اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکسو کنندگی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یکسو کنندگی

با سلام اولین بار که تو این انجمن اومدم
    یک سوال داشتم
    کسی می داند که در مدارات یکسو کننده چرا خازن و مقاومت را با هم موازی می کنند و سر راه برق 220 ولت قرار وی دهند

پاسخ : یکسو کنندگی

برای گرفتن نویز

دیدگاه

اول از همه ورودت رو به این انجمن خوش آمد میگم

اون مقاومت و خازن نقش فیلتر پائین گذر رو داره. که نویز هایی که احتمال داره به هر دلیلی بوجود بیاد رو حف می کنه.
      دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

نه دوستان عزیز برای کاهش نویز نیست اینو مطمئنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط #$
          منم نگفتم کاهش نویز. گفتم حذف نویز دوست عزیز.
          والا معمولاً این مقاومت و خازن رو توی خروجی یکسو کننده قرار میدن، نه سر راه برق 220 ولت.
          ببین مدار یک سو کننده ایده آل، قراره توی خروجی یه ولتاژ DC صاف داشته باشه. این یعنی خروجی نباید هیچ ریپلی داشته باشه. ریپل هم در واقع یه موج سینوسی با یه فرکانسیه. مقدار این فرکانس رو نمیشه تعیین کرد. چون تصادفیه. دلیل بوجود اومدنش رو هم خواستی میگم، گرچه ارتباطی به بحث نداره. اما در هر صورت، خروجی دیودها یه مقداری ریپل یا همون ولتاژ سینوسی داره که ما نمی خوایم. یعنی در واقع اسمش رو میگن نویز. و وظیفه این فیلتر (خازن و مقاومت موازی) حذف هر چه بیشتر این ریپل هاست.

خدایی دیگه از این جزئیاتی تر نمی تونستم توضیح بدم :mrgreen:
          دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

حامد جان این برای کاهش جریان هستش فقط می خواستم مقدار کاهش جریان با فرمولش بدونم که اگه خازن و مقاومت چقدی بزاریم چقدر جریان را کاهش می دهد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط #$
              حامد جان این برای کاهش جریان هستش فقط می خواستم مقدار کاهش جریان با فرمولش بدونم که اگه خازن و مقاومت چقدی بزاریم چقدر جریان را کاهش می دهد.
              نه دوست من، برای کاهش "ریپل" جریان به کار میره. فکر می کنم باید یه بار دیگه آموخته هات رو مرور کنی دوست من. چون میزان جریان به "بار" ربط داره، و فکر می کنم قبول داشته باشی که برای یکسوساز، این مقاومت و خازن نقش "بار" رو ندارن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط #$
                دوست عزیز به تاپیک زیر یک سری بزن
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=13181.0
                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند

دیدگاه

دوست عزیز در آموخته من که شکی هست و دارم از محضر شما دوستان استفاده می کنم و این آموخته ها رو به کار می اندازم دوباره.به خاطر همین است که تو این انجمن عضو شدم تا در این مباحث شرکت کنم و راه بیافتم .شاید بهتر بود که شکل مدار را براتون می توانستم بکشم تا شاید بهتر می شد. چون من تا آنجایی که در شارژرهای مختلف دیدم این خازن و مقاومت که در ورودی پل استفاده می شه در همه آنها فرق می کند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط #$
                    دوست عزیز در آموخته من که شکی هست و دارم از محضر شما دوستان استفاده می کنم و این آموخته ها رو به کار می اندازم دوباره.به خاطر همین است که تو این انجمن عضو شدم تا در این مباحث شرکت کنم و راه بیافتم .شاید بهتر بود که شکل مدار را براتون می توانستم بکشم تا شاید بهتر می شد. چون من تا آنجایی که در شارژرهای مختلف دیدم این خازن و مقاومت که در ورودی پل استفاده می شه در همه آنها فرق می کند
                    اگه بتونید مدارش رو بذارید خیلی بهتر میشه. البته اگه این طوری که شما میگید مدار رایجی باشه باید توی اینترنت راحت پیدا بشه.

دیدگاه

شما بهتر بود ، می فرمودید منظورتون منبع تغذیه های خازنی هست.
                      اون موقع دوستان منظورتون رو میگرفتند. آقا فرشاد و آقا حامد منظور شما رو ، قسمت دیگه ای از مدار متوجه شدند. :smile:

در هر صورت، اون خازن که در ورودی برق قبل از پل دیود هست ، کارش کاهش جریان هست. در اینجا از راکتانس خازن در فرکانس 50 هرتز استفاده شده تا مثل یک مقاومت بدون تلفات ، جریان رو محدود کنه.
                      و اون مقاومت موازی با خازن، در واقع کار فعالی انجام نمیده. فقط وقتی مدارت رو از برق کشیدی، اگه اون خازن در حالت شارژ مونده باشه، آروم اونو دشارژ میکنه تا در اثر تماس با اون دچار شوک نشی.

دیدگاه

فکر کنم موازی نیست و سریه، واسه همین هم دوستان به اشتباه افتادن، در هر صورت، یه نقل قول از یه تایپیکه دیگه که فکر کنم جوابتون باشه:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...6721#msg236721

نوشته اصلی توسط arvinfx
                        برای محدود کردن جریانه

وقتی خازن رو انطوری سری روی ولتاژ AC میزارن مثل مقاومت عمل میکنه ولی با تلفات خیلی کمتر....

فرمول محاسبه مقدار مقاومت ( یا همون امپدانس) در مدارات سری اینه :
                        1/(2*3.14*F*C) ( نمیدونم چرا نمیشه ولی 1 تقسیم بر باید باشه ولی 1 افتاده اونورش! :NO: )

ok

دیدگاه

آره. مشکل از اینجا بود که شخصی که سوال پرسیده بود درست نمیدونست چی بپرسه که حل شد.

دیدگاه

یه سوال :
                            چرا از سلف برای کاهش جریان استفاده نمیشه ؟

بعد یه نقشه ای از این منابع دارید ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط درود
                              یه سوال :
                              چرا از سلف برای کاهش جریان استفاده نمیشه ؟

بعد یه نقشه ای از این منابع دارید ؟
                              به دو دلیل. یکی اینکه کلاً با سلف کار کردن دردسرش بیشتره، و سلف ها فقط یه سریشون بسته بندی درست و حسابی دارن، بقیشون یه سری سیم پیچن، و خیلی نمیشه روی دقت و مدار معادلشون اطمینان داشت.
                              دوم اینکه چون سلف در مقابل تغییرات ناگهانی جریان مقاومت می کنه، زمانی که به شکل بار برای یه مدار ac قرار می گیره، شکل موج جریان رو از حالت سینوسی درمیاره و باعث میشه خوب یکسوسازی انجام نشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X