدم و به میکرو فرمان بدم. یه حالت اینکه جریان2تا5 آمپرAC از سیمی عبور کنه و حالت دیگه اینکه هیچ جریانی از سیم عبور نکنه.چطور میشه این جریان رو سنس کرد. دقت هم مهم نیست.

پاسخ : سنس کردن جریان AC

قسمت نرم افزاریش با خودت. برای سنس جریان بدون قطع سیم میتونی از آمپرمتر چنگکی دیجیتال استفاده کنی و ورودی میکرو رو از قسمت آیسی درایور سون سیگمنت بگیری و حالتهای متفاوت رو برای میکرو تعریف کنی.

دیدگاه

ممنون. این چیزی که شما گفتین فکر کنم گرون قیمت در میاد.نه؟

دیدگاه

بستگی به مارکش و حداکثر جریان نمایش دهنده دستگاه داره ولی بین 60 تا 300 هزار تومان قیمتشه.البته از تکنولوژی عجیب و غریبی استفاده نکرده داخل چنگکش یه سیم پیچه که به صورت دایره دور سیم قرار میگیره و شارمغناطیسی حاصل از عبور جریان از سیم باعث ایجاد یک ولتاژ در این سیم پیچ میشه که مدار این ولتاژ رو اندازه میگیره و جریان رو نمایش میده با کمی تحقیق خودت هم میتونی بسازیش.

دیدگاه

من دو راه بنظرم میرسه: 1-با استفاده از یه CT و اندازه گیری ولتاا¾ژ با A/D میکرو 2-کابلی که جریان ازش میگذره را چند دور دور یک هسته بپیچی و از یک سنسور میدان مغناطیسی (اثر هال) در نزدیکی سیمپیچ استفاده کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tayebimehdi
            من دو راه بنظرم میرسه: 1-با استفاده از یه CT و اندازه گیری ولتاا¾ژ با A/D میکرو 2-کابلی که جریان ازش میگذره را چند دور دور یک هسته بپیچی و از یک سنسور میدان مغناطیسی (اثر هال) در نزدیکی سیمپیچ استفاده کنید.
            این کارو کردم.من می خوام تو ثانویه CT حدود 2 ولت بگیرم.دور هسته ترویید سیم پیچیدم. بنابراین طبق رابطه N1/N2=I2/I1 اگه سیم اولیه را که 5 آمپر هست را از وسط هسته رد کنم.N1=1,I1=5 واگه ثانویه را 5 دور بپیچم N2=5 پس جریان ثانویه باید 1 آمپر بشه.اما نمیشه. حتی تعداد دور ثانویه را 3 دور کردم اما جریانی که با آمپرمتر کلمپی هیوکی اندازه می گیرم 0.2 آمپر هست. چرا جریان این قدر کمه؟

راجع به سنسور هم یه بار امتحان کردم ولی سنسور 2.5 ولت تو پایه خروجی می داد که ولتاژ در حالت عادیش هست.(عدم میدان مغناطیسی) فکر می کنم چون جریان ac هست جواب نمیده. چون سنسور را با جریان dc تست کردم درست بود.سنسور هم 3503 هست

دیدگاه

CT را اماده بخر خیال خودتا راحت کن

دیدگاه

اما جریانی که با آمپرمتر کلمپی هیوکی اندازه می گیرم 0.2 آمپر هست. چرا جریان این قدر کمه؟
                دوست عزیز رابطه ای که شما فرمودید در حالتی مصداق داره که از سیم تک رشته لاکی با هسته مشترک استفاده بشه .احتمالا سیمی که حامل جریان بوده و شما حول هسته اون رو پیچیدید از نوع افشان بوده و در اینصورت بخاطر کاهش میدان مغناطیس ایجاد شده اطراف این نوع سیم کاهش جریان ثانویه عادی و بدیهی هست.

دیدگاه

با هر زور و ضربی بود سیم پیچ اولیه را یه 20-30 دور دور هسته پیچیدم(البته از همون لاکی) سیم ثانویه را هم یه 10 دوری پیچیدم تا تونستم به ازای 3 آمپر تو اولیه 1 آمپر تو ثانویه بگیرم.(البته در حالتی که ثانویه اتصال کوتاه باشه) اما وقتی یه مقاومت 0.5 اهمی بزارم تو ثانویه ، جریان ثانویه خیلی ناچیز میشه و دیگه ولتاژی دو سر مقاومت نمیفته :sad:

دیدگاه

ct رو اماده بخر

مقاومت رو از .5 اهم هم کمتر کن مثلا.1 اهم

خروجی رو باید بدی به یه اپ امپ تا تقویتش کنی و بتونی بدی به میکرو و یا با ولتمتر راحت اندازه بگیری
                    علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X