اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اسیلوسکوپ دیجیتال

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اسیلوسکوپ دیجیتال

نوشته اصلی توسط aliila
    شکل یک تناوب را در نظر بگیرید

http://www.fadak.us/A.database/Electronic/learn/L.002/Image/A.0090.1.jpg

در این شکل از یک تناوب 15 تا نمونه گرفته در عمل چطوری میشه ولتاز لحظه ای t0 الی t14 را ذخیره کرد با مدار R-C میشه ولی حداکثر فرکانس چقدر میتونه باشه ؟

ایده من استفاده از n تا ذخیره کننده ولتاز لحظه ای آنالوگ است که هر کدام با مابعد خود اپسیلون ثانیه تاخیر داره یا اپسیلون ثانیه بعد فعال میشه
    یا وقتی که خودش روشن - فعال شد اپسیلون ثانیه مابعد خود را روشن - فعال میکنه
    فقط کافی طول موج را بدست بیاوریم که اون هم با گذر از صفر مشخص میشه و بعد از اون تاخیر اپسیلون را محاسبه می کنیم و کار تمام ؟

من کلی جستجو کردم فقط از خازن استفاده می کنند حالا از پمپ اضافی هم برای نگهداری طولانی مدت این ولتاز لحظه ای استفاده میشه

ولی یک آی سی آماده و سریع که در بازار رایج باشه نیست

دید که چه راحت شد یک اوسلی 160 مگ 4 کاناله 12 هزار تومنی ؟ دیگه چی می خواهید ؟

دوست من، من نگفتم حرف شما غلطه. گفتم دقیقاً از همین سیستم sample and hold توی سیستم های مخابراتی هم استفاده میشه. چون بهترین راهه. اما دارم پیشنهاد میدم که راحتتر و کم دردسرتره که ورودی رو به جای اینکه از مقدار آنالوگ نمونه گیری بشه، از مقدار دیجیتال نمونه برداری بشه. اینطوری ذخیره ساده تره و در ضمن سرعتش هم از خازن بیشتره. چون خازن زمان پر و خالی شدن خودش رو داره، اما اگه همین سیگنالی که شکلش رو کشیدی، با یه شیفت dc ببریم بالا تا مقدار منفی نداشته باشه، میشه خیلی دقیق تر مقدارش رو به دیجیتال نگهداری کرد. حالا اگه از یه مبدل آنالوگ به دیجیتال سریع استفاده کنی، مقادیر خیلی زیاده دستته که می تونه با هر دقتی که می خوای ازش نمونه بگیری. فرض کن مبدل از هر 10 اندازه ولتاژ بتونه یکی رو دیجیتال کنه (یعنی تا یکی رو دیجیتال کنه 9 تا ازش رد بشه)، حالا میشه این مقادیر رو آورد تو میکرو و مثلاً از هر 2 تا یکیش رو ذخیره کرد. اینجوری به عبارتی شما داری از هر 20 نمونه یکی رو می گیری.
    دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

دایی حامد همه چیزو گفتند اما من تکمیل می کنم.
      S/H در هر پرید از جایی از سیگنال نمونه برمی داره و ADC یک یا n پرید فرصد داره تا ولتاژ S/H رو به دیجیتال تبدیل و در حافظه ذخیره یا به PC منتقل کنه.
      در یک یا n پرید بعدی نقطه بعدی سیگنال همین کار تکرار میشه.
      با این روش کافیه S/H سرعت بالا باشه و ADC می تونه کند باشه.
      البته سرعت بالا بودن S/H معنی خاصی داره و باید بیشتر مطالعه بشه.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

مشکل اصلی همان((اپسیلون ثانیه تاخیر)) است .
        شما با یک xmega نمیتوانید یک تاخیر 2.2G بوجود بیاورید.
        برای ساخت اسیلوسکوب از sample and holde استفاده نکنید.
        بهتر است از یک flash adc استفاده کنید تا به حداکثر سرعت برسید.
        پیشنهاد من TDA8714

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasfadavi
          مشکل اصلی همان((اپسیلون ثانیه تاخیر)) است .
          شما با یک xmega نمیتوانید یک تاخیر 2.2G بوجود بیاورید.
          برای ساخت اسیلوسکوب از sample and holde استفاده نکنید.
          بهتر است از یک flash adc استفاده کنید تا به حداکثر سرعت برسید.
          پیشنهاد من TDA8714
          منظور شما تاخیریه که از ورود سیگنال تا خروج و نمایش روی صفحه وجود داره؟ فکر نمی کنم برای حل این مشکل راهی وجود داشته باشه. یعنی یه سیستم realtime ساختن در واقع غیر ممکنه (فکر می کنم یه همچین سیستمی غیر علی هست). چون به هر صورت یه زمانی برای پردازش نیاز هست. اما آره، میشه با مبدل های پرسرعت این تاخیر رو به حداقل رسوند. البته توجه کنید که تاخیر خیلی کم، اگه سیگنال رو از بین نبره ایرادی نداره.
          دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

نه!
            در شماتیکی که کشیدی به c توجه کن. چه پردازنده ای باید این سویچ را قطع و وصل کند؟ سرعت پردازنده شما این adc را محدود میکند. با خرید یک flash adc شما این زمان را از دست نمیدهی و فقط خروجی adc را به lcd انتقال میدهی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasfadavi
              نه!
              در شماتیکی که کشیدی به c توجه کن. چه پردازنده ای باید این سویچ را قطع و وصل کند؟ سرعت پردازنده شما این adc را محدود میکند. با خرید یک flash adc شما این زمان را از دست نمیدهی و فقط خروجی adc را به lcd انتقال میدهی.
              خوب مگه هدف فقط انتقال یه سری عدد بی معنی دیجیتایز شده روی مانیتوره؟؟؟
              پس پرداذش روی دیتا چی؟ تبدیل عددهای دیجیتال به شکل موجی که قابل نمایش باشه.

