اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مراحل یادگیری الکترونیک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مراحل یادگیری الکترونیک

بر اساس آموزش ها و مطالب توی انجمن من LED رو تونستم روشن کنم ( چشمک زن )

فقط یه سوالی که برام پیش اومده اینه که برق این آی سی از کجا تامین می شه ؟

نیگاه کنید من برنامه رو نوشتم
    کد:
    while (1)
       {
       // Place your code here
       PORTD.0=1;
       delay_ms(100);
       PORTD.0=0;
       delay_ms(100);
       }
    }
    خوب LED رو یه سرش رو به پایه 0 از پورت D وصل می کنم و یک سر دیگش رو به زمین (0) ، وقتی Play می کنم LED روشن و خاموش می شه ولی من که هیچ برقی به آی سی وصل نکردم از کجا برق برای کارکردن پیدا می کنه ؟
    آیا همین پروژه رو به صورت سخت افزاری هم پیاده کنم اجرا می شه ؟ تا اونجا که فهمیدم باید برق به آی سی بدم ولی توی برنامه که اینجوری نیستش ، برق رو به پایه AVCC وصل کنم ( مثب 5 ولت رو منظورمه ها )

آی سی استفاده شده Mega32

ممنون می شم کمی در این باره دوستان توضیح بدن ، دیگه چشام داره چپ راست می زنه :eek:
    ندن ساقی صفا اهلی ، غم دنیادن آیریلماز ** گتیر دولدور گینه جامی ، بالیخ دریادن آیریلماز
    غنیمتدیر بو دم ساقی ، گتیر دولدور گنه جامی ** جهاندا رسمدور عاشق ، می و مینادن آیریلماز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ele_sav
      بر اساس آموزش ها و مطالب توی انجمن من LED رو تونستم روشن کنم ( چشمک زن )

فقط یه سوالی که برام پیش اومده اینه که برق این آی سی از کجا تامین می شه ؟

نیگاه کنید من برنامه رو نوشتم
      کد:
      while (1)
         {
         // Place your code here
         PORTD.0=1;
         delay_ms(100);
         PORTD.0=0;
         delay_ms(100);
         }
      }
      خوب LED رو یه سرش رو به پایه 0 از پورت D وصل می کنم و یک سر دیگش رو به زمین (0) ، وقتی Play می کنم LED روشن و خاموش می شه ولی من که هیچ برقی به آی سی وصل نکردم از کجا برق برای کارکردن پیدا می کنه ؟
      آیا همین پروژه رو به صورت سخت افزاری هم پیاده کنم اجرا می شه ؟ تا اونجا که فهمیدم باید برق به آی سی بدم ولی توی برنامه که اینجوری نیستش ، برق رو به پایه AVCC وصل کنم ( مثب 5 ولت رو منظورمه ها )

آی سی استفاده شده Mega32

ممنون می شم کمی در این باره دوستان توضیح بدن ، دیگه چشام داره چپ راست می زنه :eek:
      چپ و راست نزنه دوست من!!!
      شما تو پروتئوس شبیه سازی کردی. تو پروتئوس خودش پایه Vcc و GND رو وصل کرده. پایه Vcc تغذیه مثبت هست و GND هم از اسمش معلومه، زمین.

اما اگه بخوای پروژه رو ببندی (که حتماً این کار رو بکن) باید این پایه ها رو خودت بهشون ولتاژ بدی. در مورد اینکه تو mega32 هم کدوم پایه ها Vcc و GND هست بهتره خودت تحقیق کنی. شما اون فایل پی دی اف آموزش میکرو که جناب سپاس یار نوشتن رو دانلود کردید؟ (گفتم داخل انجمن بگردید کلی کتاب و پی دی اف آموزشی پیدا می کنید). توی اون توضیحاتی که شما می خواید هست.

البته مشکلی نداره اگر بخوام این ها رو اینجا توضیح بدم، اما بهتره خودتون برید دنبالش تا واقعاً یاد بگیرید.

