اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طراحی مدار رله

سلام
    من چند رله را با استفاده از اطلاعاتی (استفاده از ترانزیستور 2n2222) که از این سایت به دست آوردم روی مدار نصب کردم اما دوستی به من گفت رله باعث ایجاد جرقه خواهد شد و در عمل موجب هنگ میکرو کنترلر (atmega32) می شود. حال می خواهم بدانم طریقه صحیح حفاظت از میکرو کنترلر چیست؟ آیا دوستان در عمل با رله و برق 220 ولت آن مشکلی نداشته اند؟
    با تشکر

پاسخ : طراحی مدار رله

با سلام
    دوستان شما درست گفته اند
    راه حل شما اینکه برای سویئچ کردن 220
    یکی از مدارات صنعتی استفاده کنید که مشکل جرقه رو نداره
    یکی رله که یکی از مشکلاتش اینه ولی در جریان های بالا بهترین راه هستش
    خوب میتونی رله هات رو دور از میکروت رو بزاری که نویز تولیدی اونا رو میکرو تاثیر نذاره و مشکل هنگ یا ریست ایجاد نشه
    موفق باشی
    روی هر پله که باشی ، خدا یک پله از تو بالاتر است ،
    نه به خاطر اینکه خداست ، به خاطر اینکه دست تورا بگیرد .

باران به دلیل استمرارش سنگ را سوراخ می کند ،
    نه به خاطر قدرتش !!!
    این که چه کسی باشی و در چه موقعیتی به تصمیم خودتان بستگی دارد . ( دکتر شریعتی )

دیدگاه

باید در دو سر بوبین رله ها از دیود هرزگرد استفاده کنی تا به این طریق راهی برای تخلیه جریان داخل رله(که در واقع یک سلف است) هنگامیکه میخوای رله رو قطع کنی داشته باشی برای جلوگیری از جریان ضربه ای که ممکنه ایجاد جرقه هم بکنه. دیدو هرز گرد بطور معکوس سر بوبین وصل میشه یعنی در حالت عادی که رله وصل هست جریان از داخل دود رد نمیشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojalan
        باید در دو سر بوبین رله ها از دیود هرزگرد استفاده کنی تا به این طریق راهی برای تخلیه جریان داخل رله(که در واقع یک سلف است) هنگامیکه میخوای رله رو قطع کنی داشته باشی برای جلوگیری از جریان ضربه ای که ممکنه ایجاد جرقه هم بکنه. دیدو هرز گرد بطور معکوس سر بوبین وصل میشه یعنی در حالت عادی که رله وصل هست جریان از داخل دود رد نمیشه
        آقای MOJALAN
        درست میگن من یادم رفت این قسمت رو بگم ولی به هر حال باید رله رو دور کنی چون 220 وقتی سوئیچ میشه جرقه می زنه و کاریش هم نمیشه کرد .
        موفق باشی

نه به خاطر قدرتش !!!

دیدگاه

سلام و تشکر از هر دو بزرگوار

اگر یک شما از مدار فوق الذکر رو دارید لطفاً در اختیار من بذارید
          منظور شما از فاصله چقدر است؟ اندازه برد من کوچک است (حدود 10*15 سانتی متر) اگر رله ها در یک سر و میکرو کنترلر در سر دیگر برد باشد کفایت می کند؟

دیدگاه

با سلام
            منظور من خارج برد هستش
            هم بردت کوچیک میشه هم این مشکل رو نداری یا میتونی به برد برای رله هات برنی و اونا رو روی اون دور از میکروت بذاری
            یا همون جور که گفتم می تونی از مدارت صنعتی استفاده کنی .
            البته این مدارا رو من هم از تو فروم پیدا کردم نمیدونم طراحی کی هستش به کارت میاد جای رله استفاده کن .

موفق باشی

نه به خاطر قدرتش !!!

دیدگاه

آقای MOJALAN
              درست میگن من یادم رفت این قسمت رو بگم ولی به هر حال باید رله رو دور کنی چون 220 وقتی سوئیچ میشه جرقه می زنه و کاریش هم نمیشه کرد .
              با سلام یه کار کوچولو میشه برا این جرقه کرد و اونو خفش کرد
              اونم استفاده از یه خازنه که با 2 سر کنتاکت باز رله موازی شده باشه جون جرقه اصلی رله در زمان قطع کنتاکت (مخصوصا در بارهای سلفی) بوجود میاد و اگه این خازن وجود داشته باشه به جای قوس الکتریکی بین کنتاکتهای رله. خازن شارژ میشه و عملا جرقه از بین میره
              من تو مداهای خودم که رله بوبین یه کنتاکتور معمولی قطع و وصل میکنه به صورت تجربی از خازن 10 نانو 1000 ولت استفاده کردم
              مزیت اصلی رله به نیمه هادی ها اینه که صنعتی تره یعنی مقاوتش در برابر ناپایداری های ولتاژ و جریان خیلی بیشتر از یه قطعه الکترونیکی هستش

دیدگاه

سلام مجید خان
                میشه یه نقشه شماتیک از این مدار که فرموید، بذارید؟ من کامل نگرفتم

دیدگاه

سلام آقا حامد :read:

اینم نقشه. امیدوارم کمکت کنه
                  اما چند نکته دیگه: تا جایی که امکانش هست رله رو از میکرو دورش کن مخصوصا وقتی قراره یه بار سلفی رو سوئیچ کنی.
                  یه خازن 10u رو به نزدیک ترین محل ممکن بین پایه های زمین و Vcc میکرو ببند و...
                  راستی همونطور که تو مدار میبینی تغذیه یک طرف اپتو 9 ولته که بسته به ولتاژ رله میتونه هر مقداری باشه
                  دوستان در عمل با رله و برق 220 ولت آن مشکلی نداشته اند؟
                  باور کن قدیما که با 8951 کار میکردم مشکلاتم با نویز و هنگ کردن میکرو کمتر بود :cry2:

دیدگاه

من فکر میکنم تو مداری که آقا مجید طرح کردند یه ایراد وجود داره و اونم اینه که ولتاژ بالای بوبین رله باید گراند باشه نه +9

دیدگاه

آقای mojalan درست میگن :redface:
                      ولتاژ بالای بوبین رله باید به زمین مدار وصل بشه
                      شرمنده موقع کشبدن نقشه با Paint عینکم رو چشمم نبود !!!!!! :-B :-B :-B
                      البته با اجازه بزرگترا همون نقشه بالا رو تصحیحش کردم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X