دیدگاه

فکر کنم دایی عباس متوجه منظورم نشدن.
                باز هم میگم:
                در یک سیگنال پریودیک نیازی به نمونه برداری از تک تک پریود ها نیست. کافیه از یک پریود نمونه برداری کنیم. تازه اون هم به روشی که گفتم.
                یعنی تمام پرود رو درجا نمونه برداری نمی کنیم بلکه می تونیم از هر قسمت از پریود نمونه برداریم و قسمت بعد رو از پریود بعدی نمونه برداری کنیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                  فکر کنم دایی عباس متوجه منظورم نشدن.
                  باز هم میگم:
                  در یک سیگنال پریودیک نیازی به نمونه برداری از تک تک پریود ها نیست. کافیه از یک پریود نمونه برداری کنیم. تازه اون هم به روشی که گفتم.
                  یعنی تمام پرود رو درجا نمونه برداری نمی کنیم بلکه می تونیم از هر قسمت از پریود نمونه برداریم و قسمت بعد رو از پریود بعدی نمونه برداری کنیم.
                  خوب دایی جان مساله همین جاست دیگه. توی سیگنال ورودی به یه اسکوپ از کجا می خوای تشخیص بدی که سیگنالت پریودیک یا نه، یا اصلاً اگه پریودیکه دوره تناوبش چقدره؟
                  باید با تمام سیگنال ها یکسان برخورد کرد، حالا اگه سیگنالی نمونه هاش پریودی باشه دیگه نیازی به ارسال نمونه های تکراری نیست.

دیدگاه

فکر کنم چند موضوع با هم مخلوط شده
                    1- در اسیلوسکوپ ها ( بطور کلی ) سیگنالهای پریودیک مورد بررسی قرار میگیرد . یعنی برای آنکه تصویر زنده دیده شود ثانیه ای 33 بار (33ms) از سیگنال تعدادی نمونه برداشته و نمایش داده میشود و تا 33ms دیگر اسکوب کاری نمیکند . در واقع اگر سیگنال شما پریودیک نیست اسکوب در این مورد کاربردی ندارد . این موضوع را میتوانید با هر اسیلوسکوب معمولی آنالوگی تست نمایید . مثلا صدای خود را نمیتوانید با اسکوپ بطور مشخص نشان دهید

دیدگاه

2- در اسکوپهای حافظه دار امکاناتی برای نمایش و بررسی سیگنالها ( پریودیک و غیر پریودیک ) افزوده شده است. در این حالت اسکوب سیگنالها را بطور ممتد برداشته و در حافظه ذخیره میکند . سپس آنها را بصورت برون خط نمایش میدهد. یعنی شما میتوانید سیگنال ذخیره شده را ببینید . برای همین میگویند اسکوپ حافظه دار.

دیدگاه

3 - موضوع جالبی که اینجا مطرح شده استفاده از sample and holde میباشد.
                        استفاده از adc که از این روش استفاده میکنند در DAC و data logger و اسیلوسکوب بدلایل ذکر شده توصیه نمیشود.
                        بهتر است از flash adc استفاده کرد.
                        4 - بطور کلی بحث ساخت اسیلوسکوپ دیجیتال و طراحی adc هر کدام به اندازه کافی پیچیده است . بهتر است جدا مورد بررسی قرار گیرد.

دیدگاه

دمت دایی جان
                          فکر می کنم همه در باره کلیت موضوع همنظریم.
                          مطمئنا در این نوع از adc های سریع یا flash استفاده میشه.
                          بحث درباره چگونگی نمونه برداری سیگنالهای پریودیک در اسکوپ های دیجیتاله.
                          مثلا اگه adc یه اسکوپ با سرعت 10 مگ برثانیه نمونه برداری کنه:
                          سوال اینجاست که این اسکوپ سیگنالهای پریودیک رو تا چه فرکانسی می تونه نشون بده؟
                          اگه با روش شما نمونه برداری کنیم طبق قضیه نایکوییست نمی تونیم فرکانسهای بیشتر از 5 مگ رو ببینیم.
                          یعنی اگه یه موج مربعی 10 کیلوهرتز هم داشته باشیم باز لبه های موج خمیده میشه و مربعی دیده نمیشه!
                          درحالیکه در عمل اینطور نیست و این اسکوپ ها می تونن حتی سیگنال مربعی 5 مگ رو هم نشون بدن!!!
                          یعنی قضیه نایکوییست نقض میشه چون اگه صادق بود باید این موج مربعی رو بصورت سینوسی می دیدیم.

دیدگاه

فکر میکنم اشتباه میکنید.
                            میتوانید این موضوع را با یک اسیلوسکوپ امتحان کنیید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X