در ضمن امیدوارم به هدف اولیه خودتون که یاد گرفتن الکترونیک بود هم بپردازید. چون میکرو یاد گرفتن خیلی با الکترونیک فرق داره.
      دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

شما تو پروتئوس شبیه سازی کردی. تو پروتئوس خودش پایه Vcc و GND رو وصل کرده. پایه Vcc تغذیه مثبت هست و GND هم از اسمش معلومه، زمین.
        پس که اینطور ، ممنون که گفتید ( بعضی مواقع پرسیدن از دوستان سریعتر من رو به جواب می رسونه تا خودم بگردم ( شامل مواقعی می شه که نمی دونم چی باید بسرچم در غیر این صورت همه جوره حله دمتون گرم )

شما اون فایل پی دی اف آموزش میکرو که جناب سپاس یار نوشتن رو دانلود کردید؟
        نه اون نیست ولی خوب شد گفتی الان می سرچم ببینم چی می شه

اما بهتره خودتون برید دنبالش تا واقعاً یاد بگیرید.
        درسته ولی اگه یه ذره به صورت تقلبی هم برسونید خیلی عالی می شه :wow:

در ضمن امیدوارم به هدف اولیه خودتون که یاد گرفتن الکترونیک بود هم بپردازید. چون میکرو یاد گرفتن خیلی با الکترونیک فرق داره.
        آره دوست عزیز تا این جا که فهمیدم بدون دانش الکترونیک نمی شه به صورت کامل از آی سی ها استفاده کرد دارم پیشرفت می کنم :read:

فقط توی بعضی از دستورات موندم مثلا :
        کد:
        for(j=0;j<8;j++)
         {
           PORTC.j=0;
           delay_ms(50);
         }
        می خوام پایه های پورت C رو به این صورت مقدار دهی کنم ولی نمی شه خطا می ده
        یه جایی اینطوری پیدا کردم نمی دونم بر چه حساب کتابی اینجوری نوشته
        for(j=0;j<128;j*2)
        {
        PORTC=j;
        delay_ms(50);
        }

ممنون می شم در این باره راهنمایی کنید
        ندن ساقی صفا اهلی ، غم دنیادن آیریلماز ** گتیر دولدور گینه جامی ، بالیخ دریادن آیریلماز
        غنیمتدیر بو دم ساقی ، گتیر دولدور گنه جامی ** جهاندا رسمدور عاشق ، می و مینادن آیریلماز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ele_sav
          درسته ولی اگه یه ذره به صورت تقلبی هم برسونید خیلی عالی می شه :wow:
          آره دوست عزیز تا این جا که فهمیدم بدون دانش الکترونیک نمی شه به صورت کامل از آی سی ها استفاده کرد دارم پیشرفت می کنم :read:
          چرا، میشه از آی سی ها استفاده کرد. یکی از خوبی های این میکروها اینه که نیازی نیست که از داخلش سر در بیارید تا بتونید ازش استفاده کنید.

نوشته اصلی توسط ele_sav
          کد:
          for(j=0;j<8;j++)
           {
             PORTC.j=0;
             delay_ms(50);
           }
          می خوام پایه های پورت C رو به این صورت مقدار دهی کنم ولی نمی شه خطا می ده
          یه جایی اینطوری پیدا کردم نمی دونم بر چه حساب کتابی اینجوری نوشته
          for(j=0;j<128;j*2)
          {
          PORTC=j;
          delay_ms(50);
          }

ممنون می شم در این باره راهنمایی کنید
          من تا حالا به این روشی که شما نوشتید ندیده بودم. درست نمی دونم دلیل خطا کرفتنش چی می تونه باشه. یه بار خودم تست می کنم جوابشو می گم بهتون.

اما در مورد این کد دیگه که نوشته شده، شما اگر یه مقدار جستجو می کردید قطعاً به جواب می رسیدید. اما اشکالی نداره. من راهنمائی می کنم. شما عدد 128 رو بصورت باینری بنویسید، جواب یهو میاد جلو چشماتون. و یکی دیگه این که با ضرب در 2 کردن، اعداد یکی به سمت چپ شیفت پیدا می کنه و با تقسیم بر دو کردن، یکی به سمت راست.
          دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

یه بار خودم تست می کنم جوابشو می گم بهتون.
            واقعا ازت ممنونم

دیشب برنامه codevision درست کار می کرد ولی الان این خطا رو می ده

Linker error: the program has no 'main' function

دیشب با هر کدی کامپایل می کرد امروز فرم خالی خودش ( با ویزارد ساخته شده ) رو هم وقتی می خوام کامپایل کنم با پیغام بالا مواجه می شم توی نت هم گشتم ولی مورد خاصی پیدا نکردم یه جاهایی گفته شده از نسخه 2.05.2 استفاده کنید ( نسخه ای که من ازش استفاده می کنم 2.05.3 هستش )

دوستان دیگه با این مشکل مواجه شدن تا حالا ؟ راه حلی واسش سراغ دارید ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ele_sav
              واقعا ازت ممنونم

دیشب برنامه codevision درست کار می کرد ولی الان این خطا رو می ده

Linker error: the program has no 'main' function

دیشب با هر کدی کامپایل می کرد امروز فرم خالی خودش ( با ویزارد ساخته شده ) رو هم وقتی می خوام کامپایل کنم با پیغام بالا مواجه می شم توی نت هم گشتم ولی مورد خاصی پیدا نکردم یه جاهایی گفته شده از نسخه 2.05.2 استفاده کنید ( نسخه ای که من ازش استفاده می کنم 2.05.3 هستش )

دوستان دیگه با این مشکل مواجه شدن تا حالا ؟ راه حلی واسش سراغ دارید ؟
              مشکل از قانونی بودن ( رجیستر ) برنامه بودش که نسخه CodeVisionAVR 2.05.0 Professional رو دانلود و نصب کردم و داره فعلا کار می کنه

دیدگاه

یک فلشر ساده

این هم از یک فلشر ساده که سرعتش کم و زیاد می شه :wow:

یک آی سی mega32 و 8 عدد LED

این هم فایل مربوط به برنامه Proteus
                http://yahook.persiangig.com/Electronic/FF.rar

کد:
                #include <mega32.h>
                #include <delay.h>
                char a[]={0x01,0x02,0x04,0x08,0x10,0x20,0x40,0x80};
                int i,s,b;
                void main()
                {
                  DDRA=0xff;
                  b=0;
                  s=350;
                  while(1)
                  {    
                    if(b==0){s-=50;}else{s+=50;}
                    for(i=0;i<8;i++)
                    {
                      PORTA=a[i];
                      delay_ms(s);      
                    }
                    if(b==0){s-=50;}else{s+=50;}
                    for(i=6;i>0;i--)
                    {
                      PORTA=a[i];
                      delay_ms(s);      
                    }
                    if(s>=350)b=0;
                    if(s<=50)b=1;
                  }
                }

دارم روی تایمر مطالعه می کنم اینجوری که تا حالا فهمیدم هیچی نفهمیدم :redface: از بحث کلاک و ...

هدفم از تایمر این هستش که مثلا هر یک ثانیه یک تابع اجرا بشه
                هر یک دقیقه یک تابع اجرا بشه

فعلا دارم کتاب می خونم :read: ولی اگه دوستان بر اساس تجربه های خودتون و از دانسته های خودتون یکمی راهنماییم کنید ممنونتون می شم

دیدگاه

استفاده از 7 سگمنت

این هم استفاده از 7 سگمنت تکی که یادگرفتیم

در این 7 سگمنت علاوه بر نمایش عددها از یک تا 9 یه حالت چشمک زن نیز اضافه شده ( جهت آشنایی خودم این کارها رو کردم )

اندازه : 15 کیلوبایت
                  لینک دانلود : http://yahook.persiangig.com/Electronic/7_segment.rar

عکس :

در حال حاضر می خوام روی تایمرها کار کنم ولی بحثش کمی پیچیده به نظر می رسه نمی دونم از کجا شروعش کنم یه سری فیلم آموزش هم پیدا کردم توش تایمر رو توضیح می ده ولی کلی پس و پیش نیاز داره توضیح می ده و تا اونجایی که من فهمیدم برای این که بتونم در یک زمان خواصی یک تابع رو صدا بزنم باید از وقفه استفاده کنم که این کار هم با تنظیماتی که روی AVR و کلاک و ... انجام می دم باید مچ باشه تا بتونم در زمان خواصی تابعی رو صدا بزنم ( نمی دونم درست فهمیدم یا نه ) دارم می رم که کلاک و ... رو بخونم توی این فاصله اگه دوستان نکته ای آموزشی داشتن که باعث سرعت بخشیدن به امر آموزش ما می شد رو اگه بگند ممنونشون می شم

باز هم می گم در حالت کلی می خوام دو تا تابع رو در زمانهای مختلف ( هر 5 دقیقه و یا 12 ساعت ) صدا بزنم به چه چیزهایی نیاز دارم ؟ چه تنظیماتی رو باید انجام بدم و چه چیزهایی رو باید یاد بگیرم ؟

ممنون می شم راهنمایی کنید

{چون در حال یادگیری هستم و سوالاتم ابتدایی هستش نمی خوام با ایجاد تایپیک های متعددی انجمن رو شلوغ کنم برای همین همه سوالاتم رو که همشون هم سوالات ابتدایی هستش رو در همین تایپیک از دوستان می پرسم تا دوستان راهنماییم کنند }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ele_sav
                    خوب نیگاه کنید من دوتا تابع دارم (A1,A2) و می خوام هر 5 دقیقه یک بار تابع A1 اجرا بشه و هر 8 ساعت یک بار تابع A2 اجرا بشه
                    حالا با توجه به صورت مسئله به نظر من باید از تایمر خود میکرو استفاده کنم و ...

باز شما دوستان در این زمینه واردتر هستید به نظر شما برای این کار از چه روشی می تونم استفاده کنم ؟

در اینجا دوتا سوالی هم که دارم این هستش که زمان دقیق در اولی مهم نیست یعنی به اعزای هر 5 دقیقه یک بار فقط تابع A1 می خوام اجرا بشه ( با شمارنده می شه یه کاریش کرد که نیاز به راهنمایی شما دارم ) ولی در دومی مهم هستش و باید سر ساعت 8 صبح ، 4 بعد از ظهر و 12 نصف شب تابع A2 اجرا بشه که برای این کار نیاز به یک ساعت دقیق داریم که این هم نیاز به راهنمایی شما داره

اگر موضوع ها رو هم مشخص کنید که من برای رسیدن به هدف بالا باید چه مطالبی رو پیکیر بشم ( یاد بگیرم ) ممنون می شم
                    ببین برای اینکه کارت با زمان ها راحت تر بشه لازمه یک کریستال ساعت داشته باشی برای میکروت. اگه می خوای برای اجرای این کار از تایمر ها استفاده کنی می تونی از روش زیر استفاده کنی:
                    1- ابتدا با یک تایمر زمان 5 دقیقه رو درست کن .
                    2- توی برنامت اون کاری رو که می خوای بعد از 5 دقیقه اجرا بشه رو بنویس.
                    3-با توجه به اینکه این مدت 5 دقیقه با کریستال ساعت درست شده و دقیق هست بیا و اول ببین 8 ساعت چند تا 5 دقیقه هست (96 تا). بعد داخل همون زیر برنامه ای که برای اجرا بعد از 5 دقیقه گذاشتی یک متغییر بذار که هر دفعه اجرا میشه یکی بهش اضافه بشه .
                    3- در مرحله بعد بازم داخل همون حلقه این مقدار رو چک کن اگه به 96 رسید اون کاری رو که می خوای بعد از 8 ساعت انجام بشه قرار بده.
                    تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند Smart Home
                    دانلود مجموعه آموزشی شرکت Altium ا (Altium Training)
                    مقالات و فایل های آموزشی نرم افزار Labview
                    حل مشکل درایور و راه اندازی FT232 های غیراورجینال

دیدگاه

پاسخ : لیست قطعات برای ساخت فلشر

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
                      در ضمن بهتره مراحل پیشرفت کار رو هم در اینجا بنویسید تا برای بقیه هم قابل استفاده باشه.
                      خوب پیشرفت ها :
                      یه سری قطعات و یک پروگرمر مالتی آی وی آر رو از سایت خریدم

در حال حاضر با میکروی Mega8L دارم کار می کنم ( موش آزمایشگاهیمه )

و تونستم اولین مدار رو ببیندم یعنی قطع و وصل کردن یک LED

در حال حاضر مشکلی که دارم استفاده از تایمر ها هستش

که اونها رو هم توی تایپیک زیر مطرح کردم
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=64818.0

باز اگه چیزی برای گفتن داشتم اینجا می زارم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X